Įkraunama...
Įkraunama...

Širdelės bėdelės

QUOTE(Shusha @ 2011 05 27, 20:25)
Labas vakaras!

Gal kam nors yra darytas širdies raumens tyrimas? Nežinau tikslaus pavadinimo, bet kaip supratau tam naudojamos kažkokios radioaktyvios medžiagos  blink.gif , reikia ilgai ( berods 4-6 val.) gulėti ir pan.
Norėčiau kokių nors duomenų kas tas yra tiksliau, nes mamai jį paskyrė kardiologė ( kadangi  l. prastai jaučiasi, visiškai netoleruoja fizinio krūvio , echo ar EKG rodo kažin kada buvusį miokarditą). O kai mama papasakojo savo BPG kokius tyrimus paskyrė, toji pradėjo atkalbinėti- atseit čia l. sudėtingas, organizmą alinantis bei nieko nepasakantis  blink.gif tyrimas.
Dabar ir mama ir aš pasimetę- kardiologe( kažkaip norėtųsi tikėti, kad žmogus žino ką daro...) tikėti ar BPG.

sveiki, prasykite magnetinio rezonanso, jis parodys miokardo bukle,
aisku, jei mama gali buti ilgai nekvepavusi, man nedadare iki galo, nes as negaliu ilgai nekvepuoti, ten-kvepuok, nekevepuok, na ilgokai uztrunka
o imunulogini fermentu tyrima del sirdies nepakankamumo ar dare, tereikia is venos kraujo ir atsakymas po keliu dienu,
o del echoskopijos-tai tikrai ne kiekvienas kardiologas moka tai atlikti,
man dare net trys, visu duomenis skiriasi, tai gi patariu ieskoti Vilniuje, santariskese, dirba tokia Rita Kramena, ar kas kaip panasiai pavarde, ja man rekomendavo kaip gera echokopuotoja, mane stebejo 1,5 val,
o kardiologa as irgi pakeiciau, nes nepatiko tai, kad neieskojo priezasties, o tik skyre vaistus, kurie netiko man, tiesiog atsainiai ziurejo....
dar prasykite Holterio-aparatuko kur para laiko prikabina ir visa sirdies darba fiksuoja, o esant nurodymams-galima ir 3 parom,
laikykites ir sveikatytes jums:)

Atsakyti
QUOTE(Shusha @ 2011 05 27, 20:25)
Labas vakaras!

Gal kam nors yra darytas širdies raumens tyrimas? Nežinau tikslaus pavadinimo, bet kaip supratau tam naudojamos kažkokios radioaktyvios medžiagos  blink.gif , reikia ilgai ( berods 4-6 val.) gulėti ir pan.
Norėčiau kokių nors duomenų kas tas yra tiksliau, nes mamai jį paskyrė kardiologė ( kadangi  l. prastai jaučiasi, visiškai netoleruoja fizinio krūvio , echo ar EKG rodo kažin kada buvusį miokarditą). O kai mama papasakojo savo BPG kokius tyrimus paskyrė, toji pradėjo atkalbinėti- atseit čia l. sudėtingas, organizmą alinantis bei nieko nepasakantis  blink.gif tyrimas.
Dabar ir mama ir aš pasimetę- kardiologe( kažkaip norėtųsi tikėti, kad žmogus žino ką daro...) tikėti ar BPG.

kalba eina apie SPECT tyrimą. Juo vertinama ar didejant poreikiui atsiranda širdies raumenyje zonų, kurios pradeda dirbti nors ramybeje nedirba. Žodžiu, ar atstačius/pagerinus kraujotaką yra galimybių pagerinti širdies darbą.
šiuo atveju šis tyrimas yra visai kitoks (ir atliekamas kitu tikslu) nei magnetinis rezonansas.
Atsakyti
QUOTE(Loram @ 2011 05 29, 14:20)
kalba eina apie SPECT tyrimą. Juo vertinama ar didejant poreikiui atsiranda širdies raumenyje zonų, kurios pradeda dirbti nors ramybeje nedirba. Žodžiu, ar atstačius/pagerinus kraujotaką yra galimybių pagerinti širdies darbą.
šiuo atveju šis tyrimas yra visai kitoks (ir atliekamas kitu tikslu) nei magnetinis rezonansas.

