Įkraunama...
Įkraunama...

Patiekalai greitpuodyje ir garpuodyje

Nu va, as jau net nusgandau laugh.gif laugh.gif , as galvoju toki isigyti, tai gal galit parasyti, koks geriausias, bet ne pats brangiausias tongue.gif , maciau paprasciausiai yra tokiu kaip puodeliu su skylutemis, i dedi i kita puoda ir viskas. Ka jus manote?
Atsakyti
Man irgi labai idomu!!! Jau senai pagalvojau, kad toki puoda reiketu isigyti. Tai patarkit mamkos - koki pirkti, kur ir kiek tai gali kainuoti?????
Atsakyti
Pries keleta dienu gimtadienio proga mano vyras nupirko garpuodi, nes kazkada jam uzsiminiau, kad geru dalyku apie ji esu priskaicius. Na dar patirtis mano nedidele, bet kiek viriau, tai tikrai esu labai patenkinta. Tas musu puodas yra labai sandarus, be jokiu skyluciu, tik su kepurele siek tiek garams iseit. Pamaciau kaina ant dezes...nepigus...lietuviskais pinigais butu apie 100 litu. Bet tikrai manau verta pirkti ir ypac jei galvojat apie savo vaikucius ir norit jiems sveikesnio maisto. Be to, susitaupo laikas, nes isverda daug greiciau smile.gif
Atsakyti
hmmm....dabar pagalvojau, o tikrai kuo skiriasi greitpuodis nuo garpuodzio? As maniau, kad rasiau apie garpuodi. Pas mus cia ji kukta vadina, o agliskai tai pressure-cooker, puodas, kuriame produktai verda truputelyje vandens ir garuose dideliame slegyje.
Atsakyti
QUOTE (melynake @ 2004 02 18, 09:50)
Pries keleta dienu gimtadienio proga mano vyras nupirko garpuodi, nes kazkada jam uzsiminiau, kad geru dalyku apie ji esu priskaicius. Na dar patirtis mano nedidele, bet kiek viriau, tai tikrai esu labai patenkinta. Tas musu puodas yra labai sandarus, be jokiu skyluciu, tik su kepurele siek tiek garams iseit. Pamaciau kaina ant dezes...nepigus...lietuviskais pinigais butu apie 100 litu. Bet tikrai manau verta pirkti ir ypac jei galvojat apie savo vaikucius ir norit jiems sveikesnio maisto. Be to, susitaupo laikas, nes isverda daug greiciau smile.gif

Tai cia butent ir yra greitpuodis pagal aprasyma.
Atsakyti
na garpuodis tai buna i puoda idetas dar toks kitas puodziukas sietelis, i apacia ipili siek tiek vandenuko o i ta sieteli virsuje virs vandens sudedi darzoves ar zuvi ar dar ka nors ir garini lieka visi vitaminai ir be jokiu riebalu ir panasiai, liuks dalykas as neseniai ieskojau pirkti tai gaunasi kazkur apie 150 litu, o greitpuodis tai jau yra kas kita, jame galima viska greitai issivirti, ir darzoves ir mesa, tiesiog greitas maisto apdirbimo laikas ir tiek wink.gif , va broliene vakar pirko mokejo 180 litu
Atsakyti
Vis tiek nelabai suprantu kuo skiriasi garpuodis nuo greitpuodzio??? Juk, kaip suprantu ir greitpuody viskas verda be vandens ar tai su trupuciu vandens??? Tai koks skirtumas ar darzoves ar kitas maistelis sudetas ant groteliu ar ant puodo dugno, jei vistiek abiejuose puodose viskas garu principu veikia??? Ir dar klausimelis - ar garpuodis sandarus???? Nes kiek zinau, tai greitpuodis yra sandarus ir del didelio slegio susidarymo ten viskas greiciau ir isverda...
Atsakyti
QUOTE (Springlet @ 2004 02 17, 15:40)
Agne, o koki garpuodi pirkot? ir ar verta?
As toki sena "tarybini" turiu, tai kotletukus, kai netingiu jame patroskinu.

