Įkraunama...
Įkraunama...

Patiekalai greitpuodyje ir garpuodyje

O aš vakar turejau svečių ir pagaminau garpuody deserta. Gavosi - SUPER. thumbup.gif

Kriaušes su šokolado padažu
Šiveižas kriaušes nulupau, tik palikau kotukus, pagrindą šiek tiek nupjoviau, kad galima butu kriaušę pastatyti.
Sudejau kriaušes į garpuodžio pirmą lygį. Kadangi kriaušės aukštos tai antro lygio tinklelį nuemiau.
O ant trečio lygio uždėjau plastmasini indeli su šokoladu. Uždengiau viska dangčiu.
Viska viriau ant garų 20 -25 min.
Kai šokoladas ištirpo, įpyliau truputi grietinėlės ir gerai išmaišiau, kad gautusi skystas padažiukas.
Išvirtas kriaušes sudėjau i lekštes ir apipyliau šokolado padažu, apibarsčiau kapotais riešutais.
Svečiai buvo apakę. Per 25 min - pasakiškas desertas. Kriaušės burnoj tirpo. thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Stai ir as pagaliau nusipirkau biggrin.gif Issizyziau, kai viena ryta netycia uzmigus vaiko maisteli ir puoda sudeginau blush2.gif Tik dabar prisiruost reikia gamint pagal receptus.

Mano puodas cia, o desiniau siame puslapyje reikia spausti ant recipes

receptai angliskai. Jei ko labai noresit, nukopijuokit man i AZ, o as pameginsiu isverst ir patalpinsiu bendrai - atgaivinsim sita tema smile.gif Ziurek, ir atsilieps tos seimininkeles "su stazu", kurios pacios receptu ieskojo, paskui uztilo mirksiukas.gif tipo: o as tai sitaip gaminu, ten reikia ne to, o su situ skaniau...

cia nuorodos rusiskai, kurias radau beskaitinedama sita ir tema esancia kitame subforume
Ja - mama!

sitos dvi su multivarka, bet manau principas tas pats, galima prisitaikyt
geros virtuves forumas
multivarka

gal sitose nuorodose apie multivarkas galima ir apie paprastus garu puodus rasti, dar neturejau laiko pasiknist 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Donalita @ 2007 07 31, 11:27)
Mano puodas cia, o desiniau siame puslapyje reikia spausti ant recipes

Aciu Donalita uz atgaivinima!
Rusiskai man per sudetinga, o is anglisku sitas pasirode vertas pabandyti - taip iseina, kad vistiena cia verdama ne atskirai, o troskinama kartu su ryziais:

Ingredients

3 chicken legs ;
300 ml (1/2 pt) chicken stock ; 1
00 g (4 oz) long grain rice ;
1 pinch of saffron ;
salt ;
pepper ;
2 tomatoes ;
2 courgettes ;
1 green pepper.

Place the chicken legs in the rice bowl. Season with salt, pepper and saffron. Wash the rice and add to the bowl together with the stock. Place the rice bowl in the bottom steaming basket. Cut the tomatoes in four, the courgettes into thick slices and the pepper into strips. Place all the vegetable in the top steaming basket. Steam for 50 minutes. Serve all the vegetables, chicken and rice together.

Atsakyti
3 vistos kojos
300 ml vistienos sultinio
100 g ilgagrudziu ryziu
1 ziupsnis šafrano
druskos
pipiru
2 pomidorai
2 cukinijos (neapsigaukit, jos ne parsiuko dydzio is nuosavo darzo, o jaunos, mazdaug dvieju desreliu storio mirksiukas.gif )
1 zalia paprika

Vistos kojas deti i ryziu bliudeli, apibarstyti druska, pipirais, safranu. Ryzius praplauti ir sudeti kartu su sultiniu i ryziu bliudeli. Bliudeli patalpinti garpuodzio apacioje.
Supjaustyti pomidorus i ketvircius, cukinijas storom riekem, paprika siaudeliais. darzoves deti i virsu. Virti 50 min.
Viska patiekti kartu smile.gif

Kazkaip ziuriu, ziuriu i savo ryziu indeli - be sansu kad viskas tilptu g.gif ar man taip tik atrodo...
Atsakyti
QUOTE(ausriux75 @ 2007 05 02, 21:50)
"išsikėpėm" omletą garpuodyje-laaabai patiko. thumbup.gif Dukra kitą rytą vėl pareikalavo tokio pat.

blush2.gif O koki indeli omleta supilt mirksiukas.gif Tik nusipirkou ir dar neko nebandzijou pagamint doh.gif
Atsakyti
Tai kiek suprantu, ten vienas ondelis ir tera - ryziams. tai i ji ir reikia pilt viska kas biru ir skysta g.gif iskaitant ir omleta...

