Įkraunama...
Įkraunama...

** Šiauliečiai stato svajonių namus **

QUOTE(Dovis @ 2010 01 21, 21:02)

O ka apie dujas rasei? Turetum dujas, nepirktum indukcines? Nu tu visai. Juk cia toks pats geris,kaip ir sildomos grindys lotuliukas.gif
Giedre nebeitikinek biggrin.gif ir nesinervuok biggrin.gif Vat sedziu dabar basom kojom ir nesalta. Nereikia nei tapkiu, nei i koki adijala suktis. Nesalta biggrin.gif
Kada vel atvarysit biggrin.gif Tik valgyt pasiimkit. Mazoji visai apsidziaugtu,kavalieriu pamacius biggrin.gif

nu man and dujines patinka gaminti... uk turim elektrine (bet ten modelis tai baisiai primityvus doh.gif ) tai man pastoviai viskas pridega... o apie valyma nepagalvojau g.gif valyt tai baisiai nekenciu kaitlentes schmoll.gif kazkaip kol nesinaudoju tai net neisivaizduoju kad gali nebebuti tokiu reikalu kaip pridegimai ir sveitimai rolleyes.gif

mano maziukas susirgo verysad.gif tai atvarysim gal po poros sav kai pasveiksim ir kai vieni du liksim mirksiukas.gif bet zinok kiek pabendraujam su mazais vaikais tai tavo Kotre vienintele taip graziai moka su leliuku elgtis, o visi kiti tokie gruboki -negali prileisti arti isvis... smile.gif
Papildyta:
dovis, klausk manes apie darzus smile.gif man rupi irgi darzai ir patinka augint viska smile.gif blush2.gif ko pas uosvius nesikonsultuoji? mirksiukas.gif
Atsakyti
Su tais darzais jauciu mus pas darzininkus iskraustys biggrin.gif
Papildyta:
As svajoju apie va toki elegantiska, miestietiska darziuka smile.gif Skolinuos is kt temos.

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dovis: 21 sausio 2010 - 19:34
QUOTE(giedre.v @ 2010 01 21, 19:37)
ai tu apie zidini ir ortakius... ar pagalvojau, kad tu visai nevedziosi ortakiu... tai kaip gi tada ventiliacija?
Papildyta:
as jau pavargau visus itikineti, kad grindinis sildymas yra geris...kad mes gyvenam jau 4 metai ir tt ir panasiai  biggrin.gif  doh.gif as tik uz grindini. o kiti darykit kaip jums norisi  biggrin.gif

Ventiliacijai pas mane bus ..pala.paqskaiciuosiu.. apie desimt kanalu.. taip architektas pabraize... g.gif Vien is virtuves du kanalai paskaiciuoti. Vienas garintuvui kitas seip,palubyje papildomas. negaliu nesutikti. I didiji kambari ventiliacijos kanalas. I garaza du kanalai,i priespirti vienas i priespircio dusa kitas,i pirti dar vienaskanalas Antram aukste i vonia dar vienas.. I sandeliuka dar vienas,i katiline taippat reikia ventiliacijos.. Plius trys kamino skyles zidiniui viena skyle,peciui viena ir pirciai viena.. Kaminu kaip gamykloj.. Gerai kad tos ventiliacines angos nera brangios,ko nepasakysi apie schiedel kaminu sistema.. Sendiena paskaiciavau,viskam reiktu apie 11t litu.. g.gif
Papildyta:
QUOTE(Dovis @ 2010 01 21, 19:46)
Nu nerasoja. Tik vienoj patalpoj pasidarem pravala. Skalbykloje padare oro padavima,o istraukimo nera doh.gif  Tai turiu mikroventiliacija atidaryti arba duru neuzdaryti, kitaip upeliai per langa bega.
Pas mus indukcine ir jokios kitos nenoreciau. Kodel kiti nori dujiniu as niekaip neikertu. Vien ka reiskia valymas. Sita nubraukei ir viskas. O su dujine, kol viska iskilnoji ,isvalai, vel sudelioji. Pats slyksciausias darbas smile.gif  O mums puodu reikejo, tai ne beda tie pokyciai smile.gif
Cia delekonomiskumo ar del ko toks poziuris?
Is pat pradziu prisiklause visokiu patareju ir mes buvom nusprende kambariuose kabinti radiatorius. Bet kai pagal kvadratura kambariu pradejo skaiciuoti kokio  dydzio cia tu radijatoriu reiktu. Tai nebenorejau as to vaizdo. Gana dideliu musu atveju reikejo. Tai greitai nusprendziau,kad bus grindinid. Ir nei trupucio nesigailiu. Oras gal kiek sausesnis. Bet man tai nesudaro jokio diskomforto. Buvau uzsimanius oro drekintuvo, bet cia daugiau del odos,nei del nosies smile.gif Kitam name vel daryciau grindini smile.gif

Apie ka tu cia biggrin.gif  lotuliukas.gif

Cia delekonomiskumo ar del ko toks poziuris?

