Įkraunama...
Įkraunama...

Širdelės bėdelės

QUOTE(Lera @ 2010 01 21, 14:38)
a. o praktiškai? biggrin.gif  nes užsakėm dar viena buteliuką nes tipo išsiaiškinom kad anas jau bus rytoj negeras  blush2.gif
b. aš irgi pirma karta girdžiu , gal sakau naujove kokia? g.gif  bet man žinok labai skaudėjo kai lašino , gal dėl to kad prieš tai daug visokiu gavau lašalinių jau jautrios venos buvo nežinau bet lašino virš 8 valandų 1l  doh.gif  nes greičiau maniau išprotėsiu , esu labai kantri bet ten jau atrodę trūkinėja visos venos  doh.gif šiandien b irgi skundiesi kad skaudėjo ...

Iš tikrųjų tai kalis labai skaudus, kai lašini greitai, na žmonės apibūdina kaip kokį venos graužimą, bet analgino, niekada neleidžiam- tik labai pamažu lašinam.
Papildyta:
QUOTE(Lera @ 2010 01 20, 18:58)
na va grįžo _ gyvas biggrin.gif

bet žiūriu jam ir prie to pačio analgino išraše ir suleido prie lašines 4ml ( t.y 2 ampules po 2ml) prie ko tas analginas? ne per daug jo čia? čia kad skystintu kraują? bet niekas nesakė kad  tirštas g.gif buvau net pagalvojus gal tam kad neskaudetu kai lašins kalį ( nes man pvz skaudėjo) bet nelogiška sakyčiau ... Loram kokia tavo nuomonė? o su tuo analginu betaloką vartot galima? prisiskaičiau apie analginą net silpna pasidarė  doh.gif

kažko Sausė neužeina čia... sad.gif

Ačiū, kad pasiilgai, o dėl analgino gerą mintį davei, gal iš tikrųjų žmonėms mažiau skaudėtų. Bet skauda ne visiems, net nežinau nuo ko tai priklauso.
Papildyta:
QUOTE(Loram @ 2010 01 20, 21:49)
tai aspirinas ar analginas. Aspirino leidziamo nebuna. del analgino nebuna kraujavimu.
taip - i fiziologini deda kalio chlorida ir lasina, bet jei i 250 ar 500ml deda tik viena ampule kalio - tai tikrai nieko neskauda...

O tai ampulėje kiek tų gramų būna, kažkaip neužmačiau tokių, mes naudojam flakonais- ten berods 100 ml, tai dažniausiai į 500 ml dedam 20 arba 30 gramų. Na mes taip vadinam- gramais. O sudėjus visą flakoniuką tai jau nežinau kas būtų. Tiesa, nuo kalio, jei greitai lašini kai kuriuos karštis išmuša.
Atsakyti
QUOTE(sausė @ 2010 01 21, 15:44)
Ačiū, kad pasiilgai,
o dėl analgino gerą mintį davei, gal iš tikrųjų žmonėms mažiau skaudėtų. Bet skauda ne visiems, net nežinau nuo ko tai priklauso.

4u.gif

manau priklauso gal nuo jautrumo ? nuo to kiek ko prieš tai sulašina ar pan? bet va mano gydytoja išrašė mb vakar su analginu , o šiandien jis visai kitur lašinosi ir ten paklause kodėl neatvežei analgino? g.gif bet man nepatinka analginas geriau pakentėčiau nei norėčiau kad nuskausmintu juo..

šiandien B taip letai lašino jis atvežę 0,5 buteliuką , o jam atskiedę į 1l ir nespėjo visko sulašint nes skubiai reikėjo grįžt į darbą o jei būtu 0,5 būtu spėja doh.gif tai sakau rytoj lai prašo kad mažesne bonke kabintu ...

Atsakyti
Mano mielasis kiekviena diena geria po kalio tabletele, rezultatas 4.5.buvo sakyta net po dvi gerti,bet pabijojau....kazko.....
Atsakyti
QUOTE(sausė @ 2010 01 21, 15:51)
O tai ampulėje kiek tų gramų būna, kažkaip neužmačiau tokių, mes naudojam flakonais- ten berods 100 ml, tai dažniausiai į 500 ml dedam 20 arba 30 gramų. Na mes taip vadinam- gramais. O sudėjus visą flakoniuką tai jau nežinau kas būtų. Tiesa, nuo kalio, jei greitai lašini kai kuriuos karštis išmuša.

jei tu klausi apie analginą tai apulytes po 2mg , o jei apie kalį tai ten didelis buteliukas net nežinau kiek jo ten gal 400ml? g.gif

aha arba karštis išmuša , arba aš dar metalo skoni burnoj jaučiau g.gif
Atsakyti
QUOTE(Lera @ 2010 01 20, 22:24)
neturiu aš tu kitu brangiu tik B ir vaikį wub.gif ], bet nu ką daryt kaip nepergyvent?

kai pagalvoji vartojo visko tiek , o kalis tik krenta , kas iš tu visu lašiniu ir pan jei kažkodėl jo organizmas nesisavina jo?? kokia prasme tada ji vartot? gal inkstus reikėtu ištirt? bet visur tokios eiles nusibaigt galima kol sulauksi sad.gif reikia rast priežastį kodėl nepasisavina..?

ai aš ne nuo raminamųjų nusiraminsiu o kai mb viskas bus gerai ..

