Įkraunama...
Įkraunama...

Hormonų tyrimai

QUOTE(T.P.Keberiokst @ 2010 02 03, 20:13)
Lorry,o kelinta diena daryti hormonai?
Siaip sakyciau turi policistiniu kiausidziu sindroma,kas labai sutaptu su menesiniu nereguliarumu.Plius prolaktinas auksciau normos,kas vel labai budinga policistinem.

Kelinta menesiniu diena?Negaliu paskyti,nes man nepasake kokia ciklo diena daryti,kaip jau minejau,tai nuejau bet kada ir padare.Noriu paklausti daugiau apie hormonus? Ar jie istikruju daugiau pakenkia nei padeda? Siaip ciklas dabar siuo metu pas mane kas 38 d. tik menesines buna kad ilgai uzsitesia mazdaug 7- 9 d
Atsakyti
QUOTE(Lorrry @ 2010 02 03, 21:05)
Sveikos smile.gif ir as nusprendžiau prisijungti prie jusu, nelb dar moku naudotis siuo forumu, tad nepykit uz klaidas biggrin.gif Noreciau, kad kas nors pakomentuotu mano hormonu tyrimo rezultatus. Man juos gydytoja pasiule atlikti,kai pasiskundziau, kad mano menesines labai nereguliarios, skausmingos ir ilgos,nors taip buvo visada taciau ji tik dbr atkreipe i tai demesi. Nelb suprantu kas juose parasyta ir nerandu kaip pas kitas kokia buvo ciklo diena, ji man paaiskino, kad toje poliklinikoje daroma pagal visas ciklo dienas, nes jie turi normas kiekvienai,taigi pas mane to nera parasyta. Mano tyrimai tokie:

FSH - 8,69
folikul.f. 2,5- 9,4
ovuliacine f. 3,6- 15,1
liuteinine f. 0,4- 6,7

LH- 44,93mIU/ml
folikul. f. 0,5- 11,6
liutein. f. 0,5- 7,8
moterys(menopauzėje) 14,2- 47

PRL- 38,49
(moterys) 3,2- 22,7

TTH-0,632

Po šių tyrimo lankiausi pas endokrinologe, del PRL ir ten man nustate zymiai mazesni PRL savo normoj...tad vel gryzau pas savo gydytoja ir ji siulo pradeti gerti hormonus,bet as labai priesinuosi,noriu Jusu paklausti,kaip jus manote ar nera kito kelio?Ar hormonai labai blogai,man tik 19,mano mama labai nenori,kad juos gerciau,as pati nelb suprantu ju veikimo principo...Labai laukiu jusu patarimu.

kai kam gal reikia tu hormonu... mano pacios nuomone apie juos laaaabai bloga. turejau bedu su skydliauke. po hormonu vartojimo viskas zymiai pablogejo blink.gif tada meciau juos. nebegeriu. vaikstau pas homeopata. vartoju homeopatinius zirnius. pas endokrinologa daugiau nei kojos nebekeliu, tik nuolat tyrimus kartoju. koklas viskas gerai smile.gif svarbiausia neuzleist 4u.gif
beje mano pazistamas veterinaras pasakojo, kad kai mokesi ju destytojas sakydavo: "nori greicau numarint gyvuli - pradek kistis i jo endokrinine sistema". panasu, kad zmoniu daktarai mokomi pagal kitus princpus.
Atsakyti
Katiniene,jai tikriausiai gine pasiulys duphastona,kad bent reguliaru cikla turetu,nors ir dirbtini.Ir Bromkripitina,kad numustu prolaktina.
Nemanau,kad cia jai reikes thybono.Su anais dviem,begales merginu per visus skyrelius gydosi,na nereikia Lorrry taip labai gasdinti gal.
Thybonas,suprantu,neregistruotas vaistas,kas bus veliau nezinoma,yra kam nepasiseke,viska suprantu,bet tikrai ne duphastonas ar bromkriptinas. 4u.gif
Suprantama,geriau be ju,ale kad ne visada iseina taip ax.gif
Atsakyti
QUOTE(T.P.Keberiokst @ 2010 02 04, 12:43)
Katiniene,jai tikriausiai gine pasiulys duphastona,kad bent reguliaru cikla turetu,nors ir dirbtini.Ir Bromkripitina,kad numustu prolaktina.
Nemanau,kad cia jai reikes thybono.Su anais dviem,begales merginu per visus skyrelius gydosi,na nereikia Lorrry taip labai gasdinti gal.
Thybonas,suprantu,neregistruotas vaistas,kas bus veliau nezinoma,yra kam nepasiseke,viska suprantu,bet tikrai ne duphastonas ar bromkriptinas.  4u.gif
Suprantama,geriau be ju,ale kad ne visada iseina taip  ax.gif

