Valio forumo sveikuolėms ir lieknuolėms! Aš tikro garų puodo neturiu, turiu tokį paprastą puodą, ant kurio dedamas toks puodas su skylutėm ir galima viską garinti. Aš bandžiau garinti įvairias daržoves, (bulves, morkas, žiedinius kopūstus). Gaunasi visai skaniai. Dabar aptingau žaisti su tais garinimais. Galvoju, kad galėtum garinti žuvį ar mėsą. nekokia iš manęs patarėja.
Auges, o koki puoda turi? : As kai nusprendziau sveikai maitintis, atsitiktinai patekau i Estcoon puodu prezentacija... :-/ Tai dabar turiu "garini" puoda, kuriame ne tik verdu bet ir kepu be riebaliuku ;D Ypac patinka seimynai vistu sparneliai O siaip kai neturejau, tai garinau paprastam puode tiek zuvi, tiek yvairias darzoves, dar ir kotletukus su bulvytemis pasildyti galima.
Mes pirkome elektrini garu puoda ERA+ parduotuveje Seskineje uz apie 100 lt. Tik dabar neseniai buvau uzejus, tai jau nebemaciau, bet gal uzvesh. geras puodas, dvieju aukstu, dar yra atskiras indelis ryziams arba omletui. Labai paprasta naudoti. Ipili vandens, idedi pvz i pirma auksta zuvytes paprieskoniuotos (ar vistytes gabaliukais), i antra auksta darzoviu saldytu paprieskoniuotu (shparaginiu pupeliu, morkyciu ir pan.). Uzdengi, ijungi laikmati (knygeleje parasyta, kiek mazdaug laiko kam reikia) ir gali eit i vonia maudytis ar i parduotuve, ar dar kur. Po nustatyto laiko pasigirsta dzingt ir gali valgyti. Dar galima isplakti kiausinius omletui, pridedi kokio surio i juos, darzoviu, jei nori, supilti i ta ryziu indeli, ir palikti kepti. Tik omletas kepa ilgokai - gal puse valandos. Bet gerai, kad nereikia prieziuros. Uzstatai ryte ir gali eit praustis, rengtis. Gaila, nezinau daugiau receptu, labai idomu butu. Tik po to ant ten troskintu patiekalu reiktu padaziuko, nes bent jau man truksta kazko.....
As irgi turiu toki puoda. Jis kazkur (net tiksliai nezinau) apie 600-800lt. kainuoja. Gavau dovanu, nes tikrai gaileciau tokiu pinigeliu... : Oi, nukrypau nuo temos ;D. Prie to puodo buvo prideta knygute su receptais. Grizus namo pasistengsiu jums perrasyti tuos receptelius... ;D O man labiausiai patinka ten kepti kodletukai. I kodletuku vidu pridedu virtu ir smulkiai supkaustytu morkyciu, svogunu, kiausiniu, zirneliu, surio. Kodletukus kepu folijoje. Pries kepimo pabaiganuimu ta folija, kad nors kiek apskrustu : Laaabai skanu ;D
As irgi turiu toki puoda. Jis kazkur (net tiksliai nezinau) apie 600-800lt. kainuoja. Gavau dovanu, nes tikrai gaileciau tokiu pinigeliu... : Oi, nukrypau nuo temos ;D. Prie to puodo buvo prideta knygute su receptais. Grizus namo pasistengsiu jums perrasyti tuos receptelius... ;D
Tai kur gi receptukai? As irgi neseniai isigijau naujus puodus ir ten yra garpuodis. Tik apart darzoviu dar nieko negaminau. Viduliuk, pasiulyk ka nors dar
o as pabusiu skeptike . visgi kai verdi bulves vandeny, tai tokios kenksmingos medziagos kaip solaninas gi nuverda ir lieka vandenyje. o kai verdi garuose?.. ar tas sveikumas tik nera reklamos sukis?.. uzsipulsit mane ,zinau :-X, bet turiu pagrindo taip galvoti.
Aciu giedrulka. Labai labai As nusipirkau (pasidovanojau vyro gimtadienio proga ;D) Garini puoda uz 200Lt, pirkau Topocentre, maciau panasu elektromarkte, tyrs aukstai, + ryziams virti indas, patogi rankenele "Tefal". Kol kas gaminau tik darzoves, be mesos. Isvaizda tai nepalyginsi aisku su virtom ar keptom, skonis savotiskas, bet kai as mazai druskos vartoju tai man skanu, vyrui nepatiko, nes visai beveik be druskos (kai uzberi baigus gamint, visai kitaip)
Ner uz ka, i sveikata As tai dabar darzoves tik ant garu gaminu. Mazius tapnoja kaip niekad, o ir vyrui labai patiko. Beje, druskos tai isvis nededu ir vistiek visiems labai patiko. O dar reikes pabandyti darzoves isvis be vandens virti. Pati dar nebandziau, bet pasakojo, kaip tai reik padaryt: sudet slapias tik ka nuplautas darzoves i puoda arba jeigu jos jau nuvarvejusios, tai koki sauksta vandens sliukstelt. Uzdengti dangciu, vyrykles kaitviete pastatyt ant maksimumo, o vos tik prades dangtis siek tiek judet, sumazinti iki minimaliausios padeties. Ir kol darzoves nebus gatavos dangcio neatidarineti. Sake, kad ypatingai skanu. Tai taip gaminama su BergHoff puodais, turbut taip paciai ir su analogiskais indais.
Patarkit kuri geriau pirkti, ar ta garu puoda, kuris plastmasinis ir kaip supratau elektrinis, ar geriau sieteli i puoda, ar koki nors Zepter, Bauer, Bergoff ar dar kokios kitos firmos puoda?