Įkraunama...
Įkraunama...

Artimo žmogaus išdavystė

QUOTE(*Fortūna* @ 2009 11 30, 10:19)
Sunki tema, nes ne tik atleist reikia sugebėt, bet kuo skubiau ieškoti savyje priežasčių dėl ko tas įvykis atsitiko ir šalinti jas...Stiprybės  4u.gif




Nesuprantu, kodėl reikia priežasčių ieškoti savyje ir kas nuo to pasikeistu. Lengviau nuo to nebūtu. Aš nemanau, kad mes galime save labai pakeisti. Jeigu bent vienas poroje jau nebenori būti kartu, ar Tu keisies, ar ne, situacijos nepakeisi. Mes visi esam skirtingi. Ir kiekvienas iš mūsų turi prisitaikyti prie mylimo žmogaus, nebandydamas jo pakeisti.
Kiekvienas mes esame skirtingi, tad ir skausmą išgyvename skirtingai.
Pirmą savo skausmą aš užliedavau alhogoliu, bet mačiau, kad nuo to nelengviau. Žaizdas užgydė laikas.
Antrą skausmą gydau savotiška meditaciją, siuvinėju didelį paveikslą kryžiuku. Ir mano mintys sukoncentruotos tik į paveikslą.
Tad mes galim čia patarti visko labai daug, bet tik kiekvienas iš mūsų gali pasirinkti sau tinkamą būdą.

Ir manau, kad tik Laikas žaizdas išgydo.
Atsakyti
Ir aš galvoju, kad nereikia tų vaidybinių filmų "būsiu geresnė, nei iš tikro esu" doh.gif
Geriau sau pasakyti nuoširdžiai, kodėl norima vėl šlietis prie žmogaus, kuris įskaudino. Finansinė priklausomybė? Vaikai riša? Jis be manęs neišgyvens, nabagas? Dar kas nors? ego pripiešia daugybę priežasčių, labai svarbių. Jei sakytumėt, kad mylit, tai tada sau nemeluokit, nes jei tikrai mylėtumėt, tai apie jokias atleidimo technikas neklausinėtumėt smile.gif Tiesiog reiktų pasižiūrėti iš kitos pusės, ko vertas žmogus, kuris kažką taip prikiaulino, ar tikrai norit dar būti sykiu. Suprantu, jei tai tėvų- vaikų santykis, tada labiau esam pririšti.

Užspaudus save lieka du keliai- arba degradacija, arba sprogimas.
Vistik jei žmogus pradeda kelti viršun nuoskaudas, reikia žinoti, ką daryti ir kaip daryti, gerai, kad šalia būtų galintis patarti žmogus. Nes papraktikavus kad ir pranajamą, sąmoningą kvėpavimą ar kažką panašaus, galima pasižadinti savyje žvėrį. Tokį, kad paskui pačiam nebus kur dingti nuo paties savęs. smile.gif

Manyčiau, geriausia ir saugiausia praktika- "Tėve mūsų". Neprisirišnat su lūkesčiais prie rezultatų.
Atsakyti
Rekomenduociau perskaityti Bert Hellinger "Poriadki liubvi"
Bandyti atleisti nereiktu, nes tai ne jusu darbas, Jus tik galite prisimti savo dali atsakomybes uz santykius ir atiduoti artimam zmogui jo dali atsakomybes.
Jei mes atleidziame ar galvojame kad galime atleisti, tai is santykiu atima pusiausvyra ir harmonija. Nes lyg pasidarome "auksciau" ir "dvasingesni" ir "atleidziame" kazkam kas yra zemiau . Taip pat yra neteisinga jei "prasikaltes" praso atleidimo, tada jis kitam zmogui perkelia ne tik skausma bet ir atsakomybe, nes kitas turi priimti sprendima atleisti ar ne.
Atleisti jei ir reiktu tai tik sau . Leisti sau buti. Buti , net kai skauda. Labai begti nuo skausmo irgi nereiketu. Leiskite savo sielai kad jai paskaudetu , skausmas juk tai didziule energija, leiskite sau tai patirti, neuzspauskite, neignoruokite, galu gale neslepkite sito jausmo, emociju. Issiverkite, issirekite, pamuskite pagalve. Tegu tai kas susikaupe iseina is jusu .
Is praktiku galeciau pasiulyti reiki , susiraskie kas daro reiki seansus. Joga - asanas ir/ar kvepavimo technikas, pasivaiksciokite gamtoj, bukite gryname ore. Mylekite save
Jei su isdavusius zmogumi norite buti kartu - tada visiems laikams turite pamirsti apie isdavyste taip lyg jos niekada nebutu buve. Kitaip santykiai neimanomi.
Atsakyti
QUOTE(dtania1973 @ 2009 11 30, 14:16)
Ir manau, kad tik Laikas žaizdas išgydo.

