Įkraunama...
Įkraunama...

Kiaulių gripas

O man toks jausmas kad dabar kiekviena neaiskia mirti nurasys kiauliu gripui ir ramiai nusiplaus rankytes cool.gif ....
Atsakyti
Kas liečia respiratorius.
Manau, kad būtų teisingiausia ir geriausia, jeigu visi juos dėvėtume. Taip ir patys apsisaugosime ir kitus apsaugosime. Man tai čia nei juokingai, nei durnai neatrodo. Toks jau mūsų lietuvių mentalitetas. Vakar "Iki" parduotuvėje kasoje pardavėja taip kosija.. kad atrodo plaučius tuoj iškosės.. O tai kur respiratorius?? Paklausiau. Atsakymas - jums reikia, jus ir saugokitės verysad.gif
Liūdna.
Atsakyti
QUOTE(Izoldute @ 2009 11 24, 11:58)
O tai kur respiratorius?? Paklausiau. Atsakymas - jums reikia, jus ir saugokitės verysad.gif
Liūdna.

sutinku...kazkoks is kitu net lengvas sarkazmas girdimas,atseit mes ne kiaules kodel turetume sirgti blink.gif ... jus sergat tai ir gerai doh.gif ...
Atsakyti
QUOTE(Izoldute @ 2009 11 24, 11:58)
Kas liečia respiratorius.
Manau, kad būtų teisingiausia ir geriausia, jeigu visi juos dėvėtume. Taip ir patys apsisaugosime ir kitus apsaugosime. Man tai čia nei juokingai, nei durnai neatrodo. Toks jau mūsų lietuvių mentalitetas. Vakar "Iki" parduotuvėje kasoje pardavėja taip kosija.. kad atrodo plaučius tuoj iškosės.. O tai kur respiratorius?? Paklausiau. Atsakymas - jums reikia, jus ir saugokitės verysad.gif
Liūdna.

Tos paprastos kaukes visiskai nesaugo nuo gripo, kaip tik jas nesiojant dar labiau kaupiasi visokios bakterijos. Visa tai yra butaforija. Bet yra rimtesniu kaukiu beveik kaip respiratoriai, jos brangesnes ir lt mazai kur yra. Zinau kad teo norejo nupirkti tokias savo darbuotojams kurie vaiksto pas zmones i namus, ir tiesiog nerado kur. Su tais kosejimais ir ciaudejimais tai tikrai jau cirkai darosi. As pvz turiu chroniska sloga ir istisai puciuosi nosi ziema vasara, tai dabar kur pardej jei issitraukiu nosine, tai visi ziuri persikreipe... Nu tikrai taip tikejausi kad lietuva atsilaikys nuo panikos, bet pasirodo zmones pas mus dar labiau isproteje nei europoj. Man tik idomu is kur musu bedarbiai gauna pinigu pirkti tamiflu, kuris vos ne dvigubai brangesnis nei pvz Prancuzijoj ir 7 kartus brangesnis nei ukrainoj.
Atsakyti
taip, panika auksciausio laipsnio... vakar i vaistine buvau uzbegusi...zmoniu eile baisi, vaistininke saukia garsiai, kokiu vaistu neturi, kokiu bus ryt, kokiu poryt, dalis eiles dingsta, o kai nepirkau nieko nuo gripo, persalimo ir t.t. tai dar dukart perklause ar jau tikrai viskas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Hottea @ 2009 11 23, 22:38)
Oi, man ta "maximos" pirkeju nuomone tai buvo paskutineje vietoje, kai ejau apsipirkti su raspiratoriumi irnesakyk.gif Tiesiog nustebino reakcija - juk ir per tv rodo, kad kaukes nesioti, o cia - jauti zvilgsnius - vienas net i kita kasa prekes nusinese, kai pradejau savo pirkinius deti salia biggrin.gif

Nesuprantu to - atrodo, sitiek rastingu zmoniu, issilavinusiu, bet vis tiek kol pripranta prie naujoves reikia akis isputus ziureti blink.gif

susiduriau su lygiai tokia pacia situacija ax.gif kazkaip man keistai tie zmones reaguoja, atseit ko ta durnele su kauke vaiksto, juk cia tik paprastas gripas, nereikia perdeti, o kai patys suserga, tai i kelnes privaro iskart lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(klomba @ 2009 11 24, 12:07)
Tos paprastos kaukes visiskai nesaugo nuo gripo, kaip tik jas nesiojant dar labiau kaupiasi visokios bakterijos. Visa tai yra butaforija. Bet yra rimtesniu kaukiu beveik kaip respiratoriai, jos brangesnes ir lt mazai kur yra. Zinau kad teo norejo nupirkti tokias savo darbuotojams kurie vaiksto pas zmones i namus, ir tiesiog nerado kur. Su tais kosejimais ir ciaudejimais tai tikrai jau cirkai darosi. As pvz turiu chroniska sloga ir istisai puciuosi nosi ziema vasara, tai dabar kur pardej jei issitraukiu nosine, tai visi ziuri persikreipe... Nu tikrai taip tikejausi kad lietuva atsilaikys nuo panikos, bet pasirodo zmones pas mus dar labiau isproteje nei europoj. Man tik idomu is kur musu bedarbiai gauna pinigu pirkti tamiflu, kuris vos ne dvigubai brangesnis nei pvz Prancuzijoj ir 7 kartus brangesnis nei ukrainoj.

