Įkraunama...
Įkraunama...

Autistukai

QUOTE(Sviesioji @ 2009 12 22, 21:55)
Va ka Lietuvoje apie siuos metodus mano:  g.gif
http://www.kaunoalej...ws&news_id=8353

nu is principo as sutinku su jais, man kazkaip sunku taip patiket is lempos ir bijau daugiau pakenkt vaikui nei gausiu naudos - nu nesu tokia patikli schmoll.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(F @ 2009 12 23, 01:13)
Mano vyrui buvo blogai, jis išsipasakojo man apie savo vaikystę. Sakė, kad tėvai taikydavo jam "dresavimą". Jo tėvai atrodo labai geri ir nori jam tik gero, beje. O dabar jis gydosi nuo depresijos ir nerimo sutrikimų. Tai man paaiškėjo, kodėl jis taip bijo savo tėvų, kodėl vos pamatęs juos visiškai pasikeičia, ir paaiškėjo, kodėl jis taip susinervino perskaitęs apie ABA terapiją.

Kažkaip gaila ir tavo vyro ir jo tėvų. O kaip tu pati įsivaizduoji auklėtum vaiką. Nes dar ir neturint vaikų kyla tokios mintys - savo vaikui aš tai lesčiau, su savo vaiku taip tikrai nesielgčiau.
Nes iš tikrųjų savo vaikui nori paties geriausio.
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2009 12 23, 02:12)
nu is principo as sutinku su jais, man kazkaip sunku taip patiket is lempos ir bijau daugiau pakenkt vaikui nei gausiu naudos - nu nesu tokia patikli schmoll.gif  blush2.gif


Vakar aptikau rusiska puslapi, kur buvo aprasyta nemazai autistu vaiku iki ir po kamienines operacijos kazkokioje Rusijos klinikoje. Dar beskaitydama kazka ne ta paspaudziau ir dingo tas puslapis. doh.gif Vel rasti nepavyko, nes neprisiminiau tiksliai savo raktiniu zodziu google. doh.gif
Ten buvo aprasyti ir mazesni vaikai (gal kokiu 4 metu) ir didesni vaikai (dabar 8 metu), pacios ligos santrauka, bukle iki ir po kamienines operacijos ir kitu terapiju (gydytoju, paciu tevu atsiliepimai). Buvo ideta vaiko nuotrauka, amzius, gyvenamoji vieta, gan detaliai, bet trumpai viskas aprasyta.
Kiek spejau perskaityti, tai susidariau nuomone, kad labai stebuklo ten niekas nesulauke, bet vaiku bukle gerokai pageredavo. Kadangi visos proceduros (kiek perskaiciau) buvo atliktos anksciausiai pries 2 metus, buvo ir pries keleta menesiu (pvz. 5 men.), tai kiek supratau dar duomenys apie tu vaiku pazanga bus renkami veliau susirasant su tevais.
Kamieniniu lasteliu metodas gan jaunas. Del to duomenu apie vaiku pazanga yra per mazai. Pats metodas, kiek skaiciau, yra saugus ir zalos vaikui padaryt negali.

Papildyta:
QUOTE(*Rita* @ 2009 12 22, 10:05)
Išmetė jie tą vaiką, ar ne?


Vaikas kaip vaiksciojo i ta mokykla, taip ir vaiksto. Ten nedidelis miestelis. Spec. mokyklu ir klasiu nera. Ir paciu viduriniu mokyklu tik keleta skirtingose miesto dalyse. Tad kazkur kitur vesti nera prasmes.
Papildyta:
QUOTE(maliukas @ 2009 12 23, 07:39)
Kažkaip gaila ir tavo vyro ir jo tėvų. O kaip tu pati įsivaizduoji auklėtum vaiką. Nes dar ir neturint vaikų kyla tokios mintys - savo vaikui aš tai lesčiau, su savo vaiku taip tikrai nesielgčiau.
Nes iš tikrųjų savo vaikui nori paties geriausio.


