Įkraunama...
Įkraunama...

Tulžies akmenligė

QUOTE(Lukrecij@ @ 2011 04 05, 13:53)
4u.gif
nebutinai akmenlige jei skauda po mentim,gali buti tulzies skyscio sutirstejimas ir mazas pralaidumas i kasa todel ir rugavimas del to gali buti,o atsiriaugeji supuvusio kiasinio skoniu?

nea raugėju tokiu oru arba niekuo kaip sakant smile.gif pavalgius po kokios valandos dar dešonėj pusėj pamaudžia bet silpnai g.gif čia jau rimtai kaip tam anekdote blink.gif
Atsakyti
Sveikos,

as jau po operacijos, vakar is ryto paleido..Teisingiau greitai liepe atlaisvinti lova, nes Kauno klinikose nebebuvo vietu. Idejo lapeli ko galima ko negalima ir viskas ir issiunte namo. Pasakysiu, kad skauda dar tas zaisdeles, bet cia juk narutalu turi skaudeti. 4 arba 5 para po operacijos sake jau galima isimti siulus, tai dabar mastau kur man cia juos issiimti, turbut kreipsiuosi i savo poliklinika.

Tiesa, norejau paklausti ar jums daktaras leipe kokiu fermentu gerti po operacijos, kad padetu lengviau virskinti..man tai nieko neliepe,bet manau, kad reiketu, nors valgau tik mazytes porcijytes, ir tik skysta maista, bet bijau,kazka sunkiau virskinimao suvalgyti,kad nebutu bloga?
ar jums prirase kazkokiu fermantu ar ne?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kosiute: 13 balandžio 2011 - 07:35
dėl fermentu tai liepė po savaitės i apyllinkės gyditoja kreiptis.Jie chirurgai ir vaistu prirašyt negali
Atsakyti
Labas visoms.
Sveika kosiute sugryzus namo 4u.gif kaip savijauta,ar pykino po narkozes,kiek akmenuku turejai?Smalsu viskas,nes as dar laukiu tokios operacijos.
Atsakyti
QUOTE(Armon @ 2011 04 13, 20:49)
Labas visoms.
Sveika kosiute sugryzus namo 4u.gif kaip savijauta,ar pykino po narkozes,kiek akmenuku turejai?Smalsu viskas,nes as dar laukiu tokios operacijos.

Ačiū, ačiū už sveikiimus, smagu sugrįžti,nes vistiek labai bijojau tos operscijos, o dabar galiu pasakyti,kad nieko labai baisaus.
Siuo metu jau ketvirta diena po operacijos, jau tikrai maziau ksauda, pjuvius, vakar buvau persiristi,sake labai gerai gyja, gali kas diena ir nevaiskcioti, o sestadieni zadejo sau siulus isimti, sake nedaug ju ten apie 2 ant kiekvienos zaisdeles.
Beje tos skylutes tai keturios pas mane.
Po narkozes nepykino, bet griestai neleido nieko nei gerti nei valgyti pirma diena, nors gerti po narkozes siaubingai norejosi, atrodo pora litru vandens iskart isgerti galeciau, leido tik luoas su vatele vilgyti vyrui man. Ir sake,kjei vandens uzgersi iskart supykins.
Akmenukai sak,ebuvo labai maziukai kristaliukai keli, net tiksliai skaiciaus neivardijo chirurgas.
Uzmigau operacineje per narkoze atsibudau intensyvios terapijos palatoje ir keista buvo nes ten daug tu pacientu privesta kaip kokia reanimacija.tai sunku buvo atsipampalioti blink.gif Bet vakare jau buvau atsigavusi. Nors visa laika dar norejosi miego.
Atsakyti
patarkit please smile.gif g.gif
aš išvažiuoju rytoj į kiprą, man ten ta tulžį pamaudžia dažnai, o ką daryti jei tenai užeis koks priepuolis? nošpa man net nuo mm neveikia, kokius galima gerti vaistus nuo skausmo??? beje kaip su maistu, kai tik šiltuose kraštuose tai visada alkoholiu po valgio užgerdavau, kad neapsinuodyt (kai neužgėriau turkijoj pragulėjau po lašelinėm)..bet va jei kokia akmenligė man yra tai kaput bus užgėrus alkoholio, taim ką daryt, patarkit plz blink.gif jėtus dar tas skrydis lėktuvu paniką varo, visai gali pablogėti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(kosiute @ 2011 04 13, 07:33)
Tiesa, norejau paklausti ar jums daktaras leipe kokiu fermentu gerti po operacijos, kad padetu lengviau virskinti..man tai nieko neliepe,bet manau, kad reiketu, nors valgau tik mazytes porcijytes, ir tik skysta maista, bet bijau,kazka sunkiau virskinimao suvalgyti,kad nebutu bloga?
ar jums prirase kazkokiu fermantu ar ne?

Man jokių fermentų neišrašė. Kaip jaučiu, ir nereikia, viskas normalu.
Tiesa, merginos, po kiek maždaug laiko nuo operacijos išsivaikšto oras pilve? Nes man jau atsibodo jaustis kaip pripūstam balionėliui, žmoniškai net pasilenkti negaliu... O čia dar švogerio jubiliejus laukia, norisi gražiai atrodyt....

