papasakosiu nerealu sios nakties sapna: bunu savo namuose ir girdziu stiklo duzi. nueinu prie stiklines vitrinos lango ir matau tokia kaip apvalia skylute isduzusia. lauke tamsu ir matau pora akiu zibureliu. lauke aplink mano nama lapes vaiksto. netoli ju ir kelios hienos. ir visos taip gresmingai nusiteike nori isiverzti i mano namus. as bandau ta stikla uzkamsyti, bet ziuriu, jis jau kitoj vietoj trupa ir tos lapes su hienom jau kisa kojas man i nama. as bandau jas gasdint, laikyt ta stikla, kad nesutrupetu, bet tu skyliu randasi daugiau ir pradedu bijoti, kad jos vis tiek ilis. vienu metu pagaunu hiena uz kojos ir sukandu jos kojos pirsta, galvodama, kad issigas skausmo, bet niekas neveikia, jos braunasi pas mane toliau. pagavau viena lape, nutraukiau jai galva bet tai nieko negelbeja. galop pradejau lipti laiptais aukstyn, kad kuo toliau pabegciau nuo tu zveriu.
QUOTE(zuikulis @ 2010 03 06, 21:40)
papasakosiu nerealu sios nakties sapna: bunu savo namuose ir girdziu stiklo duzi. nueinu prie stiklines vitrinos lango ir matau tokia kaip apvalia skylute isduzusia. lauke tamsu ir matau pora akiu zibureliu. lauke aplink mano nama lapes vaiksto. netoli ju ir kelios hienos. ir visos taip gresmingai nusiteike nori isiverzti i mano namus. as bandau ta stikla uzkamsyti, bet ziuriu, jis jau kitoj vietoj trupa ir tos lapes su hienom jau kisa kojas man i nama. as bandau jas gasdint, laikyt ta stikla, kad nesutrupetu, bet tu skyliu randasi daugiau ir pradedu bijoti, kad jos vis tiek ilis. vienu metu pagaunu hiena uz kojos ir sukandu jos kojos pirsta, galvodama, kad issigas skausmo, bet niekas neveikia, jos braunasi pas mane toliau. pagavau viena lape, nutraukiau jai galva bet tai nieko negelbeja. galop pradejau lipti laiptais aukstyn, kad kuo toliau pabegciau nuo tu zveriu.
Jeigu tai būtų mano sapnas, pagalvočiau, kad manau, jog visas pasaulis yra tarsi susimokęs prieš mane, kad aplink mane vien kenkėjai...O lipimas laiptais jau yra pasiekimas...

QUOTE(vaižgantė @ 2010 03 07, 00:20)
Jeigu tai būtų mano sapnas, pagalvočiau, kad manau, jog visas pasaulis yra tarsi susimokęs prieš mane, kad aplink mane vien kenkėjai...O lipimas laiptais jau yra pasiekimas...

aciu.

Prieš porą dienų sapnavau, kad į namą, kuriame gyvenu (gyvenu bute) veržiasi piktas juodas katinas. Aš jį mušu, metu lauk, o jis vis puola. Įkando man į pėdą, tuomet apsimoviau geležinius batus, kad katinas nekąstų ir jis atsitraukė. Tuomet jau pati bandžiau jį pagaut ir pribaigt...
Sapnininkas sakė, kad juodas katinas - mirtis arba priešai. Ir vakar sužinojau, kad mirė tolimas giminaitis...
Sapnininkas sakė, kad juodas katinas - mirtis arba priešai. Ir vakar sužinojau, kad mirė tolimas giminaitis...

QUOTE(Rhetta @ 2010 03 07, 14:26)
Prieš porą dienų sapnavau, kad į namą, kuriame gyvenu (gyvenu bute) veržiasi piktas juodas katinas. Aš jį mušu, metu lauk, o jis vis puola. Įkando man į pėdą, tuomet apsimoviau geležinius batus, kad katinas nekąstų ir jis atsitraukė. Tuomet jau pati bandžiau jį pagaut ir pribaigt...

