siandien pasiskambinau ir pasiklausiau kada buna vaisiaus vandenu tyrimu atsakymai.tai man irgi pasake kad pirminis po sawaites o kiti po 3 sawaiciu.
[quote=uups,2010 01 06, 13:51]
AXTA,- tai butu tas pats, kas zhaibui trenkti i ta pati zmogu 2 kartus...tikimybe tikrai labai labai mazhyte, nes Dauno sindromas labiau yra 'klaida' nei desningas paveldejimas ( o pas tave amnio patvirtino butent dauno sindroma pirma karta?
)
jo pirma karta patvirtino 21 trisomija ir kad berniukas
,nes vandenu tyrimas 100%pasako leliuko lyti.
kazkaip ziauriai pasimetus esu,puse metu po nelaimes visiems dalinau patarimus ir info,o db jauciu ,kad pati nieko nebezinau
ziuriu ant to lapo ,kuri gavau is ligonines parasyta,kad nosies kauliukas matosi,bet nebezinojau gerai tai ar blogai..atsimenu,kazkada skaiciau ,kad dauno sindr gali atsitikti tik karta..LT kai buvai pas gine,dar pries pastojant ir klausiau ar taip gali atsitikti dar karta,man pasake na nenorek buti viena is milijono..0 ccia GP sake ,kas rizika,kadangi jau taip yra atsitike,padideje.mano amziui rizika butu 1;250.bet man ji padideja iki1;150..
sirdi jauciu kad viskas turi but gerai,bet visvien labai nerimauju.
uups,tu buvai idejus nuoroda kazkokio puslapio apie sprando rauksle angliskai,gal gali dar karta ideti,nes ana neatsidaro.
AXTA,- tai butu tas pats, kas zhaibui trenkti i ta pati zmogu 2 kartus...tikimybe tikrai labai labai mazhyte, nes Dauno sindromas labiau yra 'klaida' nei desningas paveldejimas ( o pas tave amnio patvirtino butent dauno sindroma pirma karta?

kazkaip ziauriai pasimetus esu,puse metu po nelaimes visiems dalinau patarimus ir info,o db jauciu ,kad pati nieko nebezinau

uups,tu buvai idejus nuoroda kazkokio puslapio apie sprando rauksle angliskai,gal gali dar karta ideti,nes ana neatsidaro.
QUOTE(AXTA @ 2010 01 07, 18:34)
,nes vandenu tyrimas 100%pasako leliuko lyti.
ziuriu ant to lapo ,kuri gavau is ligonines parasyta,kad nosies kauliukas matosi,bet nebezinojau gerai tai ar blogai..atsimenu,kazkada skaiciau ,kad dauno sindr gali atsitikti tik karta..LT kai buvai pas gine,dar pries pastojant ir klausiau ar taip gali atsitikti dar karta,man pasake na nenorek buti viena is milijono..0 ccia GP sake ,kas rizika,kadangi jau taip yra atsitike,padideje.mano amziui rizika butu 1;250.bet man ji padideja iki1;150..

http://www.ob-ultras....net/xdown.html
chia buvau davus tik matavimus milimetrais ir tikimybiu skaichiavimus.
Dauno sindroma sgali tureti kiek padidejusia tikimybe kartotis, priklausomai del kokiu priezhaschiu atsiranda trisomija (man rodos, del mozaikos, nepamenu), bet vistiek kad tai pachiai sheimai pasikartotu tai itin mazha tikimybe, turbut ne viena ish milijon, o viena ish keliu milijonu.
Kad nosies kauliukas matosi tai labai labai gerai,- jei jo nesimato 11-13 sav tai laikoma labai patikimu Dauno sindromo markeriu. Viskas bus gerai pas tave

QUOTE(uups @ 2010 01 07, 20:59)
Kad nosies kauliukas matosi tai labai labai gerai,- jei jo nesimato 11-13 sav tai laikoma labai patikimu Dauno sindromo markeriu. Viskas bus gerai pas tave 

As irgi taip manau

Susipykau su vyru..... del savo neisprusimo ir nesidomejimo tuo kas pastoviai dabar mano galvoje, jis mane balamutina, kad ka darysi jei vandenu tyrimas parodys 40 proc. Dauno (pvz. tikimybe)

