labas mergaitės
jau antrą naktį sapnuoju, kad krenta bombos. tiesiog matau, kaip skrisdami lėktuvai išmeta bombas ?
gal galit pakomentuoti?
ačiū
QUOTE(MigleMama8 @ 2010 03 31, 20:52)
na sapnuoja,kad gulim mes prie ezero ir kazkas istraukia nuskendusia mergina.Va toks sapnas.Kaip jus ji interpretuotumet?
Apie nuskendusios moters gelbėjimą ir jos tradicines prasmes Estes knygoje "Bėgančios su vilkais" - didelis ir laaabai įdomus skyrius (neturiu po ranka, tai net pacituoti negaliu).
Labai fragmentiškai - ką aš matyčiau. Moteris vyro sapnuose tradiciškai interpretuojama kaip vyro moteriškoji pusė, t.y. tos savybės, kurias įkūnija moteris - švelnumas, rūpestingumas, atsidavimas, prieraišumas, grožis ir t.t. Anot analitikų, harmoniją galima pasiekti tik sėkmingai integravus abi - moterišką ir vyrišką - puses į savo asmenybę ir jas vystant (panašiai kaip In ir Jan rytų filosofijoje). Mirtis gi gali reikšti labai daug dalykų - kaitos pradžios tašką (mirtis - kažkas baigiasi, kažkas prasideda), norą užgniaužti ir "palaidoti" kažkokius prisiminimus, emocijas, asmenybės puses, mirties baimę ir t.t. Kodėl iš ežero? Ežeras panašiai kaip jūra ar kitas vandens telkinys gali būti suprantamas kaip mūsų giliausios emocinės gelmės arba pasąmonė.
Taigi jei tai būtų mano sapnas (ir jei aš būčiau vyras

Sveikos panelės
Paskutiniu metu mane kankina blogi sapnai: matau kaip pro duris įeina miręs dėdė, avarijoje žūsta mano sesuo, stoviu prie mamos karsto. Vienu žodžiu viskas susiję su mirtimi.
O vienas sapnas man neduoda ramybės. Gal galėtumėte pakomentuoti.
Sapnuoju mamos laidotuves (nors ji dar gyva). Matau karstą, jame mamos kūną, matau save stovinčią prie karsto, matau žmones sėdinčius tolėliau ant kėdžių. Visas vaizdas lyg aš viską stebėčiau iš šono. Tačiau staiga aš pradedu alpti, ir tuo momentu kai krentu ant žemės aš jau nestebiu vaizdo iš šono, o jame dalyvauju, jaučiu kaip pradeda viskas aplink lietis ir krentu... Matau kaip pro miglą sienas ir jaučiu kaip galva trenkiuosi į grindis... Prabudau...
P.S. Pačiam sapne nuotaika nebuvo slogi, kaip būna realybėje laidotuvėse. Už lango lauke buvo karšta vasaros diena, net gana tvanku viduje, bet vyrauja tokios šviesios spalvos, nors žmonės apsirengę ir juodai.
P.P.S. Tai jau nebe pirmas kartas kai sapne alpstu. Kai mano miręs dėdė įžengė pro duris, apalpau, nors jis sakė, kad jis gyvas, o visa jo mirtis buvo tik surežisuotas dalykas, kad jis galėtų išvengti tam tikrų problemų.

Paskutiniu metu mane kankina blogi sapnai: matau kaip pro duris įeina miręs dėdė, avarijoje žūsta mano sesuo, stoviu prie mamos karsto. Vienu žodžiu viskas susiję su mirtimi.