Maskatuk, Loram, dėkui už nuomones ir patarimus 4u.gif
Pasitikslinau - konkretaus pavadinimo kaip ir nėra, atliekant mano minėtą tyrimą, pirmiausia reiks pradėti nuo veloergometrijos, tuomet į veną suleis radionuklidų, tuomet dar ten kažkia akcija- atrakcija su šokolado valgymu doh.gif ir po kelių griežtai nustatytų val. reiks eiti pas radiologus toliau pabaiginėti tyrimo. Visa trukmė apie 5-6 val. Tas ir yra SPECT?
Tokiu atveju gal galit pakomentuoti- ar labai jau jis alinantis organizmą ir kenkiantis ( turi maniškė ir kitų sveikatos bėdų, nesinorėtų be reikalo rizikuoti).
Nes informaciniame lape taip įdomiai- parašyta jog radiacijos dozė nedidelė, o paskui smulkus paaiškinimas ko nederėtų daryti parą po tyrimo doh.gif . Visko neminėsiu, bet pvz., patarimas nesiartinti prie vaikų, nėščiųjų ar apskritai gyvų padarų, nes parą spinduliuosi, tai kažkaip nedžiugina? Bet gal čia perlenkta? Pvz., kadaise prieš narkozę aš irgi pasirašinėjau po tokiu sąrašu galimų įvykių, kad plaukai šiaušėsi lotuliukas.gif
Atsakyti
tai ir yra SPECT
Atsakyti
sveiki, mano kaimynei po kruties vezio operacijos darydavo tyrima su radionuklidais , po kurio ji 3 paras gyvendavo pas drauge, atskirame kambaryje, nes namuose buvo mazameciai anukai, ji dare net 3 tokias proceduras, tik man ji nepasakojo kokiu tikslu,
bet grizdavo namo be jokiu salutiniu poveikiu,
net nezinau ka patarti,
konsultuokites su kardiologu, o gal ir ne su vienu....
sekmes ir sveikatytes:)
Atsakyti
Laba visoms.
Cia as pirma karta,tai nezinau,pas koki KMUK butu geriausiai vaziuoti konsultacijai. man sirdies permusimus aptiko ir liepe pas kardiologus pasirodyti.Gydytoju temoje lyg tai P.Zabiela minimas,Vasiliauskas.Gal patartumete,nes jus cia konkreciai su sirdies gydytojais susidure.
Aciu 4u.gif
Atsakyti
Gal kas daretes si tyrima?
http://www.mirameda....racija.php?id=5
Idomu,ka jis parodo g.gif Nes palyginus pigu.
Atsakyti
QUOTE(Loram @ 2011 05 30, 10:57)
tai ir yra SPECT

sveiki, gal galite pasakyti koks tyrimas TEE?
nieko nepaaiskino.......
Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2011 06 01, 19:21)
sveiki, gal galite pasakyti koks tyrimas TEE?
nieko nepaaiskino.......

TEE – transezofaginė echoskopija, kurios metu echoskopo daviklis yra įvedamas per stemplę ir širdis yra apžiūrima iš stemplės. Šis tyrimo metodas leidžia daug geriau apžiūrėti širdį nei atliekant įprastinį ultragarsinį tyrimą, o kai kurie širdies pakitimai nustatomi tik šio tyrimo pagalba. Procedūros metu galimiems nemaloniems pojūčiams išvengti yra naudojami nuskausminantys medikamentai.
Atsakyti
QUOTE(glossi @ 2011 06 01, 19:43)
TEE – transezofaginė echoskopija, kurios metu echoskopo daviklis yra įvedamas per stemplę ir širdis yra apžiūrima iš stemplės. Šis tyrimo metodas leidžia daug geriau apžiūrėti širdį nei atliekant įprastinį ultragarsinį tyrimą, o kai kurie širdies pakitimai nustatomi tik šio tyrimo pagalba. Procedūros metu galimiems nemaloniems pojūčiams išvengti yra naudojami nuskausminantys medikamentai.

o narkozes negalima?
o ka butent mato? miokardo pakitimus, voztuvu bukle,
Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2011 06 01, 20:01)
o narkozes negalima?
o ka butent mato? miokardo pakitimus, voztuvu bukle,

Va,dar cia paskaityk mirksiukas.gif
http://betteronlineh...diograma-testas
Tik cia ziuriu vertimas,tai truputi painu suprasti g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo glossi: 01 birželio 2011 - 19:19
QUOTE(glossi @ 2011 06 01, 20:16)