Įkraunama...
Įkraunama...

Genetiniai tyrimai

QUOTE(Robi @ 2009 12 20, 10:28)
Aš nemokėjau už PRISCA I, nes nuėjom pas valdžią ir parašėm prašymą, motyvuodami tuo, kad auginame visą krūvą vaikų - 4 mokyklinukai ir 2 mokosi universitetuose dieniniame.  Mums patenkino prašymą ir nebereikėjo mokėti.
Galvoju, kad PRISCA I būtų tave nuraminęs  doh.gif  Dabar tiek nerimo apturėjai. Nors aš galvoju, kad viskas bus gerai  4u.gif  Jei tau parodė kažkokią statistiką, tai dar nieko nereiškia. Ane?  drinks_cheers.gif

wub.gif wub.gif wub.gif Robi, šaunuoliai jūs, kad kovojat už save, savo didelę gražią šeimą ir nešvaistot pinigėlių jei tik įmanoma... parašėt prašymą ir va prašom jis patenkintas thumbup.gif

O aš jau šį antradienį sužinosiu unsure.gif

Tiesa, kiek mokėjai pas Kiseliovą už echoskopiją? Ar su siuntimu ėjai? Nes girdėjau, kad truputį pigiau su juo, nors vis tiek mokėti reikės... Vėtrungėj buvai? Gal dar ir DVD paprašei? Nes aš registruosiuos pas ją kai tik registratūroje turės sausio mėnesio tvarkaraštį ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Linucia: 20 gruodžio 2009 - 09:43
QUOTE(Linucia @ 2009 12 20, 11:39)
wub.gif  wub.gif  wub.gif Robi, šaunuoliai jūs, kad kovojat už save, savo didelę gražią šeimą ir nešvaistot pinigėlių jei tik įmanoma... parašėt prašymą ir va prašom jis patenkintas thumbup.gif

O aš jau šį antradienį sužinosiu unsure.gif

Tiesa, kiek mokėjai pas Kiseliovą už echoskopiją? Ar su siuntimu ėjai? Nes girdėjau, kad truputį pigiau su juo, nors vis tiek mokėti reikės... Vėtrungėj buvai? Gal dar ir DVD paprašei? Nes aš registruosiuos pas ją kai tik registratūroje turės sausio mėnesio tvarkaraštį ax.gif

Linucia, viskas tau bus gerai. Nepergyvenk dėl statistikų. Tau konkrečiai nieko blogo nematė ir gyvenk ramiai drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Žinai, mes jau buvome nusiteikę karingai škandalą kelti dėl mokamų paslaugų. Kur tai matyta, kad mokam mokesčius ir turim dar kartą susimokėti... Girdėjai per TV, kad ši ligininė neteisėtai mokamas paslaugas daro ir dar iš ligonių kasų gauna - žodžiu, dvigubas finansavimas. Mokamus genetinius irgi susigalvojo patys doh.gif
Bet kadangi patenkino prašymą, tai apsiraminom blink.gif
Pas Kiseliovą ėjau toj pačioj ligoninėj, nes į tą pačią nemokamą paslaugą priklausė. Na, "įmetėm" į kišenę... Kalėdoms rolleyes.gif Vis ne kaip privačioj. Beje, buvau pirvačioj echo pasidaryti Vaisingumo klinikoj, pas Butkutę... kažkas baisaus doh.gif Moki pinigus, į tave kaip į priešą žiūri, ko nepaklausi - to negausi, prigąsdino, kad mokėtum dar - už konsultacijas... Atseit atėjau tik vaisiaus echo, todėl "daugiau nesakysiu nė žodžio...Norit sužinoti daugiau, klokit dar šimtuką..." Taigi, pagal tą Butkutę, "pas mane didelė mioma, kuri spaudžia vaikelį..."O kai Kiseliova viską gražiai ne tik parodė (ana nieko nerodė man), bet ir viską pakomentavo daugiau nei reikia, tai likau devintam dangui. O "mioma" pasidarė trigubai mažesnė, kuri, anot Kiseliovos, gal visai ir ne "mioma"... doh.gif
Va kaip su tom mokamom doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Robi: 20 gruodžio 2009 - 10:11
Sveikos mergaitės,