Sapnuoju mamos laidotuves (nors ji dar gyva). Matau karstą, jame mamos kūną, matau save stovinčią prie karsto, matau žmones sėdinčius tolėliau ant kėdžių. Visas vaizdas lyg aš viską stebėčiau iš šono. Tačiau staiga aš pradedu alpti, ir tuo momentu kai krentu ant žemės aš jau nestebiu vaizdo iš šono, o jame dalyvauju, jaučiu kaip pradeda viskas aplink lietis ir krentu... Matau kaip pro miglą sienas ir jaučiu kaip galva trenkiuosi į grindis... Prabudau...
P.S. Pačiam sapne nuotaika nebuvo slogi, kaip būna realybėje laidotuvėse. Už lango lauke buvo karšta vasaros diena, net gana tvanku viduje, bet vyrauja tokios šviesios spalvos, nors žmonės apsirengę ir juodai.
P.P.S. Tai jau nebe pirmas kartas kai sapne alpstu. Kai mano miręs dėdė įžengė pro duris, apalpau, nors jis sakė, kad jis gyvas, o visa jo mirtis buvo tik surežisuotas dalykas, kad jis galėtų išvengti tam tikrų problemų.
QUOTE(jurgute91 @ 2010 03 31, 20:54)
labas mergaitės
jau antrą naktį sapnuoju, kad krenta bombos. tiesiog matau, kaip skrisdami lėktuvai išmeta bombas ?
gal galit pakomentuoti?
ačiū
gal galit pakomentuoti?
ačiū
Čia galiu pasiūlyti simbolių žodyno interpretacijas. Skrydis sapne dažnai reiškia norą pabėgti nuo realybės ("atitrūkti nuo žemės"), norą išsivaduoti iš pernelyg didelių reikalavimų ar spaudimo (tarytum iš žemės traukos zonos pabėgti).
Kadangi sapnas yra neramus, su aliuzija į kažką negero, aš taip jį sau interpretuočiau - jaučiu didelę įtampą dėl to, kas vyksta mano gyvenime, galbūt norisi nutraukti slegiančius ryšius ar atsikratyti nepakeliamos atsakomybės naštos, tačiau tuo pat jaučiu didelę katastrofos baimę - kad nebus gerai. Įdomu, ar bombos sprogsta ar ne? Sprogimas galėtų liudyti apie emocijų perteklių ("sprogstu nuo emocijų"), jei bombos tiesiog krenta - tai gali kalbėti apie iki galo neįsisąmonintą baimę dėl iki galo neaišku ko.
Dar labai svarbu, kokias pačiai jausmus ar mintis sukėlė sapnas. Man, pvz, pirma mintis buvo apie karą - o karas man nuo vaikystės yra kažkas labai tragiško ir siaubingo. Todėl savęs klausčiau - kas vyksta mano gyvenime tokio baisaus (ko galbūt aš nenoriu ar negaliu pastebėti), kad pasąmonė man išmeta tokį baisų simbolį? Kita vertus, gal pačiai lėktuvai ir bombos sapne nesisiejo su kažkuo baisiu - tada visai kiti klausimai sau ir kitos interpetacijos.
QUOTE(Jurate0111 @ 2010 04 01, 11:31)
Sveikos panelės

Visų pirma, mano supratimu, sapnai labai iškalbingi ir labai reikalinga su jais "susidraugauti", visų antra, jų turinys - dauguma jų apie mirtį, kas gali liudyti apie tai, kad negalite emociškai, dvasiškai palaidoti ar atsisveikinti su kažkokiais savo gyvenimo aspektais ar santykiais.
Sapnas apie mamos laidotuves. Viena vertus, jis gali kalbėti apie baimę netekti mamos. Kita vertus, jis gali kalbėti apie kažkokius santykių su mama aspektus, kuriuos norisi "palaidoti", bet tai yra nepaprastai sunku. Nepaprastai sunku apskritai pripažinti, kad juos reikia "palaidoti". Jei interpretuosime Jūsų mamą kaip simbolį (o tai ir norisi daryti tokiame sapne), o ne konkrečiai Jūsų mamą, tai galima manyti, kad norima (ir tuo pačiu bijomasi?) nutraukti galutinai "bambagyslę", nustoti priklausyti nuo mamos (finansiška, dvasiškai), atsikratyti jos įskiepytų gyvenimo nuostatų, ir tuo pačiu pradėti skleistis pačiai sapnuotojai kaip asmenybei (juk kažko pabaiga, šiuo atveju - mirtis, yra tuo pačiu kažko pradžia) su savo gyvenimo supratimu, susikurtu šeimos modeliu ir t.t. Sėkmingai asmens brandai vienas svarbiausių dalykų yra išsivaduoti iš tėvų sukurto ir perimto pasaulio (ir savęs) supratimo ir pradėti gyventi pagal savo prigimtines savybes.
Labai intuityviai man šiuos mirties ir alpimo mirties akivaizdoje sapnus norisi interpretuoti kaip nenorą ar baimę pripažinti pokyčius, susitaikyti su emocinėmis, dvasinėmis (o gal ir gyvenimo) netektimis. Galbūt kaip baimę atsikratyti netobulinančių asmenybės santykių tiek realių (su realiais žmonėmis), tiek su savimi pačia (sunku pripažinti, kad kažką reikia keisti ir pradėti keisti). Tokie būtų mano pamąstymai, jei tai būtų mano sapnas

