Įkraunama...
Įkraunama...

Tulžies akmenligė

Man tulžies operaciją paskyrė balandžio 5 d. Bijau "iki pažaliavimo"... blush2.gif Gal dėl to, kad, apart cezarių, jokios operacijos man gyvenime niekas nedarė, net biletenio dar niekad gyvenime nesu turėjus...
Dabar prieš operaciją liko pasidaryt kraujo tyrimus (beveik visi mokami jau poliklinikose), kardiogramą. Tikiuosi, viskas apsieis be komplikacijų. Tik, kai bijau (o dabar bijau), kardiograma mano "pievas" rodo... Reiks gal kokių raminančių pagert - bent jau arbatų....
Atsakyti
Labas,na ka norejau ir turejau jau buti be tulzies,bet nepavyko.Atsigulus i ligonine ir atlikus tyrimus pries operacija,paaiskejo kad mano kraujas blogas ir negali atlikti operacijos.Is baimes nemiegojau 2 paras,bet tuo paciu tikejau,kad visi skausmai tuoj baigsis,o pasirodo dar ilgai kankinsiuosi.Ar kuriai yra taip buve,kad pries operacija butu buve blogi kraujo tyrimai?Ir dar pasake,kad gali buti pas mane latakuose istrigusiu akmenuku,bet jokio gydymo neskyre iskyrus ju stebuklinga paracetamoli ir isleido i namus iki balandzio 13d. kol ateis laikas kitiems tyrimams sake teks ryti zarna ir dar kazkoki tyrima darys.Nezinau,jau ka begalvoti,net galvoju skristi i lietuva,aiskintis kas cia man yra.Kazkaip bijau kad tie akmenys jai yra kur nors latakuose ko nors neuzkistu ir dar daugiau bedos nepridarytu.Gal yra merginu,kurios isgyveno ka nors panasaus?
Atsakyti
4u.gif
sveikos,man ir buvo priepuoliu,akmenu,ruose operacijai,net buvo pagulde i ligonine liko 2d iki operacijos,tada echoskopavo,bet visu nuostabai akmenu jau nebuvo,pasirodo jie istirpo pagal liaudiska recepta kuri naudojau,o dariau sitaip: ryte ant tuscio skrandzio saukstas alyvuogiu aliejaus, o valgant bet kokius patiekalus prie kuriu tinka salotos tarkuodavausi juoduju ridiku su majonezu ir ivyko stebuklas,akmenys nuo to istirpo patys biggrin.gif
Atsakyti
Man vienas vyriškis pasakojo, kaip sau akmenis savitaigos pagalba istirpdė. Sakė net turi 2 nuotraukas: 1 su akmenimis, o kita be jų blink.gif
Atsakyti
Juodieji ridikai g.gif ATA man būtų po tokių valgių blink.gif doh.gif
Man ir buvo nukelta operacia, bet nukelta tai nuo rugsėjo iki gruodžio vidurioko- kasos uždegimas prasidėjęs buvo, tai pirmiausiai tą brudą gydžiaus. Ir gyvenau skausmuose nuo kiekvieno netinkamo kąsnio doh.gif Praėjus po operacijos gal pusei metų, kasa vis tiek padarė savo: liko jautri. Bet esu gyva biggrin.gif Akmenukų buvo cieli 40, mažiausias- kaip mažiuko piršto galiukas, didžiausias- kaip vyriško nykščio piršto galas blink.gif Nors operacija buvo su komplikacijos, operavo 4 valandas, aš vis tiek nebijau. Nebijojau ir tada, nes žinojau vis tiek kitaip nebus cool.gif
Sėkmės 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
tie ridikai ne tokie baisus skrandziui,bet visus latakus valo gerai be to alyvuogiu aliejus mazina ju agresija
Atsakyti
QUOTE(Lukrecij@ @ 2011 03 26, 20:05)
tie ridikai ne tokie baisus skrandziui,bet visus latakus valo gerai be to alyvuogiu aliejus mazina ju agresija

Tačiau mano kasai būtų batai doh.gif
Atsakyti
šeip tas ridikas išeina būtų neblogai tiems kas dar nedasivarė iki priepuolio ar nežino kad ju turi. NU tipo profilaktikai.
Bet aš irgi negalėčiau ju valgyt, reiktų daug ėmsos ir maišyt tik su grietine, kad švelniau būtų, nes batai būtųū mano skrandžiui.

O šeip paskaitiėnju jūsų temą, nes mamai operacija paskirta balandžio 5 diena. jai akmenys 3 štukos po 16mm. Nu mes tai neperseniausiai buvom pas chirurga, tai jis sakęė i ligonine ateit nevalgius, tipo ehoskopu pažiūrės ir operuos.Bet mano mami dar reikėjo echoskopuot inkstus, tai kai sulaukėm eilės, pasiropdė, kad ehoskopuoja mus operuosiantis chirurgas, tai prisimiėn mamule ir iškart suisiskaičiavo akmenis.
na man ramu, nes latakuos kaip ir nerasta nieko.... man tik dėl maitinimosi rėžimo neramu.JI pas mus žiauriai sveiko maisto nepripažysta. Dabar spirgu neduodu valgyt, tai ant sumuštiniu sėdo. doh.gif
Atsakyti
4u.gif
nuo juoduju ridiku nei ten batai nei ten ka,turejau as ir priepuolius,ir rugstinguma skrandyje nemaza,bei inksta ne kaip dirbo,taciau valgiau tuos ridikus ir nejauciau diskomforto jokio,tik tiek kad jausdavau kai tulzies akmenukai i ridika reaguoja,taciau neskausmingai,be to valgiau daug greifruktu,jie taip pat labai gerai prie tokiu dalyku,o ir i ligonine pagulde ketvirtadieni padare tyrimus,antradieni turejo operuot,pirmadieni pries operacija echoskopavo ir ka,pats daktaras nustebo kad akmenu neberado,be to vartodama ridikus,alyvuogiu alieju,bei greifruktus,gerdavau mineralini vandeni,kuri padedavau ant silto radiatoriaus,toki siltoka ir gerdavau tai skatina tulzies darba,bei judina akmenukus ax.gif
Atsakyti
ačiū kad dalinies patirtim, pabandyt juk nieko nekainuoja.

Atsakyti
Sveikos merginos. Aš ir vėl čia su savo bėdom. Paejo beveik 2 savaitės po operacijos ir vakar užčiuopiau sukietėjimą čiut virš bambos, nors pjūvis po ja. Skaudėt neskauda, bet gasdina jis mane. unsure.gif užsiregistravau pas gydytoją, bet prieš tai norėčiau bent turėt variantų kas galėtų būti.. doh.gif
Gal kam buvo kas panašaus? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(rimulėėė @ 2011 03 27, 12:41)
ačiū kad dalinies patirtim, pabandyt juk nieko nekainuoja.

ner uz ka biggrin.gif
Atsakyti