vieną granatmedį mažiuką dar išmečiau, nežinojau, kad lapų numetimas yra normalu jiems, atrodė nu kaip visai negyvas.
dabar turiu ūgtelėjusį. ir net du granatukus užmesgęs (o gal tik žiedus?)
nežinau, kiek ilgai jį lauke prieš saulę dar laikyt?
ir pasakykit, kaip jį skabyt? ar taip, kad krūmytųsi (nuskinant į viršų išaugusias viršūnes) ar kaip tik, kad augtų į viršų, nuskebant mažas atšakėles iš šonų ir leidžiant porai viršūnių augt??
Aš tai Austrijoj mačiau labai gražų nediduką išformuotą krūmuką, jau tooks gražus
ir granatėliai tokie maži kabo
kitamet ir aš bandysiu taip daryti
jei kam įdomu galėsiu nuotrauką įkelti
beje jei jie meta lapus,tai gal žiemai nešti juos kur tamsiau, vėsiau?

beje jei jie meta lapus,tai gal žiemai nešti juos kur tamsiau, vėsiau?

Mano jau antrą žiemą žiemavos
Pirmą irgi numetė visus lapukus, tokie stimburiai liko ir vienas vienutis mažas lapukas žaliavo, rodydamas gyvybę esant. O pavasarį kad sužaliavo, šakeles naujas tik leido. Katė buvo nukramčius vienam šone visas šakeles, tai pavasarį abi pusės susivienodino, auga toks krūmelis, aš kai per ilgos šakelės išauga, jas patrumpinu, tai šakojasi dar labiau. Pavasarį, jei žiemą gerai pergyvens, tai gerokai patrumpinsiu vėl.

Valio!
Suvalgiau ir aš granatą, sudėjau kažkiek sėklyčių į vatą ir ant radiatoriaus, kažkaip stovėjo nieko nevyko, galvojau gal prastos sėklos ten jo. Bet pagaliau pamačiau viena prasikalė sėklytė
dar palaikysiu vatoje kol šaknelė pasiformuos bent kažkokia ir tada bandysiu į žemę kišti. Gal išaugs paprastas granatmedis.
Labai norėčiau nana veislės, labai jau įspūdingai jie žydi. Regis jau užsiprašiau šakelės pavasarį daiginimui. Jei nepavyks, bandysiu ieškotis sėklos
Suvalgiau ir aš granatą, sudėjau kažkiek sėklyčių į vatą ir ant radiatoriaus, kažkaip stovėjo nieko nevyko, galvojau gal prastos sėklos ten jo. Bet pagaliau pamačiau viena prasikalė sėklytė

Labai norėčiau nana veislės, labai jau įspūdingai jie žydi. Regis jau užsiprašiau šakelės pavasarį daiginimui. Jei nepavyks, bandysiu ieškotis sėklos

Na va, išdygo mano granatmedžiai
.Maždaug po dviejų mėnesių.Aš tai parsivežiau iš Graikijos dekoratyvinio , tokio mažo granatmedžio vaisių.Bandysiu auginti.Bet jie tokie liauni dar tie daigeliai.Kažin ar dabar tinkamas laikas juos persodinti?

o kam jums juos persodinti? palaukit pavasario tai jie sutvirtės labiau, pas mane kai numetė visus lapukus tai kai šniojo gerą sprindį per porą savaičių

QUOTE(Thea! @ 2012 01 19, 16:41)
o kam jums juos persodinti? palaukit pavasario tai jie sutvirtės labiau, pas mane kai numetė visus lapukus tai kai šniojo gerą sprindį per porą savaičių

Aš pasodinau į vieną važonėlį daug sėklyčių.Tai vienam penki išdygo, kitam dar tik du.Tai gal sakau jiems negerai dabar vienoj vietoj

pernai,maniškai išdygo panašiu metu berods
vėliau persodinau ir visą vasarą laikiau balkone
aš juos sėjau iš karto į va tokius puodelius, daug jų suvalgė katinas,tai nekas ir beliko

o rudenį vienas iš jų jau buvo toks
čia jau pradėjęs mesti lapukus.
ir matot šio jau koteliai tokie sumedėję
pas mamą auga ant pietinio lango tai dvigubai didesnis

aš juos sėjau iš karto į va tokius puodelius, daug jų suvalgė katinas,tai nekas ir beliko

QUOTE(Thea! @ 2012 01 19, 16:53)

Geras, kaip greit užaugo. Kažkaip maniau jie lėčiau auga.Labai ačiū už nuotraukytės

per kiek laiko sudygsta?

QUOTE(Myliugele @ 2012 01 19, 17:58)
Man sudygo per beveik du mėnesius.
QUOTE(Thea! @ 2012 01 19, 17:53)

O jūsų granatukai čia iš kokios spec. sėklytės, ar iš maximinių vaisių?