Laikas nieko negydo smile.gif laikas duoda mums tik tai laiko, kad zmogus pats su savo problemomis susitvarkytu, nes niekas kitas uz ji tai padaryti negali.
O is tikruju atleisti ir reiketu taip, kad net neprisimnti, kad taip buvo... jausmas toks, kad tai buvo ne su tavim.
Visko kas vyksta su zmogumi priezastis ir yra pats zmogus. Kita mes tiesiog isprovokuojame tokiam elgesiui su mumis.
jei as nepernesu, bijau, vengiu ar turiu kitu negiamu minciu apie kazka siame pasaulyje- butinai patirsiu tai ant savo kailio...vel ir vel, kol leisiu siam dalykui egzistuoti...as leidziu jam, jis leidzia man ir mes gyvenam harmonijoje smile.gif
O isduoti, iskaudinti, izeisti ir pan. galima tik zmogaus Ego...4u.gif bet Ego nera pats zmogus. Atleisdami darome paslauga sau, o ne kitam.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gluosnis: 30 lapkričio 2009 - 15:43
QUOTE(dtania1973 @ 2009 11 30, 15:16)
Nesuprantu, kodėl reikia priežasčių ieškoti savyje ir kas nuo to pasikeistu. Lengviau nuo to nebūtu.

Tam, kad situacija nesikartotų.
Kol nepašalinsi priežasties, tol pritrauksi tokias pat situacijas ir tokius pat žmones.
Atsakyti
Manau viskas išsakyta. Belieka tinkamai atsirinkti. Aišku,kad laikas negydo ir reikia ieškoti priežastinių programų,kad save gydyti. Mezgimu ar piešimu savo bėdos energiją sudėsit į savo kūrinį,kurio dovanot niekam nepatarčiau,o tuo labiau šalia savęs turėt. Daryti jogas ar kt. energetines praktikas,tai tas pats kas auginti savo problemos energetiką,jos nesutvarkius ,ką paminėjo "be rėmų". O Chiromantei nereiktų bijoti meilės.Jei jos nėra ,tai galima prisigalvoti begales savihipnozės ar meditacinių technikų ir visviena problemos sprendimas bus tik pusėtinas rolleyes.gif
Atsakyti
Na taip , kapstykites, ieskokit priezasciu, dar labai gerai butu ir i praejusius gyvenimus nueit pasiziuret gal jus ten koki berniuka pirmoj klasej izeidet ir va jums ATPILDAS. Pilnai "atidirbkite" tai . Ir zinokit kad tai kad praejusiam gyvenime izeidet berniuka, tai yra tik pasekme to ka prisidirbote pries 1000 gyvenimu. Ir taip be galo be krasto. Kapstydamiesi praeity jus niekada negyvensit cia ir dabar. Isgyvenkit nors viena akimirka samoningai cia ir dabar ir busit "prasvieseje" , nereiks net priezasciu ieskot.
Antra, santykiai yra darbas , abipusis, kasdienis, nuobodus ir t.t. ir pan. Dazniausiai norisi tureti grazius santykius tik dirbti nesinori.
Joga, reiki, pranajama siuliau kaip energetinio sulyginimo (auros, eterinio kuno, vadinkit kaip norit) praktikas. Visi zinome kad esant bet kokiai stresinei , shoko situacijai, mes prarandame 'prota". Ir taip pat zinome kad jo mums niekas neamputuoja, ir galvos nenupjauna, bet elgiames visiskai neadekvaciai ar blogiausiu atveju is vis nezinome kaip elgtis. Bet koks ekstrasensas, bioenergetikas (vadinkit kaip norit) jums pasakys , kad jusu aura , eterinis kunas pazeistas.
Na kada zmogus jau nebetures ego , tai jam jau nebereiks , nei santykiu , nei meiles, nei musu visu patarimu.
Atsakyti
dekoju, tiek daug minciu ir jos visos tokios unikalios.

