Įkraunama...
Įkraunama...

Tulžies akmenligė

Mylėkit ir būkit mylimos 4u.gif
user posted image
Atsakyti
Aš turėjau smulkių akmenukų tulžies puslėje, operuotis sakė dar anksti, paauginti liepė. Vaistų plečiančių nuo skausmo prirašė ir virškinimo fermentų. Nelabai man patiko toks gydymas, tai geriau tibeto pieno grybą pusę metų,
akmenukai pasišalino, bet kol "ėjo" skaudėjo žiaaauriai . doh.gif
Po to dar porą mėnesių Rovacholį pageriau. Po tyrimo echoskopu rado tik drumzlių tulžyje ,akmenukų jau nebuvo.
Su didesniais, manau, niekaip nepavyktų. O dabar normaliai jaučiuosi, ir stengios neprisikimšti "sunkaus" maisto
Atsakyti
Jei as sugalvojau issioperuot,tai man skambint ir registruotis operacijai?Ar pirmiausiai butina konsultacija ir tada uzrasys i eile?[as apie 2 ligonine]
Atsakyti
Sveikos. Man ši pirmadienį taip pat išoperavo tulžies puslę, nes rado polipu. Vienas Viršijo leistiną normą (virš 5mm). Tai chirurgai patare operuoti, kad nesupiktybetų. Jei polipai mažiukai, tai patartina juos stebeti.Kaži ar jie gali isšnykti g.gif
mestai planuojame antrąjį vaikelį todėl nusprendžiau operuotis, o nelaukti, kad paskui nebutu pervelu. tuo pačiu ir pilvo išvaržą sutvarkė.
jau antra diena išleido iš kauno klinikų, dar vakar visur skaudėjo, bet siandienjau nepalyginamai geriau.Mažiau skauda tuos durius, tik dar vis skrandukas neatsistatė, paskauda po kiekvieno pavalgymo, bet manu vikam reikia laiko. Išgyvensim mirksiukas.gif
Atsakyti
sypsnis2, kaip dabar jaučiatės? Ar tiesa, kad po operacijos mėnuo nedarbingumo lapelis?
Atsakyti
QUOTE(Nainai @ 2010 03 02, 13:36)
sypsnis2, kaip dabar jaučiatės? Ar tiesa, kad po operacijos mėnuo nedarbingumo lapelis?

man buvo 1.5men
Atsakyti
Pakankamai ilgai, tai ne gi savijauta tokia prasta? Aš maniau, kad tai nesudėtinga operacija.
Atsakyti
QUOTE(dovyda @ 2010 03 04, 21:35)
man buvo 1.5men

oho unsure.gif tikrai ilgai.... as planavau per dvi savaiteles prasisukti, o cia... ax.gif su darbu bus problemu verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(indre0904 @ 2010 03 05, 13:19)
oho unsure.gif  tikrai ilgai.... as planavau per dvi savaiteles prasisukti, o cia...  ax.gif  su darbu bus problemu verysad.gif