Realybe nuo issivaizdavimo kiek skiriasi. drinks_cheers.gif Kai zmogus buvo vaikas, jis viska mate vaiko akimis. Kai suauges, tai suaugusio akimis. Kai turintis vaiku, tai tevo aikimis. O kai tures anuku, tai senelio akimis. Ir aisku kiekviename etape yra savo + ir -. Nes kai praeina laikas, mes daug ka pamirstame, kokie mes buvo vaikai (kai suaugam), patys tevai (kai seneliai). O kol dar nebuvo, tai nesugebam problemos matyti ne tik is savo, bet ir is kitu socialiniu vaidmenu (suaugusio, tevo, senelio) boksto.
Be to su laiku keiciasi ir visuomenes poziuris (ateina naujos tendencijos is viso pasaulio) ir nuostatos i tam tikrus dalykus. Keiciasi technologijos, kurios irgi itakoja tam tikru probelmu sprendima.
Atsakyti
QUOTE(Nanuk @ 2009 12 21, 14:21)
Super!!! Aciu tau labai. Eisiu pas neuro musu su siais popieriais. Kisiu snukin.  lotuliukas.gif  Juokauju. Kai eisiu del EEG ir doplerio tartis tai paimsiu siuos sttraipsnius.


Pas mus konsultacija nusikele viena diena. Tai irgi atspausdinsiu ir nesiu.
Pasirodo kad Lietuvos vaistines parduoda ir tuos vaistus, kuriu nera Lietuvoje. Tik tokiam vaistui apart recepto reikia specialaus leidimo (nesamas leidimas kartu su receptu). Leidima gali israsyti tik tos srities specialistas.
Beliko tik suzinot ar visiems vaistaims ir is kokiu pasaulio gamintoju saliu galima gaut ta leidima.
Tai butu paprastesnis variantas, nei ieskoti kokiu ten pazystamu ir ju prasyt pirkti vaista. Aisku, sprendimas isduoti ta leidima dar priklauso ir nuo specialisto kvalifikacijos. Jei specialistas apie vaista nieko nezino, tai gali ir pabijot leidima israsyt tik pagal aprasa. doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sviesioji: 23 gruodžio 2009 - 10:32
Cia va dar pasiskaitymui apie autizma:
http://www.treatment...rg/biology.html
Atsakyti
labas visoms. seniai cia bebuvau.
Na as net nezinau kaip maniske daugybos lentele ismoko, bet ja moka neblogai. su jais tikrai labai terliojasi cia, kas liecia daugybos lentele, ir su sudetim ir mintinai, ir tiesiog dauginti. Labai ziuri cia mintyse skaiciavima. Tai dukra buna ir uz mane zymiai greiciau suskaiciuoja blush2.gif siaip ji gali matematika visai neblogai, bet ji nemgetsa jos ir tada sunku gaunas. Zinoma zodiniai uzdaviniai iki siol jai sudetingiausi. Per kontrolinisu aplamai jai sunku buna, jei ji klausime nors vieno zodzio nesuprato, ji nebeatsakys, nors atsakyma zino tikrai, ji isivaizduoja kad apaie tai nera niekada nieko girdejus.
Mokemes intensyviai rasinelisu rasyti, dabar palikom karta per savaite po rasineli sugalvot ir parasyt. bet naudos buvo, nes gavo pagaliau 3 uz rasineli. Ji bent kazkiek sakiniuidomesniu isimine ir juos pritaike kitame rasinelyje ir taip sugebejo prasisukti, kad gautu bent 3. rase is gamtos pazinimo kontrolini, ir velgi, mokejo puikiausiai, o nesuprato paties klausimo, ir neatsake, neisiviazduoju ka ji gaus uz sita kontrolini. o mums labai svarbus pazymiai dabar, nes spresis i kokia mokykla keliaus. Bet as jau po truputi bandau susitaikyti, akd tas pats kur ji eis, svarbu, akd ja ten gerai rupintusi. Ji visa isnervuota jau, mirksi isvien akytem. Matematikos kontrolinis po kontrolinio
Eilerascius ji labai greitai ismoksta, visada gauna gera pazimi uz ji. Dabar turi pati parasyti tema apie kiskius, be niekeno pagalbos. turejo tekste pabraukti kas yra svarbu ir tai uzrasyti ant plakato. ji pabrauke beveik viska, jaitai ir yra svarbu, o mokytoja vel uz galvos susiemus. as mokytojai pasakiau, kad cia nuo kiekvieno zmogaus dar net priklauso kas jam svarbu ir kas ne. Pasakiau, kad tai dar labai gincytinas dalykas, nes tai labai individualu, ir mes cia abi dabar galim kieviena savo tiesa irodineti iki begalybes. Nu is dlaies ji sutiko su manim. Sakau, o Smiltei, kaip autistei ismetus kazka is tu pabrauktu dalyku gali buti, kad viskas savo esme praras. Jiems yra kitaip, jiems yra visai kiti galbut svarbus dalykai, kad jie viska suprastu kaip reikia.
Ji gali per vaidinimus atsitoti ir pasakyti savo teksta, ir net labai nori tai daryti. Per sventes kai mokykloje buna kad vaikai savo kalba pasveikina su sventemis kitus, ji beveik visada nori irgi pasakyti. Bet siaip stengiuosi jos nevesti i tokias vietas, kur per daug zmoniu.
Del metalu. Musu gydytoja-homeopate ir pan. sake, akd Smilte irgi turi ju, bet kiek bandom mes juos visokiasi Bacho ziedu lasiukais, ir dar visokias budais varyti lauk, niekaip. Jos organizmas ju taip lengvai neatiduoda. O bandom jau apie metus laiko.
Buvo skaudu kai po pirmo rasinelio mokytoja jo visai nesupratus parase jai nuo 3= iki 2. O Smilte bande tiesiog idomesni rasineli padaryt su jumoru, ir parase, kad pelyte sedejo saldytuve. Kiek mokytoja ten aiskino, kokia tai nesamone, koks nesamoningas rasinelis buvo ir pan. Dar lydinti mokytoja pridejo" gal uzsaldyta pele" tada ir pasakiau, kad tai Mes nesuprantam jos to rasinelio, Mes nematom kazkokios logikos, bet pas SMILTE turbut yra ta logika, tik Mes nepasistengiam jos surast. JI nesupranta MUSU juoku, o MES jos juoku. ir tai JOS pasaulis. Tada mokytoja susigedo ir pasiramino aikciojusi" kokia tai nesamone". Sausio menesi laukai manes pokalbis su mokytojais, mokyklos direktorium ir kitu dvieju mokyklu direktoriais, i kurias Smilte galbut papuls. dar ateis viena specialistas, kuris apie mokyma autistu vaiku geriausiai zino. Ir aptarinesim kas geraiu butu Smiltei ir mokyklu direktoriai mastys ar jie toki vaika gali i savo mokykla priimti, ar man ieskot kitos mokyklos, galbut net privacios.
Atsakyti
Va dar vienas naujas autistu gydymo metodas deguonim:
http://www.progresso...tej-kislorodom/

