Įkraunama...
Įkraunama...

Danijos Plepučių Receptų skrynelė

Obuolių pyragas

5 - 6 rūgštūs obuoliai, nulupti ir supjaustyti stambiomis skiltelėmis
2 v. š. cukraus
1 v. š. cinamono
3 v. š. brendžio

3 kiaušiniai, kambario temperatūros
1 ¼ puodelio cukraus
200 g sviesto, kambario temperatūros
1 citrina (sultys ir žievelė)
200 g grietinės
350 g miltų
2 ½ a. š. kepimo miltelių
1/8 a. š. druskos
saujelė smulkintų riešutų

Obuolius sumaišyti su cukrumi, cinamonu ir brendžiu, palikti, kol paruošite tešlą.
Kiaušinius išplakti su cukrumi, kol cukrus visiškai ištirps ir masė bus labai puri ir beveik balta (~ 5 – 7 min.). Sudėti sviestą ir gerai išplakti. Sudėti tarkuotą citrinos žievelę, sultis bei grietinę, išplakti.
Suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir druska. Atsargiai išmaišyti (nepermaišyti).

Patepti formą sviestu, (galima apibarstyti kokosų drožlėmis). Apačią iškloti tešla, ant jos sudėti obuolius, pabarstyti riešutais. Ant jų viršaus sudėti tešlą ir išlyginti paviršių (viršų galima apibarstyti kokosų drožlėmis sumaišytomis su cukraus pudra).
Kepti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje 40 – 50 min.


user posted image

Atsakyti
Idaryta kiaulienos nugarine

Reikes:
1 dideles kiaulienos nugarines (svinemørbrad)
Sauleje dziovintu pomidoru (aliejuje)
100g tepamo surio su zolelem ir cesnaku (as naudoju BUKO)
oregano prieskoniu
1 pakelis sonines (bacon)

Paruosimas:
Pomidorus susmulkinam ir sumaisom su tepamu suriu.
Nuo nugarines nupjaustom riebaliukus ir perpjaunam isilgai, kad ji atsiverstu kaip knyga. Sudedam suri su pomidorais, uzdarom vel mesyte ir apvyniojam sonine, kad idaras neisbegtu.

Kepti 180 laipsniu temperaturoj apie 40 minuciu. Geriau, kad butu uzdengiamas indas, nes labai taskosi orkaitej riebaliukai.

P.S. tinka ruosti ir ant grilio - kepimo laikas apie 25 min.
Atsakyti
Valentino dienai mirksiukas.gif Aš kaip mėgėja šokoladinių pyragų, tai man labai skanus šis torčiukas, ir labai nesunkus pagaminti mirksiukas.gif


Šokoladinis Meilės tortas

Tešlai:1 stiklinė cukraus, 3 kiaušiniai, 200 gramų grietinės, 1 šaukštas sodos (nubarstytas), 3 šaukštai kakavos; miltų.
Kremui:1 stiklinė cukraus, 200 gramų grietinės, 200 gramų sviesto, 4 šaukstai kakavos, vanilinio cukraus (nebutina).
Kiaušinius išplakti, grietinę sumaišyti su soda ir dėti i cukrų sumaišytą su kakava, išmaisyti, berti miltų, kol tesša bus tiršta (sunku maišyti). Tada tešlą pilti į skardą, kuri išklota kepimo popieriumi arba ištepta aliejumi ir pabarstyta miltais. Kepti apie pusvalandi (ant kokiu 180 laipsniu), norint patikrinti, ar iškepęs - kišti pagaliuką i pyragą ir pažiūrėti, ar neaplipęs tešla (tada iškepęs).
Kremas: cukrų sumaišome su kakava ir tada su grietine, kaitiname, verdame, kol pradeda darytis tirštesnis, dedame sviestą, dar kokias 10 minučių paverdam, kol gerai ištirps, vis maišant. Nuėmus nuo viryklės kol atvėsta reikia vis maišyti, nes kitaip gali nusistovėti riebalai ant viršaus .Ataušusį pyragą supjaustyti i 4-5 lakštus, sulaistyti sultimis arba saldzia arbata ir pertepti kremu. Viršų taip pat aptepti tuo pačiu kremu, galima puošti kokoso dožlėmis, braškėmis - kaip tik fantazija leidžia. Po to palikti šaldytuve susistovėti, apstingti.


user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pjuvena po krūmu: 28 sausio 2010 - 16:37
CEPELINAI
va prisidariau cepelinu pagal si recepta ,buvo lab ai skanu (tik zinoma pas mane niekur nebuvo deta svoguno ax.gif ) ir viriau 15 min. ju pakako

Ingridientai:
4 kg bulvių
1 kg kiaulienos faršo
2 svogūnai
200 g rūkytų lašinukų ar šoninės
grietinės
pipirų
druskos
Gaminimas

