Įkraunama...
Įkraunama...

Genetiniai tyrimai

QUOTE(Nikolete @ 2010 01 10, 17:33)
Aš ir tikėjausi daug  klausimų, o paklausė ar mano darbo kenksmingas, kur dirba vyras ir ar giminėj nebuvo apsigimimų. Psio - užtrukau kabinete 3 minutes  doh.gif

biggrin.gif Jauciu ir manes tas pats laukia dry.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ugnaizole @ 2010 01 10, 16:24)
Zinau, kad jau buvo rasyta, bet kur galima surasti genetiniu tyrimu kainas. Zmogaus genetikos centre tokios info nerandu  g.gif

Pasiskambink i Santariskiu VIP kabineta, tau ten viska gerai paaiskins, kas kaip kada ir kiek ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Susapnuota @ 2010 01 10, 18:53)
Pasiskambink i Santariskiu VIP kabineta, tau ten viska gerai paaiskins, kas kaip kada ir kiek  ax.gif

ACIU 4u.gif
Skaiciau, kad esi pati uzsiregistravus i Santariskes , o kokios eiles jei eini per VIP? Matai kaip, jei eiles nedideles galeciau dar palaukti ir pasidaryti PRISCA II, o tada jau su tyrimu rezultatais eiti pas genetika blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(ugnaizole @ 2010 01 10, 19:55)
ACIU  4u.gif
Skaiciau, kad esi pati uzsiregistravus i Santariskes , o kokios eiles jei eini per VIP? Matai kaip, jei eiles nedideles galeciau dar palaukti ir pasidaryti PRISCA II,  o tada  jau su tyrimu rezultatais eiti pas genetika  blush2.gif

Na jei tau priklauso PRISCA nemokamai, tai aisku... Nors as PRISCA I laukiau is kliniku 2 savaites atsakymo doh.gif Tai jau buvau pasigailejusi...buciau verciau sumokejus, ...nes laikas tai eina.... Nors sako, kad kartais atsakymai skiriasi nuo darytu Santariskese, nei darytu privaciai. Eiles Santariskese VIP kokios tai nzn... nes ana savaite skambinau, registratore viska maloniai isklausinejo, del ko kreipiuosi, kiek man savaiciu, kokius tyrimus jau dare... Tai pati pasake, kad reikia man papulti pas genetike kuo anksciau, ir pati pasiule pagal nestumo savaites data. Man gausis 16.5 sav. Tei va... Bet ten kazkas pas juos su aparatu echo, sako genda daznai g.gif Tai tikiuosi mano diena dirbs ax.gif Pati vaziuosiu i Vilnius be PRISCA II, galvoju ar reikia jo, jei nusiteikusi darytis vandenu tyrimus... O siaip jei genetike sakys, kad reikia PRISCAII, kad tai gali irgi kazka parodyt ... padarysiu jau vietoj...+-200 litu, jau nieko nepakeis...
Nors siaip manau kai eisiu kaune pas genetika, manau jis mane nusius PRISCA II (nemokamo) cool.gif Tikekimes... biggrin.gif Bet jei atsakymas bus vel po 2 sav. tai as jauciu busiu jau vandenu tyrimus Vilniuj pasidarius blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Susapnuota: 10 sausio 2010 - 19:34
Man nepriklauso jokie nemokami tyrimai. Siunte mane daktare PRISCA I mokamam, bet as ju nepasidariau (ko dabar labai gailiuos). Zadu mokama PRISCA II pasidaryti. Zodziu, ilga istorija...Siaip pati prisiprasiau daktares, kad paziuretu sprando rauksle, o ji man net neziurejus jau PRISCA pasiule. Veliau, po echo surase visus duomenis i lapuka ir rekomendavo PRISCA I, bet nepaaiskino nei kiek ta rauksle, nei kokia ji turi buti schmoll.gif . As tik is surasytu duomenu pastebejau, kad ta nelemta rauksle 3,2 mm. Daugiau jokiu tyrimu neesu dariusis g.gif pabandysiu ryt paskambint i genetikos centra ir vip kabineta. As is viso galvoju gal reiketu sustoti, nesidaryti jokiu tyrimu, nepanikuoti, neturiu su kuo pasikonsultuoti verysad.gif verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(ugnaizole @ 2010 01 10, 20:52)
As is viso galvoju gal reiketu sustoti, nesidaryti jokiu tyrimu, nepanikuoti, neturiu su kuo pasikonsultuoti  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif

