Įkraunama...
Įkraunama...

Kačių kergimas

QUOTE(Vergine @ 2011 01 31, 01:03)
Sveiki smile.gif

Kai katės neturiu, su morčiais susiduriu tik tiek, kai kergiu arba, kai ateinu pas drauges, kurių katės morčiuoja biggrin.gif  tai nelabai apie kates ir žinau smile.gif
Įdomu, ar čia morčius, jei:
Katė jau savaitę kartais pasivarto, pasivolioja.
Pati laiveliu nesiriečia ir netgi prilietus jai užpakalį, jį tik kilsteli, bet nesiriečia, nebent kai prie pilvo "pakutenu", bet uodegos į šoną nesuka, o priartėjus katinui, šnypščia ir net pauostyt ar lyžtelt nesileižia.

Sveiki 4u.gif
na iš jūsų pasakojimo sunku kažką pasakyti... gali būti, kad ir nemorčiuoja, pvz. mūsų viena katytė, kuri dabar laukiasi (taigi morčiuot negali) prilietus jai nugarikę išsiriečia g.gif
matot, bendraujant virtualiai sunkiau suprasti blush2.gif jei papasakotumėt gyvai, būtų kur kas aiškiau..
O, kaip su katytės "kalba" ar rėkauja? Paprastai(priklauso nuo veislės) morčius pasireiškia ne tik užpakaliuko rietimu, bet ir garsiu pranešimu "aš morčiuoju - chebra!!!!" biggrin.gif
Jei katytė ištiesų morčiuoja, visai naturalu, kad katino iš karto neprisileidžia, taip dažnokai būna pradžioje, na bet čia jau laaaabai daug nuo katino priklauso, kaip ir anksčiau minėjau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo soncco: 31 sausio 2011 - 01:15
QUOTE(soncco @ 2011 01 31, 02:12)
Sveiki 4u.gif
na iš jūsų pasakojimo sunku kažką pasakyti... gali būti, kad ir nemorčiuoja, pvz. mūsų viena katytė, kuri dabar laukiasi (taigi morčiuot negali) prilietus jai nugarikę išsiriečia g.gif
matot, bendraujant virtualiai sunkiau suprasti blush2.gif jei papasakotumėt gyvai, būtų kur kas aiškiau..
O, kaip su katytės "kalba" ar rėkauja? Paprastai(priklauso nuo veislės) morčius pasireiškia ne tik užpakaliuko rietimu, bet ir garsiu pranešimu "aš morčiuoju - chebra!!!!"  biggrin.gif
Jei katytė ištiesų morčiuoja, visai naturalu, kad katino iš karto neprisileidžia, taip dažnokai būna pradžioje, na bet čia jau laaaabai daug nuo katino priklauso, kaip ir anksčiau minėjau.

4u.gif
Šeimininkė sakė, kad ji niekada nerėkia, o tik pamiauksi... tai ir sunkoka suprast...
Na vat man tas ir keisčiausia, kad ji nesiriečia, prisispaudus prie žemės, bet tik iškelia užpakaliuką... tai gal visgi nemorčiuoja... g.gif
Atsakyti
Gal čia yra žmonių, kurie nusimano spalvų genetikoje?

Pas mane yra katytė britukė šokoladinė colorpoint, niekur nerandu jai partnerio pointo Lietuvoje, kuris būtų su B kraujo grupe, nes ji turi B. Nenoriu kergti su katinu, kuris turi A, nes bijau rizikuoti kačiukų gyvybėmis. Taigi, Lietuvoje atradau du katinus, vienas yra kreminis, kitas šokoladinis sidabrinis marmurinis. Tai man įdomu, kas gautųsi sukergus tokius variantus?

BRI b 33 (chocolate point girl)
BRI e (cream boy)

Arba

BRI bs 22 (chocolate silver tabby)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Toumei: 07 kovo 2011 - 19:06
QUOTE(Toumei @ 2011 03 07, 20:05)
Gal čia yra žmonių, kurie nusimano spalvų genetikoje?

Pas mane yra katytė britukė šokoladinė colorpoint, niekur nerandu jai partnerio pointo Lietuvoje, kuris būtų su B kraujo grupe, nes ji turi B. Nenoriu kergti su katinu, kuris turi A, nes bijau rizikuoti kačiukų gyvybėmis. Taigi, Lietuvoje atradau du katinus, vienas yra kreminis, kitas šokoladinis sidabrinis marmurinis. Tai man įdomu, kas gautųsi sukergus tokius variantus?

