Įkraunama...
Įkraunama...

Gaminame su zepter

QUOTE(esca @ 2010 03 20, 20:52)
Arba labai stipriai užkaitinot pačioj pradžioj, arba per anksti norėjot apversti smile.gif
Aš kad ir kaip užkepinčiau pačioj pradžioj, vistiek man atšoka nuo dugno... jei reikia tai ir vandenuko dapilu lašiuką, tada garantuotai atkimba smile.gif Pagudraukit wink.gif


O iki kokios temperatūros reik užkaitint? Gali būt, kad per anksti. Bet, manau, laukiau ir kol gerai įkais. Man mama dovanojo tą puodą, tai, sakė, norint kepti, reik taip įkaitint, kad užpiltas vandens lašelis po puodo dugną lakstytų. Nežinojau, kad maistas turi prilipti ir po kurio laiko pats atšoks. Padariau išvadą, kad puodas tam tikriausiai nepritaikytas cool.gif Nors koks skirtumas ar Zepter keptuvėj, ar puode kept, išskyrus tai, kad puode nelabai patogu. Juk tas pats metalas, toks pat dugnas. Gal tuomet reikės visiškai neatsisakyt to eksperimento ir dar sykelį pamėgint ką pakept puode.
Atsakyti
QUOTE(Sangre_azul @ 2010 03 21, 18:02)
O iki kokios temperatūros reik užkaitint? Gali būt, kad per anksti. Bet, manau, laukiau ir kol gerai įkais. Man mama dovanojo tą puodą, tai, sakė, norint kepti, reik taip įkaitint, kad užpiltas vandens lašelis po puodo dugną lakstytų. Nežinojau, kad maistas turi prilipti ir po kurio laiko pats atšoks. Padariau išvadą, kad puodas tam tikriausiai nepritaikytas  cool.gif Nors koks skirtumas ar Zepter keptuvėj, ar puode kept, išskyrus tai, kad puode nelabai patogu. Juk tas pats metalas, toks pat dugnas. Gal tuomet reikės visiškai neatsisakyt to eksperimento ir dar sykelį pamėgint ką pakept puode.


Butinai pameginkit... As puode troskinau-kepiau kulseles ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Sangre_azul @ 2010 03 21, 18:02)
O iki kokios temperatūros reik užkaitint? Gali būt, kad per anksti. Bet, manau, laukiau ir kol gerai įkais. Man mama dovanojo tą puodą, tai, sakė, norint kepti, reik taip įkaitint, kad užpiltas vandens lašelis po puodo dugną lakstytų. Nežinojau, kad maistas turi prilipti ir po kurio laiko pats atšoks. Padariau išvadą, kad puodas tam tikriausiai nepritaikytas  cool.gif Nors koks skirtumas ar Zepter keptuvėj, ar puode kept, išskyrus tai, kad puode nelabai patogu. Juk tas pats metalas, toks pat dugnas. Gal tuomet reikės visiškai neatsisakyt to eksperimento ir dar sykelį pamėgint ką pakept puode.


Reikia įkaitint uždengtą iki kol termoreguliatoriaus rodyklė bus beveik geltono lauko pabaigoj. Tada puodą nukelt, sudėt mėsą (vištieną, žuvį, kotletus - ką norit), dedant reikia prispaust, kad labiau sukibtų su puodo (keptuvės) dugnu, uždengt ir laikyt (ne ant ugnies) tol, kol nustos viduj mėsa "čirškėt" biggrin.gif tada atidengt, apverst (jau bus atšokusi), ir dėl jau ant mažos ugnies pabaigt kept. Turėtų pavykti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jucy @ 2010 03 21, 19:44)
Reikia įkaitint uždengtą iki kol termoreguliatoriaus rodyklė bus beveik geltono lauko pabaigoj. Tada puodą nukelt, sudėt mėsą (vištieną, žuvį, kotletus - ką norit), dedant reikia prispaust, kad labiau sukibtų su puodo (keptuvės) dugnu, uždengt ir laikyt (ne ant ugnies) tol, kol nustos viduj mėsa "čirškėt"  biggrin.gif tada atidengt, apverst (jau bus atšokusi), ir dėl jau ant mažos ugnies pabaigt kept. Turėtų pavykti  4u.gif


beje, kaip isvengti sulciu 'pasileidimo', man dazniausiai pirma puse apkepa, o antroji buna neapkepusi, nes kai atidengiu ir apverciu, pradeda skirtis sultys is mesos ir baigia kepti jose...
Atsakyti
sveikutes,
isigijau Bauer puoda,
ateinu pas jus patirties semtis ir bandysiu gaminti
Atsakyti
QUOTE(Piktoji Fėja @ 2010 03 21, 21:32)
beje, kaip isvengti sulciu 'pasileidimo', man dazniausiai pirma puse apkepa, o antroji buna neapkepusi, nes kai atidengiu ir apverciu, pradeda skirtis sultys is mesos ir baigia kepti jose...


