5 - 6 rūgštūs obuoliai, nulupti ir supjaustyti stambiomis skiltelėmis
2 v. š. cukraus
1 v. š. cinamono
3 v. š. brendžio
3 kiaušiniai, kambario temperatūros
1 ¼ puodelio cukraus
200 g sviesto, kambario temperatūros
1 citrina (sultys ir žievelė)
200 g grietinės
350 g miltų
2 ½ a. š. kepimo miltelių
1/8 a. š. druskos
saujelė smulkintų riešutų
Obuolius sumaišyti su cukrumi, cinamonu ir brendžiu, palikti, kol paruošite tešlą.
Kiaušinius išplakti su cukrumi, kol cukrus visiškai ištirps ir masė bus labai puri ir beveik balta (~ 5 7 min.). Sudėti sviestą ir gerai išplakti. Sudėti tarkuotą citrinos žievelę, sultis bei grietinę, išplakti.
Suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir druska. Atsargiai išmaišyti (nepermaišyti).
Patepti formą sviestu, (galima apibarstyti kokosų drožlėmis). Apačią iškloti tešla, ant jos sudėti obuolius, pabarstyti riešutais. Ant jų viršaus sudėti tešlą ir išlyginti paviršių (viršų galima apibarstyti kokosų drožlėmis sumaišytomis su cukraus pudra).
Kepti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje 40 50 min.
