Įkraunama...
Įkraunama...

Patiekalai greitpuodyje ir garpuodyje

Pas mane nera jokiu kojyciu ryziu inde ax.gif rolleyes.gif
Kai turesiu laiko paieskosiu receptu mirksiukas.gif
Atsakyti
as vakar nupirkau garu puoda vulkano firmos.Bet net neisivaizduoju ka jame skanaus galima padaryt.sriubu jame kiek zinau virt tikrai negalima.
Atsakyti
QUOTE(Irina 1984 @ 2010 08 19, 18:05)
as vakar nupirkau garu puoda vulkano firmos.Bet net neisivaizduoju ka jame skanaus galima padaryt.sriubu jame kiek zinau virt tikrai negalima.

viska , ka ir paprastame puode, tik skaniau, sveikiau wink.gif

As garinu mesos gabalelius prieskoniuotus, kukulius, bulves, kt darzoves, koldunus, ryzius, zuvi.... 4u.gif
Atsakyti
nezinau, gal jau buvo receptai, bet imetu, ka galima skanaus gamintis garpuodyje:

Daržovių apkepas su sūriu garpuodyje
150 g surio
1 kiausinis
1 agurotis
1 baklazanas
1 paprika
zalumynai, druska
Darzoves supjaustyti kubeliais, imusti kiausini, tarkuota suri ir viska ismaisyti. Mase deti i ryziu indeli, uzdengti folga, virti 30 min. Kai iskeps, pabarstyti zalumynu.

Miezines kruopos su mesa ir grybais garpuodyje
0,5 st kruopu
1,5 st vandens
1,5 st sampinjonu
100 g farso
prieskniu
Viska sudeti i ryziu inda , ismaisyti ir virti 40-50 min.

Jautienos ir pupeliu ragu garpuodyje250 g jautienos
600 g pupeliu
2 svogunai
2 morkos
2 pomidorai
125 g darzoviu sultinio
prieskoniai
Supjaustyti svogunus, morkas apvaliai, mesa kubeliais, sudeti pupeles, prieskoniu, ismaisyti, deti i ryziu inda, supilti buljona ir virti 1 h.
Nulupti pomidorus, supjaustyti, sudeti i troskiny, ismaisyti, dar pavirti 20 min.

Versiena kopustuose virta garpuodyje
600 g versienos
kopustas
svogunas
kiausinis,
paprika
sviestas
prieskoniai
Kopusto lapus pavirti 5-7 min., atvesinti. Mesa supjaustyt kubeliais arba sumalti, deti prieskoniu. Pakepinti svoguna, sudeti mesa, kiausini.
I kopusto lapa deti mesa, ant virsaus siaudeliais papjaustyta paprika, susukti su mediniu pagaliuku. Uzberti prieskoniu. Virti garpuodyje 20-30 min. Pries patiekiant galima supjaustyti griezineliais.

labai purus ir skanus kotletai ir farsiruoti agurociai garpuodyje
700 g jautienos farso
2 svogunai
2 skilt. Cesnako
2 agurociai
druska, pipirai, grietine
1 pomidoras
zalumynai
1 kiausinis
I farsa deti svoguna, cesnaka, prieskoniu, imusti kiausini, ismaisyti ir formuoti kotletus, virti garpuodyje.

Farsiruoti agurkai garpuodyje
1 ilgas agurkas
0,5 stiklines farso
1/3 kreveciu
20 g konservuotu kukuruzu
druska, pipirai, sojos padazas
3 sklit. Cesnako
Supjaustyti krevetes, sumaisyti su farsu. Sumalti cesnaka, deti i krevetes, druskos, pipiru, sojos, kukuruzu. Agurka supjaustyti ziedais 2 cm, ispjauti viduriuka, deti i vidu farsa. Virti 10 min.

Vanilinis desertas
Isplakti 4 trynius, 4 saukstus cukraus, 425 grietineles, vaniles. Isdeti i formeles ir virti 20-25 min. Patiekti su vaisiais.


