Įkraunama...
Įkraunama...

Hormonų tyrimai

QUOTE(GARBANYLA @ 2010 01 30, 17:02)
Taip, man darė 7d iki oficialių mm. Testas neigiamas, bet mm dar nėra.  g.gif  Ir gal mažas prog.kiekis nepadeda kiaušinėliui įsitvirtinti... Reikia laukti, kol ateis mm, nes nemanau, kad nt gali parodyti vėliau teigiamą. Jei dar iki šiol (30CD) neparodė nieko, tai nieko ir neįvyko...

Buvau supratus, kad tu pamatei II doh.gif Tad gali nekreipti dėmesio į mano patarimą vartoti Crinone. Kai PRG> 25 gydytojai sako, kad ovuliacija įvykusi (matuojant 7 d iki mm).
Atsakyti
Norejau dar paklausti apie PRG tyrima, visur raso, kad ji darytis reikia 7DPO, o ne 7D iki mm, tai kaip cia yra? Tarkim, jei mano 2 faze yra 10-11dienu, tai PRG tyrima reiketu darytis 3-4DPO?
Atsakyti
Yra taip, jei tavo ciklas 28d, tai progesteronas daromas 21CD. Visada skaičiuojamos 7dienos iki oficialių mm. Nepatartina nei anksčiau, nei vėliau, nes menki svyravimai yra svarbūs prog.hormono kiekiui. mirksiukas.gif Sėkmės! Laukiam naujienų! 4u.gif
Atsakyti
siaip skaiciuoja ne 7 d iki mm o 6-7 dienos po ovuliacijis, jeigu tu tiksliai zinai kada ji buvo tai reikia eiti 6-7 diena po jos ir nesvarbu iki dar iki mm dienu
Atsakyti
QUOTE(GARBANYLA @ 2010 02 01, 09:02)
Yra taip, jei tavo ciklas 28d, tai progesteronas daromas 21CD. Visada skaičiuojamos 7dienos iki oficialių mm. Nepatartina nei anksčiau, nei vėliau, nes menki svyravimai yra svarbūs prog.hormono kiekiui.  mirksiukas.gif  Sėkmės! Laukiam naujienų!  4u.gif

Tai cia toks matematinis skaiciavimas. Imamas 28d ciklas ir numanoma, kad 2 faze yra 14 dienu. Bet juk cia vadovelinis ciklas, ne pas kiekviena taip buna. O kas, jei ta cikla eme ir pailgejo 1 faze ir O buvo veliau,kaip mes nustatysime, kiek dienu liko iki O?.. jei Stebime BT, darome OT, tai galime nustatyti kada O ir pagal dienas po O darytis tyrima, o ne pagal dienas iki O (ka bent jau man sunku butu nustatyti).

As irgi, kaip ir paperdoll esu girdejusi, kad progesteronas tiriamas 7DPO.
Atsakyti
Sveikutes,

Gavau tyrimu ats, gal kas galite pakomentuoti? blush2.gif Rasau kas ant lapelio parasyta, tyrimas darytas 7DPO

Prolaktinas 260,43 mU/L (cia parasyta norma 100-496)
Progesteronas 20,19 ng/ml

bandziau ieskoti internete siu tyrimu rezultatu radau stai ka:
kad progesteronas dazniausiai matuojamas nmol/ml, radau net formule, kaip savo tyrimo rezultata paversti i ta kaip reikia formule tokia

1ng/ml = 3.2 nmol/ml

Vadinasi, mano Progesteronas 64,608 nmol/ml

ir dar radau kokios normos buna liuteinineje faze (kitaip sanakt po O)

Progesteronas

Moterys:
folikulinė ciklo fazė 0,5-3,5 nmol/l
liuteininė fazė 4,9-72 nmol/l
menopauzė 0,2-4 nmol/l
Nėštumas:
I trimestras 52-154 nmol/l
II trimestras 63-165 nmol/l
III trimestras 80-297 nmol/l

