nezinau, gal jau buvo receptai, bet imetu, ka galima skanaus gamintis garpuodyje:
Daržovių apkepas su sūriu garpuodyje150 g surio
1 kiausinis
1 agurotis
1 baklazanas
1 paprika
zalumynai, druska
Darzoves supjaustyti kubeliais, imusti kiausini, tarkuota suri ir viska ismaisyti. Mase deti i ryziu indeli, uzdengti folga, virti 30 min. Kai iskeps, pabarstyti zalumynu.
Miezines kruopos su mesa ir grybais garpuodyje0,5 st kruopu
1,5 st vandens
1,5 st sampinjonu
100 g farso
prieskniu
Viska sudeti i ryziu inda , ismaisyti ir virti 40-50 min.
Jautienos ir pupeliu ragu garpuodyje250 g jautienos
600 g pupeliu
2 svogunai
2 morkos
2 pomidorai
125 g darzoviu sultinio
prieskoniai
Supjaustyti svogunus, morkas apvaliai, mesa kubeliais, sudeti pupeles, prieskoniu, ismaisyti, deti i ryziu inda, supilti buljona ir virti 1 h.
Nulupti pomidorus, supjaustyti, sudeti i troskiny, ismaisyti, dar pavirti 20 min.
Versiena kopustuose virta garpuodyje600 g versienos
kopustas
svogunas
kiausinis,
paprika
sviestas
prieskoniai
Kopusto lapus pavirti 5-7 min., atvesinti. Mesa supjaustyt kubeliais arba sumalti, deti prieskoniu. Pakepinti svoguna, sudeti mesa, kiausini.
I kopusto lapa deti mesa, ant virsaus siaudeliais papjaustyta paprika, susukti su mediniu pagaliuku. Uzberti prieskoniu. Virti garpuodyje 20-30 min. Pries patiekiant galima supjaustyti griezineliais.
labai purus ir skanus kotletai ir farsiruoti agurociai garpuodyje700 g jautienos farso
2 svogunai
2 skilt. Cesnako
2 agurociai
druska, pipirai, grietine
1 pomidoras
zalumynai
1 kiausinis
I farsa deti svoguna, cesnaka, prieskoniu, imusti kiausini, ismaisyti ir formuoti kotletus, virti garpuodyje.
Farsiruoti agurkai garpuodyje1 ilgas agurkas
0,5 stiklines farso
1/3 kreveciu
20 g konservuotu kukuruzu
druska, pipirai, sojos padazas
3 sklit. Cesnako
Supjaustyti krevetes, sumaisyti su farsu. Sumalti cesnaka, deti i krevetes, druskos, pipiru, sojos, kukuruzu. Agurka supjaustyti ziedais 2 cm, ispjauti viduriuka, deti i vidu farsa. Virti 10 min.
Vanilinis desertasIsplakti 4 trynius, 4 saukstus cukraus, 425 grietineles, vaniles. Isdeti i formeles ir virti 20-25 min. Patiekti su vaisiais.
Varškės pudingas250 g varskes 5 proc.
100 g vanilinio surelio 23 proc.
2 kiausiniai
100-120 g manu kruopu
150 ml pieno
20 g sviesto
0,5 stikl cukraus
10 g vanilinio cukraus
aplesino zieveles, citrinos sulciu, vos druskos
ne aliuminiame puode isvirti manu kose su pienu, deti 2 saukstus cukraus, atsaldyti, tada deti sviesta. Sudeti trynius, varske, sureli, druska, cukru, vanilini cukru, zieveles. Viska gerai ismaisyti. Atsaldytus baltymus isplakti su 3 sauksteliais cukraus ir citrinos sultimis iki putu ir deti atsargiai i mase. Viska sudeti i ryziu inda, turi uzimti ¾ indo. Uzdengti kepimo popieriumi. Virti 65-75 min., po to leisti pastoveti 20 min. Isdeti i lekste, apipilti grietine, uogiene, ar vaisiais.
Šokoladinis tortas garpuodyje125g šokolado
125g sviesto
4 kiaušiniai
100g cukraus
100g miltų
Rižiams virti skirtą indą iškloti maistine plėvele.
Atskirti trynius nuo baltymų. Išplakti sviestą. Į jį įmaišyti išlydytą šokoladą ir kiaušinių trynius. Maišant sudėti cukrų, miltus ir išplaktus baltymus. Lengvai permaišyti. Tešlą pilti į paruoštą formą. Uždengti viršų plėvele, kad nepapultų vandens. Virti 35-40min. Aš plėvelės gabalą imu didesnį ir tuo pačiu, kur išklojau formą, uždengiu ir viršų. Reikia palikti laisviau, nes pyragas labai pučiasi. Verdu apie 60min.
Sūrio pyragas garpuodyje4 kiaušiniai;
120 g cukraus;
¼ a.š. druskos;
250 g maskarponės sūrio;
150 g 35% riebumo grietinėlės;
100 g Karališkų miltų;
30 g kukurūzų krakmolo;
keli lašai vanilės esencijos;
3 š. kakavos miltelių;
2 š. vandens.
Maskarponės sūrį išplakti su druska ir puse cukraus kiekio. Plakant po vieną sudėti trynius, įpilti grietinėlę, įlašinti vanilės esenciją. Kukurūzų krakmolą ir miltus sumaišyti, įsijoti į sūrio masę ir gerai išmaišyti. Su likusiu cukrumi iki putų išplakti baltymus ir įmaišyti į tešlą. Ketvirtadalį tešlos perdėti į kitą dubenį ir įmaišyti vandenyje ištirpintus kakavos miltelius. Indelį, kuriame garinsite, patepti sviestu, sudėti trečdalį baltos tešlos, ant viršaus šaukšteliu išdėlioti šokoladinės tešlos, uždengti folija ir virti garuose 10 min. Tuomet vėl baltos tešlos, šokoladinės ir garint 10 min. Paskutinį sluoksnį uždėjus, garuose verdama 15 min. Atšaldyti.
Skanaus