Papildyta:
QUOTE(vaižgantė @ 2010 03 31, 19:07)
Manau, kad mes nelabai galim interpretuoti kito sapnus, jei jo asmeniškai nepažįstam...Esu baigus mokslų, susijusių su sapnais, bet nebent retkarčiais ką nors leidžiu sau pastebėti, bet interpretacijomis neužsiimu...Manau, kad visgi tai yra paties sapnuotojo reikalas...Aš lįsti į kito asmeninį gyvenimą visai neturiu noro...
Vat matot, kaip mes skirtingai matom

Mano supratimu, interpretuoti kaip tik galima, va sapnų analize užsiimti - jau būtų labai drąsu. Aš esu lankiusi sapnų analizės grupę (nuo jos ir prasidėjo mano gilesnė pažintis su analitine psichologija) ir ten išmokau labai vertingo principo - įsivaizduok, kad tą sapną, kurį tau kažkas pasakoja, tu pati sapnuoji. Būtent tą aš ir darau - įsijaučiu į parašytą sapną tiek, lyg tai būtų mano sapnas. Ir ką darau paskui? Dalinuosi įžvalgomis - tomis mintimis, jausmais, kuriuos tas sapnas sukėlė. Neretai būna taip, kad sapnuotojas pasako - ne, mano širdyje tavo įžvalgos atgarsio nerado. Bet būna, kad pasako - o kaip man tai į galvą nešovė... Mano išsakyta mintis gali padėti sapnuotojui pažvelgti į savo sapną "kitomis akimis" - o kartais to ir tereikia. Bet gali ir nepadėti. Bet stengtis ir gilintis į kitų sapnus man nuo to mažiau įdomu nepasidaro

QUOTE(artitoli @ 2010 04 01, 09:56)
Vat matot, kaip mes skirtingai matom

Mano supratimu, interpretuoti kaip tik galima, va sapnų analize užsiimti - jau būtų labai drąsu. Aš esu lankiusi sapnų analizės grupę (nuo jos ir prasidėjo mano gilesnė pažintis su analitine psichologija) ir ten išmokau labai vertingo principo - įsivaizduok, kad tą sapną, kurį tau kažkas pasakoja, tu pati sapnuoji. Būtent tą aš ir darau - įsijaučiu į parašytą sapną tiek, lyg tai būtų mano sapnas. Ir ką darau paskui? Dalinuosi įžvalgomis - tomis mintimis, jausmais, kuriuos tas sapnas sukėlė. Neretai būna taip, kad sapnuotojas pasako - ne, mano širdyje tavo įžvalgos atgarsio nerado. Bet būna, kad pasako - o kaip man tai į galvą nešovė... Mano išsakyta mintis gali padėti sapnuotojui pažvelgti į savo sapną "kitomis akimis" - o kartais to ir tereikia. Bet gali ir nepadėti. Bet stengtis ir gilintis į kitų sapnus man nuo to mažiau įdomu nepasidaro

Mane mokė taip pat, bet kadangi mano kasdieninis darbas ir taip panašus į darbą prozektoriume, landžiojimas po kitų sapnus, kuriuose taip pat visi purvynėliai matosi, man nėra labai įdomus...Man įdomiau paskaityti, kaip tuos sapnus kas nors kitas interpretuoja