Taip,cia ekonomiskumo sumetimais. cool.gif

Papildyta:
QUOTE(giedre.v @ 2010 01 21, 19:50)
tai taip ir turi buti. plyteles kaip bebutu jos yra ar keramika, ar akmuo, ar stiklas... t.y. silumos pralaidumas kitoks. o ant medzio ta siluma jauciasi maloniai, ne karsta. tai yra tik sildymo budas, o ne sildytuvas  mirksiukas.gif jei temperatura visur vienoda, vadinasi, kad ir plyteles ir medis (ar laminatas) praleidzia ta siluma ir patalpos syyla. taigi rezultatas yra  thumbup.gif
ir dar, tuose kambariuose kur radiatoriai grindys vesios, bet patalpoj silta, o cia visur vienodai silta kojytem ir patalpoj silta... krc geris, sakau gi  lotuliukas.gif

Drystu priestarauti kad medis taippat praleidzia siluma kaip plyteles. Oi nera,taip nera.. schmoll.gif

Pateiksiu toki elementary pavyzdi. paimkite desimt sm muro sienos ir desimt cm medzio masyvo sienos. Spekite kas geriau sulaikys siluma arba salti?
Papildyta:
QUOTE(jova @ 2010 01 21, 19:52)
tai kad rekuperacine paima sviezia ora is lauko ji pasildo iki reikiamos temp ir ileidzia i vidu  mirksiukas.gif  o jei prisiveisia to brudo tai cia jau kitas klausimas... beda tada jau turbut, juk valyt nelabai eitu ko gero g.gif  g.gif

Negi rekuperacinei nesikeicia filtrai?
unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2010 01 21, 17:42)
**Ventiliacijai pas mane bus ..pala.paqskaiciuosiu.. apie desimt kanalu.. taip architektas pabraize...  g.gif  Vien is virtuves du kanalai paskaiciuoti. Vienas garintuvui kitas seip,palubyje papildomas. negaliu nesutikti. I didiji kambari ventiliacijos kanalas.  I garaza du kanalai,i priespirti vienas i priespircio dusa kitas,i pirti dar vienaskanalas Antram aukste i vonia dar vienas.. I sandeliuka dar vienas,i katiline taippat reikia ventiliacijos..  Plius trys kamino skyles zidiniui viena skyle,peciui viena ir pirciai viena.. Kaminu kaip gamykloj..  Gerai kad tos ventiliacines angos nera brangios,ko nepasakysi apie schiedel kaminu sistema..  Sendiena paskaiciavau,viskam reiktu apie 11t litu.. g.gif

***Drystu priestarauti kad medis taippat praleidzia siluma kaip plyteles. Oi nera,taip nera..  schmoll.gif 

Pateiksiu toki elementary pavyzdi. paimkite desimt sm muro sienos ir desimt cm medzio masyvo sienos. Spekite kas geriau sulaikys siluma arba salti?

** tai visgi ortakiu tau reiks?
*** paskaityk atidziau mano posta, kuri cituoji... as nesakau, kad plyteles ir medis siluma praleidzia taip pat. kaip tik teigiu, kad plyteles geriau praleidzia. tiesiog syla ir tas ir tas. kazkaip nesusikalbam paskutiniu metu biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Dovis @ 2010 01 21, 17:33)
Papildyta:
As svajoju apie va toki elegantiska, miestietiska darziuka smile.gif  Skolinuos is kt temos.

user posted image

o jee bigsmile.gif ir as tokio noreciau bigsmile.gif bet jauciu reiktu tuos medinius soniukus vis atnaujint kas keli metai, nes pradetu puti g.gif
Atsakyti
QUOTE(giedre.v @ 2010 01 21, 19:54)
irenginejant grindini sildyma, vamzdukai yra uzpilami betonu. taigi ir vienu ir kitu atveju ta betona sildai  mirksiukas.gif cia mano kuklia, ne statybininkes nuomone  smile.gif

