Įkraunama...
Įkraunama...

Pampersas nakčiai

QUOTE(Vismantė @ 2010 06 28, 22:47)
mano dukrytė jau tikrai nemaža, tačiau kaku ant puodo nedaro, sodinama klykia ir galų gale pilvuką užspazmuoja ir keletą dienų visai nedaro kaku.
Kartais pampersą dedu kai maždaug numanau kada gali būti kaku, bet dažniausiai ateina prikakotom kelnytėm ir prašo plauti užpakaliuką. Maniau, kad keletą kartų tai padariusi į kelnytes pasijus negerai, nepatiks tas jausmas ir pagaliau prašysis ant puoduko. Deja...

pas mano sūnų analogiška situacija... net nežinau kodėl... bet jis iš vis vengia daryti rimtą reikalą, nesvarbu ar į triusikėlius, ar į pampersą, ar į puodą... doh.gif Bet po truputį manau išmoksim ax.gif
Atsakyti
maniskiams dabar 2m ir menuo. Jau apie pora savaiciu pamperiai sausi po nakties. As tai mielai nedeciau, bet vyrui labai svarbu svarios ir sausos paklodes doh.gif taip kad teks pirma su juo susitarti doh.gif na matyt jis pas mus maziausias vistik smile.gif
o jei rimtai - as nebededu nakti pampiu kai kelias naktis is eiles nebepadare. Kartais nakti tenka keltis ir eit kartu i tualeta, pasipraso patys. O beje, pradejau nebedet pampiu nes jie kategoriskai uzprotestavo. Ne ir viskas smile.gif
Atsakyti
sveikos, mielosios mamytes mirksiukas.gif

maniske taip pat nemaza jau, bet problemele del darymo i lovyte islieka ta pati, as kolkas pampersu bandau atsisakyti, o kloju vienkartine paklodele, tai dukryte tiek per pietu miega, tiek nakti prabunda, kartais buna svente kai atsikelia sausute:)) thumbup.gif

tad as tikiu kad tereikia laukti, buti kantriai ir viskas susitvarkys... mirksiukas.gif

Atsakyti
mano dukrytė 2,8 m., bet nakčiai neapsieiname be pamperso, nes ritualas prieš miegą išgerti mišinio, įtariu kol neatpras šito daryt, tol be šansų, kad išmiegotų sausa g.gif
Atsakyti
Su mažuoju vargau visą mėnesį, per savo atostogas, vieną savaitę visai nieko negalėju daryti, nes būdavau šalia su puoduku ir vis sodindavau kas valandėlę, pratindavau prie puoduko. Būdavo nukeliu nuio puoduko ir po kelių akimirkų apsisisiioja. verysad.gif Kai nusprendžiau, kad sauskelnių jau užteks, jų nedėdavau nei dieną, nei naktį, o naktį keldavausi kelis kartus ir sodindavau ant puoduko ir laukdavau to čiurlenimo garso lotuliukas.gif Tikrai buvo vargas, bet po šio mėnesio, pasibaigus atostogoms, buvau nuveikusi labai didelį darbą. bigsmile.gif
Mamos, nepatingėkite keltis naktimis, be to niekaip, nes iki ryto mažasis sausas tikrai neišmiegos, jei dar prieš miegą išgerai pienuko ar mišinuko.
Atsakyti
na mes irgi dar vargstame.senka mano kantrybe ir atrodo viskas beviltiska jau. mums jau 2 metukai bet nat puoduko nei kaip neseda,nors tai jau prasom ir bandom sodinti jau senokai.visiskai nesedi ant puoduko,rekia is tolo ne....! tai nupirkom ant klozeto ta dangti vaikiska ir pradejom sodinti.deja deja,jam nei silta nei salta,kas puse val sodinu tada kazka pasisioja ir tai stenedamas.ir vis klasuineju ar nori ssisi o jis nenoriu nenoriu. jeigu apsisioja,o tai buna daznai dienos metu,tai visiskai i tai nekreipia demesio,vaiksto slapias ir nemato bedos.nors bandom kazkaip jam sakyti kad negrazu ir pan. o nakti aisku dedu pampersa. jau rudeni i darzeli bandydim eiti o pasiprasyti nepasipraso. net nezinau ka ir begalvoti,ar per velai pradejau ar jis nesupranta. o sneket jau sneka nemazai,supranta daug ka bet su tuo reikalu tai nezinau,atrodo bando nukreipti kalba kai ka nors klausiam apie sisi. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Basha @ 2010 06 22, 23:47)
Daugelis manęs nesupras...bet mes visos, taip pat ir mūsų tėvai buvom pratinami prie puodo vos išmokę sėdėti - nuo kokių 6 mėn, nes nebuvo pampersų, skalbimo mašinų ir pan. Ir visi puikiai išmokom nedaryti į kelnes , prašytis ant puodo artėjant pirmam gimtadieniui ir nemanau, kad bent viena iš mūsų dėl to yra psichologiškai traumuota, nes paprasčiausiai to neprisimenam. Tiesiog šiais laikais mamos tingi užsiimti su savo vaikais ir juos mokyti, daug paprasčiau segti pampersus iki 3m ir sakyti "viskam savo laikas".