QUOTE(lolita4611 @ 2011 04 15, 07:05)
aš išvažiuoju rytoj į kiprą, man ten ta tulžį pamaudžia dažnai, o ką daryti jei tenai užeis koks priepuolis? nošpa man net nuo mm neveikia, kokius galima gerti vaistus nuo skausmo??? beje kaip su maistu, kai tik šiltuose kraštuose tai visada alkoholiu po valgio užgerdavau, kad neapsinuodyt (kai neužgėriau turkijoj pragulėjau po lašelinėm)..bet va jei kokia akmenligė man yra tai kaput bus užgėrus alkoholio, taim ką daryt, patarkit plz blink.gif jėtus dar tas skrydis lėktuvu paniką varo, visai gali pablogėti blush2.gif

Man jokie nuskausminamieji nepadėjo... Ir todėl operavausi planine tvarka, nes kur nors toli važiuoti bijojau, kad priepuolis neužeitų... Tad patart nieko negaliu. Beje, kaip supratau, tu net nesi tikra, kad aplamai tau tulžies akmenligė... Mano mamai buvo panašūs simptomai, bet akmenligės nerado.
Atsakyti
Man tai kai uzejo tikrasis pirepuolis, taip buvo bloga ir taip skaudejo, kad galvojau kad mirsiu, saltkretis krete, pykino, negalejau atsigulti, sunkumas pilva ir baisus skausmas nugaroje po sonkauliais, ir paskui dar kokia savaite po priepuolio maude sona ta...as tai laikiausi, nebevalgiau nieko astraus, riebaus ir pan..tai istveriau iki operacijos be priepuoliu..bet manau, kad jus dar galite del sventos ramybes pasidaryti skubiai kokioje privacioje klinikose ultragarsa ir zinosite ar yra ta akmenlige ar ne ir bsu ramu, juk kiti zmones gyvena daug metu su tais akmenukais
Atsakyti
Mano mamai buvo panašūs simptomai, bet akmenligės nerado.
[/quote]
Rugiaveide, O ką jūsų mamai nustatė? man tai vos pamaudzia labai trumpai ir kasdien po kiekvieno valgio minute laiko ir nebemaudzia, toks minimalus diskomfortas, gal kokia diskinezija nuo nervu amžinų išsivystė g.gif bet va kt geriau 7 metai, neseniai sužinojau kad jie dėl akmenligių kalti...kad tik nebutu man jos sukelę
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lolita4611: 15 balandžio 2011 - 13:04
QUOTE(lolita4611 @ 2011 04 15, 13:04)
Rugiaveide, O ką jūsų mamai nustatė? man tai vos pamaudzia labai trumpai ir kasdien po kiekvieno valgio minute laiko ir nebemaudzia, toks minimalus diskomfortas, gal kokia diskinezija nuo nervu amžinų išsivystė g.gif bet va kt geriau 7 metai, neseniai sužinojau kad jie dėl akmenligių kalti...kad tik nebutu man jos sukelę

Mano mamai dar nieko nenustatė, nes nespėjo: tik ketvirtadienį atmetė tulžies akmenligės diagnozę...
Beje, gal tau nerviškai visi tie požymiai? Nes ir taip būna: iš patirties su pažįstamais galiu pasakyt. O gal tu tiesiog labai skubi valgydama? Bet kokiu atveju pirma nueik pas šeimos gydytoją, nes pati diagnozės nenusistatysi - nebent gali įtarti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rugiaveide: 17 balandžio 2011 - 22:11
LABUKA MERGAITES 4u.gif

rasiau gal pries metus i si skyreli del savo tulzies , tomet neieko blogo nerado liepe maista derinti fermentu pagerti ,buvo palengvejimas kazkuri laika , bet jei jau nusizengdavau mitybai viskas tada mano posonkauliai kentejo unsure.gif

O siuo metu jau gal 3 diena aplamai skauda nemaloniai ir beveik istisai, istisai net nuo vandens ispusta jauciuos, po sonkauliu taip verzia bet ir po mente lyg kad kuola ibede butu verysad.gif taip nemalonu o dar tas kartumas uzeina kartais tai nors nusisauk. Su savo daktare nesusisneku bet treciadieni ainu i privacia istaiga tai paziures kas ten tam pilve vyksta unsure.gif Aisku maista reik ziuret bet kartais taip noriu visko kad net silpna ir va paskui rezultatai , vakar kepta vistiena valgiau tai sian ziauru unsure.gif

jauciu kad teks salinti ta mano maiseli fear.gif

kaip nesinori operacijos verysad.gif
Atsakyti
sveikutes,

jau siandien lygiai savaite kaip po operacijos, sestadieni iseme siulus, bet va nuos ekmadineio ryto pradejo vel skaudeti tas vietas kur pjauta, o po viena is ju jauciu sukietejima?
kas cia galetu buti gal ir jums kazkas panasaus yra buve?
(nes po siulu isemimo tikrai gerai jauciuosi, prasisukau po namus susitvarkiau, gal per daug prisilanksciau, gal pasitempiau, neramu pasidare unsure.gif )
Atsakyti