Įkraunama...
Įkraunama...

Kugelis

QUOTE(astaria @ 2012 01 10, 17:18)
Kaip noriu kugelio... Bulvių nusipirkom, sakau, kepsiu, tik vėliau prisiminiau, kad kombainas sugedęs  verysad.gif 
Merginos, ar tarkuojat rankom?

Tarkavau 3 metus, kol gavom dovanų tarkavimo mašiną biggrin.gif bet kugelis yra toks gėris, kad tikrai vertas tokios aukos biggrin.gif

Asmeniškai aš kugelį kepu taip:

Sutakuoju bulves, kartu dar svogūną, tada į tarkius dedu druskos, grietinės ir pakepintų svogūnų ir dar kokios nors pakepintos mėsytės ( liesos šoninės, faršo, vištienos filė gabalikų ar tiesiog pamarinuotų šlaunelių).

Proporcijos iš akies 4u.gif Mano kugelis visada be kiaušinių, nes mėgstam tokį purų ir patižusį thumbup.gif

Valgom arba su grietine arba su spirgučių ir pieno padažiukų essen.gif gerai kad po vakarienės, o tai maučiau bulvių skust lotuliukas.gif
Papildyta:
Tiesa, jeigu nebūna grietinės namie, tada pilu stiklinę verdančio pieno. Efektas tas pats 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(due drops @ 2012 01 10, 17:35)
Vyras tarkuoja biggrin.gif

oho smile.gif pas mane taip neigauna, nes kugelio megeja aš, o ne jis

QUOTE(Mijja @ 2012 01 10, 17:41)
Nuo noro dydžio priklauso  biggrin.gif Jeigu labai nori - susitarkuoju, jeigu tik mažiau - rankų pagailiu  biggrin.gif

musėt dar nelabai noriu, nes tarkuoti nesruošiu smile.gif

QUOTE(Mėlynakė_ @ 2012 01 10, 19:54)
Tarkavau 3 metus, kol gavom dovanų tarkavimo mašiną  biggrin.gif  bet kugelis yra toks gėris, kad tikrai vertas tokios aukos  biggrin.gif

4u.gif as jaučiu, gyvenčiau tuos metus be kugelio biggrin.gif
Atsakyti
smile.gif mūsų šeimynai laaabai skanu, kai įtarkuoju į plokštainį sūrio. Pasakiška thumbup.gif Ir ,beje, as kiaušinių nededu..
Atsakyti
QUOTE(astaria @ 2012 01 11, 10:25)
oho  smile.gif  pas mane taip neigauna, nes kugelio megeja aš, o ne jis
musėt dar nelabai noriu, nes tarkuoti nesruošiu smile.gif
4u.gif  as jaučiu, gyvenčiau tuos metus be kugelio biggrin.gif

Tai tas kugelis čia dar saldainiukas, tuos 3 metus mes ir cepelinus gana dažnai virdavom lotuliukas.gif nu bet tikrai neatsimenu kaip kažkokio tai sudėtingo darbo tongue.gif
Atsakyti
4u.gif
į tarkius įpilu užvirinto pieno puse stiklinės, įtarkuoju 1 svogūną, sudedu vištienos krūtinėlę pamarinuotą 500 g ir druskos bei pipiriukų. ir fsio thumbup.gif
Kepu apie 1.30 val. Į skardą nieko nededu, nei aliejaus ir pan, niekas neprisvyla nei kiek smile.gif gaunasi lb skanus kugeliukas smile.gif nereikia man nei kiaušų jokių, nieko..
Atsakyti
improvizavau, nezinau tiksliu proporciju, bet manau tai ir skonio reikalas....

Naujas bustas, jokiu irankiu,bet noras suteike jegu, susiradau surio tarka, sutarkavau apie 10-15 bulvyciu ranka.Suberiau visa mase i skarda, i ja idejau negailedama grietines, keleta saukstu majonezo, keleta kiausiniu, universaliu prieskoniu.Kadangi B be mesos nieko nepripazysta, imeciau netvarkingai stambiai pjaustytos kiaulienos gabaliuksciu.....Kepti manau priklausomai nuo orkaites ypatumu reikia, stengiausi nesukepinti,neuzkeliau temperaturos, kad isliktu purus ir dregnas.Kai virsus igavo auksini atspalvi tuomet manau ir buvo matyti, kad gatavas.


Niam niam...tikrai.Jokiu padazu nereikejo, nes del visko jau sudeti i vidu gaunasi labai spicy, bet tuo paciu ir svelnus ir sultingas. heart.gif


sugaisau kokia valanda manau, su viskuo.
Atsakyti
Kugelio neįsivaizduoju be vištienos wub.gif
Ingredientai:
bulvės (savaime suprantama) biggrin.gif
svogūnas
kiaušiniai (2-3)
pieno apie 200-300 ml
vištienos sparneliai arba kulšelės (be odos), šiaip kiti vištos gabaliukai (svarbu, kad mėsytės būtų su kauliuku)
druska, pipirai

bulves su svogūnu sutarkuoju, įmaišau kiaušus, įpilu pakaitinto pieno, prieskoniai, apvirtus mėsos gabaliukus sudėlioju jau į formoje supiltą visą masę. kepu molinėje formoje, jokių riebalų (anei spirgų) ir tuo labiau vegetų nededu schmoll.gif

man patinka minkštas, šviesus kugelis, toks, kurį dedant į lėkštę, reikia prilaikyti 2 įrankiais biggrin.gif nes griūva. nemėgstu pajuodusio, kieto plokštainio, iškart skrandžiui peilis unsure.gif
valgoma su grietine, kefyru ar neriebiu baltu padažu su svogūniukų laiškais rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(astaria @ 2012 01 10, 18:18)
Kaip noriu kugelio... Bulvių nusipirkom, sakau, kepsiu, tik vėliau prisiminiau, kad kombainas sugedęs  verysad.gif 
Merginos, ar tarkuojat rankom?