as irgi kaip tik sian vyrui pasakiau, jauciu jei man tos rauksles nepamatuotu (kaip su pirmu) gimtu mum tikrai sveikas vaikas, ........ O dabar nezinia kuom viskas baigsis......
Dabar dar rami,.... bet kai gausiu atsakymus, ir reikes daryti sprendima...... doh.gif
Ziauru verysad.gif bijau tos dienos, bet deja ji neisvengiamai ateis unsure.gif verysad.gif
Ypac nervuoja tai kad nebuvau pasiruosusi, aplinkui niekas su tuo nebuvo susidures...nezinau kas kaip ir kada, istikruju , aciu eilimni karta SM, perskaiciau jau 2 senas genetiniu tyrimu temas, ir jau pasidare aiskiau(beje jos suteike vilties 4u.gif ).... del to dabar lakstau akis isdegus... kad neuztempti iki 40 sav doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Susapnuota: 10 sausio 2010 - 20:03
As vyrui net nesakiau, reiketu ilgai aiskinti kas prie ko wacko.gif As irgi turiu dukra, kai vaiksciojau su ja nescia is viso tik viena echo dare, o gime sveikut sveikutele. Seimoje irgi apsigimimu nebuvo, be to daktare is pat pradziu pareiske ''nesamones, kam tau tie tyrimai, juk nepatenki i rizikos grupe''. Daugumai moteru net nemtuoja tos rauksles, mano daktare irgi pamatavo tik primygtinai prasoma, ie se tau doh.gif . Vilniuj privaciai PRISCA ats greit buna, po keliu dienu, tad ir manau, kad pasidarysiu tuos PRISCA II ir jei tie tyrimai rodys padidejusia rizika bandysiu iki genetiku prasibraut, o jei rizika nepadidejus sustosiu. Tikiuos, kad viskas bus gerai ir pas tave ir pas mane mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ugnaizole @ 2010 01 10, 21:18)
Tikiuos, kad viskas bus gerai ir pas tave ir pas mane wub.gif  mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Merginos, šiandien skambinau gyd. Butkevičienei, jei kuri šiomis dienomis turite važiuoti į Santariškių genetikos centrą, tai pasiskambinkit, nes sakė, kad echoskopo aparatas sugedęs. Nežinau ar ir vėl sugedęs, ar dar nepataisytas nuo ano karto.
Atsakyti
QUOTE(Robi @ 2010 01 10, 14:16)
Labas.
Kodėl tau reikėjo darytis tyrimus su pirmu vaikeliu? Kažkokių apsigimimų giminėj buvo ar dar kas?

As gyvenu Londone, cia visoms be isimties(tau 19 ar 45m) siulo DS kraujo tyrima. man jis buvo su padidejusia rizika, nors echo nieko blogo nerode. tada ir pasiule daryti vandens tyrima. Kadangi rizika buvo DS tai ziurejo tik trinasomijos, Dauno, Edvardso ir Patsau. Atsakymas buna po 3 dienu.
Seimoje jokiu apsigimimu nera, dabar tyre ir musu krauja, viskas ok, gebetike sako ta dublikacija prasidejo musu suneliui ir net musu broliams ,seserims jokios padidejusios rizikos susilaukti nesveiko vaikelio nera .

QUOTE(Susapnuota @ 2010 01 10, 14:16)
O tai antra Vandenu tyrimo atsakymo dalis, argi neparodo kitu chromosomu netikslumu?  g.gif
Ir ka reiskia "issamus tyrimai" kazkas dar apart Vandenu tyrimo?  g.gif

jeigu ziuretu visas chromosomas parodytu, man neziurejo.