as tiesiog nebesuprantu saves. kazkada isdavyste man butu buvusi simtaprocentine mirtis, neisgyvenamas ir neatleistinas dalykas, bet dabar kazkodel atsirado noras atleisti ir vel buti kartu. nesuprantu kodel negaliu to zmogaus net nekesti. ar cia jau visai susimenkinimas ar tiesiog issilaisvinimas? skausmo beprotybe irgi isgyvenau per 3 dienas. tai auksciau, tai zemiau, bet jauciu kaip pradeda laimeti ramybe. ar tikrai butu taip jau blogai vel buti su tuo zmogumi?
Papildyta:
QUOTE(Azu @ 2009 11 30, 22:43)
Na taip , kapstykites, ieskokit priezasciu, dar labai gerai butu ir i praejusius gyvenimus nueit pasiziuret  gal jus ten koki berniuka pirmoj klasej izeidet ir va jums ATPILDAS. Pilnai "atidirbkite" tai . Ir zinokit kad tai kad praejusiam gyvenime izeidet berniuka, tai yra tik pasekme to ka prisidirbote pries 1000 gyvenimu. Ir taip be galo be krasto.  Kapstydamiesi praeity jus niekada negyvensit cia ir dabar. Isgyvenkit nors viena akimirka samoningai cia ir dabar ir busit "prasvieseje" , nereiks net priezasciu ieskot.
Antra, santykiai yra darbas , abipusis, kasdienis, nuobodus ir t.t. ir pan.  Dazniausiai norisi tureti grazius santykius tik dirbti nesinori.
Joga, reiki, pranajama  siuliau kaip energetinio sulyginimo (auros, eterinio kuno, vadinkit kaip norit)  praktikas.  Visi zinome kad esant bet kokiai stresinei , shoko situacijai, mes prarandame 'prota". Ir taip pat zinome kad jo mums niekas neamputuoja, ir galvos nenupjauna, bet elgiames visiskai neadekvaciai ar blogiausiu atveju is vis nezinome kaip elgtis. Bet koks ekstrasensas, bioenergetikas (vadinkit kaip norit) jums pasakys , kad jusu aura , eterinis kunas pazeistas.
Na kada zmogus jau nebetures ego , tai jam jau nebereiks , nei santykiu , nei meiles, nei musu visu patarimu.

bandau gaudyti ta pabuvima akimirkoje, gal todel ir akys vis dazniau prasvieseja. teisybe ir del darbo santykiuose. atrodo, kad privalo ant ranku nesioti, bet niekada pats pirstelio nepajudini, kad kazka panasaus duoti ir kitam. o kas del ego, tai manasis pasirode besantis didziulis.
Papildyta:
QUOTE(gluosnis @ 2009 11 30, 16:41)
Atleisdami darome paslauga sau, o ne kitam.

idomu... gal todel ir pradejau jaustis geriau.
Papildyta:
QUOTE(Azu @ 2009 11 30, 15:50)
Jei su isdavusius zmogumi norite buti kartu - tada visiems laikams turite pamirsti apie isdavyste taip lyg jos niekada nebutu buve. Kitaip santykiai neimanomi.

butent. todel taip ir bijau, kad bunant kartu ir uzejus eiliniam pms'ui neisvirstu visi priekaistavimu demonai. vadinasi reikia dirbti su savim taip, kad issisklaidytu absoliuciai visi skausmai ir priekaistai. idomu ar imanoma tai padaryti. kamuoja mintis ar paleisti ji su visam, nes galbut nesugebesiu pamirsti ir pradeti viska nuo pradziu ar vis delto bandyti.
Papildyta:
QUOTE(be rėmų @ 2009 11 30, 15:36)

Geriau sau pasakyti nuoširdžiai, kodėl norima vėl šlietis prie žmogaus, kuris įskaudino.

keista, keista.... pati nezinau. nei finansai, nei vaikai tam ne rodiklis.
Papildyta:
QUOTE(*Fortūna* @ 2009 11 30, 10:19)
Sunki tema, nes ne tik atleist reikia sugebėt, bet kuo skubiau ieškoti savyje priežasčių dėl ko tas įvykis atsitiko ir šalinti jas...Stiprybės  4u.gif

va cia kazkodel sunkiausia. taip sunku ten viduj kazka isknisti, atrodo lengviau po kita pasikapstyti nei po save smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ZaliaRuta: 01 gruodžio 2009 - 00:41
QUOTE(be rėmų @ 2009 11 30, 15:36)

Geriau sau pasakyti nuoširdžiai, kodėl norima vėl šlietis prie žmogaus, kuris įskaudino.

Tiesiog reiktų pasižiūrėti iš kitos pusės,  ko vertas žmogus, kuris kažką taip prikiaulino, ar tikrai norit dar būti sykiu. Suprantu, jei tai tėvų- vaikų santykis, tada labiau esam pririšti.