Taip,sildai betona,bet siluma kyla i virsu ir kai sutinka kliuti-siuo atvieju medi-ji sustoja ir pleciasi. jei isivaizduojate kad vamzdukai ikaitina visa betona,tai klystate. Sunku mupasakoti. Siluma nuo vamzdzio kyla piltuvelio forma. Tai yra nuo vamzdzio platyn i virsu. Netgi perplonas betono sluoksnis nera gerai nes tada betonas sils juostomis o ne tolygiai. tai vat. tarp tu piltuvelio formos silumos zonu yra ir saltu zonu kurios ir isyla kai nebera kur silumai detis. Sunaudojama kurkas daugiau silumines energijos. O medis nera geras laidininkas tai ir stabdo silumos issiverzima i virsu. va del ko as nedesiu po medinem grindim sildymo. Plius medis labai vaiksto ant sildomu grindu ir prie gero nepriveda. Aisku yra tam trisluoksnis parketas kuris pakencia silumos svyravimus.. Tai vat tokia mano nuomone. Aisku faina kai grindys siltos,bet Norisi sutaupyti ir dar tureti gera estetini vaizda namie,kury sunku sukurti kai grindys vien plyteles namie. Na jus jau nepykite del mano tokios nuomones,bet yra kaip yra.. cool.gif
Papildyta:
QUOTE(Dovis @ 2010 01 21, 20:33)
Papildyta:
As svajoju apie va toki elegantiska, miestietiska darziuka smile.gif  Skolinuos is kt temos.

[

va,va toks ir pas mane isipaisytu i sklypa smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo biesas66: 21 sausio 2010 - 19:57
ooo kokios diskusijos bigsmile.gif

pas mus nesildomos grindys kambariuose ,bet be tapkiu vaikstom visi smile.gif
del sauso oro - sausas nors nesildomos grindys .... mirksiukas.gif trukumas man dregmes ,gerai kaip silti namai ,tai vedintis galiu istisai smile.gif gaunu is lauko gaivos ir dregmes smile.gif

o del elektros tai mes pavarem si menesi 800 kilovatu blink.gif nesuprantu is kur ,nuo ko cia taip doh.gif

del darziuku ,tai as jau rudeni susiruosiau ji....kaip sakant mano tevai suruose rolleyes.gif
bus labai idomios formos , saulute su spinduliukais thumbup.gif nedidukas ...bet man uztektinai ir si bus nusiraveti kaip mergikei is miesto smile.gif
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2010 01 21, 17:56)
Taip,sildai betona,bet siluma kyla i virsu ir kai sutinka kliuti-siuo atvieju medi-ji sustoja ir pleciasi. jei isivaizduojate kad vamzdukai ikaitina visa betona,tai klystate. Sunku mupasakoti. Siluma nuo vamzdzio kyla piltuvelio forma. Tai yra nuo vamzdzio platyn i virsu. Netgi perplonas betono sluoksnis nera gerai nes tada betonas sils juostomis o ne  tolygiai.  tai vat. tarp tu piltuvelio formos silumos zonu yra ir saltu zonu kurios ir isyla kai nebera kur silumai detis. Sunaudojama kurkas daugiau silumines energijos.  O medis nera geras laidininkas tai ir stabdo silumos issiverzima i virsu. va del ko as nedesiu po medinem grindim sildymo. Plius medis labai vaiksto ant sildomu grindu ir prie gero nepriveda. Aisku yra tam trisluoksnis parketas kuris pakencia silumos svyravimus.. Tai vat tokia mano nuomone. Aisku faina kai grindys siltos,bet Norisi sutaupyti ir dar tureti gera estetini vaizda namie,kury sunku sukurti kai grindys vien plyteles namie. Na jus jau nepykite del mano tokios nuomones,bet yra kaip yra.. cool.gif

tai dek trisluoksnes parketlentes ir nereiks sukt galvos del plyteliu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(giedre.v @ 2010 01 21, 21:20)
tai dek trisluoksnes parketlentes ir nereiks sukt galvos del plyteliu  biggrin.gif

panasu kad nesusisnekam tiksliai.. bet kalbam apie ortakiustavo zodziais,o mano zodziais-ventiliacijos kanalai. lotuliukas.gif

