Įkraunama...
Įkraunama...

Patiekalai greitpuodyje ir garpuodyje

As jau buvau beveik susigundzius parduotuveje tuo garpuodziu, bet MB "nusodino" mane ant zemes - kaitint vandeni sitie visi galingi aparatai kaipo ir arbatinukai elektriniai deja jama labai daug elektros.

Nepaisant to, kad garpuodzio neturiu, siandien (ta proga kad vakariene buvo tik man vienai tai galejau gamint toki valgi nuo kurio mano seimynos jaunimas suka nosis salin biggrin.gif) apturejau nerealiai skania vakariene (del saves mylimos taigi negaila biggrin.gif):

Emiau platesni puoda i kuri ipyliau vandens per kokius 5 cm. Turiu toki metalini sieteli, ji apverciau dugnu i virsu, istaciau i puoda su vandeniu ir vualia - mano garpuodis. Ant sieteliu sukroviau sparaginiu pupeliu eile, ant ju uzdejau lasisos didkepsni. Viska pabarsciau druska. ir ant virsaus uzdejau smulkintu krapu sauja.

Puoda uzdengiam ir uzkaiciam. Geros 10-15 min. ir valgis gatavas. O jau skonis............ wub.gif thumbup.gif
Atsakyti
Labukas.
Man tai labai patinka patiekalai taip pagaminti. Jau visa menesi gaminu ir dziaugiuosi (maniskis, tai paburba, kad elektra, na paziuresim kiek cia mums prisuks:) )
Norejau pasidalint kas man labai skanu.
Imam didesnius pievagrybius, juos isskobiam.
Idaras:
kumpiukas,
fermentinis suris,
cesnako,
prieskoniai (as kas kart skirtingu iberiu smile.gif ).
Kumpi ir suri supjaustau mazais kubiukais.
Viska sumaisom su majonezu ir dedam i iskobtus pievagrybius. Troskinu 15-20 min.

Dar vienas, gal jums ir girdetas. As ji atsimenu, kai vaikystej mama orkaitej kepdavo.
Bulves perpjaunam per puse, iskobiam ir idarom farsu. Garinu 25-30min.

Skanaus!
Atsakyti
sveikos 4u.gif ir as turiu garpuodi tefal,triju aukstu su ryziu indeliu. jis man tapo neatsiujama dalimi nes jame maistas ne tik kas svarbiausia sveikas bet ir skanus thumbup.gif ,o gaminu viska zuvi ,mesa,paukstiena...ir galiu prieskoniut nes yra puoda sultim subekt ir iki kaitinimo elemento nedaeina tie prieskoniai... bigsmile.gif gaminu ir kotletus jame ir idarytas darzoves na viska ka galima kepti... bigsmile.gif dabar man labai patiko kai dariau vistos ketvircius jame ,per nakti suprieskoniavau (vistos prieskoniai,vegeta,kmynai,druskyte)ir su odele ir taip skaniai man buvo as nemoku apsakyt ,o kam juos kept ,po to dauk riebalu ir nevarkos... thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Tigris @ 2009 07 14, 19:58)
As jau buvau beveik susigundzius parduotuveje tuo garpuodziu, bet MB "nusodino" mane ant zemes - kaitint vandeni sitie visi galingi aparatai kaipo ir arbatinukai elektriniai deja jama labai daug elektros.

Nepaisant to, kad garpuodzio neturiu, siandien (ta proga kad vakariene buvo tik man vienai tai galejau gamint toki valgi nuo kurio mano seimynos jaunimas suka nosis salin biggrin.gif) apturejau nerealiai skania vakariene (del saves mylimos taigi negaila biggrin.gif):

Emiau platesni puoda i kuri ipyliau vandens per kokius 5 cm. Turiu toki metalini sieteli, ji apverciau dugnu i virsu, istaciau i puoda su vandeniu ir vualia - mano garpuodis. Ant sieteliu sukroviau sparaginiu pupeliu eile, ant ju uzdejau lasisos didkepsni. Viska pabarsciau druska. ir ant virsaus uzdejau smulkintu krapu sauja.