O kazi plova galima pasidaryt?
Atsakyti
Sveikos!

Isbandziau sita recepta vakar! Mmm kaip skanu... essen.gif

I indeli ryziams dejau 3 vistos slaunikes lengvai paprieskoniuotas, uzpyliau perplautas ryziais 125 g (tiek buvo ryziu maiselyje smile.gif ), sultiniu ir viskas. Indelyje viskas puikiai tilpo (mano indelis 1 l talpos)
Antram aukste dejau cukiniju gabalelius, nes tik juos turejau ax.gif Eksperimento labui puse gabaleliu sudejau be nieko, o ant puses simboliskai pabarsciau pipiriuko ir citrinos sulciu po lasa.
Viriau nesismulkindama pagal recepta 50 min. Vista isvire super, ryziai irgi pats tas, o cukinijos, kaip ir tikejausi, pervire, tokios lyg patezusios truputi g.gif Tos kur paprieskoniuotos, jos buvo astrokos, o kurios be prieskoniu, tai buvo galbut geriau.

Bet kuriuo atveju laaabai skaniai pavalgem, rekomenduoju! thumbup.gif
Atsakyti
Viriau su rudais ryžiais, o jie vandens mažiau įgeria nei rudi, tai liko siek tiek sultinio doh.gif , išvirus palikau funkciją "laikyti šiltai" - laukiau vyro. Tai cukinijos ir paprikos patežo doh.gif . Ką gi - gyveni ir mokaisi. Bet susižavėjau, kaip viskas greita ir paprasta - tuo momentu migžiau mažių, tai puodus būtų tekę išjungt, o dabar dar ir apsikuopt, ir SM arbatytę gurkšnodama pasėdėt suspėjau thumbup.gif
Atsakyti
Omletas su daržovėmis 4u.gif

4 kiaušiniai
0,5 stiklinės pieno
1,5 stiklinės šaldytų daržovių
druskos

Daržoves supilti į ryžių indelį. Kiaušinius išplakti su pienu ir užpilti ant daržovių. Viską išmaišyti ir virti 20 min garpuodyje. Tada dar kartą permaišyti ir virti 10 min.

Dar neišbandžiau.
Atsakyti
Pas mus omletas vis dar didžiausioj pagarboj hihihi.gif
Kasdien naudoju garpuodį vaiko maisteliui virti. Morkytės toookios saldžios. O dar nusipirkau blenderį košytėm trinti, tai visai liuks. biggrin.gif Mažiukas lapnoja tik duok.
Neseniai dariau paprikas, įdarytas faršu ir ryžiais. Gavosi thumbup.gif

Aš čia pasiknisau ir tokį puslapiuką rusiškai radau Receptai su nuotraukomis essen.gif
Atsakyti
Morkas naudoju tik šviežias.

Čia forume pasirankiojau idėjų biggrin.gif

Garpuody išviriau bulves, morkas ir trumpai apviriau kalafiorą, jau suskaidytą į žiedynus. Tuo tarpu keptuvėj pakepinau svogūną su faršu, dadėjau šesnako, prieskoninių žolelių mišinio (vietoj vegetos - dėl mažiaus ir sveikesnio gyvenimo būdo hihihi.gif ), druskos. Tada sudėjau, kalafiorus, truputį miltų, vandens, grietinės užbalinimui. Gavosi tokia buzė-padažas. Liuks kaip skanu buvo thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Miestiete @ 2007 08 02, 10:00)
Sveikos!

Isbandziau sita recepta vakar! Mmm kaip skanu...  essen.gif

I indeli ryziams dejau 3 vistos slaunikes lengvai paprieskoniuotas, uzpyliau perplautas ryziais 125 g (tiek buvo ryziu maiselyje  smile.gif  ), sultiniu ir viskas. Indelyje viskas puikiai tilpo (mano indelis 1 l talpos)
Antram aukste dejau cukiniju gabalelius, nes tik juos turejau  ax.gif  Eksperimento labui puse gabaleliu sudejau be nieko, o ant puses simboliskai pabarsciau pipiriuko ir citrinos sulciu po lasa.
Viriau nesismulkindama pagal recepta 50 min. Vista isvire super, ryziai irgi pats tas, o cukinijos, kaip ir tikejausi, pervire, tokios lyg patezusios truputi  g.gif  Tos kur paprieskoniuotos, jos buvo astrokos, o kurios be prieskoniu, tai buvo galbut geriau.

Bet kuriuo atveju laaabai skaniai pavalgem, rekomenduoju!  thumbup.gif

kad nebutu istezusios cukinijos, antra auksta reikejo uzdeti daug veliau, beveik pries gala ax.gif
Atsakyti