Sveikos 
Norėčiau žvilgsnio iš šalies į vieną savo sapną. sapnavau paryčiais, kai Mėnulis pasiekė pilnaties fazę
Diena saulėta. Kairėj vienkiemis, aš stoviu ganykloj, žolė tokia kaip dabar yra, sena ruda. Stovi priešais senas antkapis, juodo poliruoto akmens, viršuj kryžius iš to pačio akmens išpjautas, tik dabar pagalvojau, ant kieno iš artimųjų kapo būtent toks stovi
Ar po jo yra kapas- nežinau, gal... o gal greičiau tas paminklas nuimtas nuo kapo. Kas taip padarė- nežinau. (Žiūrint į sapno nuotaiką, turbūt tai mano vyras...) Vyras su sunkiu dideliu kūju sudaužo tą paminklą, jis nutrupa iki pusės, o iš vidaus išbyra stambus žvyras, keli akmenys didelių bulvių dydžio. Aš nesikišu, vaikštau šalia kaip tarsi "nė prie ko", tačiau viduj kažkiek nepatenkinta, tarsi nuostata, kad paminklas gali būti pašventintas ir daužyti jo nereiktų... ir dar todėl, kad tai jo užgaida, o gal ir ne
netoliese laksto dar maži vaikai, na, taip kaip vaikai laksto nerūpestingai...
Iš tikrųjų, berašydama susidėliojau pati... tačiau įdomu būti perskaityti interpretacijas...

Norėčiau žvilgsnio iš šalies į vieną savo sapną. sapnavau paryčiais, kai Mėnulis pasiekė pilnaties fazę

Diena saulėta. Kairėj vienkiemis, aš stoviu ganykloj, žolė tokia kaip dabar yra, sena ruda. Stovi priešais senas antkapis, juodo poliruoto akmens, viršuj kryžius iš to pačio akmens išpjautas, tik dabar pagalvojau, ant kieno iš artimųjų kapo būtent toks stovi

Iš tikrųjų, berašydama susidėliojau pati... tačiau įdomu būti perskaityti interpretacijas...

Papildau 
Sykį bepliurpiant vienam saite, vienas internetinis pažįstamas parašė, kad sapnavęs keistą sapną, kuris iki šiol neduoda ramybės. Na, mudu buvom šiek tiek pažįstami, tai pasiūliau pažiūrėti. Jis parašė tą sapną. Vienareikšmiškai matėsi magijos simboliai, kad jis įsipainiojęs į tam tikros pakraipos istoriją ir kad kai kas dėl jo pergyvena. Tačiau suveikė logiški stabdžiai- iš kur pas tooookį žmogų tokie ryyyyšiai...
Na, dėl tos priežasties parašiau sušvelnindama interpretacijas
Paskui kai jis parašė kaip yra iš tikrųjų... Buvo grynai taip, kaip atrodė iš pirmo žvilgsnio. Tik tada dar nežinojau, ką pasąmonė nori pasakyti per laiptų įvaizdį.

QUOTE(artitoli @ 2010 04 01, 11:56)
? Dalinuosi įžvalgomis - tomis mintimis, jausmais, kuriuos tas sapnas sukėlė. Neretai būna taip, kad sapnuotojas pasako - ne, mano širdyje tavo įžvalgos atgarsio nerado. Bet būna, kad pasako - o kaip man tai į galvą nešovė... Mano išsakyta mintis gali padėti sapnuotojui pažvelgti į savo sapną "kitomis akimis" - o kartais to ir tereikia. Bet gali ir nepadėti. Bet stengtis ir gilintis į kitų sapnus man nuo to mažiau įdomu nepasidaro 

Sykį bepliurpiant vienam saite, vienas internetinis pažįstamas parašė, kad sapnavęs keistą sapną, kuris iki šiol neduoda ramybės. Na, mudu buvom šiek tiek pažįstami, tai pasiūliau pažiūrėti. Jis parašė tą sapną. Vienareikšmiškai matėsi magijos simboliai, kad jis įsipainiojęs į tam tikros pakraipos istoriją ir kad kai kas dėl jo pergyvena. Tačiau suveikė logiški stabdžiai- iš kur pas tooookį žmogų tokie ryyyyšiai...

