Įkraunama...
Įkraunama...

Kiaulių gripas

QUOTE(Hottea @ 2009 11 23, 23:38)
Oi, man ta "maximos" pirkeju nuomone tai buvo paskutineje vietoje, kai ejau apsipirkti su raspiratoriumi irnesakyk.gif Tiesiog nustebino reakcija - juk ir per tv rodo, kad kaukes nesioti, o cia - jauti zvilgsnius - vienas net i kita kasa prekes nusinese, kai pradejau savo pirkinius deti salia biggrin.gif

Nesuprantu to - atrodo, sitiek rastingu zmoniu, issilavinusiu, bet vis tiek kol pripranta prie naujoves reikia akis isputus ziureti blink.gif

Nekreipkit dėmesio. Teisingai darote, kad save saugote. Dabar biški ne į temą. Šiandien buvau maximoj apsipirkti, nu galvojau nujungsiu bobą. Stovi už manęs apsisnarglėjus ir pučia į mane savo bacilas, Aš pasitraukiu nuo jos ji vel arčiau prieina, aš pasitraukiu ji vėl prieina. Nu tikrai čiūt atlaikiau. Galvojau nujungsiu. Mane tai nervina kai vaikšto sergantys doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Donatute: 23 lapkričio 2009 - 21:48
Jei dėvite kaukę, normalu, kad žmonės galvoja, kad jūs sergate (juk jos ir skirtos tam, kad neskleistumėte ligos). Tad iškilo klausimas, kodėl stebitės, kad žmonės pasitraukia? g.gif Normalu kad jie saugosi, negi sunku tai suprasti? blink.gif Supraskit žmogiškai 4u.gif . Negražu taip tyčiotis. Jei esu sveika ir nedėviu tos kaukės, kam man ją dėvėti ir keisti kas dvi valandas? Apskritai ta kaukė mažai apsaugo, aišku, kai sergate labai sveikintina, kad užsidedate.
Atsakyti
QUOTE(Donatute @ 2009 11 23, 21:47)
Stovi už manęs apsisnarglėjus ir pučia į mane savo bacilas, Aš pasitraukiu nuo jos ji vel arčiau prieina, aš pasitraukiu ji vėl prieina.

vat tokie (-ios) virusų nešiotojai (-os) labai pavojingi. Nei savęs saugo, nei kitų. Brrr.... Aš turbūt būčiau perėjus į kitą eilę, bet nėr jokios garantijos, kad ir ten ant tokio neužsirausi...
Atsakyti
Mano abu vaikai irgi serga. pirma 10-metis, sian 5-kiametis paluzo. nenaudojam jokiu auksiniu antivirusiniu, nes ju ir nera ... tik influcida. sian pavyko nupirkti dar viena pakuote. apie kaukes musu miestuke tik pasvajoti, graibsto, nors kur jas nesioja nesimato ....
tiesa, mano maziui tempa nukrito, kai apmoviau slapias ilgas medvilnines kojines, kurias pamirkiau acto ir silto vandens tirpale santykiu 1:5. po pusvalandzio tempa zenkliai nukrito, pries tai buvome isgere vaistuku su karsta arbata.
zodziu, vaizdas toks - kaip uzsigrudinai savo imuniteta, taip ir sirgsi...
Atsakyti
QUOTE(Ridziniece @ 2009 11 23, 23:04)
vat tokie (-ios) virusų nešiotojai (-os) labai pavojingi. Nei savęs saugo, nei kitų. Brrr.... Aš turbūt būčiau perėjus į kitą eilę, bet nėr jokios garantijos, kad ir ten ant tokio neužsirausi...

Prieš pora savaičių užleidau kitus žmones kai stovėjau su vaiku ir į mus kosėjo vaikas didesnis. Nemalonu. O šiaip tikrai nekentėčiau jei už nugaros būtų sergantis. Man viduje net užverda dėl tokių dalykų biggrin.gif Greičiausiai išeičiau išvis biggrin.gif
Atsakyti
Bet juk visur skelbia, kad visi nesiotume kaukes, nesvarbu, sergame ar ne smile.gif Tai ko cia stebetis pamacius zmogu su kauke biggrin.gif Pasijutau kaip raupsuotoji kokia..
Niu kaip ir vaistininke sake, LT mentalitetas toks, kad tie, kas nori apsisaugoti perka kaukes, o sergantieji - ne.

Pati kasininke kosejo, bet be kaukes - nors imk ir savo atiduok lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Donatute @ 2009 11 23, 19:08)
Dar niekur tokio nemačiau. O pas mus lietuvoje jų yra.

Aš pirkau UK už 1 pinigą, bet mačiau už kokius 3-4 eurokose visai neseniai. Kol kas nelabai naudoju, nes kaip gerai, nereikia vaikščioti į darbą, esu vaiko priežiūros atostogose biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Abo @ 2009 11 24, 00:08)
Prieš pora savaičių  užleidau kitus  žmones kai stovėjau su vaiku ir į mus kosėjo vaikas didesnis. Nemalonu. O šiaip tikrai nekentėčiau jei už nugaros būtų sergantis. Man viduje net užverda dėl tokių dalykų biggrin.gif Greičiausiai išeičiau išvis biggrin.gif

Tikrai norėjau vožtelėt jei per galvą. Taip jau viduj buvo viskas sukyle, kad ne tas žodis.
Atsakyti
QUOTE(Hottea @ 2009 11 23, 23:09)
Bet juk visur skelbia, kad visi nesiotume kaukes, nesvarbu, sergame ar ne smile.gif Tai ko cia stebetis pamacius zmogu su kauke biggrin.gif  Pasijutau kaip raupsuotoji kokia..
Niu kaip ir vaistininke sake, LT mentalitetas toks, kad tie, kas nori apsisaugoti perka kaukes, o sergantieji - ne.

