Įkraunama...
Įkraunama...

Sapnų reikšmės

gal kuri gali paaiskint jau kelios dienos is eiles sapnuoju kad mano mama man sutrukdo mano planus, viena kart sapnuoju kad ji zino kad as esu pakviesta i vestuves ir ji man sutrukdo jose dalyvauti, poto vel esu suplanavus savo diena ji vel sutrukdo, arba atejus pas mane i namus man ji indus plauna doh.gif nu kaip sakant as kazka suplanuoju bet per ja neivykdau savo planu, ir taip beveik kasnakt sapnuoju unsure.gif as gyvenu italijo ji lietuvoj unsure.gif gal kuri galetut paaiskinti ka galetu reiksti unsure.gif
Atsakyti
Sveikutes smile.gif sapnavau sianakt savo mirusi seneli.... sedziu taip ir jis ateina, as persigastu nes suvokiu kad jis yra mires, o jis ne... jis toks patenkintas sako man - buvau lauke, malku sukapojau. o as sakau - nu tu ir saunuolis . ir ziuriu i jo nosi, ji visa raudona , susales visas smile.gif
dar esu sapnavus kad soku su seneliu.
seip visad su seneliu sapnai buna labai trumpi ir bunam dviese va taip.
kas galetu pakomentuoti? wink.gif
Atsakyti
Artitoli, labai nuoširdžiai dėkoju už sapnelio paaiškinimą 4u.gif Tikrai padėjot susivokti kas yra kas. Nesenai pradėjau dirbti naujam darbe,ta sritis man visiškai nauja ir daug yra baimių,nežinojimo, galų gale nemokėjimo ir vietos tobulėjimui ir ėjimui į priekį. Visa tai ir persidavė į sapnus. Džiugu tai,kad tai ir padrąsinantis sapnas,kad tereikia nenuleisti rankų,stengtis,norėti dar labiau tobulėti ir viskas bus gerai smile.gif Ačiū dar kartelį 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Neox @ 2010 05 09, 01:54)
gal kuri gali paaiskint jau kelios dienos is eiles sapnuoju kad mano mama man sutrukdo mano planus, viena kart sapnuoju kad ji zino kad as esu pakviesta i vestuves ir ji man sutrukdo jose dalyvauti, poto vel esu suplanavus savo diena ji vel sutrukdo, arba atejus pas mane i namus man ji indus plauna doh.gif nu kaip sakant as kazka suplanuoju bet per ja neivykdau savo planu, ir taip beveik kasnakt sapnuoju unsure.gif as gyvenu italijo ji lietuvoj unsure.gif gal kuri galetut paaiskinti ka galetu reiksti unsure.gif

Sapne labai ryškus ribų ne(si)laikymo motyvas ir, sakyčiau, privatumo pažeidimo daug. Galbūt santykis kalba apie kažkokius neišspręstus santykius su mama? O gal mama simbolizuoja šiaip kokius svarbius žmones, kurie turi didelės įtakos sapnuotojos gyvenimui?

Kas tie neišspręsti santykiai? Visų pirma, krenta į akis, kad mama kišasi, sutrukdo, griauna... susidaro įspūdis, kad sapnuotoja yra kažkuria prasme priklausoma nuo mamos, nes mama vis dar turi galios kontroliuoti sapnuotojos gyvenimą. Kokiu būdu? gal mama tiesiogiai reiškia nepritarimą kažkokiems dukters veiksmams, kurie dukteriai (sapnuotojai) atrodo priimtini ir svarbūs? O gal tas mamos trukdymas reiškiasi per vertybes, gyvenimo būdą, nuostatas, kurias turi mama ir perdavė jas sapnuotojai (savo dukrai) ir kurios, deja, nepadeda įgyvendinti savo (sapnuotojos) gyvenimo plano, nes yra ne sapnuotojos supratimas apie gyvenimą, o jos mamos? Įdomu tai (kiek supratau iš aprašymo), kad sapnuotoja nesipriešina mamos veiksmams (pažeidžiamas sapnuotojos privatumas, asmeninė erdvė, supratimas apie pasaulį), o tarytum nusileidžia jos autoritetui ir galiai - gal sapnuotoja mano, kad mamos sprendimai yra gerbtini ir geri vien dėl to, kad ji mama? o gal labai pasitiki mama ir mano, kad mama netinkamų sprendimų nesiūlys...? Bet kuriuo atveju sapne yra nepasitenkinimo mamos dalyvavimu sapnuotojos gyvenime... g.gif (Jei ne mamos dalyvavimu, tai kažkokio kito svarbaus asmens ar asmenų, bet man sapnas panašesnis į būtent santykių su mama atspindį).