BRI e (cream boy)

Arba

BRI bs 22 (chocolate silver tabby)

Sveikute smile.gif
Pas mane ir chocolate (tik tabby) point katyte ir beje su B kraujo grupe...Deja neretai retesniu spalvu katytes turi B kraujo grupe...As ir kazkada ieskojau katino su B kraujo grupe ir radus buvau, tik is ju poravimosi nieko neisejo sad.gif((
Tad dabar ir su A gerai...siek tiek pavargti reikia, bet nieko...(parasyk man i AZ, pasidalinsiu kaip viskas vyksta, jei domins)

Siaip jei nori kad butu color point kaciuku, tai ir katinas turi buti color point ar bent jau tos spalvos nesejas!

Su cream berniuku, tai kaciukai-berniukai greiciausiai bus chocolate, gal lilac (jei katyte yra neseja lilac geno), o mergytes greiciausiai bus chocolate tortie...gal lilac tortie (...) Tiesiog pasidomek, kokiu spalvu buvo tavo katytes ir busimo kavalieriaus tevai ir seneliai...Teoriskai tai kaciukai berniukai gali buti visu spalvu (seal, chocolate, blue ar lilac), o mergytes - siu spalvu tortie varijantai smile.gif

O kergiant su chocolate silver tabby katineliu, kaciukai greiciausiai bus chocolate ar chocolate tabby (silver ar ne)...yra galimybe, kad ir lilac spalvos butu, jei abu tevai yra lilac spalvos nesejai

Tikiuos nors kiek aiskiau smile.gif
Atsakyti
Oho, labai ačiū už išsamius atsakymus, nes man tai čia dar spragos yra, nelabai aš išmąstau apie spalvų genetiką. Taip, aš žinau, kad norint pointų, grynų, reikia ir pointo tėvo (šiuo metu jau radau tinkamą partnerį Lenkijoje). Yra Lietuvoje du gražūs pointai, vienas cream point, kitas lilac point, bet abu su A kraujo grupe, o aš baisiai bijau rizikuoti, nors pripažinsiu, į Vilnių nuvežti katę poruotis ir nuvežti poruotis į Lenkiją - nepalyginamai pigesnis ir patogesnis variantas. Bet aš baisiai bijau dėl tos hemolizės, bijau, kad nesusitvarkysiu su kačiukais tas 24 valandas, kai reikės pačiai maitinti juos ir šildyti, o dar pridėkim katę, kuri bus baisiai išsinervinusi, kad atėmiau mažylius. Žodžiu, nežinau ar būčiau pasiruošusi psichologiškai visą tai iškęsti... Nes jeigu mirtų nors vienas kačiukas, aš niekad sau neatleisčiau, nes per pirmą vadą mirė viena katytė, o aš kaip transo būsenoje vaikščiojau, nors ir žinojau, kad mirė ji veikiausiai ne dėl hemolizės, o dėl gamtinės atrankos, bet gi tu paaiškink širdžiai...
Dėl kergimo su kreminiu katinu, jau šiek tiek man aiškiau darosi. Tas katinas neaišku ką neša iš tėvų, senelių, bet man atrodo, kad pas jį visi kreminiai pagrinde, tai berniukai gimtų tikriausiai kreminiai, gal šokoladiniai, bet tikėtinos ir point galimybės, nes mano katė point, tai pvž gautųsi koks nors kreminis point... Dėl mergyčių, būtent, pagrinde visos gautųsi šokoladinės vėžliukės, prie to pačio galimos point spalvos, tai pvž BRI h 33 man labai gražios katytės... Bet man kažkaip nesinori teršti geneoliginio medžio, nes pas Damą visi yra pointai, praktiškai gal tik vienas ar kitas katinas yra visiškai lilac arba choco. Pas ją daug lilac yra, vadinasi ant kačiukų turėtųsi gauti skiedimas, ane? Choco spalvą tikriausiai padarytų į lilac? Žodžiu, sunku čia susigaudyti, bet aš neatmetu galimybės, kad visgi, jei neišeis nukeliauti į Lenkijos kaimą, tai teks kergti arba su pointu A (ir bijoti), arba su kreminiu ir nebijoti, tik kaip aš sakau teršti geneologinį medį... Aišku, užterščiau tik vieną kartą, nes jau kita vada būtų su mano katinu, kurį ruošiuos pirkti, bet jaučiu negalėčiau susitaikyti, kad kreminį įmaišiau. biggrin.gif Keistuolė aš. biggrin.gif
Dėl to silver tabby berno, tai pagal mane gautųsi kažkas tokio BRI bs 21 33, galbūt BRI bs 22 33, bet tokių spalvų kiek supratau FIFe nepripažįsta, nes mačiau viename veislyne tokių spalvų kačiukus ir spalva buvo BRI x. Manau čia jau išvis per daug makalynės būtų su tokiu katinu. Jau tada geriau kreminį įmaišyčiau, lengviau sau atleisčiau... biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Toumei: 12 kovo 2011 - 20:08
Sveiki, labai reikėtų patarimo. Apie kates nežinau beveik nieko; Nežinau ar tinkamon temon rašau, tinkamensnės kažkaip neradau. Kaime sodyboje, kur vasarą beveik negyvenom, apsigyveno katė. Manome kad ji ten nuo pavasario įsikūrė, tik labai baugšti buvo, todėl atvažiavę tepamatydavom tik per pievą greit prabėgant. "Pričiupom" ją kažkur prieš mėnesį, kai prie malkinės draugas pagavo jos kačiuką. Tada jau jai nebuvo kur dingt ir teko su mumis susipažint, davėm valgyt, ir jau mūsų nebebijojo nuo tada. Kačiukas buvo dar mažytis, bet jau vaikštinėjo su mama. Sekantį kartą atvažiavom tik po dviejų savaičių. Katė mus pati pasitiko, kniaukė, prašė maisto ir visai nebebijojo. Bet kačiuko nebebuvo. Matomai jis kažkodėl neišgyveno. Katė buvo labai išbadėjusi, ji aplamai maitinosi tik tuo ką pati pasigauna- pelėmis, paukšteliais. Buvo kūdutė, o ir šiaip ji labai smulkutė, paprasta rainiukė. Matosi kad dar jauna, nes labai žaisminga. (nors čia galiu ir klysti.. nepažįstu kačių blush2.gif ) Jau mėnesį laiko maitinam ją. Šiaip ji visiška besotė smile.gif Negalim jai daug maisto įdėt, nes stengiasi viską ir suėst iškart doh.gif Taigi, gal būt todėl, pas ją atsirado pastebimas pilvukas biggrin.gif