Pas mane tas pats, apkepa tik pirma puse ax.gif
Atsakyti
merginos turiu porą klausimų:

1. kaip išvirti burokėlius? su vandeniu ar be? o gal kiauraindyje? per kiek laiko išverda?

2. kaip verdat košes (ne ryžius apie juos jau perskaičiau). tarkim grikius, avižas, manus, miežius?

ačiū
Atsakyti
siandien pirma karta gaminau puode
dariau plova su vistiena,ir perforuotam inde saldziai idarytus obuolius,
niekas nepridege smile.gif o prie kitokio skonio manau priprasti reikia
Papildyta:
QUOTE(miig @ 2010 03 22, 23:52)
merginos turiu porą klausimų:

1. kaip išvirti burokėlius? su vandeniu ar be? o gal kiauraindyje? per kiek laiko išverda?

2. kaip verdat košes (ne ryžius apie juos jau perskaičiau). tarkim grikius, avižas, manus, miežius?

ačiū

1.konsultante sake,kad darzoves be vandens galima virt ir ivairiu rusiu vienu metu
2.taip pat minejo ,kad kruopu ir vandens santykis1:2.manau manams tai negalioja,ju ir nevirsi uzdengus puodo
cia as pasidalinu,tuo ka girdejau,esu gaminus tik plova ir obuolius
Atsakyti
QUOTE(miig @ 2010 03 23, 00:52)
merginos turiu porą klausimų:

1. kaip išvirti burokėlius? su vandeniu ar be? o gal kiauraindyje? per kiek laiko išverda?

2. kaip verdat košes (ne ryžius apie juos jau perskaičiau). tarkim grikius, avižas, manus, miežius?

ačiū

Burokėlius verdu su 3-4 šaukštais vandens,reikia tik žiūrėti kad neišgaruotų vanduo,o verdu tol kol išverda,pažiūriu.
Košes verdu su vandeniu,taip kaip ir paprastam puode 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(2jolitka @ 2010 03 21, 23:42)
sveikutes,
isigijau Bauer puoda,
ateinu pas jus patirties semtis ir bandysiu gaminti

Na ir kaip sekasi? smile.gif
Atsakyti
nai ir puikūs puodai thumbup.gif sriubytė mažiui gavos puikioji biggrin.gif ir netgi iš pirmo karto gavos ir višta keptuvėj . tik va po pietų susimąsčiau kad apie tą taupumą tai galėčiau pasiginčyti. nu iškepiau pusę vištos, tai MB prisėdęs visą ir sulesė doh.gif na žinoma su tekstais tipo niekad taip skaniai dar nevalgiau ir pan. nu bet pusę vištos doh.gif biggrin.gif tai ką aš žinau taupumas jei kasdien reiks po vištą gaminti lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(miig @ 2010 03 27, 22:19)
nu bet pusę vištos  doh.gif  biggrin.gif  tai ką aš žinau taupumas jei kasdien reiks po vištą gaminti  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif


lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(miig @ 2010 03 22, 23:52)
merginos turiu porą klausimų:

1. kaip išvirti burokėlius? su vandeniu ar be? o gal kiauraindyje? per kiek laiko išverda?

2. kaip verdat košes (ne ryžius apie juos jau perskaičiau). tarkim grikius, avižas, manus, miežius?

ačiū

burokėlius verdu įpylus kelis šaukštus vandens, o kai pakyla rodyklė iki žalio pabaigos visiškai išjungiu palikau kol nukris rodyklė iki žalio pradžios ir tikrinu ar išvirę. Jei dar ne vėl užkaičiu viską verdu ant silpnos ugnies, nes jei pradėsi ant didelės virti prikepti tie burokėliai gali doh.gif
Atsakyti