Aiskinu, kad vandenu tyrimas parodo yra ar nera..... Juk jis neteisus ar ne? Jau nebezinau ka galvot.. dabar parsisiunciau toki paaiskinima apie sindromus, apsigimimus, kad gyvent nesinori... atrodo, labai maza tikimybe aplamai pagimdyti sveika vaika, kai yra tiek ligu

uups, ........ santariskese sako, daryt vandenu tyrima kuo greiciau... o klinikuose kaune , sako informatyvu tik nuo 18 sav...... nusisaut su duru rankena.......
aiskinu, kad vandenu tyrimas parodo yra ar nera..... Juk jis neteisus ar ne? Jau nebezinau ka galvot.. dabar parsisiunciau toki paaiskinima apie sindromus, apsigimimus, kad gyvent nesinori... atrodo, labai maza tikimybe aplamai pagimdyti sveika vaika, kai yra tiek ligu

uups, ........ santariskese sako, daryt vandenu tyrima kuo greiciau... o klinikuose kaune , sako informatyvu tik nuo 18 sav...... nusisaut su duru rankena.......
[/quote]
neteisus tikrai.po tyrimo jau nebera procentu,nebera tikimybiu.tik taip arba ne..nebeskaityk jokios informacijos,per daug streso

Papildyta:
QUOTE(uups @ 2010 01 07, 20:59)
http://www.ob-ultras....net/xdown.html
Dauno sindroma sgali tureti kiek padidejusia tikimybe kartotis, priklausomai del kokiu priezhaschiu atsiranda trisomija (man rodos, del mozaikos, nepamenu), bet vistiek kad tai pachiai sheimai pasikartotu tai itin mazha tikimybe, turbut ne viena ish milijon, o viena ish keliu milijonu.

aciu uz palaikima.is kur tu tiek visko zinai?

QUOTE(AXTA @ 2010 01 07, 21:50)
Nu tai kad va, ....man Kaune aiskina, kad jei darys vandenu tyrima po 18 sav. jis bus tikslesnis..... Aj nu vienzo, einu nemokamos konsultacijos kita penktadieni pas genetika i kauna, zesim, ka darys ir ka kada skirs, o jei man tai nepatiks, varysiu i Vilniu....... ryt vel skambinsiu, ar ta pacia diena ir pakonsultuos ir echo padarys? nes man iki kauno
300 km - neprivazinesi kasdien, beto is darbo iseit be nervu neimanoma

QUOTE(Susapnuota @ 2010 01 07, 19:25)
Susipykau su vyru..... del savo neisprusimo ir nesidomejimo tuo kas pastoviai dabar mano galvoje, jis mane balamutina, kad ka darysi jei vandenu tyrimas parodys 40 proc. Dauno (pvz. tikimybe)
O juk dar yra miliojonas kitu apsigimimu.... juk ju neparodo. Beje ka parodo antra atsakymo dalis? kazkur skaiciau 17 kitu apsigimimu....ar tai nesamone?
Aiskinu, kad vandenu tyrimas parodo yra ar nera..... Juk jis neteisus ar ne? Jau nebezinau ka galvot.. dabar parsisiunciau toki paaiskinima apie sindromus, apsigimimus, kad gyvent nesinori... atrodo, labai maza tikimybe aplamai pagimdyti sveika vaika, kai yra tiek ligu
Tik dvi savaites nezinios, o as jau pavargau...o dar menesis maziausiai 

manau, kad pirmiausia turetum aptart su vyru ka DARYSIT, jei vandenu tyrimas parodys 99,99% (butent toks buna jo tikslumas) Dauno ar Edvardso sindroma. Jei darysit aborta,- tada vietoj taves mikliai vyniochiausi i santarishkes ir kuo skubiau. jei auginsit ir mylesit toki vaikeli,- neskubu... spesit moraliai pasiruoshti ir padare tyrima 20 sav ar veliau

Papildyta:
QUOTE(AXTA @ 2010 01 07, 19:50)
zhinau kur rast info

QUOTE(Susapnuota @ 2010 01 07, 19:55)
Aj nu vienzo, einu nemokamos konsultacijos kita penktadieni pas genetika i kauna, zesim, ka darys ir ka kada skirs
tai ta kita penktadieni ir maldauk kad tau paskirtu kuo ankstesni laika. Manau, gydytojai ne zhverys,- pazhiurejau tavo skaichiukus dar karteli,- nedzhiuginantys...tikrai turetu suprast ir skirt kuo ankstesni laika...