cia sako ne be remu, o jos jaunatviskas maksimalizmas smile.gif
meile neivertina, nematuoja, nesveria ir neziuri i pinigine...meilei visas gyvenimas sventas ir viskas, ka gyvenimas duoda - sventa smile.gif
Atsakyti
QUOTE(aurelijus69 @ 2009 11 30, 21:21)
Manau viskas išsakyta. Belieka tinkamai atsirinkti. Aišku,kad laikas negydo ir reikia ieškoti priežastinių programų,kad save gydyti. Mezgimu ar piešimu savo bėdos energiją sudėsit į savo kūrinį,kurio dovanot niekam nepatarčiau,o tuo labiau šalia savęs turėt. Daryti jogas ar kt. energetines praktikas,tai tas pats kas auginti savo problemos energetiką,jos nesutvarkius ,ką paminėjo "be rėmų". O Chiromantei nereiktų bijoti meilės.Jei jos nėra ,tai galima prisigalvoti begales savihipnozės ar meditacinių technikų ir visviena problemos sprendimas bus tik pusėtinas  rolleyes.gif

Zmogau,kai praeisi toki kelia,kaip Chiromante,tada galesi dalinti patarimus man.Kai studijavau ir bandziau tavo minimas praktikas( o taip pat Svijasas,L.Hey,Viilma) ,tu greiciausiai dar Raudonkepuraite skaitei....Esu mylinti,mylima,turiu nuostabius draugus,mokytojus ir MOKYTOJUS,kurie jau senai tapo draugais,sveikus,protingus vaikus,tevus ir aplamai-viska-ko gali noreti zmogus,gyvendamas sioje zemeje......Ne vienam zmogui esu padejusi atsistoti ant koju po visisko palūžimo,bet tik ne slidziais žuviniais aukos ir nuolankumo metodais (jie,beje,mazai kam tinka,bet ka gi zmogui daryti....tai ir klauso tavo nesamoniu). Gali nebesivarginti ir nekreipti demesio i mane.Temos autores klausimas visai kitas.
Atsakyti
Čia Azu paminėjo apie kapstymąsi iki 1000 gyvenimų g.gif Kaip tai lietuviška doh.gif Jei ne "baltieji", tai "juodieji" ax.gif Kapstyti toli nereikia ir tai būtų kvaila. Reikia "traukt" iš savęs kas jau ne taip toli yra ir kas sukėlė ar sukels panašius įvykius ateityje.O su viskuo kitu su Azu sutinku. Aišku ZaliaRuta,kaip sako lengviausia yra kitus kapstyti,o save sunkiausia. Pilnai sutinku ir su tavimi sutiktų visi,kurie nuėjo šį kelią.
O Chiromante dėl tavo meilės taip pat galima suabejoti. Ar buvoma kalbama apie auką? Be to nuolankumas,nuoširdumas, atsidavimas yra būtini bet kokiam moksle. Manau tai paminėjo pačios mokytojai ar MOKYTOJAI? O šiaip tai džiugu jei sugebėjai kažkam padėti atsistoti ant kojų,kurie buvo palūžę. Gerbiu tokius žmones.
Dėl temos autorės tai džiugu,kad ji bent kiek atrado ramybės. Gera pradžia pusė darbo. Linkiu stiprybės, susivokimo, meilės tavo sielai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(gluosnis @ 2009 12 01, 09:26)
cia sako ne be remu, o jos jaunatviskas maksimalizmas  smile.gif
meile neivertina, nematuoja, nesveria ir neziuri i pinigine...meilei visas gyvenimas sventas ir viskas, ka gyvenimas duoda  - sventa  smile.gif

sie zodziai dabar tikra atgaiva sielai, o galbut net savo dabartinio elgesio (atleidimo) pateisinimas.
Papildyta:
Chiromante, jusu nuomone iskaudinusi zmogu reiktu vienareiksmiskai palikti?

Papildyta:
QUOTE(aurelijus69 @ 2009 12 01, 20:43)
Čia Azu paminėjo apie kapstymąsi iki 1000 gyvenimų  g.gif  Kaip tai lietuviška  doh.gif  Jei ne "baltieji", tai "juodieji"  ax.gif  Kapstyti toli nereikia ir tai būtų kvaila. Reikia "traukt" iš savęs kas jau ne taip toli yra ir kas sukėlė ar sukels panašius įvykius ateityje.O su viskuo kitu su Azu sutinku. Aišku ZaliaRuta,kaip sako  lengviausia yra kitus kapstyti,o save sunkiausia. Pilnai sutinku ir su tavimi sutiktų visi,kurie nuėjo šį kelią.
Dėl temos autorės tai džiugu,kad ji bent kiek atrado ramybės. Gera pradžia pusė darbo. Linkiu stiprybės, susivokimo, meilės tavo sielai  4u.gif

dekoju Aurelijau uz palinkejimus. tikiu, kad taip ir bus. bandysiu ieskoti, kapstytis po vidu ir suvokti kas ir kaip is tenai sukelia tokias pasekmes.

Azu, jusu postai nuostabus, dvelkiantys ismintimi. jie yra butent tai, ka man reikejo isgirsti ir suprasti. dekoju
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ZaliaRuta: 02 gruodžio 2009 - 01:52