O man labai patinka garinta pangasija,kopustai su morkom, vistiena ir tt.Zuvi tai su prieskoniais pries garinima kokia 20min. palaikau.Kopusta siaudeliais supjaustau, morkas burokine tarka.Sumaisau,idedu megstamu prieskoniu, druskos,paspaudau.Kartais garinu is karto,uzdedu dar pjaustyto pomodoro, zalumynu ir ka megstat...O galima tureti is anksto kopustu pasiruosus saldytuve(kad ir keliu dienu).Valgant galima kecupo. Vistiena as marinuoju su cesnaku,pipirais,druska ir majonezu.Per nakti gerai, bet uztenka ir kokiu 4val.Tada ir odele skani(aisku ne suskrudus rusva ) Ka valgiau man viskas skanu, tik dar nespeju visko isbandyti
Šiandiena gaminau virtu bulviu cepelinus su varške garpuodyje tai skonis pasakiškas nėr ka lyginti su vandenyje virtais dabar visuomet tik taip ir darysiu
Šiandiena gaminau virtu bulviu cepelinus su varške garpuodyje tai skonis pasakiškas nėr ka lyginti su vandenyje virtais dabar visuomet tik taip ir darysiu
Šiandiena gaminau virtu bulviu cepelinus su varške garpuodyje tai skonis pasakiškas nėr ka lyginti su vandenyje virtais dabar visuomet tik taip ir darysiu
Gaminau jautienos ir pupeliu ragu garpuodyje 250 g jautienos 600 g pupeliu 2 svogunai 2 morkos 2 pomidorai 125 g darzoviu sultinio prieskoniai Supjaustyti svogunus, morkas apvaliai, mesa kubeliais, sudeti pupeles, prieskoniu, ismaisyti, deti i ryziu inda, supilti buljona ir virti 1 h. Nulupti pomidorus, supjaustyti, sudeti i troskiny, ismaisyti, dar pavirti 20 min. Skaniai gavosi. As kelis indelius sustaciau i visus aukstus.
Del ryziu pastebejau, kad skaniausiai issigarina plikyti ryziai, As ipilu sultinio kad vos vos semtu ryzius. Jie tokie birus ir tuo paciu sultingi gaunasi. O vat baltus ryzius garinau, tai man nepatiko, kazkaip ne tokie birus gavosi.
Dar kepiau pyraga Šokoladinis tortas garpuodyje 125g šokolado 125g sviesto 4 kiaušiniai 100g cukraus 100g miltų Rižiams virti skirtą indą iškloti maistine plėvele. Atskirti trynius nuo baltymų. Išplakti sviestą. Į jį įmaišyti išlydytą šokoladą ir kiaušinių trynius. Maišant sudėti cukrų, miltus ir išplaktus baltymus. Lengvai permaišyti. Tešlą pilti į paruoštą formą. Uždengti viršų plėvele, kad nepapultų vandens. Virti apie 50min.
Dar keli receptai, bet negaminau ju kol kas. Varškės pudingas 250 g varskes 5 proc. 100 g vanilinio surelio 23 proc. 2 kiausiniai 100-120 g manu kruopu 150 ml pieno 20 g sviesto 0,5 stikl cukraus 10 g vanilinio cukraus aplesino zieveles, citrinos sulciu, vos druskos ne aliuminiame puode isvirti manu kose su pienu, deti 2 saukstus cukraus, atsaldyti, tada deti sviesta. Sudeti trynius, varske, sureli, druska, cukru, vanilini cukru, zieveles. Viska gerai ismaisyti. Atsaldytus baltymus isplakti su 3 sauksteliais cukraus ir citrinos sultimis iki putu ir deti atsargiai i mase. Viska sudeti i ryziu inda, turi uzimti ¾ indo. Uzdengti kepimo popieriumi. Virti 65-75 min., po to leisti pastoveti 20 min. Isdeti i lekste, apipilti grietine, uogiene, ar vaisiais.
Farsiruoti agurkai garpuodyje 1 ilgas agurkas 0,5 stiklines farso 1/3 kreveciu 20 g konservuotu kukuruzu druska, pipirai, sojos padazas 3 sklit. Cesnako Supjaustyti krevetes, sumaisyti su farsu. Sumalti cesnaka, deti i krevetes, druskos, pipiru, sojos, kukuruzu. Agurka supjaustyti ziedais 2 cm, ispjauti viduriuka, deti i vidu farsa. Virti 10 min.