Vieną kilogramą bulvių švariai nuplauname ir išverdame su lupena, ataušiname ir sumalame mėsmale. Likusias bulves nulupame ir sutarkuojame smulkia tarka. Tarkius išspaudžiame per merliuką, kuo sausiau. Bulvių sultims duodame pastovėti, kad nusėstų krakmolas. Tada sultis nupilame į vandenį, kuriame virsime cepelinus, taip verdami cepelinai bus baltesni. Virtas bulves. Tarkius ir krakmolą gerai išmaišome, įdedame druskos. Jei norime minkštesnių cepelinų, dedame daugiau virtų bulvių, jei patinka kietesni – daugiau tarkių. Į kiaulienos faršą dedame smulkiai supjaustytą svogūną, druskos, pipirų ir viską gerai išminkome, suformuojame norimo dydžio pailgus gabalėlius. Ant delno išplojame tešlą, dedame faršo gabalėlį ir apspaudžiame, sukdami tarp delnų formuojame pailgus cepelinus. Gaqlima daryti ir apvalius, jeigu verdame su kitu įdaru, kad atskirtume. Cepelinus dedame į didelį kiekį pasūdyto verdančio vandens ir verdame. Kai cepelinai iškyla į paviršių, reikia virti apie 15 – 20 min. jei bulvės pasitaikė nelabai krakmolingos, į virimo vandenį įpilkite truputį šaltame vandenyje išmaišyto krakmolo, tada cepelinai neištiš. Galime naudoti ir kitokį įdarą. Pavyzdžiui, varškės: skanu su peletrūnu, krapais, mėta; grybų: su pakepintais svogūnais, kepenėlių, inkstų ar kitokiu. Jei liko tarkių tešlos, galima padaryti blynelius be įdaro ir išvirti. Cepelinus patiekiame su spirgučiais ir greitine arba galima paruošti baltą spirgučių padažą. Lašinukus supjaustome smulkiai ir pakepiname, tada dedame smulkiai supjaustytą svogūną ir pakepiname, kol apskrus. Į spirgučius įberiame šaukštą miltų ir trumpai pakepiname, nuolat maišydami. Tada pilame truputį karšto vandens ir nuolat maišydami paverdame padažą kelias minutes. Pabaigoje sudedame grietinę ir viską gerai išmaišome, kad būtų vientisa. Skanaus!
user posted image
Atsakyti
Pjuvena, o vietoj sodos ir grietines i tavo pyraga gal galima kepimo milteliu det? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Giedruliukas @ 2010 01 31, 11:23)
Pjuvena, o vietoj sodos ir grietines i tavo pyraga gal galima kepimo milteliu det?  ax.gif

as kadangi sodos neturiu, tai visada kepimo miltelius dedu. Tik ju daugiau reikia nei sodos 4u.gif
Atsakyti
Kalakuto krūtinėlė su Bešamelio padažu


INGREDIENTAI:
500-600g kalakutų krūtinėlės,
50 g miltų,
druskos,
maltų pipirų,
125 g sviesto,
25 g apelsinų likerio (arba 2 šaukštus apelsinų sulčių sumaišome su trupučiu brendžio),
1/2 l. pieno,
tarkuotų muskatų,
50 g tarkuoto fermentinio sūrio,
3 šaukštai grietinės.

GAMINIMAS:
Kalakutų krūtinėlę supjaustome plonais gabalais, apvoliojame miltuose, sumaišytuose su druska ir pipirais. Keptuvėje ištirpiname 90 g sviesto, dedame kalakutų krūtinėlių gabalus, kiekvieną pusę kepame po 5-6 min. Kepimo indą ištepame sviestu ir sudedame apkeptus pjausnius. Į keptuvę supilame apelsinų likerį (arba apelsinų sultis su brendžiu) ir sumaišome su likusiu sviestu. Bešamelio padažui ištirpiname 30 g sviesto, suberiame likusius miltus, gerai išmaišome mediniu šaukštu, supilame šaltą pieną ir maišydami užviriname. Pasūdome, įberiame maltų pipirų ir muskatų, suberiame pusę tarkuoto fermentinio sūrio. Supilame apelsinų likerio ir sviesto mišinį, sudedame grietinę, išmaišome ir užpilame ant pjausnių. Apibarstome likusiu sūriu ir apie 10 min. kepame karštoje orkaitėje. Tiekiame su virtais ryžiais bulvių koše, daržovėmis.

P.S. Likerio nedėjau, nes neturėjau, sūrio ant virsaus visada užkraunu daugiau, nes mėgstam jį, kepu, kol apskrunda viršus, patiekiu dažniausiai su virtais ryžiais. Niam niam smile.gif

Apkepam kalakuto mėsytę
user posted image


Apkepusią vėliau sudėsim į sviestu išteptą kepimo indą
user posted image


Ištraukus iš orkaitės
user posted image


Skanaus!
user posted image



Atsakyti
Mano mėgiamas VARŠKĖS APKEPAS – minkštas, paprastas ir labai skanus.

