Įkraunama...
Įkraunama...

Kačių kergimas

Norejau paklausti Supermamu nuomoniu.
Kada ne per anksti katineliui pradeti lytini gyvenima? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Semi Sweet @ 2008 01 02, 21:56)
Norejau paklausti Supermamu nuomoniu.
Kada ne per anksti katineliui pradeti lytini gyvenima? 4u.gif

Patineliui nuo 8 men. :-), katytei nuo 14-16 men geriausia pirma karta kergti :-).
mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Alna @ 2008 01 07, 17:31)
Patineliui nuo 8 men. :-), katytei nuo 14-16 men geriausia pirma karta kergti :-).
mirksiukas.gif

Jūs visiškai neteisi, leisti kergtis katinui nuo tokio jauno amžiaus labai blogai. reikia sulaukti bent metų laiko. nes katinas formuojasi, o po kergimo keičiasi hormonai. jis tesiog visas išsinešti į šonus gali, praprasti savo grožį. dėl to ir skubama surinkti titulus nekergtiems katinams, nes vėliau jei pasikeičia ir pradeda pralaimėti parodose, nes pasunkėja, praranda grožį, atsiranda pagurkliai išveša snukis ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(Monoceros Devi @ 2008 01 07, 20:02)
Jūs  visiškai neteisi, leisti kergtis katinui nuo tokio jauno amžiaus labai blogai. reikia sulaukti bent metų laiko. nes katinas formuojasi, o po kergimo keičiasi hormonai. jis tesiog visas išsinešti į šonus gali, praprasti savo grožį. dėl to ir skubama surinkti titulus nekergtiems katinams, nes vėliau jei pasikeičia ir pradeda pralaimėti parodose, nes pasunkėja, praranda grožį, atsiranda pagurkliai išveša snukis ir t.t.

O čia tai jau galima būtų ir pasiginčyti 4u.gif Aramis Mažoji Arka, kaip tik galutinai susiformavo tapdamas tėveliu ir laurai didžiausi paskutinėse parodose. Žinoma tėveliu jis tapo kai turėjo 1 metus ir dar su trupučiu biggrin.gif
Čia gal reikėtų atkreipti dėmesį kokia veislė, bet teko matyti per daug masyvius rusiukus, nors jie ir nebuvo tėveliais, čia genai žaidžia, kam lemta tas ir stambės smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Mazoji_arka @ 2008 01 07, 19:13)
O čia tai jau galima būtų ir pasiginčyti  4u.gif  Aramis Mažoji Arka, kaip tik galutinai susiformavo tapdamas tėveliu ir laurai didžiausi paskutinėse parodose. Žinoma tėveliu jis tapo kai turėjo 1 metus ir dar su trupučiu biggrin.gif
Čia gal reikėtų atkreipti dėmesį kokia veislė, bet teko matyti per daug masyvius rusiukus, nors jie ir nebuvo tėveliais, čia genai žaidžia, kam lemta tas ir stambės  smile.gif

Sutinku Asta, kad galima ginčytis. bet 8 mėnesiai ir 1 metai yra nemažas laiko skirtumas. sutinku ir su tuo kad kaip genai žaidžia. Mano Ali kiek jau kerges, kaip kkūdas taip kūdas, o Apollo jau matėsi, kad pradėjo keistis po pirmo kergimo. Gal pas persus ar britus čia pliusas, o gal net ir meino meškėnus, ypač jei katinas per smulkus, o pas rytiečius, kur elegancija viskas, tai labai aiškiai matosi, kuris katinas jau kergęs o kuris dar ne smile.gif

bet vis tiek bendrąja prasme aš siūlau sulaukti kol katinas pasieks bent jau vienerių metų ribą.
Atsakyti
Dekoju visoms pareiskusioms savo nuomone, tai tik dar karta irodo, jog nuomones yra labai ivairios ir nera jos vienareiksmes smile.gif Dekoju 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Alna @ 2008 01 07, 18:31)
mirksiukas.gif

Patinas oficialiai gali kergti tik nuo 10 mėn., ir tai tik turėdamas įvertinimus atviroje klasėje mirksiukas.gif Geriausia patinui leisti kergti ne anksčiau nei jam sueis 1 metai, o dar geriau ir čiut vėliau kokių 14 mėn. amžiaus.
Atsakyti
QUOTE(SoftKiss @ 2008 01 08, 23:50)
Patinas oficialiai gali kergti tik nuo 10 mėn., ir tai tik turėdamas įvertinimus atviroje klasėje  mirksiukas.gif  Geriausia patinui leisti kergti ne anksčiau nei jam sueis 1 metai, o dar geriau ir čiut vėliau kokių 14 mėn. amžiaus.

va va teisingai, mes visai pamiršome, kad katinui reikia įvertinimų, du Ex1 (o gal tiesiog užtenka Ex) o šiaip as esu už tai kad leisti katinui subresti.
Atsakyti
Dabar mano istorija ir klausimas:

Katytei 1m5men, sudalyvavom parodoje ir nusprendem sulaukti palikuoniu. Radom katina, jo seimininkai teige, kad susikergimui uztenka 1paros ir ju katinui visada pavyksta. Nuvezem kate ir ji is pat pradziu drasiai jautesi (jau buvo 3 dienas pramorciavusi ir paciam ikarstyje - namie tik murkavo atkisus uzpakali ir visur glaustesi), uoste katina ir nelabai nuo jo slepesi. Katino seimininkai teigia, kad daug kartu mate juos besiporuojancius per ta para, bet stai jau dvi dienas po grizimo mano kate rekauja kaip per morciu ir nusiramina tik kai kasau jos pilva arba aplink uodega, tada murkauti morciskai pradeda.

Kaip manot, ar ji pastojo?
Atsakyti
QUOTE(Arven @ 2008 10 15, 17:19)

Katytei 1m5men, sudalyvavom parodoje ir nusprendem sulaukti palikuoniu. Radom katina, jo seimininkai teige, kad susikergimui uztenka 1paros ir ju katinui visada pavyksta. Nuvezem kate ir ji is pat pradziu drasiai jautesi (jau buvo 3 dienas pramorciavusi ir paciam ikarstyje - namie tik murkavo atkisus uzpakali ir visur glaustesi), uoste katina ir nelabai nuo jo slepesi. Katino seimininkai teigia, kad daug kartu mate juos besiporuojancius per ta para, bet stai jau dvi dienas po grizimo mano kate rekauja kaip per morciu ir nusiramina tik kai kasau jos pilva arba aplink uodega, tada murkauti morciskai pradeda.

Taip,gali buti,kad pastojo ir nuo tos vienos paros.Bet rekomenduojama kate laikyti maziausia 3 paras.Jei jai buvo jau trecia diena,kaip tik tos 3 dienos ir butu pats tas.O kate po kergimo dar kelias dienas vartosi ir morciauja.Kiek jusu katyte laiko pries tai prasydavo katino?Mazdaug tiek ir dabar prasys,nepriklausomai ,ar pastojo,ar ne.Pamatysist dabar tik po 3 sav.Speneliai pasikeis,pabrinks ir pasidarys ryskiai raudoni.
Atsakyti
QUOTE(Arven @ 2008 10 15, 17:19)

Labai jau temperamentingą katytę turite ar ji pastojo pamatysite po 16-21 dienos.
Atsakyti
bigsmile.gif Tai gal cia, kad jau nuo kokiu 9men morciuodavo ir vis negaudavo, nes siaip tai jos morcius neispudingas budavo. O sikart ir prasidejo daug audringiau ir uzsitese jau ilgiau.
Atsakyti