perskaičiusi jūsų žinutes, džiaugiuosi gerais rezultatais. Kartais pasijaudinimas vertas tų gerųjų naujienų. Man per nerimo savaites, susijusias su geneteiniais tyrimais, nei svoris nepadidėjo nei vienu gramu, tik džiaugiuosi, kad pilvelis akivaizdžiai didėja nestuke.gif. Mums jau 22 savaitėlės. Sausio pabaigoje dar kartą teks susitikti su daktare Butkevičiene dėl kontrolinės echoskopijos.

Sėkmės visoms
Atsakyti
Jau žinau amniocentezės atsakymą, laukiuosi sveikutėlio sūnelio wub.gif wub.gif
Džiaugsmo ašaros rieda, širdis dainuoja, kūnas nevalingai dreba...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Linucia: 21 gruodžio 2009 - 15:58
QUOTE(Linucia @ 2009 12 21, 17:54)
Jau žinau amniocentezės atsakymą, laukiuosi sveikutėlio sūnelio wub.gif  wub.gif
Džiaugsmo ašaros rieda, širdis dainuoja, kūnas nevalingai dreba...

yess.gif Nu tai kas belieka.... PASVEIKINTI 000059.gif 000059.gif 000059.gif 000059.gif 000059.gif santa2.gif
Svarbiausia - tikėti, kad viskas bus OK
Labai džiaugiuosi už tave wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Robi @ 2009 12 21, 17:41)
yess.gif Nu tai kas belieka.... PASVEIKINTI  000059.gif  000059.gif  000059.gif  000059.gif  000059.gif  santa2.gif
Svarbiausia - tikėti, kad viskas bus OK
Labai džiaugiuosi už tave  wub.gif

AČIŪ, Robi, už stiprų virtualų palaikymą 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Lauksiu ir tavųjų žinių!!! mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Linucia @ 2009 12 21, 19:48)
AČIŪ, Robi, už stiprų virtualų palaikymą 4u.gif  4u.gif  4u.gif
Lauksiu ir tavųjų žinių!!! mirksiukas.gif

Jaučiu tavo džiaugsmą ir įsivaizduoju, kokias malonias akimirkas išgyveni 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Lėksiu po savaitės kraujo tyrimą darytis smile.gif
Dabar sėdžiu pasidėjusi vaikiuko echo nuotraukytę ir laukiu nesulaukiu gerų žinių. Būtinai pranešiu, kas kaip. mirksiukas.gif
Atsakyti
Dziaugiuosi kartu su tom, kas jau po teigiamu tyrimu...
As vis nerimauju... Praeita savaite pagulde del gresiancio persileidimo.... Jau isleido lovos rezimui namie... Tai dabar dar visokiu abejoniu dar daugiau i galva lenda.... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(uItra @ 2009 12 21, 20:38)
Dziaugiuosi kartu su tom, kas jau po teigiamu tyrimu...
As vis nerimauju... Praeita savaite pagulde del gresiancio persileidimo.... Jau isleido lovos rezimui namie... Tai dabar dar visokiu abejoniu dar daugiau i galva lenda.... verysad.gif

Labukas 4u.gif
Ojej, o kas nutiko? Ar tepliojimas ar skausmai?
Atsakyti
QUOTE(Adeliutė @ 2009 12 17, 23:21)
Sveikos,
Gal kuri žinote apie Prisca I tyrimų patikimumą, kai echoskopija darė privačiai, bet matavo tik sprando raukšlę, o ir tai man pasirodė, kad 2 mm parašė iš "lubų". Prisca I rezultatai pagal mano amžių buvo labai geri, bet ar man nusiraminti dėl tyrimo patikimumo? Dabar man 17 savaičių, svarstau, ar dėl šventos ramybės darytis dar Prisca II?
Labai prašau Jūsų nuomonių.