Trisluoksnis parketas taippat gerai sulaiko siluma ir jei isklosiu visa kambari bijau kad neuzteks tos silumos kuri praeis pro parketa... Tada dar kazkur reikes radijatoriu ir t.t.. Vienzo-pinigu taskymas mano nuomone...
Atsakyti
bus labai idomios formos , saulute su spinduliukais thumbup.gif nedidukas ...bet man uztektinai ir si bus nusiraveti kaip mergikei is miesto smile.gif
[/quote]

Kadangi pas mane vietos nepardaugiausiai,tai as mastau apie toki ,taip ir isivaizduoju aplink salotas,ridikelius ,virsui zemuoges thumbup.gif ,o jei nebereiks jug galima aplink geles spalvotas susisodint thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2010 01 21, 18:28)
panasu kad nesusisnekam tiksliai..  bet kalbam apie ortakiustavo zodziais,o mano zodziais-ventiliacijos kanalai.  lotuliukas.gif

biggrin.gif konkreciai nesusikalbam lotuliukas.gif tai ta nuoroda, kuria buvai imetes, kur keramikiniai ventiliacijos kanalai... tai viskas aisku, cia bus kamine... o kaip is visu tu tavo isvardintu patalpu tas oras pateks i ventiliacijos kanalus? tai kaip as suprantu reiks tu ortakiu... arba sakyk, kad atstociau, eisiu kiema kast lotuliukas.gif

Atsakyti
QUOTE(giedre.v @ 2010 01 21, 21:36)
biggrin.gif konkreciai nesusikalbam  lotuliukas.gif tai ta nuoroda, kuria buvai imetes, kur keramikiniai ventiliacijos kanalai... tai viskas aisku, cia bus kamine... o kaip is visu tu tavo isvardintu patalpu tas oras pateks i ventiliacijos kanalus?  tai kaip as suprantu reiks tu ortakiu... arba sakyk, kad atstociau, eisiu kiema kast  lotuliukas.gif

na jau ne,tikrai nepasakysiu kad atstotum lotuliukas.gif . Diskutuojam toliau. pas mane suplanuoti trys atskiri kaminai kurie isdestyti taip kad apjungia visas patalpas (ypatingai pirmame aukste) Plius vonia. Principas toks kad kiekvienam kambariui po skyle. Bet kadangi kambariu daugiau nei proto tai Antras aukstas liks be ventiliacijos angu.. Matyt architektas mano kad nebutina,plius dabar languose dedasi toks geras dalykas kaip mikroventiliacija kuri labai puikiai is tikro veikia. Tad vedinimo problemu tikrai nebus. beje,kaip pavyzdi turiu drauga kuris Neturi net ventiliacijos name ir ka-nieko gyvena sau patenkintas nei langai rasoja nei kas.. Jokiu sunkumu..
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2010 01 21, 18:44)
na jau ne,tikrai nepasakysiu kad atstotum  lotuliukas.gif  . Diskutuojam toliau. pas mane suplanuoti trys atskiri kaminai kurie isdestyti taip kad apjungia visas patalpas (ypatingai pirmame aukste) Plius vonia. Principas toks kad kiekvienam kambariui po skyle. Bet kadangi kambariu daugiau nei proto tai Antras aukstas liks be ventiliacijos angu.. Matyt architektas mano kad nebutina,plius dabar languose dedasi toks geras dalykas kaip mikroventiliacija kuri labai puikiai is tikro veikia. Tad vedinimo problemu tikrai nebus. beje,kaip pavyzdi turiu drauga kuris Neturi net ventiliacijos name ir ka-nieko gyvena sau patenkintas nei langai rasoja nei kas.. Jokiu sunkumu..

PAGALIAU thumbup.gif istempiau esmini dalyka lotuliukas.gif
as jau galvojau koki cia mandra buda esi sugalvojes ir nenori sakyti biggrin.gif gudriai cia architektas suprojektavo. pas mus tai reiks ortakiu. todel ir buvo labai jau smalsu.
siaip ventiliacijos bent siokios tokios tikrai reikia. nes kitaip ir kvapas namie atsiranda, ir dregme, ir langai rasoja, gali, ir pelesis isiveist... na taip sako, as nzn, bet nerizikuosim ir darysim priverstine (ar kaip ji vadinasi).
Atsakyti