Klausimas toks: ar negalėjo atsitikti taip, kad tik praradusi kačiuką, ji užmorčiavo ir.. jau laukiasi vėl?? Ar įmanoma kad katė pradėtų morčiauti savaitė po jauniklių netekimo? Kažkur skaičiau kad "laukinės" katės morčiauja du kart per metus ir viskas. Nors draugės naminė katė morčiaudavo kiek pamenu, be skaičiaus. Taigi, nežinau ką galvot. Būtų baisu jei ji ant žiemos kažkur sodyboje atvestų krūvą kačiukų unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(zebenkstiejka @ 2011 11 10, 01:27)
Klausimas toks: ar negalėjo atsitikti taip, kad tik praradusi kačiuką, ji užmorčiavo ir.. jau laukiasi vėl?? Ar įmanoma kad katė pradėtų morčiauti savaitė po jauniklių netekimo? Kažkur skaičiau kad "laukinės" katės morčiauja du kart per metus ir viskas. Nors draugės naminė katė morčiaudavo kiek pamenu, be skaičiaus. Taigi, nežinau ką galvot. Būtų baisu jei ji ant žiemos kažkur sodyboje atvestų krūvą kačiukų  unsure.gif

Gali būti, kad nėščia, laukinės katės gali morčiauti daugiau nei du kartus. Ar nesvarstote atlikti sterilizaciją?
Atsakyti
QUOTE(Colomba @ 2011 11 10, 10:30)
Gali būti, kad nėščia, laukinės katės gali morčiauti daugiau nei du kartus. Ar nesvarstote atlikti sterilizaciją?

Šiaip pagalvojus čia vienintelė išeitis būtų. Bet manau po tokių kankinimų ji tikrai išeitų iš mūsų sodybos kur nors kitur. Gaila būtų. Ji miega kažkur sodyboje, gal tvarte kur ant šieno, ar panašiai, žodžiu- ne naminė katė. Pabūna namie valandą, ir jau laukan jai reikia labai. Kaip ją reikėtų paleist į šaltį, visą išmėsinėtą?? Nežinau ar ant žiemos dabar tai daryti yra gera idėja.. Beto, girdėjau (gal čia tik gandai?) kad sterilizuotos katės nebegaudo pelių. Jei tai tiesa, gautūsi, kad ji padvėstų iš bado g.gif Kai būnam kaime, aišku šeriam ją, bet daug laiko ji ten būna viena, maistą susimedžioja pati, konteinerių jokių šalimais nėra.
Atsakyti
QUOTE(zebenkstiejka @ 2011 11 10, 10:55)
Šiaip pagalvojus čia vienintelė išeitis būtų. Bet manau po tokių kankinimų ji tikrai išeitų iš mūsų sodybos kur nors kitur. Gaila būtų. Ji miega kažkur sodyboje, gal tvarte kur ant šieno, ar panašiai, žodžiu- ne naminė katė. Pabūna namie valandą, ir jau laukan jai reikia labai. Kaip ją reikėtų paleist į šaltį, visą išmėsinėtą?? Nežinau ar ant žiemos dabar tai daryti yra gera idėja.. Beto, girdėjau (gal čia tik gandai?) kad sterilizuotos katės nebegaudo pelių. Jei tai tiesa, gautūsi, kad ji padvėstų iš bado  g.gif Kai būnam kaime, aišku šeriam ją, bet daug laiko ji ten būna viena, maistą susimedžioja pati, konteinerių jokių šalimais nėra.

