Nu ką... Šiandien rimtai padirbėjau - persodinau petražoles, sutvarkiau ir iššveičiau lauko tarasą, panešiojau sunkiausius šiukšlių maišus ir pribaigiau dienelę karštoj vonioj. Jaučiuosi taip gerai, kaip niekad

QUOTE(Robi @ 2010 06 24, 22:20)
Nu ką... Šiandien rimtai padirbėjau - persodinau petražoles, sutvarkiau ir iššveičiau lauko tarasą, panešiojau sunkiausius šiukšlių maišus ir pribaigiau dienelę karštoj vonioj. Jaučiuosi taip gerai, kaip niekad 

Oh... o mums bemiege naktis...
Niu ko taip kaulai skauda...

O jumi kaip?
Man tai tiesiog sunkoka jau. Taip jau nusibodo vaiksciot... 2 dienos lieka, o jis dar nesiruosia gimt.. dar savaite laukt reikia
gal vis gi nuspres pasirodyti anksciau

QUOTE(Smagute @ 2010 06 25, 09:38)
As jau nezinau kokioj pozoj miegot, kad tik tie kaulai taip neskaudetu... Kai guli ir nejudi, tai skausmas dar pakenciamas... bet jei bent truputeli pajudi, nori apsiverst, tai skausmas nerealus, iki asaru...
O jumi kaip?

O jumi kaip?
Nu kad didelių skausmų neturėtų būti, nebent artėja gimdymas. Normalu, kad pilvą sunku nešioti paskutinį mėnesį.
Man šiaip naktimis irgi sunku, traukia pilvą, skauda kojas, o dar tas neramių kojų sindromas, kurio per kitus du nėštumus nebuvo.

Sveikutes.
Na stai mes ir susipazinom su "pasirosiamieji saremiai".... Atejo jie nakti, nieko linksmo ir malonaus...
Biski issigandau... bet dabar jau viskas ok.
Na stai mes ir susipazinom su "pasirosiamieji saremiai".... Atejo jie nakti, nieko linksmo ir malonaus...

as sianakt jau irgi buvau issigandus. galvoju viskas
prasidejo gimdymas
tokie skausmai nugaroj ir pilvo apacioj uzejo... bet ne reguliarus... todel pagalvojau kad cia bus tie paruosiamieji.todel dabar man iskilo 1002 klausimai
1. Kaip suprasti, kad jau prasidejo "tikrieji" saremiai? suprantu, kad jie turi eiti reguliariai, bet tarkim ar skauda tik pilvo apacia ir nugara, ar grynai visa pilva?
2. Kokios spalvos buna vaisiaus vandenys? is kur atpazinti kad tai jie, jei jie tarkim po biski pradeda begti?
3. Ar gali prasideti gimdymo veikla, jei dar neysejes nei gleiviu kamstis, nei nubege vaisiaus vandenys?
Ir dar tukstanciai klausimu mane kankina
bet pradzioj uzteks ir triju
labai lauksiu jusu atsakimeliu.
ai dar tiesa, kaip suprasti, kad pilvas jau nusileido? kaip jis turi atrodyti?

1. Kaip suprasti, kad jau prasidejo "tikrieji" saremiai? suprantu, kad jie turi eiti reguliariai, bet tarkim ar skauda tik pilvo apacia ir nugara, ar grynai visa pilva?
2. Kokios spalvos buna vaisiaus vandenys? is kur atpazinti kad tai jie, jei jie tarkim po biski pradeda begti?
3. Ar gali prasideti gimdymo veikla, jei dar neysejes nei gleiviu kamstis, nei nubege vaisiaus vandenys?

Isklausinejau visu draugiu ir savo daktara...
Taigi:
Tikrieji saremiai turetu buti reguliaresni, dazneti ir skausmas turi stipreti. Kiekvienai savaip. Dauguma dar gali pradeti pykinti, skausmas panasus i menesiniu... Bet turiu dvi drauges kurios su nereguliariais saremiais nuvaziavo i ligonine ir uz keliu valandu pagimde... Tipo galima patikrint isgerti noshpos ir nueiti i silta dusa. Netikrieji saremiai praeina, tikrieji ne... Bet namanau, kad tai teisingas budas patikrinti...
Apie vandenu nutekejima isklausinejau daktaro... Tai irgi skirtingai, bet gan aiskiai: arba "fontanas" arba kai jau pradeda begti, tai po truputi bet pastoviai bega ir bega. Bet nera taisykles kas prasideda anksciau: saremiai, ar vandenu nubegimas...
Ir o taip, gali prasideti saremiai, o tik veliau nubega vandenys, buna kad ir ligoninei pries pat gimdyma daktarai padeda nubegt vandenims...
Pasidalinau savo turima informacija... Gal dar kas-nors pasidalins savo ziniomis?
Einu ruost tase i ligonine... kazkaip man labai neramu...
Taigi:
Tikrieji saremiai turetu buti reguliaresni, dazneti ir skausmas turi stipreti. Kiekvienai savaip. Dauguma dar gali pradeti pykinti, skausmas panasus i menesiniu... Bet turiu dvi drauges kurios su nereguliariais saremiais nuvaziavo i ligonine ir uz keliu valandu pagimde... Tipo galima patikrint isgerti noshpos ir nueiti i silta dusa. Netikrieji saremiai praeina, tikrieji ne... Bet namanau, kad tai teisingas budas patikrinti...

