Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikštynė

as savuosius pradejau nuo sesiu menesiu, pradzioj aisku vietoj stovedami zaide, bet poto ismoko ir labai patiko, o ir man lengvata, nereikedavo rankose tampyti, ir vaikscioti anksti pradejo patys abu nuo 9.5 menesiu
Atsakyti
maniškis vaikštynės paragavo 6mėn, o nuo 9mėn jam ji jau buvo nebereikalinga, ropot smagiau, patogiau ir laisviau. Dabar jau beveik vaikšto (virš 10mėn). Vaikas tvirtas ir sveikas, jokių problemų neturim. Svarbiausia, nelaikyt joje per ilgai ar netinkamame aukštyje. Pradžioj po 15min per dieną, vėliau ilginau laiką iki 2- 2,5 val.
Turim kelis bendraamžius draugus, kurie nenaudoja vaikštynių. Jie sunkiai patys pastovi. Vaikštynės ir kojytes tvirtina.
Mūsų masažistė net patarė vaiką bent jau trumpam supažindint su vaikštyne.
O ir man būdavo daug patogiau ir saugiau pasodint vaiką i vaikštynę ir bent 10 min ramiai atsisėst ir išgert kavą. Kas dabar jau sunkiai bepavyksta doh.gif
Atsakyti
Mes,vaikštyne dovanu gavo 9mėn ir iki šiol dar ja naudojam.Bijo mano mažiulė vaikščioti viena ir net stumdyti vaikštyne bijo. Matyt dar koki mėnesiuka ji bus geriausia mano mergicos draugė blush2.gif
Atsakyti
Savo mažulkapradėjome sodinti nuo 7 mėnesių , kai jau pati sedėti pradėjo po truputį, kiekvieną dieną sodindavome 5-10 min, po to kai jau tvirtai sedėjo, tai ir ilgesniam laikui .
Atsakyti
Mes į vaikštuką atsistojom beveik 7 men.Pradžioj buvom neilgai aie 10 min., paskui laika ilginom.Mamytes, saugokit, kad vaikas neišliptų, man jau taip buvo,vos spejau pagaut.
Atsakyti
QUOTE(Nordex @ 2006 06 05, 22:04)
Noriu paklausti, gal yra tokiu vaikstyniu, kuriose galima reguliuoti auksti?  g.gif

Pas reguliuojas
Gavom vaikštuka dovanų, tai mum daba7 mėn, bet aš įdedu tik 10-20 min. bet jau po biški pratinsiu gal ilgiau g.gif
Atsakyti
taigi, naudojome mes vaikštynę ir mum ji nepakenkė schmoll.gif pati jau vaikšto prisilaikydama, pėdutę stato taisyklingai. biggrin.gif nebenaudojam vaikštynės nuo 8 mėnesių, nes ji jau mum per maža.
Atsakyti
manąjai 10 mėnesių, vaikštynės net neturim ir nežadam pirkti....kenkia stuburiukui, kauliukams ir tt. esu įsitikinus, kad ne visi išradimai yra naudingi-vaikštynė viena iš jų 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ramuniuks1: 18 birželio 2006 - 09:12
QUOTE(ramuniuks1 @ 2006 06 18, 09:11)
manąjai 10 mėnesių, vaikštynės net neturim ir nežadam pirkti....kenkia stuburiukui, kauliukams ir tt. esu įsitikinus, kad ne visi išradimai yra naudingi-vaikštynė viena iš jų 4u.gif

sutinku, kad vaikštynė gali pakenkti, bet viskas kas per daug tas nesveika. vaikštynė mum buvo kaip žaislas. juo nepiktnaudžiavome ir skaudžių pasekmių nėra. 4u.gif bet tai yra kiekvienų tėvelių pasirinkimas. buvau taip pat prieš jas labai nusistačiusi ir tikrai nežadėjau pirkti. kadangi gavome dovanų, tai ir pabandėme. griežtai laikėmės gydytojų ir šiame forume aprašytų patarimų. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Medos mama @ 2006 03 22, 03:30)
labux, mano dukrytei jau 11men. be vienos savaites, ji puikiai sedasi, ropoja, stojasi, tik aisku dar nevaiksto, taciau mes esame pries vaikstynes. Ir stai kodel:

1) esu girdejusi kad vaikai po vaikstyniu nemoka kristi, t.y. krenta aukstielniki.

2) taip patarciau mamoms ir mazesnio amziaus vaikucius guldyt ant patiestu grindu, kai tik vaikutis pradeda vartytis.

3) beje, del pedutes statymo, ar vaikstyneje vaikutis ar ne geriausiai pedute taisyklingai padeda statyti velgi tie patys ortopediniai batukai: ir saugu vaikui del ciurnos, ir pilnapadyste nesivysto.

jos reikalingos na nebent kada ne kada, kai mamai labai reikia laisvos minutes, o vienas vaikelis negali pabuti,

Mano sūnui 9,5 mėn. puikiai sėdi, sėdasi, ropoja, stojasi, vaikšto įsikibęs, po truputį bando žengt pirmuosius žingsnius nesilaikydamas smile.gif Vaikštynę padovanojo kai kleckui buvo nepilnai 7 mėn. Naudojom gal mėnesį, nes paskui labiau patiko savarankiškai judėti, dabar vaikštynė naudojama vietoj stumduko arba karstosi ant jos doh.gif
Dėl aukščiau išvardintų puktų g.gif ...

1) mastau.gif kuo puikiausiai krenta ant užpakalio, negirdėjau, kad vaikštynės tai įtakotų mastau.gif

2) čia tai pritariu mirksiukas.gif Bet jau didesniam, bet dar nesistojančiam vaikui vaikštynė taipogi atveria daug galimybių - pvz. išmėtyti viską iš lentynų hihihi.gif

3) Taip, vaikštynėje patariama laikyti su batukais, bet kambary kasdien... man kažkaip nepriimtina. Įsivaizduoju kaip pati jausčiausi visą dieną su batais, todėl ir savo vaikui jų nededu. Kambary jis vaikšto basas, jei šalčiau - su kojinytėm.

Žinoma, kiekviena turi savo nuomonę smile.gif Nebūčiau pirkusi vaikštynės, nes labai jau trumpai mums ji pagal paskirtį tarnavo 4u.gif
Atsakyti
savo vaiko nestatau i vaikstyne. is draugu vaiku pastebejau, kad vaikstynes naudojantys vaikai pradeda veliau vaikscioti. ta pati sake ir gydytoja. Be to, pagal tyrimus yra patvirtinta, kad vaikstynes kenkia dubens kaulams ir isplecia vaiku pasauli ne pagal ju issivystimo lygi. neviskas, kas patinka maziukams yra gerai. Cia, kur gyvenu (ne Lietuvoje), pediatrai vieningai rekomenduoja vaikstyniu nenaudoti. Sekmes vaikstant vaikstynese ar be ju bigsmile.gif
Atsakyti
Jei turit bent mažiausių dvejonių verčiau nepirkit vaikštynės. Nes kur tik pas kokį gydytoją nueinam ar mankštas vis sako kad blogai deda kojytę, kad nenori mankštintis ir dar viskių velnių jie ten mato , ir vis kartoja matyt jau labai daug į vaikštynę dedam. O mes jos net neturim! Tai jei ją būtume turėję kas tada būtų buvę?
Atsakyti