QUOTE(Neox @ 2010 05 09, 01:54)
gal kuri gali paaiskint jau kelios dienos is eiles sapnuoju kad mano mama man sutrukdo mano planus, viena kart sapnuoju kad ji zino kad as esu pakviesta i vestuves ir ji man sutrukdo jose dalyvauti, poto vel esu suplanavus savo diena ji vel sutrukdo, arba atejus pas mane i namus man ji indus plauna

nu kaip sakant as kazka suplanuoju bet per ja neivykdau savo planu, ir taip beveik kasnakt sapnuoju

as gyvenu italijo ji lietuvoj

gal kuri galetut paaiskinti ka galetu reiksti
Sapne labai ryškus ribų ne(si)laikymo motyvas ir, sakyčiau, privatumo pažeidimo daug. Galbūt santykis kalba apie kažkokius neišspręstus santykius su mama? O gal mama simbolizuoja šiaip kokius svarbius žmones, kurie turi didelės įtakos sapnuotojos gyvenimui?
Kas tie neišspręsti santykiai? Visų pirma, krenta į akis, kad mama kišasi, sutrukdo, griauna... susidaro įspūdis, kad sapnuotoja yra kažkuria prasme priklausoma nuo mamos, nes mama vis dar turi galios kontroliuoti sapnuotojos gyvenimą. Kokiu būdu? gal mama tiesiogiai reiškia nepritarimą kažkokiems dukters veiksmams, kurie dukteriai (sapnuotojai) atrodo priimtini ir svarbūs? O gal tas mamos trukdymas reiškiasi per vertybes, gyvenimo būdą, nuostatas, kurias turi mama ir perdavė jas sapnuotojai (savo dukrai) ir kurios, deja, nepadeda įgyvendinti savo (sapnuotojos) gyvenimo plano, nes yra ne sapnuotojos supratimas apie gyvenimą, o jos mamos? Įdomu tai (kiek supratau iš aprašymo), kad sapnuotoja nesipriešina mamos veiksmams (pažeidžiamas sapnuotojos privatumas, asmeninė erdvė, supratimas apie pasaulį), o tarytum nusileidžia jos autoritetui ir galiai - gal sapnuotoja mano, kad mamos sprendimai yra gerbtini ir geri vien dėl to, kad ji mama? o gal labai pasitiki mama ir mano, kad mama netinkamų sprendimų nesiūlys...? Bet kuriuo atveju sapne yra nepasitenkinimo mamos dalyvavimu sapnuotojos gyvenime...

(Jei ne mamos dalyvavimu, tai kažkokio kito svarbaus asmens ar asmenų, bet man sapnas panašesnis į būtent santykių su mama atspindį).
Bendrai paėmus, sapnas dar gali kalbėti apie tai, kaip apskritai sapnuotoja įsivaizduoja motinystę ir kokia ji mato save kaip mamą - iš sapno panašu, kad motiniškumas matomas kaip autoritetas, galia, kontrolė (be visų kitų dalykų, kurių sapnas neliečia). Derėtų prisiminti, kad psichologai mano, kad asmens branda ir augimas galimas tik išsilaisvinus ir jaučiant vidinę nepriklausomybę nuo tėvų įtakos. Gal sapnas kalba ir apie tai, kad asmenybės augimas yra blokuojamas, nes nėra tos tikrosios laisvės nuo mamos įtakos...?