Sveikos, as taip pat noreciau papasakoti vienos nakties rysku sapna ir kad kas nors pakomentuotu
kazkaip jis vis dar islikes mano atminty nors sapnavau senokai
taigi ieinu i kazkoki dideli balkona, zodziu suprantu kad tai balkonas taciau jis atrodo kaip didele sale, matau ten sokancias poras, o vienas vaikinas kazkodel ziuri imane klausiamu zvilgsniu taciau jo veidas ir rankos tokie, na net sunku paaiskinti, lyg nudege, lyg tai alergija kazkokia, taciau jis tepasi kazkokiu tepalu ir kasosi, ir akys jo liudnos nes praso mano pagalbos ir kad as uzsirasyciau jo skype varda
as jau buvau berasanti, po to pagalvoju, nea, negaliu taip daryti nes jei vyras pamatys, tai neteisingai mane supras
tai suprantu tiek kad greiciausiai tas vaikinas tai kazkokia mano dalis kuria bijau atskleisti savo vyrui
taciau kas butent?

tai suprantu tiek kad greiciausiai tas vaikinas tai kazkokia mano dalis kuria bijau atskleisti savo vyrui

Labas
Ką reišktų nuolat sapnuoti savo problemas,bet sapnuoti taip,kad jos neva išspręstos.
Tarkim,nesusitvarkiau namų,o sapnuoju kad susitvarkiau,nepašėriau augintinio,ir sapnuoju kad pašėriau ir t.t.? Nuolat nuolat mane kankina tokie sapnai.Galvoju,čia tik taip..?
Ir dar,ką reišktų sapnuot savo baimes? Tarkim bijau kažką prarast,ir sapnuoju,kad prarandu..Arba bijau kažkur likt,ir sapnuoju kad lieku?
Vat tokie sapnai man dažniausiai pasitaiko.Nežinau,ar čia ką nors reiškia,ar čia tik taip..Įsivaizduoju..

Ką reišktų nuolat sapnuoti savo problemas,bet sapnuoti taip,kad jos neva išspręstos.
Tarkim,nesusitvarkiau namų,o sapnuoju kad susitvarkiau,nepašėriau augintinio,ir sapnuoju kad pašėriau ir t.t.? Nuolat nuolat mane kankina tokie sapnai.Galvoju,čia tik taip..?
Ir dar,ką reišktų sapnuot savo baimes? Tarkim bijau kažką prarast,ir sapnuoju,kad prarandu..Arba bijau kažkur likt,ir sapnuoju kad lieku?
Vat tokie sapnai man dažniausiai pasitaiko.Nežinau,ar čia ką nors reiškia,ar čia tik taip..Įsivaizduoju..

QUOTE(artitoli @ 2010 04 01, 11:32)
Čia galiu pasiūlyti simbolių žodyno interpretacijas. Skrydis sapne dažnai reiškia norą pabėgti nuo realybės ("atitrūkti nuo žemės"), norą išsivaduoti iš pernelyg didelių reikalavimų ar spaudimo (tarytum iš žemės traukos zonos pabėgti).
Kadangi sapnas yra neramus, su aliuzija į kažką negero, aš taip jį sau interpretuočiau - jaučiu didelę įtampą dėl to, kas vyksta mano gyvenime, galbūt norisi nutraukti slegiančius ryšius ar atsikratyti nepakeliamos atsakomybės naštos, tačiau tuo pat jaučiu didelę katastrofos baimę - kad nebus gerai. Įdomu, ar bombos sprogsta ar ne? Sprogimas galėtų liudyti apie emocijų perteklių ("sprogstu nuo emocijų"), jei bombos tiesiog krenta - tai gali kalbėti apie iki galo neįsisąmonintą baimę dėl iki galo neaišku ko.
Dar labai svarbu, kokias pačiai jausmus ar mintis sukėlė sapnas. Man, pvz, pirma mintis buvo apie karą - o karas man nuo vaikystės yra kažkas labai tragiško ir siaubingo. Todėl savęs klausčiau - kas vyksta mano gyvenime tokio baisaus (ko galbūt aš nenoriu ar negaliu pastebėti), kad pasąmonė man išmeta tokį baisų simbolį? Kita vertus, gal pačiai lėktuvai ir bombos sapne nesisiejo su kažkuo baisiu - tada visai kiti klausimai sau ir kitos interpetacijos.
ačiū labai už komentarą.
dbr jaučiu savo gyvenime įtampą. kaip ir viskas gerai, jokių bėdų. bet, gal ir durnai, kyla minčių, kad kažkas atsitiks, kad negali būti gerai. esu optimistė, veju blogas mintis...
tai ir lieku tokioje nežinioje....gal tiesiog čia mano pasamonės, tokių negerų minčių, simboliai.