Prolaktinas

Suaugę:
-moterys 72-511 mU/l
Nėštumas:
I trimestras 190-4050 mU/l
II trimestras 950-5640 mU/l
III trimestras 1100-7400 mU/l

Tai ar galite man kuri pakomentuoti, ka mano tyrimai reiskia? Ar man ta O buvo, ar ji pilnaverte, ir kodel mano tyrimai ieina ir i I trimestro nestumo rezultatus? g.gif
Atsakyti
viskas gerai, tyrimai geri, o tikrai buvo, prolaktinas normoje. kolkas nereikia kreipti demesio i tai, kad normos telpa ir i pirma trimestra, bet NT gadint galesi greitai, jeigu nesulauksi mm.
Atsakyti
QUOTE(paperdoll @ 2010 02 02, 20:20)
viskas gerai, tyrimai geri, o tikrai buvo, prolaktinas normoje. kolkas nereikia kreipti demesio i tai, kad normos telpa ir i pirma trimestra, bet NT gadint galesi greitai, jeigu nesulauksi mm.

Na sake, kad norma g.gif o ka blush2.gif gal nelabai gerai? blink.gif
Atsakyti
PRG visur kiek skaiciau internete - 7dpo..

Kodel svarbu tikrinti FSH ir LH 3-5cd? Niekur nerandu atsakymo, gal jus man paaiskinsit?
Atsakyti
QUOTE(Hip @ 2010 02 03, 01:00)
PRG visur kiek skaiciau internete - 7dpo..

Kodel svarbu tikrinti FSH ir LH 3-5cd? Niekur nerandu atsakymo, gal jus man paaiskinsit?

Moterų organizme FSH kiaušidėse stimuliuoja folikulų subrendimą ir sustiprina estrogenų išskyrimą. FSH tiriamas kartu su LH. Daugiausia informacijos gaunama, kai FSH ir LH tiriami menstruacinio ciklo pradžioje – 3-5 ciklo dieną. Ir daugelis mergaičių jau žino, kad kai LH ir FSH daugiau nei 1,5 ir pastebėta kitų pokyčių, galima įtarti policistinių kiaušidžių sindromą.
Atsakyti
Sveikos smile.gif ir as nusprendžiau prisijungti prie jusu, nelb dar moku naudotis siuo forumu, tad nepykit uz klaidas biggrin.gif Noreciau, kad kas nors pakomentuotu mano hormonu tyrimo rezultatus. Man juos gydytoja pasiule atlikti,kai pasiskundziau, kad mano menesines labai nereguliarios, skausmingos ir ilgos,nors taip buvo visada taciau ji tik dbr atkreipe i tai demesi. Nelb suprantu kas juose parasyta ir nerandu kaip pas kitas kokia buvo ciklo diena, ji man paaiskino, kad toje poliklinikoje daroma pagal visas ciklo dienas, nes jie turi normas kiekvienai,taigi pas mane to nera parasyta. Mano tyrimai tokie:

FSH - 8,69
folikul.f. 2,5- 9,4
ovuliacine f. 3,6- 15,1
liuteinine f. 0,4- 6,7

LH- 44,93mIU/ml
folikul. f. 0,5- 11,6
liutein. f. 0,5- 7,8
moterys(menopauzėje) 14,2- 47

PRL- 38,49
(moterys) 3,2- 22,7

TTH-0,632

Po šių tyrimo lankiausi pas endokrinologe, del PRL ir ten man nustate zymiai mazesni PRL savo normoj...tad vel gryzau pas savo gydytoja ir ji siulo pradeti gerti hormonus,bet as labai priesinuosi,noriu Jusu paklausti,kaip jus manote ar nera kito kelio?Ar hormonai labai blogai,man tik 19,mano mama labai nenori,kad juos gerciau,as pati nelb suprantu ju veikimo principo...Labai laukiu jusu patarimu.

Atsakyti
Lorry,o kelinta diena daryti hormonai?
Siaip sakyciau turi policistiniu kiausidziu sindroma,kas labai sutaptu su menesiniu nereguliarumu.Plius prolaktinas auksciau normos,kas vel labai budinga policistinem.
Atsakyti