Puoda uzdengiam ir uzkaiciam. Geros 10-15 min. ir valgis gatavas. O jau skonis............ wub.gif  thumbup.gif

as turiu ne elektrini garpuodi,o toki kaip paprasta,ant ugnies virti..principas tas pats ir niekada neperdegs..reikia pasiieskoti,as Airijoj pirkau,bet manau ir LT yra
Atsakyti
aš LT pirkau ne elektrini thumbup.gif tik pirkau per dėde, bet yra parduotuvėse, močiutė mano tai turi 2 aukštu irgi ne elktrini thumbup.gif
Atsakyti
Išsitraukiau ir aš savo garpuodį po metų perteukos ax.gif Kažkaip buvau užiršus, kaip skanu jame gaminti patiekalai.
Dažniausiai gaminu mėsytę su daržovėm.
Pirmam aukšte dedu bulves, antram mėsytę marinuotą, pamuštą truputį, trečiam aukšte dedu morkas, pievagrybius, cukiniją, baklažanus.(cukiniją su bakalžanu geriau dėti vėliau, nes persitroškina.
Troškinu apie valandą.Keptuvėj dar padarau baltą padažiuką arba kaip iškepa ant mėsytės uždedu sviesto su prieskoniais thumbup.gif
Kažkada vietoj mėsytės dėjau kotletus irgi labai skanu.
Džnai koldūnus verdu garpuody thumbup.gif Labai skanu, visi prieskoniai jaučiasi thumbup.gif
Dešreles verdu, taip pat labai gerai šildyti maistui thumbup.gif
Pas mane garpuodis Tefal žalias mirksiukas.gif
Atsakyti
Nepamenu, ar rašiau, bet parašysiu, kad aš tai atradimą padariau su garpuodžiu šildant kruopas. PVZ. ryžių jei per daug išsiverdi, tai kt. dieną juos garpuodyje pašildau, tai pasaka, kaip švieži, nes jeigu mikrobanginėje šildai ryžius, tai jie man kieti lieka, susitraukę unsure.gif Tas pats galioja ir grikiams bigsmile.gif Žodžiu, super tas garpuodis wub.gif
Atsakyti
Man, tai irgi labai viskas patinka! Va, siandien mano MB pagamino didkepsnius lasisos su ryziais, tai niam niam! Dziaugiuosi labai, o ir elektros ne kiek ne daugiau nei pries tai schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(braskel @ 2009 07 23, 13:44)
Nepamenu, ar rašiau, bet parašysiu, kad aš tai atradimą padariau su garpuodžiu šildant kruopas. PVZ. ryžių jei per daug išsiverdi, tai kt. dieną juos garpuodyje pašildau, tai pasaka, kaip švieži, nes jeigu mikrobanginėje šildai ryžius, tai jie man kieti lieka, susitraukę  unsure.gif Tas pats galioja ir grikiams  bigsmile.gif Žodžiu, super tas garpuodis  wub.gif

Ir kruopos labai skanu pašildyti, ir bulves man patinka.Vakarykštės bulvės atrodo kaip ką tik išvirtos thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Akvija @ 2009 07 24, 09:56)
Ir kruopos labai skanu pašildyti, ir bulves man patinka.Vakarykštės bulvės atrodo kaip ką tik išvirtos thumbup.gif


Gera mintis, reiks kada pabandyti su bulvių pašildymu bigsmile.gif
Atsakyti
Man irgi lb skanus maistas is garpuodzio wub.gif esu bandzius vistos slauni kepti (namines vistos) ir tai ji ne tokia kieta gavos, kaip verdi vandeni, bulves su morkom, niam niam essen.gif vakar kotletukus gaminau, skanumelis, o siandien bandysiu pamarinuota sonine gaminti rolleyes.gif
Atsakyti
Gal galėtų kas nors man, tuplai, paaiškint kaip jūs garų puode kiaušinienę sugebat padaryt? Skaičiau aš čia jūsų receptus, bet nesuprantu kaip tie kiaušiniai neišteka per skylutes. savo puode bandžiau kiaušinius be lukšto virti, tai surišau juos į maistinę plėvelę, gavosi viskas ok, bet manau, kad yra paprastesnis variantas.

Dar prie progos atsakysiu merginoms, kurios klausė apie Tefal rankeną. atidžiai apžiūrėkit indų dugnus ir rasit tokias kaip kryžiukai skylutes, ten įsistato rankenos galai. Bet aš rankenos nenaudoju, man ji nepatogi.
Atsakyti