dar tada, kol neturėjom tarkavimo mašinos, bandžiau per tą tarką tarkuoti, likau be nagų ir pirštų doh.gif biggrin.gif tada sumąsčiau, kad puikiai gautųsi ir per smulkią tarką tarkuoti ( kaip stambi burokinė, tik du kartus smulkesnės skylutės)

kažkas tokio :

user posted image

ir ką gi, taip ir tarkuodavau ir puikus kugelis gaudavosi, ir nagai/pirštai saugūs thumbup.gif na po to atsirado tarkavimo mašina ir baigėsi rankinio tarkavimo vargai ( dabar ji retokai ištraukiama ... hihihi.gif )
Atsakyti
Aha, per tokią tarką arba per burokinę sutarkuotų bulvių plokštainį mes vadindavome studentišku smile.gif Ilgai gana kepdavo, bet skonis tai mmm rolleyes.gif
Visa laimė dabar įvairios tarkavimo mašinos ir kombainai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(_Alba_ @ 2012 10 18, 08:41)
Aha, per tokią tarką arba per burokinę sutarkuotų bulvių plokštainį mes vadindavome studentišku  smile.gif  Ilgai gana kepdavo...


na žinok, nepastebėjau, kad keptų ilgiau nei įprastai sutarkuotų bulvių tarku kugelis mirksiukas.gif nebent tarkuotų per stambią tarką- tada tikrai tikėtina mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Dreis @ 2011 03 21, 11:01)
As kepiau kugili su raugintais kopustais labai skaniai gavosi smile.gif


pabandykite kada su keptais šašlykais - gardumėlis neišpasakytas thumbup.gif

kažkada po gimdienio, užsiliko keptų šašlykų, tai kitą dieną šašlyko mėsą susmulkinau į mažesnius gabaliukus ir įmaišiau į bulvių tarkius - toks parūkyto skonio ir aromato kugeliukas gavosi thumbup.gif aišku, tai gan sunkus maistas, bet garantuotas apsivalgymas thumbup.gif
Atsakyti
Pas mus nuo seno šeomos tradicija-kugelis su vištiena, kitokio ragaujam jau svečiuose, taip užaugau, taip ir dabar savo šeimoje kepu, dar bandžius su triušiena kepti, bet vis dėlto su vištiena nepamainoma schmoll.gif dar labai mėgstu su rūkyta kiaulės ausim/karka, bet čia jau skaniausia, kai kepama krosnyje, orkaitėj taip skaniai nesigauna schmoll.gif

mano kugelis:
daaaaug bulvių, 3-4 dideli svogūnai (sutarkuoju viską kartu)
kaitintas pienas bulvių nuplikymui (niekad nematuoju, viską dedu iš akies)
spirgučiai kaimiški, pakepti ant keptuvės (aš svogūno papildomai jau nededu)
kiaušinių nededu (tvirtumo užtenka ir nuo bulvių krakmolo, jau merginos anksčiau rašė, jog be kiaušinių gaunasi minkštesnis, puresnis)
druska, pipirai
vištienos šlaunelės (paskutiniu metu be kaulo, būna pirkti ųlaunelėių mėsa, va šita man geriausia, jei pirktinė, jei kaimiška mėsytė, tai tinka bet kas). mėsytę visuomet pamarinuoju kokia pora valandų, bet paprasčiausiai-sūriam vandeny

pilu sluoksnį tarkių, išdėlioju vištienos gabaliukus, ir vėl bulvių tarkiai, ant viršaus pora gabaliukų kepimo margarino ir šaunu uždengtą į 220laipsnių orkaitę 2,5-3val (kepu apie 5ltr, kad užtektų visam savaitgaliui, o ir mažiau iškepus, kiaulystės dėsnis, užtenka tik vienai dienai biggrin.gif )
Na va kol parašiau, seilė nutyso, rytdienai jau kepsiu kugelį thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Tresor @ 2011 02 03, 16:35)
As pamegau kugeli is virtu bulviu ir dabar net nesinori to "paprasto" kugelio.
Isverdu nuluptas bulves, sugrudu su virintu pienu kaip bulviu kosei.
Keptuveje pakepinu svoguna, galima ir sonines pagal skoni. Sudedame i bulviu mase miltus, pipirus, kepta svoguna, kiausini ir kepame apie 40 min. Labai skanu su spirguciu padazu smile.gif



jei dugne sudėti keptą mėsą su bolonezo padažu ( dar galima kokių morkyčių įtrakuoti) ant viršaus virtų bulvių košę, paviršių pabarsčius tarkuotų parmezanu - gausis skanus patiekaliukas , vadinamas Hachis parmentier thumbup.gif


tokį galima ir be mėsos pasigaminti, pvz. dėti tarkuotas morkas ar cukinijas ir pan. mirksiukas.gif bus vegetariškas Hachis parmentier'as thumbup.gif
Atsakyti