negasdinu 4u.gif
as cia tik labai pries thybona ir thyroksina nusiteikus, del savo liudnos patirties... bet situ Lorrry turbut ir nesiulys, nes TSH i normas telpa smile.gif 4u.gif
Papildyta:
oj, Keberiokst, tik dabar pastebejau blush2.gif sveikinu 4u.gif 4u.gif 4u.gif
kaip smagu tokias naujienas matyt thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(katiniene-gerai @ 2010 02 04, 10:05)
negasdinu  4u.gif
as cia tik labai pries thybona ir thyroksina nusiteikus, del savo liudnos patirties... bet situ Lorrry turbut ir nesiulys, nes TSH i normas telpa smile.gif  4u.gif
Papildyta:
oj, Keberiokst, tik dabar pastebejau  blush2.gif  sveikinu  4u.gif  4u.gif  4u.gif 
kaip smagu tokias naujienas matyt  thumbup.gif

Na suprantama,as irgi buciau,tavo vietoj budama mirksiukas.gif

Aciu 4u.gif ,tik dar bijau dziaugtis,bijau kita savaite nuejus pas gydytojus isgirst tai ka anksciau ne karta girdejau,bet tikiuosi viskas bus gerai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(T.P.Keberiokst @ 2010 02 04, 13:57)

Aciu  4u.gif ,tik dar bijau dziaugtis,bijau kita savaite nuejus pas gydytojus isgirst tai ka anksciau ne karta girdejau,bet tikiuosi viskas bus gerai  smile.gif

bus bus thumbup.gif visos cia uz tave kumscius laikysim 4u.gif turi but gerai, kiek gi galima!
Papildyta:
mergaites, patarkit 4u.gif
kadangi sian vistik prasidejo mano taip nelauktos mmmm verysad.gif tai planuoju daryt tyrimukus ciklo pradzioj:
FSH; LH; Testosterona; SHBG; E2 (estradiolis cia? ); DHEA-S
ar visus isvardinau kuriuos reikia?
ir dar svarstau kada geriau daryt? jei daryciau sestadieni pirmoj dienos pusej, tai butu 3c.d. (bet taip galima sakyt, kad 2,5 dienos..), o jei pirmadieni, tai jau 5 diena i gala... tai kada kazi geriau daryt? sestadieni ar pirmadieni?
Atsakyti
Labutis,

Labai norėčiau,kad ir mano skaičiukus pakomentuotumėt ax.gif
Labai seniai buvau nesidarius hormonų, bet praėjus visoms liūdnoms nuotaikoms vėl bandom atgaivinti viakučių planavimus.
Mano ciklas po visokių skatinimų išsireguliavęs ir būna arba 28d arba 31d.
Šį kart dariausi tyrimus 22c.d.
PRL - 10,74 (3,2-22,7)
P- 14,26 (2,5-28)
T - 0,738 (0,49-3,39)

Pasiskaičius jūsų galvoju darytis 3-5 c.d. FSH; LH; SHBG; E2; DHEA-S.
Kokios sumos pinigėlių reikėtų šiems tyrimukams. blush2.gif Aš iš Klaipėdos.