Dar kartą kartoju savo klausimą ir jį papildau, gal kuri mergaitė atsakytų? Ar yra kuri dariusi Prisca I tyrimą, bet net ir po gerų atsakymų dar darėsi PriscaII? Ir kokie buvo rezultatai? Kaip suprantu, tai nėra vienodi tyrimai daromi skirtingomis savaitėmis. Tad, ar gali būti, kad pvz., antras tyrimas parodytų didelę riziką, kai pirmasis rodė labai mažą?
Labai labai lauksiu.
Atsakyti
Sveikos,

Kaip jau patyrusių ir daug išsiaiškinusių noriu pasitikslinti:

PRISCA tyrimas nustato tik tikimybę dėl Dauno ir Evardso sindromų, ar ir dėl kitų apsigimimų? Kiek tikslingas toks tyrimas, jei giminėje yra gimęs kurčias asmuo, ar čia kažkoks kitoks genetinis tyrimas atliekamas?

Ir ar finale tokiu būdu tyrimas mokamas ar ne?

Ginekologė išgirdusi apie kurtumo atvejį, pasakė, kad reik genetinių tyrimų, bet jis bus mokamas... Tai kam jis būna nemokamas?
Atsakyti
QUOTE(Adeliutė @ 2009 12 21, 20:54)
Dar kartą kartoju savo klausimą ir jį papildau, gal kuri mergaitė atsakytų? Ar yra kuri dariusi Prisca I tyrimą, bet net ir po gerų atsakymų dar darėsi PriscaII? Ir kokie buvo rezultatai? Kaip suprantu, tai nėra vienodi tyrimai daromi skirtingomis savaitėmis. Tad, ar gali būti, kad pvz., antras tyrimas parodytų didelę riziką, kai pirmasis rodė labai mažą?

taigi atsakem,- PRISCA I ir PRISCA II yra ne tas pats tyrimas,- I del Dauno ir Evardso sindromų, o II dar priedo ir del nervinio vamzdelio defektu.
Gali buti, kad antras tyrimas parodytu labai didele rizika, ypac nervinio vamzdelio defektams. Nors lygiai taip pat gali parodyt labai skirtinga rizika ir kokiam, tarkim, Dauno sindromui.

QUOTE(skibru @ 2009 12 21, 21:09)
Kaip jau patyrusių ir daug išsiaiškinusių noriu pasitikslinti:

PRISCA tyrimas nustato tik tikimybę dėl Dauno ir Evardso sindromų, ar ir dėl kitų apsigimimų? Kiek tikslingas toks tyrimas, jei giminėje yra gimęs kurčias asmuo, ar čia kažkoks kitoks genetinis tyrimas atliekamas?

Ir ar finale tokiu būdu tyrimas mokamas ar ne?

Ginekologė išgirdusi apie kurtumo atvejį, pasakė, kad reik genetinių tyrimų, bet jis bus mokamas... Tai kam jis būna nemokamas?

PRISCA galima nustatyti tik tikimybe dauno, edvardso sindromams ir nervinio vamzdelio defektams.
Kurtumui, kaip ir kt specifinems paveldimoms ligoms turetu daryti amniocenteze arba choriono gaureliu biopsija. Bet ar yra prasme daryti tokius tyrimus? g.gif Choriono gaureliu biopsija daroma rechiau, rizika didesne, daroma 10-12 sav, amnio,- 15-16 sav. Rezultatu po CVS reiketu dar palaukti kelias savaites, po amnio- keliu dienu. Ar darytumet (o dar toki velyva) aborta vien todel, kad vaikas gali buti kurchias, ar silpniau girdintis? g.gif
Nors ash kiek abejoju, kad LT daro genetinius testus kurtumui nustatyt g.gif
Atsakyti