Varškės pudingas
250 g varskes 5 proc.
100 g vanilinio surelio 23 proc.
2 kiausiniai
100-120 g manu kruopu
150 ml pieno
20 g sviesto
0,5 stikl cukraus
10 g vanilinio cukraus
aplesino zieveles, citrinos sulciu, vos druskos
ne aliuminiame puode isvirti manu kose su pienu, deti 2 saukstus cukraus, atsaldyti, tada deti sviesta. Sudeti trynius, varske, sureli, druska, cukru, vanilini cukru, zieveles. Viska gerai ismaisyti. Atsaldytus baltymus isplakti su 3 sauksteliais cukraus ir citrinos sultimis iki putu ir deti atsargiai i mase. Viska sudeti i ryziu inda, turi uzimti ¾ indo. Uzdengti kepimo popieriumi. Virti 65-75 min., po to leisti pastoveti 20 min. Isdeti i lekste, apipilti grietine, uogiene, ar vaisiais.

Šokoladinis tortas garpuodyje
125g šokolado
125g sviesto
4 kiaušiniai
100g cukraus
100g miltų

Rižiams virti skirtą indą iškloti maistine plėvele.
Atskirti trynius nuo baltymų. Išplakti sviestą. Į jį įmaišyti išlydytą šokoladą ir kiaušinių trynius. Maišant sudėti cukrų, miltus ir išplaktus baltymus. Lengvai permaišyti. Tešlą pilti į paruoštą formą. Uždengti viršų plėvele, kad nepapultų vandens. Virti 35-40min. Aš plėvelės gabalą imu didesnį ir tuo pačiu, kur išklojau formą, uždengiu ir viršų. Reikia palikti laisviau, nes pyragas labai pučiasi. Verdu apie 60min.

Sūrio pyragas garpuodyje4 kiaušiniai;
120 g cukraus;
¼ a.š. druskos;
250 g maskarponės sūrio;
150 g 35% riebumo grietinėlės;
100 g „Karališkų“ miltų;
30 g kukurūzų krakmolo;
keli lašai vanilės esencijos;
3 š. kakavos miltelių;
2 š. vandens.
Maskarponės sūrį išplakti su druska ir puse cukraus kiekio. Plakant po vieną sudėti trynius, įpilti grietinėlę, įlašinti vanilės esenciją. Kukurūzų krakmolą ir miltus sumaišyti, įsijoti į sūrio masę ir gerai išmaišyti. Su likusiu cukrumi iki putų išplakti baltymus ir įmaišyti į tešlą. Ketvirtadalį tešlos perdėti į kitą dubenį ir įmaišyti vandenyje ištirpintus kakavos miltelius. Indelį, kuriame garinsite, patepti sviestu, sudėti trečdalį baltos tešlos, ant viršaus šaukšteliu išdėlioti šokoladinės tešlos, uždengti folija ir virti garuose 10 min. Tuomet vėl baltos tešlos, šokoladinės ir garint 10 min. Paskutinį sluoksnį uždėjus, garuose verdama 15 min. Atšaldyti.

Skanaus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Irina 1984 @ 2010 08 19, 17:05)
as vakar nupirkau garu puoda vulkano firmos.Bet net neisivaizduoju ka jame skanaus galima padaryt.sriubu jame kiek zinau virt tikrai negalima.

Labai skanu maltinukai garu puode, su besamelio padazu (Beatos receptas ) nu labai super su grikiais, ar bulviu kose smile.gif


Apleista temuke ziuriu labai sita- gaivinti reikia 4u.gif
Atsakyti
nusipirkau kaip ir toki inda garintuva bet jis uzsideda ant bet kokio puodo, kazi pagaminsiu as jame ka nors ar cia jis visai is kitos operos?
Atsakyti
QUOTE(GITALE @ 2010 10 17, 18:14)
nusipirkau kaip ir toki  inda garintuva bet jis uzsideda ant bet kokio puodo, kazi pagaminsiu as jame ka nors ar cia jis visai is kitos operos?