Ученые планируют лечить аутизм у детей кислородом

Гипербарическая оксигенация может помочь детям с аутизмом уменьшить симптомы заболевания, считают американские исследователи.

Гипербарическая оксигенация (ГБО) - лечение чистым кислородом под давлением выше атмосферного. Обычный атмосферный воздух, которым мы дышим, содержит 20,9% кислорода. При проведении ГБО пациент помещается в барокамеру, где в среде чистого кислорода повышается давление.

Ученые провели исследование, в котором приняли участие 62 аутичных ребенка в возрасте от двух до семи лет. Дети получили 40 часов лечения за период более месяца. Часть испытуемых получали воздействие 24% кислородом при увеличенном атмосферном давлении (1.3 атм), на другую часть детей воздействовали обычным кислородом в закрытой комнате при давлении 1.03 атм.

Оказалось, что у детей, получивших увеличенную дозу кислорода, наблюдались значительные улучшения в социальном взаимодействии с окружающими и в области когнитивного развития, они стали лучше понимать и запоминать информацию (80% детей) по сравнению с детьми в контрольной группе (38% участников), сообщили ученые. Специалистов очень порадовали результаты, и они планируют провести более масштабное и длительное исследование в этой области.
Atsakyti
As kaip visuomet primaisiau raidziu, bet jau nebetaisysiu, atsiprasau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Pareis @ 2009 12 23, 12:14)
Del metalu. Musu gydytoja-homeopate ir pan. sake, akd Smilte irgi turi ju, bet kiek bandom mes juos visokiasi Bacho ziedu lasiukais, ir dar visokias budais varyti lauk, niekaip. Jos organizmas ju taip lengvai neatiduoda. O bandom jau apie metus laiko.


O kokius metalus rado ir kur tyrimus daret? Ar nedaret?

Siaip tai pelyte saldytuve buvo ne karta "Tom ir Dzeri" filmuke. Dar galejo but "Leopoldo" filmuke. mirksiukas.gif

Del rasineliu, tai skaiciau tame rusiskame puslapyje (kur idejau nuoroda apie ABA) vienos suaugusios autistes pasakojima apie savo vaikystes autistestiskus prisiminimus, paskui ji apie save pasakojo jau budama suaugusi ir kaip ja aplinkiniai (tevai, pazystami) prisimena.
Tai tame pasakojime irgi buvo labai panasiu epizodu su tais rasyneliais. Gal atspausdinkit ir duokit tai mokytojai paskaityt. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sviesioji: 23 gruodžio 2009 - 11:24
Ji minejo tik kazka i gyvsidabri panasaus. Klause ar me kokiu kontaktu tureje esam, ar as nescia turejau kontaktu su gyvsidarbiu. bet nieko panasaus, as nezinau ir kur ji ju turi. Nedarem tu tyrimu. Ta gydytoja tokia netradicine, teisybe pasakius.
Atsakyti
QUOTE(Pareis @ 2009 12 23, 12:24)
Ji minejo tik kazka i gyvsidabri panasaus. Klause ar me kokiu kontaktu tureje esam, ar as nescia turejau kontaktu su gyvsidarbiu. bet nieko panasaus, as nezinau ir kur ji ju turi. Nedarem tu tyrimu. Ta gydytoja tokia netradicine, teisybe pasakius.