Ar aplink tave nėra kokio nors bloga linkinčio žmogaus? Šis sapnas negalėtų reikšti mirties...

gal ir gerai toms, kurios sapnuoja trumpus ivykius, pas mane istisai serialai
. vakar nakti sapnavau, kad priejau prie vandens telkinio ir zinau, kad reikia plaukti, pasirinkau plaukti pasroviui, nes srove is tiesu didele, bet paskui pamanaiu, juk dar ir grizti reikes
, kaip as pries srove toki kelia parplauksiu
. ir apsisukau atgal. beplaukiant prie manes vis atsirasdavo visokie mano pazistami zmones, kurie bande itikinti, kad neplaukciau pries srove, pagaileciau saves, uzteks ir tiek, o as uzsispyriau ir neklausiau ju
. nespejau apsidairyt, o jau grizau i pradini taska, kur pradejau ir labai savim didziavausi
. tada atsisedau ant kopu virsaus prie staliuko ir ziuriu, kad apacioj tokia audringa jura selsta, o is visu pusiu bega ir i ja neria visokie zverys: stirnos, elniai, arkliai ir dar bala zino kas. salia manes stovi toks jaunas vaikinukas ir vyresnis vyras. as to jaunojo prisispyrus klausineju, kiek jam metu, o jis issisukineja ir nesako, tada ir tas vyras pradejo sakyt anam, ko cia spiriesi, bet jaunasis taip ir nepasake savo amziaus
.
kitas epizodas: tupiu prie upeliuko ir matau, kaip jame upetakiai plaukia, turiu meskere, bet galvoju, kad cia ilgai su ja zaisiu, todel griebiu su ranka ir traukiu i kranta puikius riebius zvilgancius upetakius. keleta ju istraukiau, numeciau mamai, o toji isdarinejo ten pat ant kranto. cia
visai negalimas sprendimas, nebent kokia sventa dvasia bus nakti ilindus
.
na, nereikia nei sakyt, kad keistai jauciuosi po tokiu sapnu

kitas epizodas: tupiu prie upeliuko ir matau, kaip jame upetakiai plaukia, turiu meskere, bet galvoju, kad cia ilgai su ja zaisiu, todel griebiu su ranka ir traukiu i kranta puikius riebius zvilgancius upetakius. keleta ju istraukiau, numeciau mamai, o toji isdarinejo ten pat ant kranto. cia

na, nereikia nei sakyt, kad keistai jauciuosi po tokiu sapnu

QUOTE(zuikulis @ 2010 03 09, 12:36)
gal ir gerai toms, kurios sapnuoja trumpus ivykius, pas mane istisai serialai
. vakar nakti sapnavau, kad priejau prie vandens telkinio ir zinau, kad reikia plaukti, pasirinkau plaukti pasroviui, nes srove is tiesu didele, bet paskui pamanaiu, juk dar ir grizti reikes
, kaip as pries srove toki kelia parplauksiu
. ir apsisukau atgal. beplaukiant prie manes vis atsirasdavo visokie mano pazistami zmones, kurie bande itikinti, kad neplaukciau pries srove, pagaileciau saves, uzteks ir tiek, o as uzsispyriau ir neklausiau ju
. nespejau apsidairyt, o jau grizau i pradini taska, kur pradejau ir labai savim didziavausi
. tada atsisedau ant kopu virsaus prie staliuko ir ziuriu, kad apacioj tokia audringa jura selsta, o is visu pusiu bega ir i ja neria visokie zverys: stirnos, elniai, arkliai ir dar bala zino kas. salia manes stovi toks jaunas vaikinukas ir vyresnis vyras. as to jaunojo prisispyrus klausineju, kiek jam metu, o jis issisukineja ir nesako, tada ir tas vyras pradejo sakyt anam, ko cia spiriesi, bet jaunasis taip ir nepasake savo amziaus
.

Laba

Man šitas sapnas labiau archetipinis apie giluminius asmenybės procesus nei kad kompensuojantis ar atspindintis tai, kas vyksta šiandien. Bet čia man taip