Kotletai ir farsiruoti agurociai garpuodyje 700 g jautienos farso 2 svogunai 2 skilt. Cesnako 2 agurociai druska, pipirai, grietine 1 pomidoras zalumynai 1 kiausinis I farsa deti svoguna, cesnaka, prieskoniu, imusti kiausini, ismaisyti ir formuoti kotletus, virti garpuodyje.
Versiena kopustuose virta garpuodyje 600 g versienos kopustas svogunas kiausinis, paprika sviestas prieskoniai Kopusto lapus pavirti 5-7 min., atvesinti. Mesa supjaustyt kubeliais arba sumalti, deti prieskoniu. Pakepinti svoguna, sudeti mesa, kiausini. I kopusto lapa deti mesa, ant virsaus siaudeliais papjaustyta paprika, susukti su mediniu pagaliuku. Uzberti prieskoniu. Virti garpuodyje 20-30 min. Pries patiekiant galima supjaustyti griezineliais.
Daržovių apkepas su sūriu garpuodyje150 g surio 1 kiausinis 1 agurotis 1 baklazanas 1 paprika zalumynai, druska Darzoves supjaustyti kubeliais, imusti kiausini, tarkuota suri ir viska ismaisyti. Mase deti i ryziu indeli, uzdengti folga, virti 30 min. Kai iskeps, pabarstyti zalumynu.
Sūrio pyragas garpuodyje4 kiaušiniai; 120 g cukraus; ¼ a.š. druskos; 250 g maskarponės sūrio; 150 g 35% riebumo grietinėlės; 100 g Karališkų miltų; 30 g kukurūzų krakmolo; keli lašai vanilės esencijos; 3 š. kakavos miltelių; 2 š. vandens. Maskarponės sūrį išplakti su druska ir puse cukraus kiekio. Plakant po vieną sudėti trynius, įpilti grietinėlę, įlašinti vanilės esenciją. Kukurūzų krakmolą ir miltus sumaišyti, įsijoti į sūrio masę ir gerai išmaišyti. Su likusiu cukrumi iki putų išplakti baltymus ir įmaišyti į tešlą. Ketvirtadalį tešlos perdėti į kitą dubenį ir įmaišyti vandenyje ištirpintus kakavos miltelius. Indelį, kuriame garinsite, patepti sviestu, sudėti trečdalį baltos tešlos, ant viršaus šaukšteliu išdėlioti šokoladinės tešlos, uždengti folija ir virti garuose 10 min. Tuomet vėl baltos tešlos, šokoladinės ir garint 10 min. Paskutinį sluoksnį uždėjus, garuose verdama 15 min. Atšaldyti.
Šiandiena gaminau virtu bulviu cepelinus su varške garpuodyje tai skonis pasakiškas nėr ka lyginti su vandenyje virtais dabar visuomet tik taip ir darysiu
Išsigarina per 15 min kuo puikiausiai, o dariau tai virtu bulviu tešla su krakmolu kiaušiniais bei prieskoniais į vidu dėjau varške galima jei norite ir virta malta mėsa kaip gavosi įdedu foto sorry už kokybe fotografuota telefonu
Šiandiena gaminau virtu bulviu cepelinus su varške garpuodyje tai skonis pasakiškas nėr ka lyginti su vandenyje virtais dabar visuomet tik taip ir darysiu
[quote=inguzekal,2009 03 20, 10:14]
Išsigarina per 15 min kuo puikiausiai, o dariau tai virtu bulviu tešla su krakmolu kiaušiniais bei prieskoniais į vidu dėjau varške galima jei norite ir virta malta mėsa kaip gavosi įdedu foto sorry už kokybe fotografuota telefonu
O cia tai puikumelis skaiciau ,kad moterys dare ,bet kai matai nuotraukoj tai ir patiki. Dekui ,kad pasidalinai patirtim.
Sveikos gimtadienio proga gavau dovanų garpuodį, trijų aukštų, papildomas bliudelis ryžiams/sriubai tai norėjau jūsų paklausti gal kuri turit kažką tokio ir kaip reikia virti sriubytę, šiandien bandžiau, bet man virė sriubą valandą, tai supratau,kad kažkas ne taip, gal reikia pirma darzovytes išgarinti, o paskui tik virinto vandens ipilti? ir dr norėčiau,kad papasakotumėt kaip virti ryžius, tiesig ipilti į bliudelį?nereikia vandenuko? būsiu dėkinga už atsakymus