As pirkau Hobby Hall isparduotuvej. Ten buvo visas komplektas, bet galima pirkt atskirai, tai as ir nusipirkau tik ta vieninteli garpuodi uz 54 Lt. Kol kas mes valgom atskirai- vaikas naminio maisto nelabai pripazista rolleyes.gif , o mes su vyru daugiau kepam nei verdam. Kai valgysim visi drauge, va tada jis mums bus reikalingas thumbup.gif
Atsakyti
pabandysiu dar`karta atgaivinti sia temele:

Vakar parduotuvvej maciau pirkti Boch elektrini garpuody uz 200Lt. Tai klausimelis - mamkos elektrini turit, ar ant virykles pastatoma??? Ir gal zinot, kurie geresni??? Dar plius nesuprantu vieno dalykelio - mano pazistamas garpuodi pirko uz 600Lt - kokiu kainu parduotuvej net nemaciau.... O, mano supratimu, Boch nera prasta firma.... Tai gal dar kazkokiu ipatingu tu garpuodziu yra????
Atsakyti
QUOTE (kauke2 @ 2004 02 23, 12:50)
pabandysiu dar`karta atgaivinti sia temele:

Vakar parduotuvvej maciau pirkti Boch elektrini garpuody uz 200Lt. Tai klausimelis - mamkos elektrini turit, ar ant virykles pastatoma??? Ir gal zinot, kurie geresni??? Dar plius nesuprantu vieno dalykelio - mano pazistamas garpuodi pirko uz 600Lt - kokiu kainu parduotuvej net nemaciau.... O, mano supratimu, Boch nera prasta firma.... Tai gal dar kazkokiu ipatingu tu garpuodziu yra????

Tokios kainos labiau tiketinos greitpuodziams... g.gif Man tai kol kas pakaks ir uz 50Lt. wink.gif Tik cia mamkos neparaso kaip maista gamina, kiek laiko ivairi mesa verda, nes gal galima "apacioj" sriubyte virti, o "virsuj" per ta laika darzoves su mesa troskint? Vat noreciau kokiu gudrybiu susizinoti wink.gif
Atsakyti
QUOTE (Agne @ 2004 02 29, 11:11)
Tik cia mamkos neparaso kaip maista gamina, kiek laiko ivairi mesa verda, nes gal galima "apacioj" sriubyte virti, o "virsuj" per ta laika darzoves su mesa troskint? Vat noreciau kokiu gudrybiu susizinoti wink.gif

Tai va, kad Agne - su mumis niekas savo patirtimi nenori dalintis sad.gif sad.gif sad.gif sad.gif
Atsakyti
QUOTE (kauke2 @ 2004 03 01, 12:47)
Tai va, kad Agne - su mumis niekas savo patirtimi nenori dalintis sad.gif sad.gif sad.gif sad.gif

Tai, kad tos patirties dar labai nedaug. Pries savaite is Hobby Hall "ekstrinio" katalogelio nusipirkau toki puodu komplekta, kuriame buvo ir garpuodis. Pirma diena garinau darzoves (bulves ir morkas). Kad nebutu visai be skonio pries verdant, t.y. pries garinant pabarsciau svieziais krapais ir siek tiek vegetos. I sesias dalis perpjautos bulves issigarino per 15 min. Prie keptos mesytes visai nieko buvo (jautesi krapiukai ir kt. prieskoniai). Vakar apatiniam puode isviriau mesa, o po to viriau sriuba, o virsuje garinau darzoves ir dar uzdejau mesa, kad neataustu. Viskas neblogai, tik tos sriubytes nedaug gavosi.
Zinau tik tiek - tas garpuodis bus naudojamas tik tol, kol nenusibos, o po to jo likimas aiskus...........
Atsakyti