Visų pirma, kokias mintis ir asociacijas man kelia tekantis vanduo? Tėkmė, kaita, pokyčiai, gyvenimas, nestovintis vietoj, progresas... Sapnuotoja sapne renkasi aktyvumą, tėkmę, pažinimą, kažkuria prasme naujumą (tai, kas keičiasi), tačiau tuo pat metu nenori nutolti nuo išeities taško, t.y. tos vietos, kur prasidėjo jos pokyčiai, nes supranta, kad yra svarbu ne tik progresuoti, bet ir nepamiršti ištakų, t.y. šerdies to, kur prasidėjo kelionė (gal čia apie asmenybės šerdį? Arba esmines vertybes, nulemiančias gyvenimo pasirinkimus?). Žmonės priešinasi, bet sapnuotoja užsispyrusi, žino (nujaučia nuo žodžio nuojauta?) kas jai yra geriausiai, nepaisant aplinkos nepritarimo.
Epizodas su kopa: sapnuotojos santykis su jūra per atstumą, stebint ir stebintis tuo, kas vyksta. Jei interpretuojame jūrą kaip nepažintą savojo Aš pusę, pasąmonę, tai galima manyti, kad sapnuotoja bando susipažinti su savo neatrastomis gelmėmis, stebisi tuo, kad tame tiek daug instinktyviosios energijos ir jėgos (laukiniai žvėrys) arba mano, kad santykis su pasąmone užsimezga geriau pažinus savo instinktyvią prigimtį. Ir viso to fone sapnuotoja pamato du vyrus, įprastai simbolizuojančius tiek vidinį vyriškąjį moters pradą, tiek santykį su vyrais apskritai. Tame santykyje su vidiniu Aš juntamas konfliktas (du skirtingi vyrai), sapnuotojos noras pažinti vieną savo vyriškosios pusės pusę jaunesnę (juntamas užsispyrimas kaip ir plaukiant prieš srovę; pažįstama ne per esminius, kaip galima suprasti, bruožus t.y. bandant išsiaiškinti amžių, kas neatrodo svarbiausia pažįstant kitą (savo pusę)). Aš manyčiau, kad čia yra klausimas pačiai sapnuotojai o ką man reiškia vyriškumas? Kas apsprendžia vyrą? Ar tai jaunatvinė energija, fizinis pranašumas (jaunas vyras), ar atvirumas, kontrolė, išmintis (vyresnis vyras)? Ir, po velnių, kodėl man toks svarbus klausimas apie amžių? Nepažįstami vyrai sapne neretai gali reikšti šešėlinę asmenybės pusę tai ko nežinau ir dažnai bijau sužinoti; kartais autoritetus į ką lygiuojuosi? Kokias asmenybės savybes norėčiau savyje ugdyti ir turėti (taip interpretuojant, galima matyti, kad sapnuotoja neturi sau konkretaus atsakymo

Zuikuli, tavo sapnai tiesiog rodo, kas šiuo metu su tavimi vyksta...Serialus ir aš sapnuoju, nes esu mėgėja ryte ilgiau pamiegoti

QUOTE(zuikulis @ 2010 03 07, 00:29)
aciu.
siuo metu visos aplinkybes tersi yra susimokiusios pries mane ir labai nedekingai klostosi 

tokią mintį radau: kad bet kokia situacija, vykstanti su žmogumi, nukreipta jam į naudą, kad padėtų augti dvasiškai (berods Lazarevas šitaip sakė)
sunkiomis akimirkomis tokie išmintingi žodžiai labai pagelbėja..
ir dar..

QUOTE(aukso^gysla @ 2010 03 09, 17:58)
tokią mintį radau: kad bet kokia situacija, vykstanti su žmogumi, nukreipta jam į naudą, kad padėtų augti dvasiškai (berods Lazarevas šitaip sakė)
ir dar..

ir dar..

na, tikrai pritariu siai minciai. iki siol viskas ko man gyvenimas nedave o as iki asaru pykau uz tai, isejo man i gera. net keista kai pagalvoji...

Papildyta:
QUOTE(artitoli @ 2010 03 09, 12:19)
Laba
Man šitas sapnas labiau archetipinis apie giluminius asmenybės procesus nei kad kompensuojantis ar atspindintis tai, kas vyksta šiandien. Bet čia man taip

aciu artitoli, panasu i tiesa. aisku to, kas nera kasdieniai procesai, taip lengvai nepatikrinsi, taciau santykis su vyrais is tiesu pas mane neaiskus. visoje gimineje pas mus dominavo moterys, todel vyro vaidmuo man gyvenime neesminis, o kuo toliau gyvenu, tuo labiau sitas iskiepytas patyrimas trukdo ir trikdo. todel ir pradedu kapstyti visokias idejas, ieskoti savo santykio su aplinka, o ne tai, ka atsineciau is vaikystes.
QUOTE(mikimauze @ 2010 02 17, 23:49)
as sianakt sapnavau kad jungiant monitoriaus laida mane pradejo purtyti elektra ir negalejau laido paleisti,mamai pribegus paklausti kaip as jauciuosi paleidau ir sakau nieko tokio truputi papurte 

sitas mano sapnas issipilde su kaupu,buvo labai blogos naujienos

sianakt sapnavau kad vaikstau po zalios spalvos zolia(labai zalios,tokios grazios spalvos)nupjauta tika,kvepencia ir kazkoki vezima stumiau ar kazzka panasaus