Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikštynė

Pirmasis mano sūnus užaugo be vaikštynės. 7 mėn. vaikščiojo įsikibęs, o 9 jau turseno pats. Beje, kad vaikštynės neigiamai veikia stuburą įsitikinom patys, nes pusseserės mergytė, kurią statė į vaikštynę, pradėjo ne tik blogai dėlioti kojytes, bet ir iškrypo stuburas ar kažkas panašaus. Daktarai patvirtino, kad būtent nuo vaikštynės taip atsitiko. Nors iš pradžių niekas nieko nepastebėjo. Bėdos išlindo vėliau, po metų ar dvejų. Manau, kad vertėtų gerai pasvarstyti ar verta rizikuoti vaikučio sveikata. Gerai, jei nieko neatsitiks, o jei... g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lyra: 23 birželio 2006 - 15:44
ax.gif Mano nuomone vaikas turi pats gerai sedet kad galetu vaikstynej but, na jei musiskiui dar 5,5men bet ziuresim jei prades slaiuziot gal jos ne nereiks ax.gif Siap kamabary vaikstynej, reik vaikui uzdet nors tapkes bet butinasi su kietais uzkulniais kad teisingai detu peda, brolio vaikas ilgai vaikystej pilnapadyste gydesi ax.gif
Atsakyti
Na o mes ruošėmės ruošėmės vaikštynę įsigyti - taip ir neprisiruošėm. Jau nebereikia, nes dukrytė visur, kur jai prireikia, nuropoja ir įsikibus atsistoja thumbup.gif
Atsakyti
pradėjom baudotis vaikštyne beveik 8 mėn. nuo tada, kai vaikas jau pats savarankiškai stovėjo. labai keista, kai stato vaiką nuo 5, 6 ar net 4 mėn. tai juk labai didelis krūvis stuburui, kurio dar neprilaiko nugaros raumenys. o po to tėvai stebisi, kad jų vaikų stuburai iškrypę blink.gif
Atsakyti
na galvoju kad pradėsiu kai jau tvirtai sėdės pati, kol kas nesėdi g.gif nors jau pamėginom kokia pusę minutės...nepasakyčiau kad patiko, o gal tiesiog nauja ir išsigando kad ji juda...na bet kokiu atveju reikia dar sustiprėti mums...tai atidėjom vėlesniam laikui...
vyresnioji jei gerai pamenu nuo 7 mėnesių pradėjo pažintį su vaikštukais
Atsakyti
O mes visai vaikstynes nenaudojom ir nepasigedom
Atsakyti
Aš tai savo didžiąja nuo 5,5mėn. pradėjau statyti, bet tik iki 7 mėn. Kai jau pradėjo vaikščioti įsikibusi į lovytę ir šiaip į baldus, tai ir nebedėdavau į vaikštukus.
Atsakyti
QUOTE(dovesa @ 2006 07 01, 22:48)
O mes visai vaikstynes nenaudojom ir nepasigedom

mes vis žadėjom pirkti, ale žiūriu - nereik. Ropoja kuo puikiauisai, stovi, bando eiti - tai kam ta vaikštynė?
Atsakyti
PLanuoju pirkti vaikštynę (žinau yra įvairių nuomonių apie jas), tačiau aš nusprendžiau pabandyti ir įsigyti. PAtarkite į ką reikėtų atkreoipti dėmesį perkant vaikštynę? Dabar pastebėjau, kad kai kurios vaikštynės yra su dugnu, ar tai didelis privalumas ir kokia jo funkcija?Ar nerizikuoju pirkdama padevėtą vaikštynę?
Atsakyti
I vaikstyne pirkdama paziurejau paprastai - kad butu plati (kad neapsiverstu), kad butu reguliuojamas aukstis, kad butu plaunama sedyne. Ir su tokiais paprastai norais ji kainao 160 lt. Yra ir ta apacia, bet kam ji reikalinga - nezinau. Atseit, kai vaikstyne persidaro i supyne (musiskeje taip galima), tai kojoms pasideti. Kol kas as ta vaikstyne patenkinta. Yra tik vienas minsas - plastmasiu apacia yra astri, tai kai vaikas uzvaziuoja ant basu koju, tai blink.gif
Atsakyti
Tai ta apačia yra jei vaikštynė persidaro į supynę. Labai thumbup.gif funkcija, bent jau mums biggrin.gif Kol kas dažniau supuojamės, užtat jei kur nors reikia į kitą kambarį užsidaryt ( blush2.gif ), tai garantija, kad vaikas nenujudės ten kur nesaugu biggrin.gif Net patikrinau, mūsų vaikštynėj kraštai neaštrūs, pasirodo, ne visų tai bėda biggrin.gif Kainavo irgi 160 ...
Atsakyti
QUOTE(Dovanele @ 2006 07 25, 11:22)
Yra tik vienas minsas - plastmasiu apacia yra astri, tai kai vaikas uzvaziuoja ant basu koju, tai blink.gif

jeep.... kaip su peiliais biggrin.gif musu mažoji dabar irgi tokia ratuota po namus vaikšto tai visi į šonus lekiam kad ant kojų neužvažiuotų doh.gif o vaikas nesupranta ko mes ten spraigom..... lotuliukas.gif
bet žinot man tai baisiausias dalykas jose muzikėles (jei jas taip galim pavadinti) doh.gif nežinau kaip vaiko psihiką bet mano tai tikrai traumuoja tokios baisybės... tai man didžiausias privalumas vaikštynėje kad tas padėklas su tais baisiais garsais nusiima biggrin.gif prieš perkant vaikštukus paprašykit kad įdėtu elementus ir paklausykit kas slepias po tais spalvingais mygtukais mirksiukas.gif
Atsakyti