Pati kasininke kosejo, bet be kaukes - nors imk ir savo atiduok lotuliukas.gif
Be abejo, tie kurie dėvi kaukes yra su ypač aukštu mentalitetu, sveikinu biggrin.gif

Šiaip, sergantiems apskritai nedera vaikščioti po parduotuves. Dėvėti kaukes reikia tiems, kurie jaučia sindromus ir pan. Taip pat dėvėti kaukes tikslinga tiems, kurie slaugo sergančiuosius. Jei norite apsisaugoti viešoje vietoje su kauke, šaunu (bet jei kas nors nusičiaudys galite apsikrėsti per rankas, akis). Stebėtis, kad žmonės pasitraukia yra kvaila, nes jei dėvite, gali būti, kad sergate, tad verčiau eiti ten, ten kur mažiau matosi (kol kas nenusičiaudys ar pan.) biggrin.gif Juk žmonės nori nesirgti, įlyskite į jų kailį 4u.gif

QUOTE(Donatute @ 2009 11 23, 23:11)
Tikrai norėjau vožtelėt jei per galvą. Taip jau viduj buvo viskas sukyle, kad ne tas žodis.

Suprantu, labai nemalonu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Abo: 23 lapkričio 2009 - 22:18
QUOTE(Abo @ 2009 11 23, 22:08)
Prieš pora savaičių  užleidau kitus  žmones kai stovėjau su vaiku ir į mus kosėjo vaikas didesnis. Nemalonu. O šiaip tikrai nekentėčiau jei už nugaros būtų sergantis. Man viduje net užverda dėl tokių dalykų biggrin.gif Greičiausiai išeičiau išvis biggrin.gif

aš kai matau kosinčius/ čiaudinčius, stengiuos irgi išlaikyti kuo didesnį atstumą. Juk jei savęs nepasaugosi, niekas tavim tikrai nepasirūpins (o ypač Lietuvoj, kur kito sveikata daugumai iki lemputės). Bet būna situacijų, kai skubi ar pns., ir nėra galimybių aplenkti/išeiti ar kaip kitaip pasišalinti nuo virusų nešiotojų...
Atsakyti
QUOTE(Donatute @ 2009 11 23, 19:24)
Manau čia koks dezinfekuojantis bus ir tiek.

Teisingai mirksiukas.gif biggrin.gif čia galima ir muilą pristatyti kaip nuo kiaulių gripo biggrin.gif Ar kokioj maksimoj užrašyti vienkartines pirštines - "apsaugo nuo kiaulių gripo" biggrin.gif Žodžiu, kaip pažiūrėsime smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Ridziniece @ 2009 11 23, 23:18)
aš kai matau kosinčius/ čiaudinčius, stengiuos irgi išlaikyti kuo didesnį atstumą. Juk jei savęs nepasaugosi, niekas tavim tikrai nepasirūpins (o ypač Lietuvoj, kur kito sveikata daugumai iki lemputės). Bet būna situacijų, kai skubi ar pns., ir nėra galimybių aplenkti/išeiti ar kaip kitaip pasišalinti nuo virusų nešiotojų...

Na, man nėra tokių situacijų kaip skubu ir pan., labai jautri tema, kažkas kyla iš vidaus ir viskas biggrin.gif geriau eit velniop iš ten ir viskas biggrin.gif Būna taip, kad tiesiog pagalvoji "viskas bus gerai". Jau taip mažai būnu viešoj vietoj, o pasitaiko, tai žiūrėk kas vaiką pakalbina ir nusičiaudo, tai pardavėja serganti. Na, labai negeras jausmas, taip net persmelkia, bet kai jau įvyksta toks susidūrimas, aš labai nebesinervinu (jau įvyko), o namie kokį užtaisą padarau sveikatos vardan.

na, ką pasiskaičiau kas čia vyksta, linkiu visiems SVEIKATOS. 4u.gif ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Abo: 23 lapkričio 2009 - 22:23
QUOTE(Abo @ 2009 11 24, 00:22)
Teisingai  mirksiukas.gif  biggrin.gif  čia galima ir muilą pristatyti kaip nuo kiaulių gripo biggrin.gif Ar kokioj maksimoj užrašyti vienkartines pirštines - "apsaugo nuo kiaulių gripo" biggrin.gif Žodžiu, kaip pažiūrėsime

Aš turiu kažkoki skysti dezinfekuojanti ir nuvalanti rankas. Tai manau tiks mirksiukas.gif Reiks į rankinę įsimesti.
Papildyta:
QUOTE(Abo @ 2009 11 24, 00:17)
Suprantu, labai nemalonu  4u.gif

Niekaip nesuprantu kaip taip žmonės neatsakingai į tai žiuri. Nei savęs gerbia nei kitų doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Donatute: 23 lapkričio 2009 - 22:35