Indelis( 500gr) KVARK varškės
1 stiklinė manų
1.5 stiklinės kefyro arba jogurto
3 kiaušiniai
4 šaukštai cukraus
1 arbatinis šaukstelis kepimo miltelių
Plikytų razinų.
Viska sudejau i dubenį ir sumaišiau.

Skarda su kepimo popierium, ištepiau riebalais. Pripjausčiau obuolių ir supyliau masę.
Kepiau 180 laipsnių temperaturoje, 40 min. Viskas !!!

P.s. obuoliai, ar razinos, riešutai, ar kiti vaisiai – jokio skirtumo. Fantazijos reikalas!

Pries pradedant kepti
user posted image

Iskepe
user posted image

Skanaus
user posted image
Atsakyti
4u.gif Banano gabalėliai meduje 4u.gif

4u.gif Ingredientai:

vanduo: trecdalis puodelio
miltai: 3 pilni saukstai
krakmolas: saukstelis
Kepimo milteliu: ziupsnelis
Cukrus: ziupsnelis ( arba pagal skoni)
Kiausinio baltymas atskirai plaktas
Bananai: supjaustyti pirsto dydzio ( as pjoviau i 3 dalis ir dar i 4)
Medus: 2,5 sauksto
Puse citrinos sulciu

4u.gif Paruosimo budas:

Dubenėlyje iš miltų, krakmolo, kepimo miltelių, vandens ir atskirai išplakto kiaušinio baltymo sumaišyti tešlą. Bananus nulupti ir supjaustyti į piršto didumo gabalėlius. Juos panardinti į tešlą ir 3-4 minutes pavirk įkaitintame aliejuje ( as tiesiog kaip blynus kepiau, kad nebutu taip riebu), kol gražiai pagels. Išgriebti kiaurasamčiu, nuvarvinti.
Padazas: puode maišant pašildyti medų su citrinos sultimis, kol ištirps, ir užpilti ant bananų. Jei patinka pabarstyti cinamonu.

4u.gif Skanaus:
user posted image



4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Vakar prisikepiau sausainiu, tai atejau su jum pasidalinti ir visoms dietas pagadinti tongue.gif
Mano receptai - nesudetingi, tad daug laiko neprireiks.

KOKOSINIAI SAUSAINUKAI

Su mikseriu isplakame 3 kiausinius ir stikline cukraus (galima ir maziau, pagal skoni) Plakame iki putu.
Sudedame kokoso drozliu 300gr ir ismaisome.
Skarda padengti kepimo popierium ir sauksteliu isdelioti kauburelius.
Kepti 100 -150 temperaturoj, 20-30min, kol graziai abskrus.

Cia rezultatas
user posted image
Atsakyti
Burokėlių mišrainė su medumi


1.700 g burokėlių,
svogūnas,
po 2 šaukštus sviesto ir medaus,
šaukštas citrinos sulčių,
žiupsnelis cinamono,
šaukštas smulkiai supjaustytų petražolių lapelių,
druskos


Burokėlius gerai nuplauname ir išverdame. Ataušiname, nulupame ir supjaustome plonais stulpeliais. Svogūną nulupame, supjaustome ir pakepiname su sviestu. Visus komponentus išmaišome, pakaitiname ir vėl išmaišome.
Papildyta:
Folijoje kepta kalakutiena su obuoliais


kalakutienos be kaulų
druskos
pipirų
3 šaukštų aliejaus
4 plonų kumpio griežinėlių
50 g sviesto
nedidelio žalio obuolio
2 šaukštų kečupo arba pomidorų padažo

Mėsą išmuškite, pabarstykite druska, pipirais, iš visų pusių apkepkite aliejuje ir dėkite ant folijos. Iš viršaus uždėkite kumpį. Obuolį perpjaukite į keturias dalis ir apkepkite svieste, uždėkite jį ant kumpio, užpilkite pomidorų padažu, apšlakstykite lydytu sviestu, kuriame kepė obuolys, ir viską suvyniokite į foliją. Kepkite karštoje orkaitėje. Kai folija išsipučia, ją perpjaukite ir patiekalą iš karto patiekite.


Man sitas labai skanu ir gan lengva thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Pjuvena po krūmu @ 2010 02 06, 19:10)
Kalakuto krūtinėlė su Bešamelio padažu
INGREDIENTAI:
500-600g kalakutų krūtinėlės,
50 g miltų,
druskos,
maltų pipirų,
125 g sviesto,
25 g apelsinų likerio (arba 2 šaukštus apelsinų sulčių sumaišome su trupučiu brendžio),
1/2 l. pieno,
tarkuotų muskatų,
50 g tarkuoto fermentinio sūrio,
3 šaukštai grietinės.


Pjuvena, labai geras receptukas!!! Buvo labai skanu!!!
Tik as tiesiai i besamelio padaza ispaudziau svieziu apelsinu sulciu ir tikriausiai kita karta nedesiu grietines. ax.gif
Bet tikrai paprasta ir skanu!!! Aciu! 4u.gif

Atsakyti