Šiaip labai gerai pastebėjai dėl inkstų. Labai didelė tikimybė, kad tai gali būti dėl inkstų ligų. O gal jis daug prakaituoja, mažai vartoja skysčių, gal geria daug kavos ir mažai vandens.
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2010 01 21, 15:54)
Mano mielasis kiekviena diena geria po kalio tabletele, rezultatas 4.5.buvo sakyta net po dvi gerti,bet pabijojau....kazko.....

nes ištikrujų kai kalio trūksta blogai kai perdozuoji vėl blogai doh.gif baisu ir man maximum maniškis gere 750mg .
QUOTE(sausė @ 2010 01 21, 15:54)
Šiaip labai gerai pastebėjai dėl inkstų. Labai didelė tikimybė, kad tai gali būti dėl inkstų ligų. O gal jis daug prakaituoja, mažai vartoja skysčių, gal geria daug kavos ir mažai vandens.

bet būtu vistiek nors kažkoks požymis už ką užsikabint jei su inkstais kas nors ne taip ane? ar nebūtinai? nes fiziškai jis jaučiasi puikiai nejaučia nei širdies , nei kalio trūkumo VISIŠKAI ....

skysčių aišku mažokai naudoja ... nors ir aš db nedaug naudoju tiesiog "nelenda" jie , vasarą mineralini pokais varem o dabar 3-5 puodeliai į diena ir tai gerai .. kavos darbe gal išgeria kokius 1-2 puodelius iš aparato g.gif bet faktas kad po vieno puodelio kavos ( kuris neblogai išplauna kalį) reikėtu litro vandens ant viršaus išgert spek ar išgeria? doh.gif taip yra linkės į gausesni prakaitavimą bet dabar visa menėsį nesportavo tai nlb gausiai ir prakaitavo..

nežinau jau kodėl taip darosi ir už ko čia užsikabint bet taip mažėjantis kalis tikrai gasdina... verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lera: 21 sausio 2010 - 16:00
QUOTE(Lera @ 2010 01 21, 15:54)
jei tu klausi apie analginą tai apulytes po 2mg , o jei apie kalį tai ten didelis buteliukas net nežinau kiek jo ten gal 400ml?  g.gif

aha arba karštis išmuša , arba aš dar metalo skoni burnoj jaučiau  g.gif

Aš apie kalį, bet juk iš karto tiek daug nesulašina.
Papildyta:
QUOTE(Lera @ 2010 01 21, 15:59)
nes ištikrujų kai kalio trūksta blogai kai perdozuoji vėl blogai  doh.gif baisu ir man maximum maniškis gere 750mg .

bet būtu vistiek nors kažkoks požymis už ką užsikabint jei su inkstais kas nors ne taip ane? ar nebūtinai? nes fiziškai jis jaučiasi puikiai nejaučia nei širdies , nei kalio trūkumo VISIŠKAI ....

skysčių aišku mažokai naudoja ... nors ir aš db nedaug naudoju tiesiog "nelenda" jie , vasarą mineralini pokais varem o dabar 3-5 puodeliai į diena ir tai gerai .. kavos darbe gal išgeria kokius 1-2 puodelius iš aparato  g.gif  bet faktas kad po vieno puodelio kavos ( kuris neblogai išplauna kalį) reikėtu litro vandens ant viršaus išgert spek ar išgeria? doh.gif taip yra linkės į gausesni prakaitavimą bet dabar visa menėsį nesportavo tai nlb gausiai ir prakaitavo..

nežinau jau kodėl taip darosi ir už ko čia užsikabint bet taip mažėjantis kalis tikrai gasdina...  verysad.gif