Bendrai paėmus, sapnas dar gali kalbėti apie tai, kaip apskritai sapnuotoja įsivaizduoja motinystę ir kokia ji mato save kaip mamą - iš sapno panašu, kad motiniškumas matomas kaip autoritetas, galia, kontrolė (be visų kitų dalykų, kurių sapnas neliečia). Derėtų prisiminti, kad psichologai mano, kad asmens branda ir augimas galimas tik išsilaisvinus ir jaučiant vidinę nepriklausomybę nuo tėvų įtakos. Gal sapnas kalba ir apie tai, kad asmenybės augimas yra blokuojamas, nes nėra tos tikrosios laisvės nuo mamos įtakos...?
Atsakyti
QUOTE(lucero @ 2010 05 09, 11:47)
Sveikutes smile.gif sapnavau sianakt savo mirusi seneli.... sedziu taip ir jis ateina, as persigastu nes suvokiu kad jis yra mires, o jis ne... jis toks patenkintas sako man - buvau lauke, malku sukapojau. o as sakau - nu tu ir saunuolis . ir ziuriu i jo nosi, ji visa raudona , susales visas smile.gif
dar esu sapnavus kad soku su seneliu.
seip visad su seneliu sapnai buna labai trumpi ir bunam dviese va taip.
kas galetu pakomentuoti? wink.gif

Kadangi senelį sapnuose galima interpretuoti kaip išminties, brandos, gyvenimiškos patirties simbolį, gali būti, kad sapnai apie jį aplanko būtent tada, kai arba trūksta kažkokio "vidinio patarėjo" gyvenimo situacijoj, arba kai daromi teisingi, pamatuoti ir brandūs sprendimai ir pasąmonė tarsi duoda "žalią šviesą" smile.gif Sakoma, kad miręs žmogus sapnuose pasirodo ne tam, kad persekiotų, o kad padėtų ir patartų simboline prasme, bet apie tai, kas sapnuotojai iš tikrųjų svarbu. Fantazuoju, ką sapnuotojai sako tas senelio darbas lauke: Ar tai, kad darbas gali teikti pasitenkinimą...? O gal, kad lauke būti sveika...? O gal kad metai, šaltis nėra kliūtis jaustis laimingu...?

Šokis su seneliu yra labai prasmingas - tarytum susiliejimas sapnuotojos jaunystės ir senelio brandos ir išminties. Šokis sapne kuria didelę energiją - gal ta anūkės ir senelio stipriųjų pusių sąjunga suteikia naujų jėgų gyvenimui?

Bendrai paėmus, kadangi sapnas apie konkretų, pažįstamą senelį, derėtų paanalizuoti, kokias savybes (ypač pozityvias) sapnuotojos senelis sapne simbolizuoja (koks jis yra prisiminimuose?) ir kokias savo vertybes bando per sapnus perteikti savo anūkei?
Atsakyti
Sveikutės,
gal kuri galėtų paaiškint ką galėtų reikšti toks sapnas. Jį sapnavo mano mama. Prieš pora mėnesių palaidojom močiutę (mamos mama). Taigi mama sapnuoja savo mirusią mamą , kad jį labai daug ir labai smirdančiai prikakojo į lovą. Pati močiutė sapne buvo labai gražia suknele apsirengus, su labai gražia šukuosena (mama sako, kad gyvos tokios gražios nebuvo mačius). Mama sako, močiutei, kad jinai tuojau viską sutvarkys, o močiutė jai sako: nereikia, vaikeli, aš pati. Tada viską surenka ir išeina. Tuo sapnas ir baigiasi, mama atsibudus jautėsi labai gerai, sako, taip lengva ir gera paliko.
Būčiau labai dėkinga jeigu kas galėtų paaiškinti 4u.gif
Atsakyti
4u.gif Ačiū Artitoli smile.gif na mano senelis buvo darbstus ir daug visko atlaike. Bet taip pat sirdyje buvo labai jautrus kaip ir as. Todel as jauciu toki artuma su juo. bigsmile.gif
Man ir įdomu tai, kad jis toks patenkintas grįžo iš lauko, juk žiemą kapoti malkas anoks čia malonumas lauke schmoll.gif bet tas sapnas parodo turbūt , kad net šaltyje nudirbtas darbas teikia džiaugsmo g.gif gal jis man sako dirbti ir bent savo darbu būt naudinga ir kai būsiu naudinga tai ir laimingesnė unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(lucero @ 2010 05 10, 11:23)
4u.gif Ačiū Artitoli smile.gif  na mano senelis buvo darbstus ir daug visko atlaike. Bet taip pat sirdyje buvo labai jautrus kaip ir as. Todel as jauciu toki artuma su juo. bigsmile.gif
Man ir įdomu tai, kad jis toks patenkintas grįžo iš lauko, juk žiemą kapoti malkas anoks čia malonumas lauke schmoll.gif bet tas sapnas parodo turbūt , kad net šaltyje nudirbtas darbas teikia džiaugsmo g.gif gal jis man sako dirbti ir bent savo darbu būt naudinga ir kai būsiu naudinga tai ir laimingesnė unsure.gif

