Įkraunama...
Įkraunama...

Tulžies akmenligė

QUOTE(Rita_Sa @ 2011 04 21, 14:04)
As siaip LABAI bijau ligoniniu, adatu ir t.t., cia, jauciu, kokios nors psichologines problemos  g.gif  lotuliukas.gif
Moterytes apturejusios jau ta operacija, papasakokit, kaip ta narkoze daroma ir kokia savijauta po jos. O ir skaiciau apie drena, jis cia visosm vedamas ir kada? Kai jau su narkoze busiu ar dar ne?
P.S. neturiu dideles patirties su ligoninem, didziausia buvo tik per gimdyma, tai del to viskas cekavu.
Kosiute, ir kaip jautiesi? Kaip suprantu, labai ziuri ka valgai ( tai as jau ir taip ziuriu ka valgau beveik du men, nes bijau priepuoliu)?

As lygiai tokia pati kaip jus..Bijau adatu,bijau ligoniniu ir t.t.
Ale gimdymo, niekada nesu net gulejusi ligonineje.
As irgi labai saugojausi, kad priepuoliu nebut iki operacijos, o po jos, tiesiog net nesinori tu neleistinu produktu..nors tikrai per velykas jau valgiau kelis kartus mesytes ( vistienos kepsniuku), bet valgiau po nedaug, ir nieko blogo nenutiko.
Narkoze, jos as bijojau labiausiai, pries operacija, verkiau, lyg mirdama.
Suleido raminamuju. Nuveze i opracine, kadangi labai visko bojojau, gulejau uzsimerkus ir net neziurejau i ju ruosimasi operacijai, atejo narkoze daranti moteriske, ir dar pajuokavo atseit gal as jau miegu nuo raminamuju, sakau, ne..suleido i vena, per kateteri narkoze ir tada toks jausmas, lyg apgirtus, prasideda siluma galvuvirsyje ir tik staiga, ji eina zemyn ir bum as miegu..
Ir tik uzmigus trena per burna leido man i plaucius ji man taip sake, kad darys kai as jau busiu narkozeje.
Atsibudau tik po keliu valandu intensyvios terapijos palatoje(cia veza visus po narkozes), atsibudus issigandau visu tu aparatu apkarstytu ir issigandau kad man kazkas negerai, bet taip turejo buti visi ten tokiais apkartstyti gulejo..
ziauriai norejau dar miego ir tik pramerkiu akis, kazko paklausiu seseles ir vel snaudziu, paskui iki vakaro dar taip buvo, pasneku su vyru ir snaudziu..atsibudus nieko neskaudejo, net as pasitikrinau ar tikrai ka nors man operavo, nes tikrai nieko nesijaucia..o vakare jau eme skaudeti, paprasiau nuskausminamuju ir nieko galima istverti, nors as tikrai netikejau, kad galesiu kita diena atsikelti, bet atsikeliau viskas tvarkoje ir dabar po 2 savaiciu jau visai nebeskauda randai, bet reikia saugotis ir nesitampyti.
Gal jau biski per daug issipasakojau..baigiu... ax.gif
Atsakyti
Sveikos,

Ar yra tokiu, kurioms nereikia operaciju? As turiu problemu su tulzies pusle, sako jinai pas mane neteisingai veikia. Dazniausiai tingi, o kartais uzpila per daug tulzies. Kai tulzies pusle daug tinginiauja, susikaupia akmenys. Echoskopu tai man tu akmenu nemate, bet sako jog jeigu akmenyse nera kalcio jie echoskopu gali buti nematomi. Ar yra budu kaip sutvarkyti ta tulzies pusle kol ten nepriaugo akmenu? Gydytojai sako, jog kaip ir jokio gydymo nera. Bet gal yra kokiu alternatyviu? vaistazoles, etc... Viskas pasireiskia taip, kad man daznai pucia pilva, o pucia sako del nesuvirskinto maisto. Kartais pykina. Retais atvejais buna uzdegimai: vemiu, temperatura, viduriavimas. Uzdegimai buna dazniausiai nuo riebaus maisto.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo skruzdeda: 27 balandžio 2011 - 17:06
skruzdeda,cia apie tavo bedas - http://www.sekunde.l...=read&tid=18597

