Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam duoną orkaitėje

QUOTE(dina931212 @ 2011 07 02, 03:10)
Labas mergaitės, gavau ta termometrą dovanų, tik nelabai įsivaizduoju kokia temperatūrą jis turėtų rodyti, kad duonelė gerai iškeptų?

Aš termometrą naudoju duonos kepimo pabaigoj. Tiesiog įduri į duoną ir pasižiūri kokia temperatūra yra duonos viduje. Jeigu duonos vidaus temperatūra yra apie 96-99 C - duona iškepusi. Jei tokios temperatūros nesiekia, dar palieku kepti orkaitėje.
Atsakyti
Visiska tyla... Duonytes kepejos atostogauja turbut biggrin.gif vacation4.gif
Atsakyti
Sveikutes kepejos 4u.gif
As su klausimuku, galkuri galit pasidalint raugu duonytei.(Salyklu )
Labai noriu kept tamsia duona ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Liutuke! @ 2011 07 31, 11:52)
Sveikutes kepejos  4u.gif
As su klausimuku, galkuri galit pasidalint raugu duonytei.(Salyklu )
Labai noriu kept tamsia duona  ax.gif

sveika,

salyklu šiaip prekiaujama DeLona parduotuvėse (jei tikrai salyklo reikia)...
Iš jos galima ir į namus atsisiųsti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Liniuks @ 2011 07 31, 13:35)
sveika,

salyklu šiaip prekiaujama DeLona parduotuvėse (jei tikrai salyklo reikia)...
Iš jos galima ir į namus atsisiųsti ax.gif


4u.gif ieskosim
Atsakyti
QUOTE(Liutuke! @ 2011 07 31, 12:41)
4u.gif  ieskosim

Va čia wink.gif
Atsakyti
Pagal šį receptą kepta graikiška pita:

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Liniuks: 31 liepos 2011 - 17:30
wink.gifp+2011 06 30, 13:46-->
QUOTE(Burbuliuke wink.gifp @ 2011 06 30, 13:46)
Sveikos  4u.gif  Aš dar visai žalia duonos kepime. Kepiau vos 2 akrtus, pagal tokį receptą :

1 stiklinė kviečių sėlenų
1 stiklinė linų sėmenų (galima mažiau)
1 stiklinė trijų grūdų arba keturių grūdų dribsnių
1 stiklinė saulėgrąžų
½ stiklinės cukraus
1 arbatinis šaukštelis druskos
800 gr miltų
1 litras vandens

Viską išmaišyti, įdėti raugą ir dar kartą išmaišyti. Tešlą laikyti 12 val. kambario temperatūroje.

Po 12 val., kai masė pakilo – pamaišyti ir atidėti šiek tiek raugo kitam kartui. Raugas gali būti neilgiau 6 d. šaldytuve.

Tešlą sudedam į skardą, pateptą aliejumi ir pabarstytą sezamo sėklomis. Viršų suglostyti vandeniu, pabarstyti sezamo sėklomis.

Skardą dėti į šaltą orkaitę ir kepti apie 1 val. 10 min. 200o temperatūroje.  "
Pirmą kartą kepdama vandens pyliau apie 800ml, miltų dėjau apie 700g visų kitų produktų dėjau tiek kiek reikia pagal receptą. Kepiau 70min. 200 laipsnių temp.

Panašią duoną kepu daugiau kaip metai ir visada išeina. Tavo atveju manyčiau problemėlė gaunasi, kad kepi nekildintą duonelę. Aš kai sumaišau tešlą, atidedu raugo kitam kartui, ir tešlą iš karto dedu į formą ir palieku per naktį, o ryte kepu apie 1 val. 200 laipsnių temperatūroj. Jeigu duona bus tik iš ruginių miltų, ji bus šlapesnė, aš dar dedu rupių kvietinių miltų, man patinka smile.gif
Atsakyti
Sveikutes
as pirma karta kepiau vakar duonele, tai atrodo lyg iskepe ir pakylo gerai,net skilo
bet vidus toks lipnus ir dregnas sad.gif ar taip turetu buti?
valgai ir atrodo lyg zalia unsure.gif nezinau gal ka netaip padariau sad.gif


ir rauga galima laikyti tik 6dienas saldytuve? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(juratere @ 2011 07 29, 23:47)
Visiska tyla... Duonytes kepejos atostogauja turbut biggrin.gif    vacation4.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(erikiuxxx @ 2011 08 01, 00:06)
Sveikutes
as pirma karta kepiau vakar duonele, tai atrodo lyg iskepe ir pakylo gerai,net skilo
bet vidus toks lipnus ir dregnas sad.gif ar taip turetu buti?
valgai ir atrodo lyg zalia  unsure.gif nezinau gal ka netaip padariau sad.gif
ir rauga galima laikyti tik 6dienas saldytuve?  unsure.gif


jei vidus drėgnas, tai galbūt per mažai pakilo, neiškepė, per daug vandens ar per mažao miltų.

Raugą galit laikyt ilgiau. Jei turit galimybę kokį kartą per savaitę pamaitinkit jei nieko nekepat
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 08 06, 16:01)

ACIUKAS, bandysiu vel aciuks.gif
Atsakyti