Įkraunama...
Įkraunama...

Sloga!

QUOTE(Jurgyte @ 2005 10 12, 18:13)
Mamos, papasakokit apie ilgai besitęsiančias slogas. paskaičiau, kad būna, jog sloga net 3 savaites laikosi. Mano Smiltė suslogavo savaitgalį, sloga laikėsi visą savaitę ir tik kitą savaitgalį, atrodo, pagerėjo. Pirmadienį nuvedžiau į daržą, o antradienį pakilo temperatūra. Ir suprask... Savaitę praslogavo be tempos, o dabar blink.gif Gal čia kas kitas prilipo: koks virusas ar infekcija?
Temperatūra buvo 2 dienas, o šiandien, kai gydytoja (mano paprašyta) jau išrašė antibijotikų, Smiltė po pietų pabudo be temperatūros. Nu nors nusišauk: ką daryt: pradėt duot vaistus ar ne? Kas čia per velnias? g.gif

Nemanau kad reiktų skubėti, vaikams sloga laikosi ilgai, jei iki galo nepasveiko, tai galėjo ir temperatūra pakilti. Reikėjo ne antibijotikų prašyti, o padaryti kraujo tyrimą. Jei kraujas virusinis antibijotikų gali ir neprireikti smile.gif.
Atsakyti
Išsioperavom mes tuos adenoidus. Po to visą žiemą prasirgom angina (beje, sirgo abu urmu doh.gif ). Vasarą buvo nieko. Atėjo ruduo - vaikis nuolat šnirpščioja. Bet aš manau, kad jį kažkas alergizuoja g.gif
Atsakyti
Kai manaja 2 sav. kamavo sloga, o nei juros vanduo, nei vibrocilas nepadejo, nupirkau actifed sirupo nuo slogos, ji galima naudot nuo 6men., tik gydytoja nepatare ilgiau 5 dienu. bet mums uzteko 2 kartu ir slogos kaip nebuta. Kiek esu girdejus, jie stiprus. Patys naudojom actifed tabletes, bet be recepto nebeparduoda, kai prireiks naudosiu ta sirupeli. Aisku geriau pasitarti su gydytoju ir keliais vaistininkais, nes kai pasiteiravau vienoje vaistineje ar be lasiuku i nosi yra kokiu kudikiams vaistu, atsake-ne.Ziopla vaistininke. Dar esu girdejusi pie homeopatinius Euphobium compositum. Bet komentuoti negaliu.
Atsakyti
QUOTE(Dilma @ 2005 10 14, 16:06)
Išsioperavom mes tuos adenoidus. Po to visą žiemą prasirgom angina (beje, sirgo abu urmu doh.gif ). Vasarą buvo nieko. Atėjo ruduo - vaikis nuolat šnirpščioja. Bet aš manau, kad jį kažkas alergizuoja g.gif

Vat Kipsė gerai, kad apie Actifed'ą užsiminė- jei tavo lwliuką alergizuoja, tai Actifedas bus pats tas- jis veikia kaip antihistamininis preparatas, ir maniškiui slogą kaip ranka nuima, bet aš manau, kad jis nėra gerai, kai sloga ne alerginio pobūdžio...
Atsakyti
QUOTE(*Vanille* @ 2005 10 16, 23:15)
Vat Kipsė gerai, kad apie Actifed'ą užsiminė- jei tavo lwliuką alergizuoja, tai Actifedas bus pats tas- jis veikia kaip antihistamininis preparatas, ir maniškiui slogą kaip ranka nuima, bet aš manau, kad jis nėra gerai, kai sloga ne alerginio pobūdžio...

Na, tam mano leliukui jau penkeri ant nosies biggrin.gif O Actifedą mes bandėm kažkada. Tiesą sakant, laukto efekto nepastbėjau, tik vienas pasidarė apsnūdęs, o kita - be galo irzli unsure.gif
Atsakyti
Na, o mums adenoidų pašalinimas labai padėjo thumbup.gif thumbup.gif Jau pokie du metai bus kai nesirgom rimtai, na, pakosčiojimų, kurie praeina pačiulpus koki Sebidiną aš neskaitau liga. O prieš tai blink.gif cry.gif būdavo...Išsioperavom kai buvo 3 metai,..
Atsakyti
QUOTE(Dilma @ 2005 10 16, 23:22)
Na, tam mano leliukui jau penkeri ant nosies biggrin.gif O Actifedą mes bandėm kažkada. Tiesą sakant, laukto efekto nepastbėjau, tik vienas pasidarė apsnūdęs, o kita - be galo irzli unsure.gif

Būtent, antihistamininiai vaistai dažniausiai ir sukelia mieguistumą, kaip pašalinš poveikį (kad ir tas pats Tavegilis), o Actifed'as gana stiprus vaistas, jei nedavė jokio laukiamo efekto, tai kažin ar čia alergija kalta...
Atsakyti
Labai gerai nuo slogos naturalios burokeliu sultys. Po kelis lašiukus kelis kartus į dieną įlašint į nosytę. Čia mums gydytoja patarė. Ne taip greit veikia kaip vaistai, bet mes lašinamės ir esu patenkinta, nes tikrai padeda.
Atsakyti
QUOTE(Aidar @ 2005 10 17, 14:00)
Labai gerai nuo slogos naturalios burokeliu sultys. Po kelis lašiukus kelis kartus į dieną įlašint į nosytę. Čia mums gydytoja patarė. Ne taip greit veikia kaip vaistai, bet mes lašinamės ir esu patenkinta, nes tikrai padeda.

Geras bigsmile.gif Niekad nebūčiau pagalvojus, kad dar ir taip galima burokėlius prievartauti biggrin.gif O kokios slogos profilaktikai tinka- ar "bėgančios", ar varvančios, ar "užsikimšusios"? g.gif
Atsakyti
Visais tavo išvardintais atvejais smile.gif
Atsakyti
O jūs, mamytės, inhaliacijų nuo slogos nebandot? Aš šiandien pirmą kartą pastebėjau, kad darosi leliukui sloga, tai užvirinau porą litrų vandens, užpyliau ant ramunėlių ir kvėpavom užsidengę rankšluoasčiu... thumbup.gif thumbup.gif Tikiuosi parės.
Atsakyti
QUOTE(medasta @ 2005 10 20, 09:49)
Tiesa, aš dar  lašinu su pipete į nosytę  nusitraukus pieno po lašiuką į kiekvieną landą.  mirksiukas.gif

Vat ir labai negerai darai- pienukas pridžiūna prie nosytės gleivinės, sudaro kietą luobelę ir ne tik kad neduoda JOKIOS naudos, bet dar ir susiaurina ir taip siaurutes nosytės landas, ir apsunkina leliuko vėpavimą...O ką kalbėti apie tai, kad dar ir iškrapštyti tą kietą luobą kažkaip reikia... g.gif
Atsakyti