QUOTE(Praline @ 2010 09 01, 19:57)
Sapnavau toki baisu sapna, labai rysku, atsibudusi atsimenu viska su smulkiausiom detalem: As einu keliu link tokio miskelio netoli namu, aplink tuscia, nieko nera. Ir staiga mane uzpuola varna, astriu snapu kapoja man nugara, spranda, galva. As klykiu, baisus skausmas, bandau ja nuvyti ir negaliu. Labai daug kraujo. Tada is kazkur atbega kaimyne, varna kazkaip atplesia ir numeta i sona. Sako: Jezus Marija, visa kruvina, einam susitvarkysim pas mane. Nueinam pas ja, jinai man valo zaizdas, as verkiu, nes labai skauda. Sako tavo plaukai, slapi, varna apslapino kapodama... Sako negalima dabar ju plaut, susuko i kuodeli man plaukus, sako pora dienu neliesk, cia blogas zenklas. Ir viskas, pabudau. Kazkaip neduoda man ramybes tas sapnas jau visa savaite, kiek ziurejau internete, tai varna reiskia mirti
Labai galingas ir simboliškas sapnas. Viena vertus, varna gali reikšti mirtį (arba transformaciją) - bet čia greičiau simboline prasme, nei kad pranašiška.
Šiaip varna yra labai daugiaprasmis simbolis. Ją galima interpretuoti ir kaip negatyvų moteriškumą, ir kaip transformaciją (vidinius pokyčius), kuri sapnuotojai neša tik destrukciją (nes galbūt vyksta ne taip, kaip turėtų - keičiamasi ne ta linkme, kuri būtų į naudą). Mano akimis žiūrint, sapnuotoja jaučiasi puolama, žlugdoma ir skaudinama, bet ne išorės jėgų (nors gali būti ir jos), o vidinių "demonų" (kompleksų, blogų minčių, netinkamo elgesio). Tarytum sapnuotoja tampa pati sau priešė ir pati save skaudina.
Varna gali būti tiek labai stiprus teigiamas moteriškumo simbolis (išminties, pranašysčių, žinių saugotoja), tiek labai neigiamas (agresija, žiaurumas, puolimas). Kokį savo moteriškumą mes kuriamės ir kuriuo naudojamės, priklauso nuo mūsų pasirinkimų.
Kraujas sapne, kaip dažniausiai manoma, gali reikšti gyvybinių jėgų netekimą - tai, kas mane žlugdo gyvenime, man kainuoja daug jėgų ir emocijų.
Kaimynė - labai stiprus moteriškas simbolis, galintis reikšti pagalbą, paramą, supratimą, kurio sapnuotojai reikia. Gal ji reiškia, kad sapnuotoja ilgisi/jai reikia šilto bendravimo su moterimis ir visko, ką toks bendravimas moteriai reiškia? Gali būti, kad sapnas reiškia, kad nepaisant to, kad sapnuotoja gali būti skaudinama, ji su savo skausmu nėra ir nebus palikta viena, nes turi arba pakankamai vidinės moteriškos jėgos su viskuo susitvarkyti pati, arba turi paramos iš išorės.
Plaukai labai prasmingas moteriškumo simbolis - plaukuose slypi žmogaus jėga ir grožis. Sapnas sako, kad į stiprybės ir grožio šaltinį buvo pasikėsinta ir prireiks laiko (ir kantrybės), kad pavyktų jį atstatyti.
Bendrai paėmus, man sapnas kalba apie labai sudėtingus sapnuotojos santykius su savo moteriška prigimti, apie stiprų vidinį konfliktą arba apie juntamą stiprią grėsmę iš išorės.
Papildyta:
QUOTE(Obuolių Delčia @ 2010 09 02, 11:12)
o spygliai“?susmige i kojas,is pradziu rozes spygliai,po to mediniai.gal liga?
Gali būti ir liga (bet susijusi su kojomis arba galėjimu vaikščioti).
Arba gali būti, kad sapnas kalba apie tai, kad gyvenime yra kliūtys, kurios trukdo lengvai, neskausminga judėti į priekį ir/ar siekti savo užsibrėžtų tikslų (kojos yra įprastai interpretuojamos kaip judėjimo simbolis).