Nu manau pasigamins, nepabandzius nezinosit bigsmile.gif Bet virs irgi gi garuose tai manau viskas pavyks thumbup.gif
Pas mane jau va garinasi kotletukai, labai skanu bus tongue.gif
Atsakyti
Reikia ir man savo garų puodą į darbą pajungti, o tai truputi užkištas dabar jau ilsisi kurį laiką ax.gif

QUOTE(Nexta @ 2010 10 17, 17:32)
Labai skanu maltinukai garu puode, su besamelio padazu (Beatos receptas ) nu labai super su grikiais, ar bulviu kose smile.gif
Apleista temuke ziuriu labai sita- gaivinti reikia 4u.gif


Kaip tie maltinukai gaminami? 4u.gif Gal receptuku pasidalintum, kartu su padažu, nes nesu dariusi tokių unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(braskel @ 2010 10 17, 19:00)
Reikia ir man savo garų puodą į darbą pajungti, o tai truputi užkištas dabar jau ilsisi kurį laiką  ax.gif
Kaip tie maltinukai gaminami?  4u.gif Gal receptuku pasidalintum, kartu su padažu, nes nesu dariusi tokių  unsure.gif

Niu as darau taip smile.gif
500gr mesytes kiaulienos as darau
imusu viena kiausiny, dedu kmynu, ciobreliu, druskytes, prieskoniuko kokio jeigu noriu, tada uzmerkiu piene dvi riekutes batono , idedu, padarau teniso dydzio kamuoliukus ir dedu i garu puoda 45min smile.gif isverda per ta laika bulves, padarau bulviu kose.
O padaziukas ,taip: dedu i keptuve sauksta sviesto, issilydo jis,tada sauksta miltu, ismaisau gerai, tada po truputuka pilu piena ir maisau greitai,kad i guziukus nesusoktu, nors ir susoka kartais,ale nesijaucia jie valgant blush2.gif nu ir ant galo idedu sauksta grietines , krapu, arba krapu ir imusu kiausiny, bet siaip prie kotletuku grietines sauksta dedu ir viskas, uzverda ir uzpilu ant kotletuku ir valgom smile.gif
ai dar i kotletukus svoguna ipjaustau, bet va snd pamirsau biggrin.gif bet skonis nenukentejo thumbup.gif
kai tyngiu bulves daryti,tai virsuj kotletuku uzdedu grikius, tai kartu su jais pasigarina ir skanu buna irgi labai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nexta @ 2010 10 17, 19:11)
Niu as darau taip smile.gif


Esu kažką panašaus gaminusi, tik nežinojau kad taip vadinasi doh.gif Einu mėsytės iš kameros išssiimti, ryt bus skanūs pietūs essen.gif thumbup.gif Ačiū už idėją 4u.gif

O va, dėl padažo tai irgi taip idomiai jis pavadintas unsure.gif MB tokį padažą pastoviai daro, skanus drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(braskel @ 2010 10 17, 19:34)
Esu kažką panašaus gaminusi, tik nežinojau kad taip vadinasi  doh.gif Einu mėsytės iš kameros išssiimti, ryt bus skanūs pietūs  essen.gif  thumbup.gif Ačiū už idėją  4u.gif

O va, dėl padažo tai irgi taip idomiai jis pavadintas  unsure.gif MB tokį padažą pastoviai daro, skanus  drinks_cheers.gif

Nu ji vadina vieni baltuoju padazu,kiti besamelio 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nexta @ 2010 10 17, 19:11)
O padaziukas ,taip: dedu i keptuve sauksta sviesto, issilydo jis,tada sauksta miltu, ismaisau gerai, tada po truputuka pilu piena ir maisau greitai,kad i guziukus nesusoktu, nors ir susoka kartais,ale nesijaucia jie valgant  blush2.gif  nu ir ant galo idedu sauksta grietines , krapu, arba krapu ir imusu kiausiny, bet siaip prie kotletuku grietines sauksta dedu ir viskas, uzverda ir uzpilu ant kotletuku ir valgom smile.gif

O kiek reikia pieno? ax.gif
Atsakyti