T.P.Keberiokst labai labai linkiu, kad Dievai padėtų ir gimtų jums kūdikėlis wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gintute: 04 vasario 2010 - 17:17
QUOTE(katiniene-gerai @ 2010 02 04, 12:20)
bus bus  thumbup.gif  visos cia uz tave kumscius laikysim  4u.gif turi but gerai, kiek gi galima!
Papildyta:
mergaites, patarkit  4u.gif
kadangi sian vistik prasidejo mano taip nelauktos mmmm  verysad.gif  tai planuoju daryt tyrimukus ciklo pradzioj:
FSH; LH; Testosterona; SHBG; E2 (estradiolis cia? ); DHEA-S
ar visus isvardinau kuriuos reikia?
ir dar svarstau kada geriau daryt? jei daryciau sestadieni pirmoj dienos pusej, tai butu 3c.d. (bet taip galima sakyt, kad 2,5 dienos..), o jei pirmadieni, tai jau 5 diena i gala... tai kada kazi geriau daryt? sestadieni ar pirmadieni?

Žiūriu SHBG ir test žadi darytis pirmom ciklo dienom. Nežinau, kiek tai iš tikrųjų teisinga, bet Kazanavičius visada šiuos tyrimus liepia darytis ciklo pabaigoje (prieš pat mm). Bent mano atveju, tik prieš mm darytas SHBG buvo žemiau normų. Prieš tai esu dariusi kelis kartus (3 c.d. bei 21 c.d.), tai buvo normos ribose, nors ir prie žemesnės ribos. Gal tik taip susidėliojo, o gal iš tikro prieš mm šie hormonai pasikeičia g.gif
Dėl tyrimo dienos, galvočiau taip -jei ciklas <28 d, daryčiau šeštadienį, o jei >32 d, daryčiau pirmadienį. Va jei tarpe, tada sunkiau apsispręsti doh.gif Bet šiaip gal nelabai svarbu g.gif Juk sako, 3-5 c.d. g.gif
Atsakyti
pries mm T tikslesnis buna,uztat ir shbg nuo to priklauso.
Atsakyti
QUOTE(Jurgute_M @ 2010 02 03, 04:31)
Moterų organizme FSH kiaušidėse stimuliuoja folikulų subrendimą ir sustiprina estrogenų išskyrimą. FSH tiriamas kartu su LH. Daugiausia informacijos gaunama, kai FSH ir LH tiriami menstruacinio ciklo pradžioje – 3-5 ciklo dieną. Ir daugelis mergaičių jau žino, kad kai LH ir FSH daugiau nei 1,5 ir pastebėta kitų pokyčių, galima įtarti policistinių kiaušidžių sindromą.

Na man tik idomu kodel butent 3-5cd:hm Kuo pvz skirsis paskutine cikloi diena ir 5 cd? 1 ir 5?
Atsakyti
aciu mergaites uz ats! 4u.gif 4u.gif
kazkur as cia buvau nuskaicius, kad T ir SHBG reik ciklo pradzioj darytis doh.gif kaip tik dabar ciklo gale dariausi PRL ir progesterona,buciau ir anuos kartu pasidarius unsure.gif ai, bet gerai, kad issiaiskinau visgi, tai darysiu tik FSH; LH; E2; DHEA-S.
pirmadieni darysiu, nes cilkas ilgas. atnesiu cia jums parodyt,kad pakomentuotumet blush2.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Hip @ 2010 02 05, 08:07)
Na man tik idomu kodel butent 3-5cd:hm Kuo pvz skirsis paskutine cikloi diena ir 5 cd? 1 ir 5?

na, manau reiketu tiesiog nepatinget, pagoogl'int ir susirast, kokia itaka turi sie hormonai moters organizmui ir kaip jie keiciasi viso ciklo eigoje, informacijos yra tikrai labai daug.. book.gif
Atsakyti