Įkraunama...
Įkraunama...

Hormonų tyrimai

TSH, T4F, T3F, ATPO - skydliaukės hormonai
Lytinės sistemos hormonai (daromi ciklo pabaigoje), endokrinologai, kaip ir giniai juos irgi kartais žiūri:
PRL (prolaktinas), PGN (progesteronas) (ciklo pabaigos hormonas, daromas 7 DPO), DHEA-SO4 (antinksčių androgenas (vyr. lyt. hormonas), TES (testosteronas), LAI (laisvieji androgenai, berods jie išsiskaičiuoja iš kažkokių hormonų santykio - tiksliai net nepamenu iš kurių, žinau kad skaičiuojasi iš testosterono ir dar kažkokio kito hormono)), SHBG (Lytinius hormonus sujungiantis globulinas)

Lytinės sistemos hormonai daromi 3-5 ciklo dieną: LH, FSH ir E2. Juos pažiūri giniai, todėl endokrinlogai jų neprašo darytis.

Jei tyrimus išrašė ginė, greičiausiai tau bus paskirti ciklo pabaigos hormonai: PRL, PGN, DHEAS, TES, LAI, SHBG.

Truputį plačiau gali pasiskaitinėti apie tyrimus: http://www.sorpo.lt/...h...nų_tyrimai

Kiek dariausi tyrimų - nesvarbu ar tu valgęs, gėręs ir paros laikas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rute: 02 liepos 2010 - 08:55
QUOTE(dushianerami @ 2010 07 02, 09:21)
Zinau, kad tikrai reikia skydliaukes hormonus tirti. Kokie ten paprastai buna tyriami?

As dariausi 4 ciklo diena (is ryto, pavalgiusi) - estradioli (E2), folikulus stimuliuojanti hormona (FSH), liuteinizuojanti hormona (LH), lytinius hormonus sujungianti globulina (SHBG) bei skydliaukes hormonus - laisva tiroksina (FT4) ir tireotropini hormona (TSH)
Taip pat 7 DPO (vakare po darbo) - progesterona (PGN) ir prolaktina (PRL)
Testosterono (TES) gydytoja sake, kad neapsimoka daryti, nes jis dazniausiai buna padidejes, pas ka didelis plaukuotumas, ir t.t.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ~Jacinta~: 02 liepos 2010 - 09:16
aciu merginos, tuomet man TSH ir FT4. Kitus jau dariusi:)
Va ir aisku pasidare. Jauciu galiu belekada juos daryti, nes jie nuo ciklo nepriklausomi kaip kad lytiniai hormonai visi. Taip?
Atsakyti
QUOTE(dushianerami @ 2010 07 02, 10:20)
Va ir aisku pasidare. Jauciu galiu belekada juos daryti, nes jie nuo ciklo nepriklausomi kaip kad lytiniai hormonai visi. Taip?

Vat ko nezinau, to nezinau... As juos dariausi visus kartu... Tiesiog taip ispuole! smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dushianerami @ 2010 07 02, 11:20)

Tikrai taip, jie nuo ciklo dienos nepriklauso smile.gif
Atsakyti
Sveikutes,
As va parlekiau su hormonu atsakymais, gal kas padetu susiprast ax.gif
E2 88.48 pmol/l (46-607)
FSH 6,10 IU/l (3,5 - 12,5)
LH 3.97 IU/l (2,4 - 12,6)
SHBG 25.84 nmol/l (20 ar 26 - 110)
TESTO 1,14 nmol/l (0,22 - 2,9)
LAI 4,41 (0,5- 6,5)
Pirma karta juos dariau, tai nesuprantu nieko,,,,tik pazurejus pagal normas tai gal normaliai mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(loorena @ 2010 07 02, 15:08)
Sveikutes,
As va parlekiau su hormonu atsakymais, gal kas padetu susiprast ax.gif
E2 88.48 pmol/l (46-607)
FSH 6,10 IU/l (3,5 - 12,5)
LH 3.97 IU/l (2,4 - 12,6)
SHBG 25.84 nmol/l (20 ar 26 - 110)
TESTO 1,14 nmol/l (0,22 - 2,9)
LAI 4,41 (0,5- 6,5)
Pirma karta juos dariau, tai nesuprantu nieko,,,,tik pazurejus pagal normas tai gal normaliai mastau.gif

Ne gal, o viskas normaliai yra! wink.gif
Atsakyti
QUOTE(~Jacinta~ @ 2010 07 02, 15:44)
Ne gal, o viskas normaliai yra! wink.gif

Rimtai, viskas cia pas mane gerai? ploja.gif Niu, tai super,,,,,dar ta progesterona ir prolaktina reiks pasidaryt mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(loorena @ 2010 07 02, 16:14)
Rimtai, viskas cia pas mane gerai? ploja.gif Niu, tai super,,,,,dar ta progesterona ir prolaktina reiks pasidaryt mirksiukas.gif

Rimtai! 4u.gif Del sventos ramybes nueik dar pas gine, kai turesi PGN ir PRL atsakymus, kad pakomentuotu, tada busi 100% rami! cool.gif
Atsakyti
QUOTE(~Jacinta~ @ 2010 07 02, 16:18)
Rimtai! 4u.gif Del sventos ramybes nueik dar pas gine, kai turesi PGN ir PRL atsakymus, kad pakomentuotu, tada busi 100% rami! cool.gif

O sakykit kaip ten su PGN ir PRL ciklo dienos darymu? g.gif Man mergytes kitoj temoj minejo kad reikia 7DPO, tai zodziu reikia sekt, kada yra ovuliacija ir ta 7d po jos, pasidaryt juos? ax.gif ax.gif ax.gif Man po laparoskopijos taip ciklas dabar susimakalaves, kad sunku ir susiziuret kada kas vyksta,,,buvo ciklas 28-29d, o sis vos 22d. Tai dabar pradejau bazine temp, matuot, kad butu truputi aiskiau mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(loorena @ 2010 07 05, 22:29)
O sakykit kaip ten su  PGN ir PRL ciklo dienos darymu? g.gif  Man mergytes kitoj temoj minejo kad reikia 7DPO, tai zodziu reikia sekt, kada yra ovuliacija ir ta 7d po jos, pasidaryt juos?  ax.gif  ax.gif  ax.gif Man po laparoskopijos taip ciklas dabar susimakalaves, kad sunku ir susiziuret kada kas vyksta,,,buvo ciklas 28-29d, o sis vos 22d. Tai dabar pradejau bazine temp, matuot, kad butu truputi aiskiau  mirksiukas.gif

Taip, reikia 7 DPO! 4u.gif Arba tempeeatira matuok arba su ovuliaciniais testais (juos gali pati uzsisakyti arba viena mergina is SM juos pardavineja) gali nusistatyti! ax.gif
Atsakyti
QUOTE(~Jacinta~ @ 2010 07 05, 22:51)
Taip, reikia 7 DPO! 4u.gif Arba tempeeatira matuok arba su ovuliaciniais testais (juos gali pati uzsisakyti arba viena mergina is SM juos pardavineja) gali nusistatyti! ax.gif

Aciu, Jacinta uz atsakymus mirksiukas.gif O tai tik lygiai 7dpo? Nes jei pvz ispuola savaitgalis,,,tada reikia kito ciklo laukt? blush2.gif Na, pradejau matuoju temperatura, ir reiks panaudot OT g.gif
Gal kas vaikstot pas E.T? Kazin kada ji atostogaus, o gal jau atostogavo??? unsure.gif
Atsakyti