Tai nors paprasčiausią šlapimo tyrimą pasidarykit ir matysis ar kabintis prie inkstų ar ne. Tik būtinai rytinį.
Bet yra tokių žmonių, kuriems mažėja kalis ir nerandama priežasčių, na tam kartui pasiekiama norma, po kiek laiko jau vėl krenta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sausė: 21 sausio 2010 - 16:48
Skleroze blink.gif Buvo sakiusi gydytoja,lyg nuo antinskciu pruklauso g.gif Internete nelabai ka aiskaus radau tuo klausimu...susitaikem,galu ir ligu neieskom,juo labiau,kad diuaretikus naudojam....Jau ir yra priezastis....Nors viskas,su kuo susiduri naujai,neramina,kaip ir tas analginas prie kalio laselines...Nors tai neatsiejama,kiek zinau....Siandien galvoju,kad didziausias mano noras butu,kad ramia sirdimi ir pasitikedama galeciau lankytis pas medikus...
Atsakyti
antinksciu liga prie kurios mazeja kalis - Kono sindromas/liga.
kalio chloridas - 10proc. koncentracijos 10ml yra 1g kalio chlorido (ar ne gydytoja Sause? smile.gif )
Atsakyti
QUOTE(sausė @ 2010 01 21, 16:24)
a. Aš apie kalį, bet juk iš karto tiek daug nesulašina.

b. Tai nors paprasčiausią šlapimo tyrimą pasidarykit ir matysis ar kabintis prie inkstų ar ne. Tik būtinai rytinį.
Bet yra tokių žmonių, kuriems mažėja kalis ir nerandama priežasčių, na tam kartui pasiekiama norma, po kiek laiko jau vėl krenta.

a. oi ne aišku ne... ten su švirkštu kažkiek ištraukia ir suleidžia į ta fiziologinį tada lašina ..

b. ok antradieni jau darysim šlapimo tyrimą tada.

o dabar galvoju mb išraše 5 dienas lašins kalio , tai rytoj gausis trečia tada savaitgalis , niekas nedirba o tada 1dieni ir 2dieni vėl , čia bus naudos iš tokiu pertrauku?

o sulašinus db tikslinga vėl būtu kartot kraujo tyrimą?

QUOTE(amarrile @ 2010 01 21, 16:26)
....Siandien galvoju,kad didziausias mano noras butu,kad ramia sirdimi ir pasitikedama galeciau lankytis pas medikus...

manau dauguma turi tokį norą, bet po šia diena nesuprantu kodėl žmonės tampa medikais kai nemoka /nenori/neturi kantrybės su žmonėm jais bendraut . žinau tik keleta nerealiu mediku kurie su kiekvienu bendrauja taip lig jis jiems vienintelis , be kalbu mes irgi žmonės ir pan .....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lera: 21 sausio 2010 - 19:12
QUOTE(Lera @ 2010 01 21, 19:10)
a. oi ne aišku ne... ten su švirkštu kažkiek ištraukia ir suleidžia į ta fiziologinį tada lašina ..

b. ok antradieni jau darysim šlapimo tyrimą tada.

o dabar galvoju mb išraše 5 dienas lašins kalio , tai rytoj gausis trečia tada savaitgalis , niekas nedirba o tada 1dieni ir 2dieni vėl , čia bus naudos iš tokiu pertrauku?

o sulašinus db tikslinga vėl būtu kartot kraujo tyrimą?

Bus naudos iš tų lašinamų su pertraukomis, tomis savaitgalio dienomis galit išgerti kalio tablečių.
O tyrimą kartoti tikslinga. Kartokit ne tą pačią dieną kai pabaigsit o pvz. kitą.
Papildyta:
QUOTE(amarrile @ 2010 01 21, 16:26)
Skleroze blink.gif Buvo sakiusi gydytoja,lyg nuo antinskciu pruklauso g.gif Internete nelabai ka aiskaus radau tuo klausimu...susitaikem,galu ir ligu neieskom,juo labiau,kad diuaretikus naudojam....Jau ir yra priezastis....Nors viskas,su kuo susiduri naujai,neramina,kaip ir tas analginas prie kalio laselines...Nors tai neatsiejama,kiek zinau....Siandien galvoju,kad didziausias mano noras butu,kad ramia sirdimi ir pasitikedama galeciau lankytis pas medikus...

Sutrikus kai kurių hormonų pusiausvyrai taip pat galimas kalio trūkumas.
Atsakyti
QUOTE(sausė @ 2010 01 21, 19:39)
a. Bus naudos iš tų lašinamų su pertraukomis, tomis savaitgalio dienomis galit išgerti kalio tablečių.
b. O tyrimą kartoti tikslinga. Kartokit ne tą pačią dieną kai pabaigsit o pvz. kitą.

c. Sutrikus kai kurių hormonų pusiausvyrai taip pat galimas kalio trūkumas.

a. dabar galvoju o ką daryt jei ir toliau kris kalis ? ką tokiu atveju reikės daryt? unsure.gif nors aišku aš viliuosi kad patekės iškart į venas gal geriau rezorbuosis? ...

b. tai aš taip ir pagalvojau kartosim kita diena po sulašinimo , bet kaip įdomiai mano daktarė išraše mb penkias dienas lašint , o jo klinikoj liepe tik viena diena lašint ( neva ta viena kažką pakeistu ) doh.gif

c. na neprileidžiu dabar tokios minties tikiuosi viskas jam gerai verysad.gif
Atsakyti