Įkraunama...
Įkraunama...

Danijos Plepučių Receptų skrynelė

Mmmmmm kokie skanus sausainukai, Antira wub.gif Issikepiau ir beveik visus suvalgiau ir mano mazyle kramsnojo juos yahoo.gif
o tie sviestiniai sausainiai tau gavosi labai panasus mirksiukas.gif
Kokios dar skanios ir isbandytos idejos? rolleyes.gif
Atsakyti
VARŠKĖ

0,5 l pieno

3 pokeliai kefyro po 1 litra, Kærnæmilk arba A38 (bet jis brangesnis)

I puoda ipili piena, truputi pakaista, tada supili kefyra. Kaitinti ant silpnos ugnies karts nuokarto pamaisant. Susitraukia varske. Svarbiausia neperkaitinti. Viska supilti i pralaidzia medziaga (marle, kostuva ar drobe). Palikti nusivarveti. Gaunasi apie 500 g varskes. Skanaus 4u.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo brac: 22 birželio 2010 - 19:41
QUOTE(brac @ 2010 06 22, 18:26)
Tinginys
1 pakelis sviesto
1 indelis ( mazas ) saldaus kondensuoto pieno
3-4 saukstai kakavos
400 g sausainiu

Sviesta istirpini ant ugnies , suberi kakava ,supuli kondencofke . Viska ismaisyti iki vientisos mases ir nukeli nuo ugnies . Mase supilti ant sulauzytu ( geriau smulkiau ) sausainius . Viska gerai ismaisome ,supilame i maiseli ar forma , gerai suspaudziame, deti i saldytuva.

Atsakyti
Saldzios sirdeles

Kvietiniai miltai, 200 gramų
Margarinas, 50 gramų
Cukrus, 50 gramų
Kiaušiniai, 1 vienetas
Kepimo milteliai Kepimo milteliai, 2 gramai

Miltus, margariną, cukrų, kiaušinį ir Receptai ir patiekalai miltelius gerai išmaišykite. Tešlą pusvalandžiui įdėkite į šaldytuvą. Iš atvėsusios tešlos Receptai ir patiekalai širdeles, dėkite jas į skardą ir įkiškite į iki Receptai ir patiekalai laipsnių įkaitintą orkaitę (kai iškeps jas galima Receptai ir patiekalai cukrumi arba papuošimais.
Atsakyti
Megasun aciu. Labai nesudetingas receptas. Pameginsiu kokia diena. Aptingau gaminti. Orai atsilo tai nei valgyt, nei gamint norisi. Varskes pyraga buvau pasidarius pries kelias dienas, niekaip nedamusu doh.gif
O turi formeles sausainiams formuoti?
Atsakyti
Kaip tik mano planuose varskes apkepas dabar yra ax.gif Su svieziu braskiu uogiene ir ledais bigsmile.gif
As formeliu neturiu, nes niekad tokiais dalykais neuzsieminejau, tai peiliu juosteles pjaustau. O kazin kur ju cia galima nusipirkti? Man skanu. Greita ir paprasta, nieko daug nereikia ir maze mano gali grauzti mirksiukas.gif
Kaip tokios karstos dienos, mes saltibarscius valgom pagrinde, nors jau pabodo, bet niekas kitas nelenda i burna smile.gif
Atsakyti
QUOTE(megasun @ 2010 07 01, 11:22)
ir maze mano gali grauzti mirksiukas.gif

Sveika, o as plikytus sausainius planuoju daryt. galesiu ir recepta imest, jei nebandzius.
As del vaiko ir kepu doh.gif Kadangi ji pas mus nevalgi, tai bandau bent skanestais suvylioti. Stengiuos kuo maziau cukraus krauti. Kartais kai lapnoja, net stebiuosi is kur tas apetitas bigsmile.gif
Kodel pagrindinej temoj nepasirodai?
http://www.supermama...?...6476&st=480

Del formu, esu macius kazkada Netto, ar Rema. Bet nevisad j mirksiukas.gif u buna. O ten kur brangios indu parduotuves, tai garantija kad ju yra. Bet zadu is Lt nusipirkt
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Antira: 01 liepos 2010 - 11:44
Atnesu savo sausainius 4u.gif

Plikyti sausainukai

user posted image

170 gr miltu
80 gr sviesto (as naudoju margarina kepimui)
130gr cukraus (galima ir maziau)
3 kiausiniai
350 ml pieno
1 a. s. vanilinio cukraus

- pieną kartu su sviestu kaitinti kol užvirs.
- i karštą masę suberti miltus ir išmaišyti. (Viską daryti greitai)
- Supilti cukrų ir vanilinį cukru, išmaišyti
- į truputį jau praaušusią masę įmaišyti išplaktus kiaušinius.
As formuoju su konditeriniu švirkštu, todel gaunasi kaip pirktiniai thumbup.gif
Kepti 200 - 210 C temp. apie 15 - 20 min. Iseina dvi skardos pilnos sausainuku.
Beje, dar galima i vidu prišvirkšti grietinėlės ar (man dar vis mistinis dalykas) mascarpones. bet man ir be jų skanu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Antira: 02 liepos 2010 - 09:51
QUOTE(megasun @ 2010 06 29, 13:22)
Saldzios sirdeles

Kvietiniai miltai, 200 gramų
    Margarinas, 50 gramų
    Cukrus, 50 gramų
    Kiaušiniai, 1 vienetas
    Kepimo milteliai Kepimo milteliai, 2 gramai

Miltus, margariną, cukrų, kiaušinį ir Receptai ir patiekalai miltelius gerai išmaišykite. Tešlą pusvalandžiui įdėkite į šaldytuvą. Iš atvėsusios tešlos Receptai ir patiekalai širdeles, dėkite jas į skardą ir įkiškite į iki Receptai ir patiekalai laipsnių įkaitintą orkaitę (kai iškeps jas galima Receptai ir patiekalai cukrumi arba papuošimais.