Sterilizacija ne kankinimas. Kankinimas būtų leisti jai po kiekvienos rujos atsivesti kačiukų. Abejoju, kad kačiukai išgyventų žiemą.
Po sterilizacijos, kol užgis (galite tartis, kad siūtų tirpiais siūlais, tuomet nereikės vykti jų ištraukti), reiktų palaikyti katę namuose. Nebūtų jokios galimybės jos pasiimti į namus bent kuriam laikui?
Dėl pelių - gandai.
Atsakyti
QUOTE(Colomba @ 2011 11 10, 11:24)
Sterilizacija ne kankinimas. Kankinimas būtų leisti jai po kiekvienos rujos atsivesti kačiukų. Abejoju, kad kačiukai išgyventų žiemą.
Po sterilizacijos, kol užgis (galite tartis, kad siūtų tirpiais siūlais, tuomet nereikės vykti jų ištraukti), reiktų palaikyti katę namuose. Nebūtų jokios galimybės jos pasiimti į namus bent kuriam laikui?
Dėl pelių - gandai.

Nemanau kad atsivesti kačiukų yra kankinimas, tai visiškai natūralus gamtos dalykas g.gif kitiems gyvūnams tai tikrai ne kankinimas, tai kodėl katėms kančia? Kankinimas nebent šeimininkams, kai jų naminė katytė spintose priveda. Miesto valkataujančias kates vienareikšmiškai reik sterilizuoti. Aš į tą katę žiūriu ne kaip į naminį gyvūnėlį, ir ne kaip į valkataujantį (katės mieste prie konteinerių yra visai kas kita) o labiau kaip į laukinį, nes ji tokia ir yra. Tik džiaugiuosi, kad ji mūsų nebebijo ir nebesislapsto. Kai bijojo, mes matydavome ją tiek pat, kiek ir ežius, kiaunes, kėkštus ir kitus padarėlius, gyvenančius mūsų sodyboje ar kaimynystėje. Ežiukus ir kiaunes gal tada irgi reikėtų gaudyti ir sterilizuoti, kad jie nesikankintų vargšai lotuliukas.gif Juokas juokais, bet dar nežinau, iki kokios ribos man kištis į jos katišką gyvenimą ax.gif "Palaikyti namuose" reikštų atsivežti ją į Vilnių, mažą butuką. Ji ten sienom liptų, čia būtų tikrai kankinimas. Pasidaryti iš jos naminę katytę manau būtų tiesiog neįmanoma, o ir kam to reikia. Aš žinoma nebūčiau prieš, ir sąlygos tam yra, bet kaži ar savo noru katė iškeistų laisvą laigymą laukais ir miškais į tupėjimą įkalintai prie langelio sočiai ir iškastruotai mirksiukas.gif Tiesiog jau turiu vieną laukinį gyvūną namie (kranklį), ir kaip čia pasakius, didelis klausimas kur jam būtų geriau- lauke laisvėje, ar namie sočiam ir prižiūrimam.. Nesu kaipnors kategoriškai nusiteikus dėl sterilizacijos, tiesiog svarstau kolkas..
Atsakyti
QUOTE(zebenkstiejka @ 2011 11 10, 17:04)
Nemanau kad atsivesti kačiukų yra kankinimas, tai visiškai natūralus gamtos dalykas 

atmetus išvedžiojimus, o kačiukų negaila.... kai miršta iš bado... o jei išgyvens visi, bent įsivaizduojat kokią armiją katinų turėsite... Aš sode visas mergičkas sterilizavau, ir gyvena sau storulės patenkintos vargo nežino...ir populiacija nedidėja... dabar jų tik 12, (nes pernai visus jauniklius išdovanojau sugaudžius, po to sterilizavau suaugusias) ir visa tai iš vienos katės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Colomba @ 2011 11 10, 12:24)
Dėl pelių - gandai.

drinks_cheers.gif Dėl pelių absoliutūs gandai - mano abu sotūs kastruoti katinai gaudo peles kaip dideli, dideliais kiekiais.
Nepabėgs katė dėl sterilizacijos - katės prisiriša prie vietos, o ir nelabai susigaudo, kas joms ten įvyko...
Atsakyti