Man ir buvo 1,5 mėn. Nors dar ir nuo darbo priklauso. Po operacijos negalima tampytis, sunkiai kelti, nes gali išsivystyti trūkis. Kitos ligonės perspėjo ax.gif Reikia savęs žiūrėti. Aš tai negalėjau anksčiau grįžti, nes darbas fizinis, daug sunkumų kilnoti. Nors po operacijos praėjo beveik trys mėnesiai, bet pilnu tempu negaliu kelti, tuoj kažkur giliai pilvą suima. Nors jei darbas lengvesnis... Turit žiūrėti savo savijautos mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos mamos ir ne tik. Noriu pasidalinti patirtimi, susijusia su tulžies akmenlige. Dabar esu Aido, kuriam 6 mėn.mama, turiu šiek tiek laiko , tai ir nutariau papasakoti savo istoriją. Todėl, kad besilaukdama turėjau šitą bėdą ir visur ieškojau informacijos, bet kol pati neišgyvenau, viskas buvo tik gryna teorija, aišku smile.gif kadangi esu brandi jau biggrin.gif tai pradėjus lauktis daktarė pareiškė, kad gali būti ir komplikacijų, pvz.,persileidimas. dar plius prisidėjo tai, kad turiu 2 miomas. Bet nežinojau, kad nėštumo metu gali paūmėti akmenligė. 13 savaitę vieną naktį užėjo baisūs nugaros skausmai. Vyras staigiai nuvežė į priėmimą, suleido vaistų, skausmas aprimo. Bijojau, kad nebūtų persileidimas, bet ryte atlikus sanoskopiją paaiškėjo, kad turiu smulkių akmenukų tulžies pūslėje. Kadangi nėščioms laparoskopijos nedaro, teko visą nėštumą pasikankint. kas mėnesį, o kartais dažniau užeidavo SIAUBINGI priepuoliai, trukdavao ir parą kartais. Vaistų negalima, o kita išeitis-cezaris anksčiau laiko. nutariau kentėt. Ištvėriau,daktarė patikino, kad kartais pagimdžius akmenukai aprimsta. Deja , pagimdžiusi vėl turėjau tuos pačius priepuolius. taigi pakentėjau kol galėjau, bet tada pradėjo darytis klaikūs dalykai su kasa, xirurgas sakė, kad buvo jau prasidėjęs pankreatitas. Tai nulėkiau ir paprašiau laparoskopijos. Ir dabar labai džiaugiuosi, nes baigėsi skausmai, galiu vartoti viską ir neryti saujom vaistų. Nelaukit, kai tik galit ir šalinkit tą reikalą. Operacija paprasta, ryte išėmė, kitą rytą jau namie buvau. truputį siūles pasopėjo ir viskas, trys dienos dieta, o toliau pilnavertis gyvenimas. Sėkmės visoms.
Atsakyti
QUOTE(gggg7 @ 2010 03 08, 19:40)
Sveikos mamos ir ne tik. Noriu pasidalinti patirtimi, susijusia su tulžies akmenlige. Dabar esu Aido, kuriam 6 mėn.mama, turiu šiek tiek laiko , tai ir nutariau papasakoti savo istoriją. Todėl, kad besilaukdama turėjau šitą bėdą ir visur ieškojau informacijos, bet kol pati neišgyvenau, viskas buvo tik gryna teorija, aišku smile.gif  kadangi esu brandi jau biggrin.gif  tai pradėjus lauktis daktarė pareiškė, kad gali būti ir komplikacijų, pvz.,persileidimas. dar plius prisidėjo tai, kad turiu 2 miomas. Bet nežinojau, kad nėštumo metu gali paūmėti akmenligė. 13 savaitę vieną naktį užėjo baisūs nugaros skausmai. Vyras staigiai nuvežė į priėmimą, suleido vaistų, skausmas aprimo. Bijojau, kad nebūtų persileidimas, bet ryte atlikus sanoskopiją paaiškėjo, kad turiu smulkių akmenukų tulžies pūslėje. Kadangi nėščioms laparoskopijos nedaro, teko visą nėštumą pasikankint. kas mėnesį, o kartais dažniau užeidavo SIAUBINGI priepuoliai, trukdavao ir parą kartais. Vaistų negalima, o kita išeitis-cezaris anksčiau laiko. nutariau kentėt. Ištvėriau,daktarė patikino, kad kartais pagimdžius akmenukai aprimsta. Deja , pagimdžiusi vėl turėjau tuos pačius priepuolius. taigi pakentėjau kol galėjau, bet tada pradėjo darytis klaikūs dalykai su kasa, xirurgas sakė, kad buvo jau prasidėjęs pankreatitas. Tai nulėkiau ir paprašiau laparoskopijos. Ir dabar labai džiaugiuosi, nes baigėsi skausmai, galiu vartoti viską ir neryti saujom vaistų. Nelaukit, kai tik galit ir šalinkit tą reikalą. Operacija paprasta, ryte išėmė, kitą rytą jau namie buvau. truputį siūles pasopėjo ir viskas, trys dienos dieta, o toliau pilnavertis gyvenimas. Sėkmės visoms.

kai paskaiciau net ramiau pasidare. nes man ir yra akmenlige. priepuoli turejau gruodi, bet vis laukiu kol apsigydysiu savo nerimo atakas... doh.gif
Atsakyti

QUOTE(vabaliukste @ 2010 03 09, 20:54)
kai paskaiciau  net ramiau pasidare.  nes man ir yra akmenlige. priepuoli turejau gruodi, bet vis laukiu kol apsigydysiu savo nerimo atakas... doh.gif

užjaučiu unsure.gif dar svarbu, kokie akmenys-dideli ar maži. didelis ne taip pavojinga kaip maži, nes jie gali patekti į latakus, juos užkemša ir tada prasideda priepuolis. Beje, jei akmenukai maži ir jų nedaug, yra tokie vaistai, kai kas sako, jog jais galima ištirpinti tuos akmenukus laiku pradėjus vartoti. ROWACHOL kapsulės. Čia apie juos:
http://www.vaistas.l...hol-n100-3.html
Atsakyti