Įkraunama...
Įkraunama...

Kanarėlės: raudonosios, geltonosios ir kitokios :)

QUOTE(laukine kate @ 2010 01 03, 18:21)
Aha,kas žino,-gal taip ir bus mirksiukas.gif

Tai jau tikrai kad bus ax.gif tik aš nemaniau, kad vyras pats tam duos užuominą lotuliukas.gif
Laukinė katė, aš rašiau į až, bet išsiunčiant žinutę, pastrigo mano kompas, tai nežinau ar išsisiuntė žinutė. Nenoriu įkyrėti blush2.gif rašiau kad mažius lesa ir morkas, ir obuolį, ir labai mėgsta medumi pasaldintą vandenį. Taigi manau, kad gali ir savam duoti mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(laukine kate @ 2010 01 03, 18:00)
O pas mane ,ta pati kanarienė vėl pridėjo kiaušinių doh.gif Kadangi lizdas išimtas,-tai tiko ir lesalo indelis megalol.gif .....

Pas tave jos visada stebuklingai noriai peri lotuliukas.gif Tai ką lesalo indelyje ir sėdi?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo išdykėlė: 03 sausio 2010 - 18:51
QUOTE(išdykėlė @ 2010 01 03, 20:50)
Tai jau tikrai kad bus  ax.gif tik aš nemaniau, kad vyras pats tam duos užuominą lotuliukas.gif
Laukinė katė, aš rašiau į až, bet išsiunčiant žinutę, pastrigo mano kompas, tai nežinau ar išsisiuntė žinutė. Nenoriu įkyrėti  blush2.gif rašiau kad mažius lesa ir morkas, ir obuolį, ir labai mėgsta medumi pasaldintą vandenį. Taigi manau, kad gali ir savam duoti  mirksiukas.gif
Papildyta:

Pas tave jos visada stebuklingai noriai peri  lotuliukas.gif  Tai ką lesalo indelyje ir sėdi?

Nebijokit įkyrėt,-man patinka,kai kas nors įkyri biggrin.gif Ypač apie gyvūniją ax.gif ...Negavau tos zinutės.Obulių jos nemėgsta schmoll.gif Gal kad parduotuviniai,-chemija purkšti g.gif Morkos gerai,o salota dar geriau...Manų kruopas dar mėgsta,ypač vyresnės kanarėlės nes jų gaudavo pas ankstesnius šeimininkus blush2.gif Bet aš nezinau,ar jos joms reikalingos,naudingos...Vienas paukštininkas sakė,kad reikia normuot maisto porcijas kanarėlėms,nes jos gyvena narve...Jei gyventų lasvai,-tada nenormuot unsure.gif Būktai tunka,tampa nevislios,kai lesa kiek nori o juda mazai...Viena kanarėlei porcija maisto dienai---1 arbatinis šaukštelis doh.gif Aš kol kas nenormuoju,nes gaila...Ir vislumui,bent pas mane tikrai joms niekas nekenkia lotuliukas.gif
Taip,dabar tupi maisto lovelyje smile.gif Gal išimsiu viską ir neleisiu perėt g.gif Nes gali nieko neišperėt,o tik nusialint....Dabar vienam narve su vaikais ir vyru gyvena...Reiktų dar vieną narvelį dasipirkt doh.gif Norėčiau jaunikliukus ''''patikrint''' ar nečiulba...Bet reikia atskirt po vieną...
Atsakyti
O nuo kada jaunikliai pradeda balselį miklinti? Dar tikriausiai anksti?
Aš šiandien buvau paleidusi Pūkutį (-ę) paskraidyti. Jau kasdien paleisiu. Visai palikti atidaryto narvelio negaliu, nes kol kas nežinau kaip taksiukė reaguos į paukštelį laisvėje biggrin.gif
Aš dar skaičiau, kad kanarėlėm tinka aguonų grūdeliai. Ypač kai jos pradeda viduriuoti (matyt kaip priemonė reguliuojanti virškinimą).
Atsakyti

aha,tikrai idomu,kaip su tais aguonu grudeliais g.gif Maniskis,kai pavalgo salotu,tai gal po to aguonu duoti?viduriukai labai palaisveja po salotos.