Atsakyti
Labas vakaras, keliu temute i virsu 4u.gif
Pasipasakokit, merginos, kiap sekasi ziureti maista ir ar nebeuzeina skausmai. smile.gif
Atsakyti
Laukiu operacijos geguzes 19d.Jau 2 sav kai uzsirasiau operacijai stebuklingai nebeskauda,valgau viska ir kiek noriu.GAL palaukti,neskubeti,bet pagalvojus akmuo tai nedings.Norejau paklausti mergaites kaip su sisiuko darymu,jei keltis negalima,gal kateteris buna ivestas i slapimo pusle kokia para?
Atsakyti
QUOTE(Dumza @ 2011 05 04, 23:05)
Laukiu operacijos geguzes 19d.Jau 2 sav kai uzsirasiau operacijai stebuklingai nebeskauda,valgau viska ir kiek noriu.GAL palaukti,neskubeti,bet pagalvojus akmuo tai nedings.Norejau paklausti mergaites kaip su sisiuko darymu,jei keltis negalima,gal kateteris buna ivestas i slapimo pusle kokia para?

kai nieko nevalgai ir negeri, nelabai ir norisi.
Tik vakare man basona atnese ir viskas.
Atsakyti
Gal kas galėtų parašyti AŽ, kokia Vilniuje "stavkė" už tulžies operaciją. Būčiau labai dėkinga.
Atsakyti
QUOTE(Dumza @ 2011 05 04, 23:05)

Man tai leido keltis iškart, kai pabudau po narkozės, tai problemų nebuvo.
Atsakyti
Labas
Man ketvirtadieni padare operacija, siandien paliedo ir biski temp sukilo, buvo kam taip?

Ir jau operuotos, galit tiksliai pasakyti ka valgot, nes bijau ka valgyti :/

Mane pirma diena po operacijos irgi judino is lovos, nes tipo reik nors bisk pasivaikscioti, bet nebuvo man sveikatos.
Atsakyti
QUOTE(Rita_Sa @ 2011 05 14, 16:20)
Labas
Man ketvirtadieni padare operacija, siandien paliedo ir biski temp sukilo, buvo kam taip?

Mane pirma diena po operacijos irgi judino is lovos, nes tipo reik nors bisk pasivaikscioti, bet nebuvo man sveikatos.

Man jau menuo po operacijos, valgau jau beveik ir viska, tik mazomis porcijomis.
Tik nevalgau bulviu ..viskas jau tvarkoje.
O del temperaturos, tai Jus susirupinkite, nes man sake isvaziuojant kad jei suklis temperaratura, tai butinai kreiptis i gydytojus ir nelaukti.
Bijau cia kazka sakyti, bet pazistamai kai po operacijos sukilo temperatura, tai nustate sepsi(kraujo uzkretima), tai tokiu atveju butina kuo skubiau kreiptis i medikus.
Tai va sveikit
Atsakyti
QUOTE(Dumza @ 2011 05 04, 17:05)

Bent as neturejau jokiu kateteriu - issikviesdavau sesele, ji padedavo islipt is lovos, atjungdavo nuo laselines ir pati ejau i WC. O ejau kas apytiksliai 40 min., nes nuo patekimo visa laika laseline kapsejo. Beje, mane isleido namo mazdaug 16 val po operacijos - palaike per nakti. O ten jau vaiksciojau kiek norejau.

QUOTE(Rita_Sa @ 2011 05 14, 10:20)

As nuo pirmos dienos valgau viska.
Del temperaturos, jei ji laikysis ir aukstesne uz kokia 37.5, patarciau pasiskambint gydytojui, o jis jau pasakys, ka daryt - ar vaziuot darytis kraujo tyrimo, ar palaukt.
Atsakyti
QUOTE(Rita_Sa @ 2011 05 14, 16:20)
Labas

Dėl temperatūros būtinai pasiskambink operavusiam gydytojui. Man temperatūra nebuvo sukilus.
Pirmą savaitę po operacijos valgiau daugiau virta maistą mažesnėm porcijom, jogurtus. Dabar, po mėnesio, jau bandau ir keptą maistą. Viskas gerai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rugiaveide: 16 gegužės 2011 - 08:53