Prasom

Tešla:
750 ml miltų
1 šaukštas bulvių krakmolo
3 šaukštai cukraus
40 g šviežių mielių
1/2 stiklinės vandens
1/2 stiklinės pieno
1 šaukštelis druskos
1/3 stiklinės aliejaus
Aptepimui ir pabarstymui:
1 kiaušinis išplaktas su trupučiu pieno
sezamas, linų sėmenys, aguonos, druska ir pan...
Vakare:
Miltus ir krakmolą persijojam. Mieles sumaišom su cukrumi, paliekam išsileisti. Į miltus dedam druską, vandenį, pieną, aliejų ir mieles. Maišome šaukštu, kol viskas gražiai persimaišo, tada minkom rankomis 5 minutes, paliekam tešlą pailsėti 5 minutes ir dar minkom 3 minutes. Tada dedam į aliejumi pateptą indą, uždengiam maistine plėvele ir statom į šaldytuvą visai nakčiai. Pernakt tešla turi nemažai pakilti.
Ryte:
Tešlą padalinam į 12 dalių. Iš kiekvienos padarom bandelę. Tada paliekam 20-30 min. uždengtas pakilti. As dejau i salta orkaite,kad dar daugiau pakiltu,palikau 10min 150,o paskui padidinau temperatura iki 200 ir kepe dar 8-10min.
Taip pat nesudejau visu miltu apie 150gr,matyt mano stiklines buvo mazesnes.Vien zodz turi gautis tokia smagi tesla,kad neliptu prie ranku,bet ne per kieta.
O cia idedu puslapi kur galima pasiziureti kaip islankstyti graziai.
http://atinabc.blox....e-buleczki.html