Pradejo leisti kazkoki keista garsa.Kaip snypst kazkaip.Gal pasalo ir cia koks kosuliukas ar dar kazkas g.gif .Siaip atrodo linksmas ciulba,valgo,bet tas garsas keistas vis iseina.Salotas lb.megsta,bet kiausinio trynio,morku schmoll.gif ne.Gal sitos angliskos kanareles,kaip ir suniukai vietiniai valgo savo sausa maista ir neiprate daugiau prie kito lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(išdykėlė @ 2010 01 04, 00:10)
O nuo kada jaunikliai pradeda balselį miklinti? Dar tikriausiai anksti?
Aš šiandien buvau paleidusi Pūkutį (-ę) paskraidyti. Jau kasdien paleisiu. Visai palikti atidaryto narvelio negaliu, nes kol kas nežinau kaip taksiukė reaguos į paukštelį laisvėje  biggrin.gif 
Aš dar skaičiau, kad kanarėlėm tinka aguonų grūdeliai. Ypač kai jos pradeda viduriuoti (matyt kaip priemonė reguliuojanti virškinimą).

Kanarėlės pradeda čiulbėt labai skirtingai....Kartais nuo 1,5 mėn ar 2 mėnesių...Kartais ir vėliau rolleyes.gif Pasitaiko,kad pradeda gurguliut kazką jaunos patelės..Bet bėgant laikui nustoja.Pas mane,ankstesnės kanarėlės palikuonys pradėdavo vograut labai anksti ,5-6 savaičių.O 4 mėnesių jau čiulbėdavo..5 mėn.čiulbėdavo beveik kaip suaugęs patinėlis rolleyes.gif Patarčiau paleist klasikinės muzikos,arba kanarėlių giesmių įrašus..Jie yra ankstesnėj temoj ir yra 4 puslapyje smile.gif Ir taip kokią savaitę paziūrėt ar reaguoja į jis,ji į tai...
Aguonas kanarėlės mėgsta laaabai..Ir kanapių sėklas biggrin.gif Bet aš neduodu aguonų unsure.gif Kanapių būna įmaišyta į spec.lesalą kanarėlėms.Kalba kad ir kanapės ir aguonos nėra gerai,nes mazina vaisingumą,perėjimą ir t.t. Nors iš kitos pusės,-tai stiprus stimuliantas,afrodiziakas biggrin.gif Čia mane paprotino vienas rimtesnis paukščių augintojas iš Kauno...Aš per skelbimą amadinukus pardavinėjau.Tai toks vyriškis man paskambino ir kalbėjo gal valandą su puse lotuliukas.gif Zinoma ne vien apie paukštelius,bet viskas nuo jų prasidėjo.Pasakojo ,kaip iš aguonų ir kanapių,senovėj bobutės vyrams darydavo viralus kazkokius doh.gif potencijai gerint doh.gif Tai kanarėlėms irgi ko gero veikia lotuliukas.gif
Dėl virškinimo tai kartas nuo karto duodu angliuko tablečių....po tokio maisto atrodo baisokai ypač šviesios kanarėlės.Bet jos mėgsta medzio anglį...Natuuralus ir iš pečiaus,-būtų dar sveikiau smile.gif Nes vaikystėj kai auginau kanarėles,tai pagrindinis jų maistas buvo paprastos soros,saulėgrązos.o mineralai,-trinti kiaušinių lukštai,zvyrius ir medzio anglis iš pečiaus..dar baltos kreidos sutrynus duodavau,bet ar lesė neatsimenu...visokias piktzolių sėklas rinkdavau...labiausiai mėgdavo zliūges ir jų sėklas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(gaukse @ 2010 01 04, 01:02)
aha,tikrai idomu,kaip su tais aguonu grudeliais g.gif Maniskis,kai pavalgo salotu,tai gal po to aguonu duoti?viduriukai labai palaisveja po salotos.

Pradejo leisti kazkoki keista garsa.Kaip snypst kazkaip.Gal pasalo ir cia koks kosuliukas ar dar kazkas g.gif .Siaip atrodo linksmas ciulba,valgo,bet tas garsas keistas vis iseina.Salotas lb.megsta,bet kiausinio trynio,morku schmoll.gif ne.Gal sitos angliskos kanareles,kaip ir suniukai vietiniai valgo savo sausa maista ir neiprate daugiau prie kito lotuliukas.gif

Gal normuot kazkiek reiktų zalumynus?Dėl to švokštimo gali būt kazkoks peršalimas g.gif Jeigu sustiprės simptomai,reikės vaistų.Pas mus tai tabletes parduoda antibiotikų...Keista kad kiaušinio trynio nemėgsta kanarėlė,nes ką gauna paukštis augdamas,-tai tuos produktus ir mėgsta smile.gif Jaunikliai auginami kiaušinio tryniu ir baltymu...O įdomu,kuo anglai juos uzaugina? g.gif
Atsakyti
QUOTE(laukine kate @ 2010 01 03, 19:00)
O pas mane ,ta pati kanarienė vėl pridėjo kiaušinių doh.gif Kadangi lizdas išimtas,-tai tiko ir lesalo indelis megalol.gif .....