Gali būti ir taip 4u.gif Jei aš sapnuočiau tokį sapną, man kiltų mintis, kad gal kalbama apie gebėjimą džiaugtis ir išnaudoti kiekvieną minutę prasmingai? Iš sapnų ir atrodo, kad turėjote artimą ryšį su seneliu - tie, kur papasakojote, sapnai tokie lengvi ir šviesūs. Senelis gali rodytis ir kaip moralinis autoritetas sapne - t.y. asmuo, į kurį galima ir/arba norisi lygiuotis savo gyvenimo būdu ar vertybėmis (nes tos vertybės, panašu, yra artimos ir pačiai) - tarytum švyturys ar gyvenimo "nukreipėjas", ypatingai gyvenimo situacijose, kuriose reikia priimti sudėtingus ar/ir su vertybėmis susijusius sprendimus.
Atsakyti
QUOTE(lucero @ 2010 05 10, 11:23)

Įsiterpsiu smile.gif
Man įdomiai pasirodė būtent senelio veikla- malkų kapojimas. Ir dar šaltyje.
Kam malkos reikalingos? Ugniai įkurti ir palaikyti degimą. Kas ugnis žmoguje? Jo gyvybingumas, kūrybiškumas. Tad sapnas gali būti traktuojamas kaip "labai geras". Tarsi pasąmonė sakytų, kad su pačios sapnuotojos gyvybingumu viskas tvarkoj, nebaisūs jokie šalčiai, tai yra, problemos. Jei sapnuotojos asmenybė nepasirūpina savo gyvybingumu, tai mielai jai padeda jos vidus, ji turi tam potencialą. Sušalęs, bet patenkintas, gyvybingas senelis irgi rodytų, kad gali būti, jog kažkokios problemos, kurias sapnuotoja gyvenime priima kaip šaltį, t.y. reikalų susitraukimą, stagnaciją, iš tiesų gali būti visai smagiai smagiai išsprendžiamos smile.gif
Tokios kilo mintys 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(be rėmų @ 2010 05 10, 12:37)
Įsiterpsiu smile.gif
Man įdomiai pasirodė būtent senelio veikla- malkų kapojimas. Ir dar šaltyje.
Kam malkos reikalingos? Ugniai įkurti ir palaikyti degimą. Kas ugnis žmoguje? Jo gyvybingumas, kūrybiškumas. Tad sapnas gali būti traktuojamas kaip "labai geras".

drinks_cheers.gif nebūčiau pamačiusi sapno šituo kampu g.gif
Atsakyti
Laba mergytės,

Gal galėtumėt paaiškint. Kelintą naktį iš eilės sapnuoju savo mirusį tėtį, jis nieko nedaro tik žiūri ir šypsosi, bet kažkodėl labai saulėtam fone. Gal ir kvailai nuskambėjo, bet man vis neduoda ramybės.. Gal dar kartais būtų nieko, bet dabar labai dažnai. Kiek ieškojau nete ka tai galėtų reikšt, tai vis kažkokios blogybės..
Atsakyti
Ačiū be rėmų wub.gif
Sapnavau nelabai gerą sapną šiąnakt dėl tėčio, kad mama sako, jog jam kažkas blogai su kraujagyslėm.... na bet man čia aišku kaip dieną, kad tai yra mano nerimas del tecio sveikatos doh.gif
Atsakyti