Įkraunama...
Įkraunama...

Tulžies akmenligė

Laba diena.

Jungiuosi ir aš prie Jūsų: vakar per echoskopiją tulžy 1,6 cm akmenuką surado.... Kažin, čia jis didelis ar mažas? Sako, turbūt žinojai, bet man tai naujiena buvo, šokas tam tikras. Gerai, kad paskaityt kur radau, tai kiek aprimau. Nežinau dar, ką man paskirs, nes pas šeimos gydytoją turiu eiti tik kovo 17 dieną, po dar vieno paskirto tyrimo.
Kaip supratau, retai kada pavyksta akmenukus pašalinti vaistais, daugiausia operacija... Baisoka, nes aš niekad gyvenime išvis net nedarbingumo lapelio neturėjau (apart gimdymų), o čia operacija gal gręsia...
Man priepuolių kol kas nėra, tik 2 savaites naktim miegot negalėjau, skaudėjo kažkur po šonkauliais link nugaros. Paskui 1,5 savaitės nieko neskaudėjo, o dabar vėl skauda...
Tai lauksiu, ką šeimos gydytoja pasakys.
Atsakyti
Laba diena,
atsiprašau, kad braunuosi Jūsų temelę ax.gif Esame medicinos studentės ir labai norėtume paprašyti, kad operuotos forumietės užpildytų anoniminę anketą apie skausmą. Kaip minėjau anketa anoniminė, o surinkta informacija bus naudojama tik mokslinio darbo ruošimui.
Iš anksto dėkojame!

Anketa ČIA
Atsakyti
QUOTE(TRIUMF @ 2011 03 04, 15:47)
Laba diena,
atsiprašau, kad braunuosi Jūsų temelę ax.gif Esame medicinos studentės ir labai norėtume paprašyti, kad operuotos forumietės užpildytų anoniminę anketą apie skausmą. Kaip minėjau anketa anoniminė, o surinkta informacija bus naudojama tik mokslinio darbo ruošimui.
Iš anksto dėkojame!

Anketa ČIA

mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos.Man mano lobius salins kovo 22d.tai stresuoju labai,bet po vakarykscio priepoli galvoju,kad ta diena greiciau ateitu ir nebereiktu kankintis.Norejau paklausti,kiek laiko trunka operacija ir aisku narkoze,kiek dienu laiko ligonineje,koki maista valgote po operacijos?Gal yra mamyciu kurioms sia operacija dare Airijoje?Nes man ja atliks airijoje.
Atsakyti
QUOTE(Armon @ 2011 03 09, 17:27)
Sveikos.Man mano lobius salins kovo 22d.tai stresuoju labai,bet po vakarykscio priepoli galvoju,kad ta diena greiciau ateitu ir nebereiktu kankintis.Norejau paklausti,kiek laiko trunka operacija ir aisku narkoze,kiek dienu laiko ligonineje,koki maista valgote po operacijos?Gal yra mamyciu kurioms sia operacija dare Airijoje?Nes man ja atliks airijoje.

Sveika smile.gif
Na, aš šitą gėrį (t.y. operaciją) apturėjau praėjusį ketvirtadienį. Dovanų gavau 13 akmenukų ir dar kokių 2-3 akmenukų trupinių.
Operacija sakė trunka apie 1 val +-15 min. Po operacijos dar pooperacinėj laiko kažkiek laiko, kol atsigauni normaliai. Į palatą aš parsigavau maždaug po 2-2,5 valandų. Mano išleido trečią dieną - man nekilo nė temperatūra, nei šiaip kokių negerumų nebuvo. Nuskausminamuosius leido tik operacijos dieną prieš naktį, kitą dieną vaistų nuo skausmo nereikėjo - maudė truputį judant, bet ramiai gulint skausmo visiškai nejutau. Sekančią dieną tik galėjau gerti vandenuką, po pietų sriubos leido valgyti. Šiandien nusiėmiau tvarščius, tik maudytis bijau dar (nors pagal chirurgą nuo šiandien galima). blush2.gif
O dabar valgau kruopas, daržoves, mėsytę, stengiuosi kiek galiu be druskos viską, be riebalų. Valgau 5 kartus per dieną, po nedaug. Turiu atsispausdinus reikalavimus maistui ir pasikabinus ant šaldytuvo smile.gif Kad neužsimirščiau smile.gif)) Šiaip nelabai skanu ir nelabai sotu. Bet bent jau mėnesį kitą esu pasiryžus laikytis dietos. O po to bandysiu įtraukti naujus produktus.
Dabar (turbūt kol tvarkingai valgau) neskauda nieko. Jaučiuosi gerai smile.gif

Nebikojit, viskas bus gerai 4u.gif
Atsakyti
Aciu Laurita uz padrasinima.O sakyk,pries operacija ar ilgai kamavo skausmai,pries kiek laiko suzinojai,kad turi akmenuku.O ar po operacijos skyre kokiu nors vaistu,gal fermentu?
Atsakyti
QUOTE(Armon @ 2011 03 09, 16:27)