Tai cia viena is teoriju apie ta gyvsidabri... Yra tokie zmones: rentgenai, kurie mato zmogaus organus ir negalias. Gal ta gydytoja pri tokiu? Tada noreciau kontaktu i AZ. biggrin.gif
O jei tik spelioja apie tuos metalus, tai cia ir as galiu taip paspeliot... g.gif Juolab, kad pilnas internetas info...
Papildyta:
Na va, del to rasinelio... Siulau paskaityti (rusu k.) Siaip tai labai idomu. Ypac kai su kazkuom panasiu susiduri ir del savo vaiko. mirksiukas.gif Cia aprasytas labai sunkus autizmo atvejis ir kaip ta moteris issikapste is autizmo.
Ten ir apie jos mokymasi mokykloje yra. Apie rasineliu rasyma:

Особое детство
http://www.autismweb...l_childhood.htm

Keli skyriai. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sviesioji: 23 gruodžio 2009 - 11:34
Na siaip ta gydytoja kaip ir " prie tu", kur tu rasei. Ji jaucia, ir gali( sako taip daugelsi pas ja besilankanciuju). S tiesiog nebeturiu kitos iseities,kaip kreiptis visur, kas nors kiek palengvintu dukrai gyvenima. O tie kontaktai Vokietijoje, mes ne Lietuvoj gyvenam. Spelionem ji negydo. o iki musu neturejusi ji dar buvo autistu, o as ir pati apie sunkiuosisu metalus prie stai nezinojau. Ir kai ji uzsimine, tada as cia ir pas jus aptikau,akd pas jusu vaikus irgi lyg ju yra.
Mokytoja irgi nesupras jei jai rusiskai ka padesiu. jai esu as sakisu ir psichologas yra sake kad nieko nebus, nu negali jie imti ir parasyti, jiems tai per didelis reikalaviams. Jie gaki juso rasyti, bet juso supranta tada tik jie patys, tuos rasinelius. Ir psichologo pasiulymas buvo susitarti su mokytoaj, kad tiesiog gal nerasytu 2-jetu, o sakykim ties 3= apisitotu, nes nu nebus nuo to geriau, o tik vaikui pazymius nusmukdys ir reikalaus neimanomo. Kaip rase kita, is to kuris neturi koju niekas nereikalauja begti, o eilerasti kitoj aplinkoj autistas turi pasakyt, jei nepasako stebisi. Taiop ir cia, is jos per daug reikalauja. As mokytojoms sakiau, taip, yra autistu parasiusiu apie save knygas. Bet sakau, pavartykit tas knygas ir bus visur parasyta, akd ju teksta ju geri pazistami ar tevai redagavo taip,kad MES suprastumem. Bet tada matematikos mokytoja isgirdus tai, tiesiog nusisuko, nes matos jai nemaloni ta tema isviso. Joms sunku suprasti kaip ir ka daryti su tokiu vaiku, ar tai Vokietija ar Lietuva. Yra zmoniu kurie kazkaip bando rast priejima, o kiti nesistengai, nes mano, kad kiti turi suprast ir viskas. Klases mokytoja atrodo stengiasi suprasti Smilte, bet jai sunku ir as matau,kad jau cia is mokytojso per daug reikalaujama beveik. Ji neturi tiksliu nurodymu kaip vertiniti ja, nes net svietimo ministerija tik apytikriai nurodymus duoda. Bet uz tai pavyko issikovoti, kad ta diena kai mato , kad dukra jau isdirginta, nerasytu kontrolinio, arba galetu su lydincia mokytoaj i kita patalpa iseiti, akd jai daugaiu laiko duotu kontroliniams. Apskutiniumetu dukra jau vis dazniau kartu su klase raso kontrolinius. Bet tai nevisada pavyksta. Kartasi tenka darba nutraukti ir atideti kitai dienai. Tai jau daug, kad mokytojai su tuo sutinka.
Atsakyti