Įkraunama...
Įkraunama...

Kiaulių gripas

Niu tai apie toki mentaliteta ir kalbama smile.gif Bet po ta kauke as nei kriokiau, nei ciaudejau (beldziu 3 kartus i medi) rolleyes.gif Todel nereikejo tiems "sveikiesiems" kostintiems ziureti i mane kaip ZIV infekuotaja blink.gif

Ai, tiek to - prisidedu prie sveikatos palinkejimo - visu pirma patys turime save saugoti, o ne tiketis, kad liga gal aplenks 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Hottea @ 2009 11 23, 22:09)

Pati kasininke kosejo, bet be kaukes - nors imk ir savo atiduok lotuliukas.gif

Kad kosėjo - nebūtinai serga gripu. Aš pati šiu metu kosėju. Kaip ir kiekvieną sezoną, pradedu krenkščiot dar lapkritį, dažnai gruodį, jei skrupulingai savęs neprisižiūriu, tas kosulys virsta beveik bronchitiniu, o apie Naujuosius metus savaime aprimsta. Jokie vaistai nepadeda, tai kartojasi kiekvieną sezoną. Bet nieko neužkrečiu. Tiesiog gerklė - mano silpnoji vieta, į menkiausią peršailmą ne sloga ar temperatūra, o būtent perštinčia gerkle ir kosuliu reaguoju...
Atsakyti
"Prieš savaitę, pirmadienį, mes iškvietėme greitosios medicinos pagalbos medikus, nes vyrui temperatūra pakilo iki 39 laipsnių, - LŽ pasakojo J.Araštikaitienė. - Atvykę medikai jam suleido vaistų nuo temperatūros, bet tai padėjo tik dviem valandoms. Antradienį į namus atėjo apylinkės gydytoja. Ji matė, kokios vyras būklės - tuo metu jo temperatūra jau buvo per 40 laipsnių. Ji išrašė vaistų - eufilino, ACC, antibiotiko "Amoxiclav" ir tradicinio paracetamolio su aspirinu. Visus gydytojos nurodymus vyras skrupulingai vykdė, gėrė visus išrašytus vaistus. Gydytoja pasakė, kad penktadienį ligonis, jei jausis geriau, ateitų į polikliniką, o jei dar karščiuos, kad iškviestume ją ketvirtadienį. Tačiau ketvirtadienį vyras jau atsidūrė reanimacijoje..."

čia apie ta mirusįjį. siaubinga. ir iš kur žinoti, kad tau taip neatsitiks.. blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Abo @ 2009 11 23, 22:04)
Jei dėvite kaukę, normalu, kad žmonės galvoja, kad jūs sergate (juk jos ir skirtos tam, kad neskleistumėte ligos). Tad iškilo klausimas, kodėl stebitės, kad žmonės pasitraukia?  g.gif Normalu kad jie saugosi, negi sunku tai suprasti?  blink.gif Supraskit žmogiškai 4u.gif . Negražu taip tyčiotis. Jei esu sveika ir nedėviu tos kaukės, kam man ją dėvėti ir keisti kas dvi valandas? Apskritai ta kaukė mažai apsaugo, aišku, kai sergate labai sveikintina, kad užsidedate.

na as nemaciau ne vieno sergancio zmogaus su kauke. jiem tiesiog nusispjaut i kitu sveikata. kas tada belieka? tik saugotis sveikiem.
mane kaip tik labai maloniai aptarnavo vaistinei ir rubu parduotuvei su kauke. priejo ir paklause ar padeti smile.gif gal irgi galvojo kad as sergu smile.gif
Atsakyti
Tai ar atveze i Lietuva Tamiflu ? vis dar su receptais pardavinejami ?
Atsakyti
QUOTE(husmor @ 2009 11 24, 09:09)
Tai ar atveze i Lietuva  Tamiflu ?  vis dar su receptais pardavinejami ?

Ar atvežė - nežinau.
Bet, kaip supratau, jų buvo valstybės rezervo fonde, tai šitie, skaičiau, jau padalinti gydymo įstaigoms. Tik nedaug ten jų...
Atsakyti
QUOTE(Salsa @ 2009 11 24, 10:13)
Ar atvežė - nežinau.
Bet, kaip supratau, jų buvo valstybės rezervo fonde, tai šitie, skaičiau, jau padalinti gydymo įstaigoms. Tik nedaug ten jų...

aisku..vadinas su receptais bus,jei mazai turi.
Atsakyti
QUOTE(husmor @ 2009 11 24, 10:16)
aisku..vadinas su receptais bus,jei mazai turi.

tai receptinis vaistas, tai tik su receptais net jei ir daug tures...
Atsakyti
QUOTE(ooo @ 2009 11 24, 10:17)
tai receptinis vaistas, tai tik su receptais net jei ir daug tures...

kai kuriose salyse ...UK, No..jis yra padarytas bereceptinis...
Atsakyti
Tamiflu ryt poryt bus. receptinis
Atsakyti
QUOTE(husmor @ 2009 11 24, 10:19)
kai kuriose salyse ...UK, No..jis yra padarytas bereceptinis...

Matau tu Norvegijoje gyveni. Mano sesuo irgi. Tai sakė, jog norint gauti Tamiflu, No reikia užpildyti specialias anketas pas gydytoją, nurodant ligos simptomus, tuomet tik skiria šiuos vaistus. Ji rimtai domėjosi, nes ketino siųsti mums į Lietuvą
Lengvai jų Norvegijoje neįsigysi schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aidulia: 24 lapkričio 2009 - 09:44
Irgi girdejau, kad bus treciadieni-ketvirtadieni.... Siaubinga situacija, siaip. Farmaceutai gerai uzsidirbs... Ta pati kompanija, kuri isrado vakcina nuo pauksciu gripo, nuo kempinliges... dabar nuo kiauliu... man cia kvepia klasta....
Atsakyti