Papildyta:
QUOTE(Susapnuota @ 2010 01 07, 19:25)
.. dabar parsisiunciau toki paaiskinima apie sindromus, apsigimimus, kad gyvent nesinori... atrodo, labai maza tikimybe aplamai pagimdyti sveika vaika, kai yra tiek ligu

ash turiu gydytojo- praktiko vadoveli 'zmogaus chromosomines ligos'.... shi neshtuma stengiuosi net ta lentyna aplenkt

geriau, vistik, smarkiai nesigilint

QUOTE(Robi @ 2010 01 07, 08:46)
Labas,
Ar kažko nesupratau...? PRISCA I susideda iš echoskopijos ir kraujo tyrimo. Tyrimo patikimumas daug didesnis, jei atliksi abu tyrimus... Pasiskaityk bent čia - http://www.sorpo.lt/...acientui/PRISCA
Kai genetikas turi abiejų tyrimų rezultatus, jis juos suveda į kompą ir parodomas suminis rezultatas. Vienas kraujo tyrimas - tik apie 54% patikimumo, o kartu su echo - jau virš 80%...
Ar kažko nesupratau...? PRISCA I susideda iš echoskopijos ir kraujo tyrimo. Tyrimo patikimumas daug didesnis, jei atliksi abu tyrimus... Pasiskaityk bent čia - http://www.sorpo.lt/...acientui/PRISCA
Kai genetikas turi abiejų tyrimų rezultatus, jis juos suveda į kompą ir parodomas suminis rezultatas. Vienas kraujo tyrimas - tik apie 54% patikimumo, o kartu su echo - jau virš 80%...
tai aš ir rašau, kad jis man tik nelabai gerus rezultatus pakomentavo, o ir echoskopiją darė, ir kraują ėmė PRISCA I tyrimui visai kitam skyriuje - ginekologiniame. O pakartotinės echoskopijos nedarė, nes ji vėlesniam laikui numatyta, o PRISCAi II ji matyt nėra tiek reikšminga, kiek PRISCA I.
Beje, persiskaičiau internete visom trim kalbom kurias žinau viską, kas įmanoma, kaip ir kiekviena iš mūsų tokioj situacijoj turbūt...

QUOTE(uups @ 2010 01 07, 22:05)
manau, kad pirmiausia turetum aptart su vyru ka DARYSIT, jei vandenu tyrimas parodys 99,99% (butent toks buna jo tikslumas) Dauno ar Edvardso sindroma
jei 99,99 tada aisku gymdyciau , o jai 90 tada ne....

QUOTE(Susapnuota @ 2010 01 08, 06:49)

nesupratau.
bet kokiu atveju,- atsakymas neskaichiuoja tikimybes,- tau bus pasakyta,- arba yra Dauno/Edvardso sindromas, arba ne.
QUOTE(Susapnuota @ 2010 01 08, 09:49)
Labas,
Paskaičiau ir nieko nesupratau - jei pasako, 99,9 - gimdai vaiką, o jei 90, tai ne...?????

QUOTE(uups @ 2010 01 08, 09:33)
arba yra Dauno/Edvardso sindromas, arba ne.
tada dar lengviau bus apsispresti.
QUOTE(Robi @ 2010 01 08, 09:41)
Labas,
Paskaičiau ir nieko nesupratau - jei pasako, 99,9 - gimdai vaiką, o jei 90, tai ne...?????

Taip... 10 proc. yra mano manymu daug, kad rizikuociau (vardant isitikinimu ir egoizmo) savo vaiko sveikata, gyvenimu

pvz. pries kelione jus ispeja kad tikrai yra 10 proc. tikimybe kad jus papulsite i avarija is neisgyvensite. Ar vaziuotume?
As ne