QUOTE(adaptacijaa @ 2010 02 20, 20:19)
Sapnas:
Ateinu aš į pamoką mokykloje (dažniausiai tai būna matematikos arba vokiečių k.). Ateinu visada paskutinė į klasę ir pavėlavusi. Vyksta kontrolinis. pamačiusi užduotis suvokiu, jog nelankiau to dalyko visą semestrą/metus ir nesusigaudau, kas vyksta. Kartais sapne bandau susiveikti vadovėlį ir "permest" paslapčia teoriją. Visada apima baimė, jog šitiek praleidus pamokų, mokytoja neprileis prie egzamino/"neišves trimestro" ir aš negalėsiu baigti mokyklos.
Aš to nesapnuoju, bet praktiškai prisimenu tokią būseną iš mokyklos laikų
Bet jei sapnuočiau, pirmiausia, bandyčiau aiškintis, ką slepia mano sapno elgesys ir ką jis bendro gali turėti su šiandiena.
Vėluoju, vadinasi, kažko vengiu, kažkame nenoriu dalyvauti, gal atidėlioju nemalonius dalykus. Vėlavimas (ypač chroniškas ir ypač į svarbius renginius) gali simbolizuoti pasyvią agresiją, t.y. nesąmoningai priešinuosi tam, kas man nepatinka ir tuo pačiu verčiu kitus jaustis nepatogiai dėl savo elgesio (netiesioginė agresija).
Paskutinė - atrodo, kad visi kiti viską daro laiku ir taip, kaip reikia. O aš va, paskutinė. Išskirtinė, nestandartas, bet ar visada jaučiuosi dėl to gerai?
Kontrolinis, kitaip, patikrinimas, įvertinimas to, ką žinau, išmanau, sugebu. Suprantu sapne, kad nesu pasirengusi būti vertinama, nes praleidau daug progų įgyti reikalingas žinias (kompetencijas, įgūdžius). Bandau cheat'inti, bandau paskutinę akimirką išmokti tai, kas galbūt padės man
kitiems įrodyti, kad kažką moku. Bet
savęs neapgaunu. Bijau, nerimauju, nes suprantu, kad galiu susigadinti savo gyvenimą čia ir dabar. Ir niekas nebus kaltas, tik aš.
Man šis sapnas yra apie sapnuotojos vengimą stengtis dėl svarbių gyvenimo pokyčių, arba pernelyg didelį sureikšminimą tam tikrų įvykių įtakos tolesniam gyvenimui. Įvykiai mums reikšmingi tiek, kiek jie
atrodo reikšmingi. O kuo jie atrodo reikšmingesni, tuo baimės, nerimo, nesaugumo, kaltės jausmai yra stipresni.