Na ką reiškia tulžies priepuolis tai suprantu, pati patyriau, tik gerai, kad pirmą ir paskutinį kartuką.
Dėl operacijos tai LauritaK viską išsamiai papasakojo, viskas taip pačiai ir man buvo mirksiukas.gif
Nebijok, tokio skausmo ką patyrei jau nebus 4u.gif

QUOTE(LauritaK @ 2011 03 09, 18:49)
Dabar (turbūt kol tvarkingai valgau) neskauda nieko.  Jaučiuosi gerai smile.gif

Paskui žinok duos organizmas žinok kas netinka.
Pvz man kas netinka arba diegia palei kepenis arba lekiu y WC 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Leta*: 09 kovo 2011 - 20:13
Aciu merginos uz padrasinima,as jau trecia diena kenciu nezmoniska skausma,manau kad juos sukelia ne tik akmenukai,bet dar turiu problemu su kasa.Jokie analginai,ketanovai ir nospos nepadeda,gal jus atradote kokius nors vaistukus skausmui malsinti?
Atsakyti
QUOTE(Armon @ 2011 03 10, 11:50)
Aciu merginos uz padrasinima,as jau trecia diena kenciu nezmoniska skausma,manau kad juos sukelia ne tik akmenukai,bet dar turiu problemu su kasa.Jokie analginai,ketanovai ir nospos nepadeda,gal jus atradote kokius nors vaistukus skausmui malsinti?

Va jetus unsure.gif 4u.gif 4u.gif
Man padėdavo nošpa ir ketanovas, ligoninėje analgina leido.
Mane paguldė su priepuoliu, numalšino skausmus ir trečioj dienoj išoperavo.
Atsakyti
Merginos, norejau paklausti, ar kam teko girdeti regeti bandyti. Perskaiciau knyga "Kaip issigydyti visas ligas". Ten issamiai aprasyta kaip be operacijos paciam per viena para pasalint tulzies akmeniukus igeriant karciosios druskos ir dar ten kazko.

Ten rasoma, kad toks salinimas yra visiskai saugus ir visiskai nekenksmingas. Nebereikia kalbet apie privaluma, kad issaugomas organas.

Knyga skaiciau del kitu tikslu, bet tas akmenuku salinimas mane sudomino, nes pastaruoju metu turiu problemu su tulzies pusle, manau galetu buti ten akmenuku. Bet net nezinau, bijociau pati sau viena knyga pasiskaicius bandyt. Jeigu nezinot apie ka kalbu, tai labai kvieciu paskaityt ta knyga ir pareikst nuomone.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo skruzdeda: 10 kovo 2011 - 16:08

Man tie priepoliai nebepirma karta,po vieno is ju gulejau ligonineje,tai atstate mano sveikatele greitai,bet dabar jie manes neguldo sako laukti operacijos,tai su skausmais ir laukiu.Gal galetumet pasakyti kokius tyrimus jums atliko pries operacija?
Kas liecia akmenuku salinima is tulzies,be operacijos negirdejau,kad is slapimtakiu,nuo inkstu tai girdejau ir daznai vyrai juos turi,pazystamas vyras pasakojo kad pasisalino jam akmenukas slapinantis,bet skausmas sake buvo nezmoniskas g.gif
Atsakyti
QUOTE(Armon @ 2011 03 10, 20:40)
Man tie priepoliai nebepirma karta,po vieno is ju gulejau ligonineje,tai atstate mano sveikatele greitai,bet dabar jie manes neguldo sako laukti operacijos,tai su skausmais ir laukiu.Gal galetumet pasakyti kokius tyrimus jums atliko pries operacija?
Kas liecia akmenuku salinima is tulzies,be operacijos negirdejau,kad is slapimtakiu,nuo inkstu tai girdejau ir daznai vyrai juos turi,pazystamas vyras pasakojo kad pasisalino jam akmenukas slapinantis,bet skausmas sake buvo nezmoniskas g.gif

todel, kad slapimo pusleje akmenys buna su astriais krastais. Ir jie ziauriai raizo slapimo takus kai slenka, todel be galo skauda, na galima palyginti, kad koks stiklas butu istriges ten ir sliauzia. Bet jam greiciausiai savaime pasisalino, ar jis kaip nors kokiais preparatais bande ju pats atsikratyt?
Tuo tarpu tulzies pusles akmenukai buna glotnus. Todel raso, kad neskauda, bet uzsimena, kad gali pykint, visokiu pojuciu galima patirt kai jie valosi.

Radau ir lietuviskai aprasoma minetos knygos metodo esme. Pasirodo yra isbandziusiu. Galite paskaityti ir komentarus.
http://sveikatossalt...ovimas-202.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo skruzdeda: 10 kovo 2011 - 21:16