Apie vandenu nutekejima isklausinejau daktaro... Tai irgi skirtingai, bet gan aiskiai: arba "fontanas" arba kai jau pradeda begti, tai po truputi bet pastoviai bega ir bega. Bet nera taisykles kas prasideda anksciau: saremiai, ar vandenu nubegimas...
Ir o taip, gali prasideti saremiai, o tik veliau nubega vandenys, buna kad ir ligoninei pries pat gimdyma daktarai padeda nubegt vandenims...
Pasidalinau savo turima informacija... Gal dar kas-nors pasidalins savo ziniomis?

QUOTE(Smagute @ 2010 06 25, 09:38)
As jau nezinau kokioj pozoj miegot, kad tik tie kaulai taip neskaudetu... Kai guli ir nejudi, tai skausmas dar pakenciamas... bet jei bent truputeli pajudi, nori apsiverst, tai skausmas nerealus, iki asaru...
O jumi kaip?

O jumi kaip?
oi tie skausmai

QUOTE(Smagute @ 2010 06 26, 14:30)
Isklausinejau visu draugiu ir savo daktara...
Taigi:
Taigi:

Man pirmiausia pradėjo bėgti vandenys, bet po truputį ir taip vos ne iki galo gimdymo. O reguliarių sąrėmių taip ir nebuvo, pagimdžiau su nereguliariais. Jei nebūtų vandenys pradėję bėgti tai į ligoninę būčiau nuvažiavus likus porai val. iki gimdymo pradžios nes tik tada prasidėjo rimtesni sąrėmiai.
Papildyta:
QUOTE(agneciuke @ 2010 06 26, 12:50)
Vaisiaus vandenys yra skaidrūs kaip vanduo, gali būti su krauju.
O pilvas gali ir nenusileisti, nes pas mane buvo nenusileidęs iki pačio gimdymo
Mane taip pat kankina stiprus skausmai nakti
Laikau naktim pagalve tarp koju,tai siek tiek padeda...Bet jau apsisukt kai reikia,tai is leto labai
Del neramiu koju,tai leoton1000 pasitepu,siek tiek atsaldo ir buna lengviau

QUOTE(mitiene @ 2010 06 29, 16:46)
Mane taip pat kankina stiprus skausmai nakti
Laikau naktim pagalve tarp koju,tai siek tiek padeda...Bet jau apsisukt kai reikia,tai is leto labai
Del neramiu koju,tai leoton1000 pasitepu,siek tiek atsaldo ir buna lengviau 

Mus kankina naktiniai koshmarai... as jau atsigulu vakare ir laukiu: na kas bus sia nakti? Tai kaulus iki asaru skauda, tai koja sutraukineja, nakti buvo pasirosiamieji, dabar kas nakt ateina skausmai kaip per menesines... Vakar nakti nezinau ka ten lialiukas prispaude, bet negalejau nei pajudet, nei giliau ikvept... teko vyra zadint, kad man padetu apsiverst...
Bet diena tai viskas

QUOTE(agneciuke @ 2010 06 26, 12:50)
as sianakt jau irgi buvau issigandus. galvoju viskas
prasidejo gimdymas
tokie skausmai nugaroj ir pilvo apacioj uzejo... bet ne reguliarus... todel pagalvojau kad cia bus tie paruosiamieji.todel dabar man iskilo 1002 klausimai
bet pradzioj uzteks ir triju
labai lauksiu jusu atsakimeliu.

1) Tas pats klausimas kankino....nuo 6val prasidejo menesiniu skausmas/maudimas, nereguliariai: 10min/15min/7min/10min/15min/ ir taip toliau. 14val kai dejo skausmelis per nugara, kad pasokau is lovos ir supratau - jau laikas vaziuoti. 16val atsidarymas buvo 4cm. 19val susitikau su dziaugsmeliu. Skausmas buna skirtingai - vienoms pilva skauda, kitoms nugara. Mano atveju - skaudejo strenas. I pabaiga jau nebesupratau kur skauda, nes skaudejo visur

2) Nenubego. Pasirodo tokia statistika, kad is 10 vandenys nubega 4 nesciosioms.
3) Kamstis neisejo, vandenys nenubego. Kirpo vandenis gimdykloje

Dabar laukiu, kaip bus su antru gimdymu. Paciai idomu, ar tas pats "scenarijus" kartosis