Na taskytis zodziais "tingi" man siek tiek per ziauru butu sitoje situacijoje g.gif Pati iki vaiko auginimo irgi panasia nuomone turejau, vos pradejus sedeti isitaiseme puoduka, sodinau vaika po kiekvieno miego, maitinimo ir t.t... Rezultato labai retai sulaukdavau, pradejus vaikscioti jis begdavo nuo puoduko, pagalvojom, kad netinka modelis, nupirkome kita... Situacija panasi. Graziau save, norejau galva i siena trankyti, jauciausi beviltiska. Paskui su mama isiskalbejau, kad is as tais gudziais tarybiniais laikais auginta, anksti prie puodo pratinta ilgai dariau i kelnes ir nesiprasiau doh.gif blush2.gif
Taigi rezultatas, dabar mano vaikui 2,3 m. pasipraso retai, bet pasiulius puoda visuomet padaro sisi, o kartais ir dideli reikala. Taigi vaikstom su kelnaitem, naktimis dedu sauskelnes, nes vaikas ir taip blogai miega, o dar kelti ant puodo man tikrai per ziauru. Nors sauskelnes dazniausiai buna sausos thumbup.gif
Aisku, yra atveju, kada mamos tikrai samoningai apsileidzia ir nepratina vaiku ant puoduku, bet jau cia issikirtiniai atvejai ax.gif
Atsakyti
sveikos. noriu ir as savo patirtimi pasidalinti del sito reikalo. smile.gif mes sauskelniu nakti atsisakem tik tada kai koki menesiuka visai nekti nepadarem i sauskelens ir ryte jos likdavo sausos. taciau dabar vis tiek patiesiam lovytej kad neatsitiktu kokia beda. ir labai dziaugiuosi nes iki siol ne karto neprisisiojo i lovyte.
Atsakyti
2 metai 8 men, ir dar reikalinga ir dienai ir nakciai blush2.gif doh.gif
Kai anksciau man sakydavo, nieko ateis laikas, pati uzsimanys ant puoduko ir viskas doh.gif bereikalo paklausiau doh.gif
Be pamperso gali lakstyt jei tik nuoga, bet jei su triusikeliais, vistiek daro i kelnes.. Ant puoduko imanoma pasodint, bet neilgam, ir tai be jokiu rezultatu verysad.gif
Atsakyti
Na as auginu trecia vaikeli.Pirmieji du buvo pamazu pratinami ir supazindinami su vadinamu naktipuodziu jau nuo 7men ,Tikrai blogas pasakimas ateis laikas ir ismoks,daug pazistamu turiu,kad kuo ilgiau lauki tik sunkiau susitarti su mazyliu.Bent jau as pirmas savo atzalas pratinau po truputi ,kad neissigastu ,kartais pavykdavo pasisioti kartais ne ,bet mazdaug poros men pradejo suprasti kam skirtas tas puodukas,jau ir is iskirtinu garsu galima budavo suprasti ,kad jau vaikas nori ant puoduko.Jau nuo pusantru metuku ne nakciai nebededavau sauskelniu,nes ismiegodavo sausi ,pries einant miegelio atliekam visus reikaliukus ir bent pora val pries miega reikia mazint skyscius.Dabar turiu dar viena dziaugsmeli jam dar tik metukai,bet taip pat mokomes pamazu ant puoduko,kartais pasiseka.Reikalai su puoduku panasiai kaip su ciulptuku ir buteliuku ,atpratinti reikia pamazu.Pirmi vaikai budami 1m jau gere is puodelio, ir atsitiktinumo deka 1m nebeciulpe ciulptuko ,bet sis mazylis dar tik mokosi be buteliuko ,o ciulptuka naudojam tik einant miegucio .Zodziu reikia dydeles kantrybes ir laiko mazyli atpratinti nuo sauskelniu .Geriausia tai daryti vasara ,lengviau.Sekmes....
Atsakyti
Mano vaikinui 2 metai ir 3 men, ant puodo bandau sodinti jau seniai, neseda isterisai, ir ko tik nedarem, kad sestu, niekas nepadeda. Laikau dabar tik su sortais, galvoju, gal ka nors uznervins ji tas slapumas, nes mane jau ima neviltis. Nezinau nei ka daryti, mazesi broli sudinu, galvoju, gal tas kartu, na nei is vietos. Vargstu nerealiai doh.gif
Atsakyti
Maniškiui 2 metukai, puodas visad priešas buvo, tad pradėjom pratintis ant tualeto dangčio daryt reikaliukus. Dabar jau ir ant puodo daro, bet nesiprašo schmoll.gif (vos kelis kartus yra pasiprašęs šiek tiek ankščiau, o dabar nebe visai). Jei laiku pasodinu - padaro į puodą/tualetą, jei ne - daro į kelnytes doh.gif
Na o grįžtant prie temos... smile.gif Tai nakčiai pampių nenaudojam jau koks mėnuo, gal net daugiau. Dažniausiai išmiega sausa, bet jei vakare daug prigeria, tai tada jau avarija paryčiais būna doh.gif O nededu todėl, kad paprasčiausiai nesileidžia uždėt, nenori būt su juo, tuoj pat nusiima... nepatogu vaikui, karšta... Anksčiau dar miegančiam vakarais uždėdavau, bet kad naktį pabudęs nusiima doh.gif Tai va taip ir gyvenam smile.gif Per savaitę kokių pora avarijų būna naktimis (jei daugiau geria vakarais) ax.gif
Atsakyti