beto del kriksto...o jei vaikas pasirinks budizma...o tevai ka sakys, negali mes uz tave parinkom tau religija ir taskas, tikek iki galo
QUOTE(Reika @ 2010 02 10, 13:19)
beto del kriksto...o jei vaikas pasirinks budizma...o tevai ka sakys, negali mes uz tave parinkom tau religija ir taskas, tikek iki galo
Va va...
Taip ir primeta vaikam religijas krikštydami. Bet tai suprasti lengviau.
Bet kaip suprasti, kai suaugusiam vaikui primetinėjama religija, nes gi "reikia tuoktis bažnyčioj"???
o tu pagalvok ka gimines kaimynai pasakys 
idomu,kodel mano nieko nesako :/

idomu,kodel mano nieko nesako :/
jei as esu liuterone, vaikinas katalikas, bet abu krikscionys, as noresiu savo baznycioj, o jis savo.... ka mums daryt tada??

QUOTE(starsterne @ 2010 02 11, 09:03)
jei as esu liuterone, vaikinas katalikas, bet abu krikscionys, as noresiu savo baznycioj, o jis savo.... ka mums daryt tada?? 

Siaip, tam kad bendrauti su Dievu zmogui sutuoktinio nereikia. Koks skirtumas. Grize namo turesite proga sulyginti kunigo ir pastoriaus pamoklsus.
na visada galima kur gamtoje , pasikvietus kuniga sukalbamesni, paprasyt kad sutuoktu

QUOTE(Reika @ 2010 02 11, 14:58)
na visada galima kur gamtoje , pasikvietus kuniga sukalbamesni, paprasyt kad sutuoktu 

Nu joa tu fainiai cia sugalvojai

ir tada galima abieju baznyciu kunigus imti
, manau draugiskai sutartu

Už kelių mėnesių planuojam susituokt. Kadangi neturiu nei menkiausio noro daryt kad ir mažiausią balių ir net nupurto pabandžius save įsivaizduot didelėj baltoj suknelėj, mes dabar tyliai ramiai susirašysim metrikacijoj ir planuojam po kokių 10 metų galbūt išsiugdyt poreikį daryt dideles vestuves, tada būtų ir balta suknelė, ir iškilminga ceremonija bažnyčioj. manau tada galėsiu prieš Dievą žymiai tvirčiau prisiekti nei kokia 18-metė, su būsimu vyru net nepagyvenusi...

QUOTE(Išsiilgusi @ 2010 02 10, 13:49)
O mes savo vaikų nekrikštijom. Krikštas visgi yra religinis aktas, kurio metu nuplaunama prigimtinė nuodėmė ir vaikas priimamas katalikų bendruomenėn. O jei netiki ta prigimtine nuodėme ir nori, kad vaikas pats, sąmoningai pasirinktų, kuriai (ar jokiai) religinei bendruomenei priklausyti? Kodėl REIKIA veidmainiauti? Kai vaikas bus sąmoningas, galės pats apsispręsti krikštytis, jei jam tai bus reikalinga. Ir aš gerbsiu tokį jo sprendimą. O toks krikštas, kai patys tėvai nei tikintys, nei į bažnyčią vaikštantys, mano nuomone, tai yra nepagarba religijai ir vaiko apsisprendimo laisvei.
Aš irgi nekrikštyjau. Ir nedarysiu to.
Papildyta:
QUOTE(starsterne @ 2010 02 11, 11:03)

Liuteronai tuokia visus krikščionis. Katalikų bažnyčioje dėl to kiltų problemų.
Papildyta:
QUOTE(palange @ 2010 02 14, 01:27)
Už kelių mėnesių planuojam susituokt. Kadangi neturiu nei menkiausio noro daryt kad ir mažiausią balių ir net nupurto pabandžius save įsivaizduot didelėj baltoj suknelėj, mes dabar tyliai ramiai susirašysim metrikacijoj ir planuojam po kokių 10 metų galbūt išsiugdyt poreikį daryt dideles vestuves, tada būtų ir balta suknelė, ir iškilminga ceremonija bažnyčioj. manau tada galėsiu prieš Dievą žymiai tvirčiau prisiekti nei kokia 18-metė, su būsimu vyru net nepagyvenusi... 

Kažkaip įtariu, kad po 10 metų mažiausiai norėsis baltos suknelės.
Kažkaip įtariu, kad po 10 metų mažiausiai norėsis baltos suknelės.
[/quote]
Nesakykit taip.

nepykit jei klystu, bet pasakymas "Gal kai buitį galutinai susitvarkysiu" primena: "kai jau turėsiu pakankamai pinigų, neliks jokių rūpesčių, tada ir gyvensiu". negalite žinoti kas bus rytoj, ir atidėlioti galvojant, kad gal vėliau...vėliau dažniausiai taip ir nebe ateina. Jei nenorite jokios šventės(man asmeniškai dideli baliai irgi ne prie širdies), gal bent kokią kelionę vestuvių proga. Ramu, dviese, galima bus prisiminti ir po 10 metų, vis šis toks paminėjimas.
beje, labai sveikinu