Sveikos

Aš dar visai žalia duonos kepime. Kepiau vos 2 akrtus, pagal tokį receptą :
1 stiklinė kviečių sėlenų
1 stiklinė linų sėmenų (galima mažiau)
1 stiklinė trijų grūdų arba keturių grūdų dribsnių
1 stiklinė saulėgrąžų
½ stiklinės cukraus
1 arbatinis šaukštelis druskos
800 gr miltų
1 litras vandens
Viską išmaišyti, įdėti raugą ir dar kartą išmaišyti. Tešlą laikyti 12 val. kambario temperatūroje.
Po 12 val., kai masė pakilo pamaišyti ir atidėti šiek tiek raugo kitam kartui. Raugas gali būti neilgiau 6 d. šaldytuve.
Tešlą sudedam į skardą, pateptą aliejumi ir pabarstytą sezamo sėklomis. Viršų suglostyti vandeniu, pabarstyti sezamo sėklomis.
Skardą dėti į šaltą orkaitę ir kepti apie 1 val. 10 min. 200o temperatūroje. "
Pirmą kartą kepdama vandens pyliau apie 800ml, miltų dėjau apie 700g visų kitų produktų dėjau tiek kiek reikia pagal receptą. Kepiau 70min. 200 laipsnių temp.
Panašią duoną kepu daugiau kaip metai ir visada išeina. Tavo atveju manyčiau problemėlė gaunasi, kad kepi nekildintą duonelę. Aš kai sumaišau tešlą, atidedu raugo kitam kartui, ir tešlą iš karto dedu į formą ir palieku per naktį, o ryte kepu apie 1 val. 200 laipsnių temperatūroj. Jeigu duona bus tik iš ruginių miltų, ji bus šlapesnė, aš dar dedu rupių kvietinių miltų, man patinka