thumbup.gif pas tave matyt labai gera aplinka, arba visli patele smile.gif
QUOTE(išdykėlė @ 2010 01 03, 23:10)

daviau ir as aguonu grudeliu kaip viduriavo, noriai lese bet deja nieko negelbejo.
Atsakyti
QUOTE(laukine kate @ 2010 01 04, 01:04)
Gal normuot kazkiek reiktų zalumynus?Dėl to švokštimo gali būt kazkoks peršalimas g.gif Jeigu sustiprės simptomai,reikės vaistų.Pas mus tai tabletes parduoda antibiotikų...Keista kad kiaušinio trynio nemėgsta kanarėlė,nes ką gauna paukštis augdamas,-tai tuos produktus ir mėgsta smile.gif Jaunikliai auginami kiaušinio tryniu ir baltymu...O įdomu,kuo anglai juos uzaugina? g.gif

siandien lyg maziau girdisi to garsiuko.Pastaciau narveli prie radijatoriaus nuo vakar.Gal silumos jam truko.Tai daugiiau laiko leidzia prie tos puses kur sildoma ax.gif Morkyte valgo tik stambiau sutarkuota,kai buvo kosyte,tai net neliete smile.gif
O aguonu ipyliau i bendra kruopyciu indeli,nes ten tokiu nemaciau kad butu ideta.
Kaip kiausini duodat,ar paprastai isvirta,susmulkinta?Na,bandysiu dar kart,gal bent baltymo tada ragaus g.gif Reiks man uzeiti paskaitineti,kaip ir kuom anglai maitina jauniklius rolleyes.gif
Atsakyti
Aš kietai išverdu kiaušinį ir ketvirtį labai smulkiai supjaustau. Kitą dalį padedu į šaldytuvą, nes viso tikrai perdaug .
Atsakyti
QUOTE(išdykėlė @ 2010 01 05, 19:11)
Aš kietai išverdu kiaušinį ir ketvirtį labai smulkiai supjaustau. Kitą dalį padedu į šaldytuvą, nes viso tikrai perdaug .

Vienam paukšteliui tai zinoma perdaug....O pas mane 7,dabar biggrin.gif
Jau išėmiau iš maisto lovelio 4 kiaušinukus g.gif Ir galvoju,ką daryt toliau....
Atsakyti
Sveikos kanarelių augintojos!
Ir mano namuose po naujų metų (naujametinė dovana) apsigyveno kanarėlių porelė : cirtininis berniukas ir kuoduota marga mergina. Jaukūs ir mieli paukščiukai, bet patirties auginime turiu nedaug. Dabar mano porelė ėmėsi meilės žaidimų. mirksiukas.gif
Pasakykit ar jau turiu iš karto jiems lizdelį įdėti? Kaip žinot, kad kanalėlė dės kiaušinukus. Gal juokingai skamba mano klausimas, patyrusioms augintojoms, bet gaila kanarėlės jei kiaušiniams dėti neras vietos.
Apie maitinimą ir priežiūrą tai radau info, o va dėl lizdelio ...
Atsakyti
QUOTE(gaukse @ 2010 01 05, 17:11)
Kaip kiausini duodat,ar paprastai isvirta,susmulkinta?

as tai smulkinta dedu

QUOTE(*bitele* @ 2010 01 07, 15:18)
Sveikos kanarelių augintojos!
Pasakykit ar jau turiu iš karto jiems lizdelį įdėti? 

sveika prisijungus prie musu, smile.gif manau mielai visos atsakysim i kylancius klausimus. as lizdely dedu tik tada kaip matau kad labai meiliai kanareles burkuojasi, buciuojasi. O jei nebus lizdelio tai deda kur papula, pas laukine kate dejo i maisto indely pas mane ant narvelio dugno radau kiaušiny. Apie perejima pas mus daugiausiai žino laukine kate rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(laukine kate @ 2010 01 06, 23:49)
Jau išėmiau iš maisto lovelio 4 kiaušinukus g.gif Ir galvoju,ką daryt toliau....

o jau atšaldei kiaušinukus? mielai priglausciau 4u.gif nes maniske peri tuscius kiaušinukus verysad.gif
Atsakyti