vargsai zmones paskutinius pinigelius is baimes atiduoti pasiryze doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ooo @ 2009 11 24, 11:11)
taip, panika auksciausio laipsnio... vakar i vaistine buvau uzbegusi...zmoniu eile baisi, vaistininke saukia garsiai, kokiu vaistu neturi, kokiu bus ryt, kokiu poryt, dalis eiles dingsta, o kai nepirkau nieko nuo gripo, persalimo ir t.t. tai dar dukart perklause ar jau tikrai viskas  biggrin.gif

Gerai kai paties nepalietė.. O aš turiu liūdną pavyzdį. Kaimynų du vaikai (1.5 ir 3 metukų) ir mama (8mėn neštumas) guli su 40 temp... Vyras visiškoje panikoje.. Kasdien verdu ir nešu buljono. Liūdna. Medikai ne ką gali ir pagelbėti.
Atsakyti
QUOTE(agnute2555 @ 2009 11 24, 11:22)
susiduriau su lygiai tokia pacia situacija ax.gif  kazkaip man keistai tie zmones reaguoja, atseit ko ta durnele su kauke vaiksto, juk cia tik paprastas gripas, nereikia perdeti, o kai patys suserga, tai i kelnes privaro iskart lotuliukas.gif
Papildyta:

greičiausiai ne durnele laiko, o sergančia, jei bėgasi į šalį lotuliukas.gif

Mano mažiui 4 metai. Dedu kaukę o jis rėkia: man gėda, aš neisiu doh.gif iš kur gi tas gėdos jausmas, jei net kalbos nebuvo apie tai (kaip atrodysiu ir panašiai).
Papildyta:
o kiek laiko dar esi gripo viruso nešiotojas, kai 5 dienas jau išguli?
Atsakyti
QUOTE(Drum @ 2009 11 24, 13:10)
greičiausiai ne durnele laiko, o sergančia, jei bėgasi į šalį  lotuliukas.gif

Mano mažiui 4 metai. Dedu kaukę o jis rėkia: man gėda, aš neisiu  doh.gif iš kur gi tas gėdos jausmas, jei net kalbos nebuvo apie tai (kaip atrodysiu ir panašiai).
Papildyta:
o kiek laiko dar esi gripo viruso nešiotojas, kai 5 dienas jau išguli?

as skaiciau, kad iki 7 dienu po susirgimo gali uzkresti kitus.. ilgokai g.gif ir aisku dar 5 dienas iki simptomu pajutimo doh.gif
kazkokia katastrofa tas kiauliu gripas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Izoldute @ 2009 11 24, 13:06)
Gerai kai paties nepalietė.. O aš turiu liūdną pavyzdį. Kaimynų du vaikai (1.5 ir 3 metukų) ir mama (8mėn neštumas) guli su 40 temp... Vyras visiškoje panikoje.. Kasdien verdu ir nešu buljono. Liūdna. Medikai ne ką gali ir pagelbėti.

Labai uzjauciu. Bet kaip tik vakar su draugais prisiminem vaikyste - kiekviena ziema guledavom su auksta temperatura, bent karta kasmet tikrai gripu ar sunkesniu persalimu persirgdavom, visais metais budavo ta epidemija, darbe ar klasej trecdalio zmoniu nebudavo, ir tais laikais irgi mamos truputi bijodavo visokiu komplikaciju. Tai nepabegsim nuo to gripo, jis visais laikais buvo, bet kai nebuvo situ nenormalio ziniasklaidos paniku, tai niekas ir nelakste kaip isprotejes is baimes. O kad dabar uzsikrecia lengviau ir temperatura auksta, tai tiesiog vaikai nebeturi imuniteto tokio stipraus kaip anksciau turedavo, jau sakiau sita. Labai tikiuosi kad zmones susipras ir po sitos epidemijos labiau rupinsis savimi ir vaikais, neberys vaistu saujomis ir nemaitins vaiku vien cipsais ir kokakola.
Atsakyti
bandziu paieskoti, koks mirtingumas nuo paprasto gripo buna, bet neradau..
Atsakyti
QUOTE(agnute2555 @ 2009 11 24, 13:27)
bandziu paieskoti, koks mirtingumas nuo paprasto gripo buna, bet neradau..

doh.gif kur jus ieskot? is karto google ismeta 0.1-0.2 proc. nuo susirgusiuju skaiciaus, o jei nors retkarciais paklausot ziniu, tai tie skaiciai jau i krauja iauge.
Atsakyti