QUOTE(ausragost @ 2010 01 10, 14:37)
sveikute,o tai nejaugi is vaisiaus vandenu nemate chromosominiu ligu, tai nejaugi daktarams dar reikia pasakyti kokias chromosomas reikia istirti.as pavyzdziui zinau kad is priskos tyrimo mano genu translokacijos nesimato, nes yra susikeitusios 13 ir 15, tai gal susiprotes patys gydytojai ka tirti, abejoju..... unsure.gif

turbut jau atsakiau mirksiukas.gif

QUOTE(uups @ 2010 01 10, 15:01)
Niekas nedaro ishsamaus kariotipo. Kainuoja tai labai dideles sumas ir reiketu labai daug tu vandenu. Be to, net ir labai ishsamus tyrimai ne visada gali numatyt vienoka ar kitokia genetine liga.
aishku kad ne. Tiriami tik dazniausi sinromai, o ypatingais atvejais (kai sheimoje cirkuliuoja konkreti liga, ar yra jau gimes vienas kudikis su liga sheimoj) tada tikslinamasi ir ar paveldeta butent ta liga.
Vaisiaus vandenu tyrimas negarantuoja sveiko kudikio,- tik tiek, kad jis netures vieno ish 3 sindromu...kuriu yra dar galybe...
Taip. butent todel ir yra pokalbis su genetiku,- kad ishsiashkinti ar gimineje nera kokiu paveldimu genetiniu ligu, kokie kenksmingi faktoriai buvo neshtumo metu ir pan. Uzhtai neikit nusiteikusios, kad 'genetikas tik popierelius uzhpildo',- jis jus tiria. Ir kiekviena smulkmena yra svarbi. Pvz, sergant tuberkulioze, manoma, pasitaiko daugiau specifiniu genetiniu sindromu,- todel i kiekviena klausima reikia stengtis labai ishsamiai ir gerai pagalvojus atsakyt.

Ir neuzhsimirshkit,- zhmogaus genotipas dar tik priesh kelis metus nuskaitytas, niekas ir niekur tokio high tech'o nedarys , kad vaiko kariotipa skersai-ishilgai ishtirtu doh.gif  Jau vien medzhiagos tam kiek reiketu...turbut visus vandenis nuleist ir dar vaika pagramdyt blink.gif

taip niekas nedaro seipsau,bet man tikrins kariotipa.Po 3 dienu pranes del trinasomojijos, savaite truks suskaiciuoti visas chromosomas, o po 2 savaiciu dar issamesnis, tikrins tai kas nutiko mano suneliui, nes jam retas atvejis- literaturoj neaprasyta verysad.gif bet genetike tikrino su labaratorija ir bus galima nustatyti, jei vel tas pats nutiktu musu antram kudikiui. Dabar as darysiu ne vandens tyrima o ankstesni "gaureliu" CVC, nezinau kaip lietuviskai vadinasi blush2.gif jis daromas 11-12 nestumo savaite, bet yra didesne persileidimo rizika , bet laukti si karta nenoriu verysad.gif
uups drinks_cheers.gif yra genetiniu ligu kuriu negali nustatyti kol vaikas negimes. Bet chromosomas patikrinti gali, o ju dublikacija, delicacija, mozaika ar kitoks nukripimas manau labiausiai paveikia bendra fizini ir psichini vystimasi. verysad.gif

Geru jums rezultatu 4u.gif ir man taip pat ax.gif
Atsakyti
Niekas nedaro ishsamaus kariotipo. Kainuoja tai labai dideles sumas ir reiketu labai daug tu vandenu. Be to, net ir labai ishsamus tyrimai ne visada gali numatyt vienoka ar kitokia genetine liga.

man vandenu tyrima darys kita pirm. ir sake, kad butent bus aisku ne tik del pagrindiniu - dazniausiu sindromu, bet del visu kitu - ju juk nera tiek daug, kiek zinau apie 10-15 gal.
vaisiaus vandenu tyrima anksciausiai daro 16 sav. Vilniuje - man tksliai paskaiciavo kada jau bus 16 sav. ir uzrase, po prisca 13 sav. sake, kad dabar galim daryt choriono gaurekiu biopsija, bet tada atsakysim tik del 3 pagrindiniu sindromu, o amnionocenteze jau, tipo, viska atsakys.
SUSAPNUOTA, turiu Krasovskajos mob.tel. - tikrai labai faina ir sake - visus siaip priimu - mane irgi be eiles uzrase, jei nori - parasyk i az.
Labai labai laukiu geru ziniu is kiekvienos, taip kaip laukciau savo wub.gif
Atsakyti
Sviekos, ka tis skambinau i Santariskes vip kabineta 4u.gif . Man paaiskino, kad genetiko konsultacija kainuoja 138 lt, trimate echoskopija 209 lt, kraujo tyrimas triple apie 203 lt. Gal kuri mamyte zino ar tas ''triple'' testas yra pas pats kaip PRISCA? As paklausiau registratores, bet ji nezino g.gif
Atsakyti