Įkraunama...
Įkraunama...

Santuoka bažnyčioje-

Na man tai tikrai gražiai atrodo papuošta bažnyčia,daug gyvų gėlių (aišku ne visad taip būna čia kalbu kaip esu mačius smile.gif ) tai daug šventiškiau atrodo negu paprasta metrikacijos salė ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Latca @ 2010 01 30, 20:07)

Taip, tai tikrai rimtas argumentas tuoktis bažnyčioje.
Atsakyti
O man graziau. Vakaras, juros krantas, jos kvapas, bangu musa... saule leidziasi ir Pasizadejimas vienas kitam visu draugu akivaizdoje...

Arba. Simtmetine giria, pauksciu ciulbejimas, kazkur kalena genys, senas alkavieties akmuo, vos pro medziu sakas praslystantis saules spinduliai panasus i gijas i kurias isipynusi vaivorykste... Azuolu, laukiniu geliu vainikai, puokstes ir t.t.

blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Latca @ 2010 01 30, 19:07)
Na man tai tikrai gražiai atrodo papuošta bažnyčia,daug gyvų gėlių (aišku ne visad taip būna čia kalbu kaip esu mačius smile.gif ) tai daug šventiškiau atrodo negu paprasta metrikacijos salė ax.gif

QUOTE(TuteSun @ 2010 01 30, 20:57)
Taip, tai tikrai rimtas argumentas tuoktis bažnyčioje.

va va drinks_cheers.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Kiek pastebejau, tai baznycia dabar mada tapus.
Atsakyti
TuteSun- čia sarkazmas?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Latca: 31 sausio 2010 - 19:15
QUOTE(Latca @ 2010 01 31, 20:14)
TuteSun- čia sarkazmas?

Mėgstu įvardinti tai kaip ironiją. Man juokingi tokie argumentai kaip "bažnyčioje gražiau, o tuoktis vien metrikacijos skyriuje kažkaip neatrodo šventiška". Man tai yra veidmainiavimas prieš Dievą. Atrodo, kad kunigo palaiminimas sustiprins santuoką, ji bus tarsi šventesnė, tvirtesnė. Kai žmogui tikėjimas apsiriboja maximum nuėjimu į Bažnyčią per Kalėdas ir karštomis maldomis nelaimei ištikus, nemanau, kad toks tikėjimas gelbsti.
Atsakyti
QUOTE(TuteSun @ 2010 01 31, 22:13)
Man juokingi tokie argumentai kaip "bažnyčioje gražiau, o tuoktis vien metrikacijos skyriuje kažkaip neatrodo šventiška". Man tai yra veidmainiavimas prieš Dievą.

ir vel pritariu drinks_cheers.gif clap_1.gif clap_1.gif clap_1.gif ir pries dieva, ir dazniausiai pries gimines (ar del giminiu spaudimo).
Atsakyti
Mes su vyru ne katalikai, todėl bažnyčioje nesituokėm. Ta proga seneliai vestuvėse nedalyvavo - suprask, kokios čia vestuvės ne bažnyčioje. Dėl to, kad "gražiau ar šventiškiau" bažnyčioje - kvaila ir nepagarbu. Jei iš tiesų žmonės tikintys, tada aišku tuokiasi bažnyčioje, o jei ne - čia kažkoks farsas gaunasi..
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2010 01 30, 23:53)
O man graziau. Vakaras, juros krantas, jos kvapas, bangu musa... saule leidziasi ir Pasizadejimas vienas kitam visu draugu akivaizdoje...

Arba. Simtmetine giria, pauksciu ciulbejimas, kazkur kalena genys, senas alkavieties akmuo, vos pro medziu sakas praslystantis saules spinduliai panasus i gijas i kurias isipynusi vaivorykste... Azuolu, laukiniu geliu vainikai, puokstes ir t.t. 

blush2.gif

Dar krivį pasikviesti trūksta iki pilnos laimės. Vis apie tai galvojame. Turbūt būtent tai ir padarysime per 5 vestuvių metines. O bažnyčia šiais laikais - mados reikalas. Nedaug religingų liko. Bet vestuvės bažnyčioje iškilmingesnės atrodo. Man zakse tik juokas ėmė isteriškas. Nesituokiau bažnyčioje dėl įsitikinimų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo d-krall: 05 vasario 2010 - 22:41
Mėgstu įvardinti tai kaip ironiją. Man juokingi tokie argumentai kaip "bažnyčioje gražiau, o tuoktis vien metrikacijos skyriuje kažkaip neatrodo šventiška". Man tai yra veidmainiavimas prieš Dievą. Atrodo, kad kunigo palaiminimas sustiprins santuoką, ji bus tarsi šventesnė, tvirtesnė. Kai žmogui tikėjimas apsiriboja maximum nuėjimu į Bažnyčią per Kalėdas ir karštomis maldomis nelaimei ištikus, nemanau, kad toks tikėjimas gelbsti.

thumbup.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Kai žmogui tikėjimas apsiriboja maximum nuėjimu į Bažnyčią per Kalėdas ir karštomis maldomis nelaimei ištikus, nemanau, kad toks tikėjimas gelbsti.

O man atrodo, kad gelbsti.
Tikėjimas, kad ir kokio dydžio jis bebūtų, tikinčiajam visada yra atrama.
Atsakyti
smile.gif sveiki,

Manau, kad tuoktis bažnyčioje, kaip ir krikštyti vaiką, yra įprastas reikalas. Tokia tradicija. Bet aš nemanau, kad būtina.
Anksčiau balta suknelė vaizdavo jaunamartės skaistumą, kaip ir rūtų vainikėlis. Mačiau ne kartą nestuke.gif su balta suknele ir dar su rūtų vainikėliu biggrin.gif .

Jei žmonės yra tikintys, ketina gyventi pagal 10 Dievo įsakymų - tegul tuokiasi. smile.gif Kitu atveju - tai veidmainystė arba neįsisąmonijimas į bažnytinių apeigų prasmę.
Atsakyti