Geriau sviestas smile.gif Vakar bandžiau su margarinu ( visuomet kepdavau su sviestu), tai man skonis visai nepatiko. Sviestas šimtakart skaniau mirksiukas.gif
Atsakyti
Perkeliu Solos bulkuciu recepta,kad nenusimestu wink.gif

QUOTE(Sola @ 2010 08 08, 11:08)
Prasom  smile.gif Tešla:
750 ml miltų
1 šaukštas bulvių krakmolo
3 šaukštai cukraus
40 g šviežių mielių
1/2 stiklinės vandens
1/2 stiklinės pieno
1 šaukštelis druskos
1/3 stiklinės aliejaus

Aptepimui ir pabarstymui:
1 kiaušinis išplaktas su trupučiu pieno
sezamas, linų sėmenys, aguonos, druska ir pan...

Vakare:
Miltus ir krakmolą persijojam. Mieles sumaišom su cukrumi, paliekam išsileisti. Į miltus dedam druską, vandenį, pieną, aliejų ir mieles. Maišome šaukštu, kol viskas gražiai persimaišo, tada minkom rankomis 5 minutes, paliekam tešlą pailsėti 5 minutes ir dar minkom 3 minutes. Tada dedam į aliejumi pateptą indą, uždengiam maistine plėvele ir statom į šaldytuvą visai nakčiai. Pernakt tešla turi nemažai pakilti.

Ryte:
Tešlą padalinam į 12 dalių. Iš kiekvienos padarom bandelę. Tada paliekam 20-30 min. uždengtas pakilti. As dejau i salta orkaite,kad dar daugiau pakiltu,palikau 10min 150,o paskui padidinau temperatura iki 200 ir kepe dar 8-10min.
Taip pat nesudejau visu miltu apie 150gr,matyt mano stiklines buvo mazesnes.Vien zodz turi gautis tokia smagi tesla,kad neliptu prie ranku,bet ne per kieta.
O cia idedu puslapi kur galima pasiziureti kaip islankstyti graziai. http://atinabc.blox....e-buleczki.html

Papildyta:
QUOTE(Sola @ 2010 08 07, 10:18)
Labas rytas,user posted image

Atsakyti
Rabarbarų pyragas

Produktai
225 gr miltu
2 sauksteliai kepimo milteliu
150 gramu margarino
150 gramu cukraus
2 pakeliai vanilininio cukraus
3kiausiniu tryniai
1 kiausinis
apie 600 gramu gatavu, nuluptu ir gabaliukais supjaustytu rabarbaru
3 kiausiniu baltymai+175 gramu cukraus+ ziupsnis druskos+citrina
gaminimas
margarina, cukru ir vanilinini cukru gerai istrinti, deti po tryni ir sukti toliau ant galo ideti visa kiausini ir tada deti miltus sumaisytus su kepimo milteliais vis sukant po sauksta. Tesla paskirstyti arba i apvalia forma arba plokscia. Apvalioj gausis kaip tortas. Forma geriausia pirma iskloti su kepimo popierium. Tada ant teslos paskirstom rabarbaru gabaliukus ir kepam 180°C karscio orkaitej apie 25 min. Jeigu dar labai slapias, tai ilgiau pakepinti. Tuo tarpu 3 baltymus isplakti su trupuciu druskos, ideti 175 gramus cukraus, iberti citrininio cukraus pokeli arba ilasinti citrinos sulciu. Gerai isplakti. Istraukti pyraga is orkaites ir paskirstyti baltymus ant virsaus. Kepti dar apie 20 min.

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Netikri kijevo kotletai

Produktai:
vistos krutineles
grietineles
druskos, pipiru, vistienos prieskoniu pagal skoni
tarkuoto surio
sviesto gabaliuku, pavoliotu zalumynuose ir uzsaldytu kameroje
kiausinio
dziuveseliu
aliejaus

Gaminimas:
Vistu krutineles sublenderiuojam, kad gautusi smulkiais gabaliukais, ipilam grietineles, bet nepadauginti, kad nebutu skysta, nes neis suformuoti kotleto. Ideti druskos, pipiru, prieskoniu pagal skoni. Ant delno isploti blyna, i vidu deti tarkuoti surio, sviesto saldyto gabaliuka ir graziai uzsandarinus padaryti kotleto forma.
Pavolioti kiausinio palkinyje, po to dziuveseliuose ir kepti aliejuje keptuveje ant nekaitrios ugnies, kol graziai apskrus.
Patiekti su bulviu kose thumbup.gif
Greita ir skanu mirksiukas.gif

user posted image

user posted image

Atsakyti