Įkraunama...
Įkraunama...

Kūdikių masažas ir mankšta

Lankėmės masažiukuose šeimos klinikoje, tai labai padėjo ir sedėti pradėjo anksčiau ir tvirtesnė mažė pasidarė, ir masažistė labai faina papuolė. O poliklinikoje, kai buvome, tai po antro karto daugiau neėjau schmoll.gif , nes masažistė pikta, grubi, vaikas ją pamatęs klykti pradėdavo. O iš šeimos klinikos masažistei šypsodavosi, guguodavo. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(vilke @ 2006 02 10, 10:49)
kalnieciu poliklinikoj. tai masaziste, su kuria mum teko susidurti ten,  schmoll.gif uztat kineziterapeutes tai  thumbup.gif

Mes irgi toj pačioj poliklinikoj drinks_cheers.gif Kai mažei buvo beveik trys mėn. ėjom ir į masažus, ir į mankštas. Tai beveik pritariu tavo nuomonei - masažistė man irgi nelabai patiko schmoll.gif Šalta, nedėmesinga, kaip dėl paties masažo, tai sunku pasakyti, nes nelabai nusimanau... O kinezistė buvo thumbup.gif Tik va mano dukrai labai nepatiko nei masažai, nei mankštos doh.gif Dabar va vėl išrašė antrą masažų ir mankštų kursą. Tai po trijų mankštelių su kineziste (jau kita, bet taip pat labai thumbup.gif ) nusprendėm, kad jokios naudos iš tų mankštų, nes mažylė vėl klykė, tai teks namie man ją pamankštinti. O masažai dar laukia, bet nieko gero jau nesitikiu. Eisim pas kitą masažistę, tai bus matyt. O dėl higienos tai aš nesibaiminu, nes rankas, kiek pastebėjau - plauna, o ant stalo pasitiesti rekia atsinešti savo paklotėlį ir vienkartinių palučių mirksiukas.gif
Beje, o jūs pas kokią pediatrę lankotės?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LinaGustė: 24 vasario 2006 - 21:24
Na, kadangi mes gyvename airijoje, tai masaziste atejo pas mus i namus, tai del higienos problemu nebudavo (beje pries paiimdama vaika ji visada nusiplaudavo rankas). masaziukai labai padejo ir dabar as pati darau visokius pratimus su lelium. o svarbiauisa masaziste pripratino urtyte prie dideles vonio ir ten plaukioja. va, tas tai jai labai patinka!!!!!
Atsakyti
Mus ir masazavo kai buvom 2 men,jam tai thumbup.gif patiko.
Masaziste -labai faina buvo ,svelti,puikiai atliekanti ir zinanti savo darba.Visada rankas nusiplaudavo pries masazuojant,o as pasitiesdavau ranksluostuka ir paguldydavau ant jo mazyli mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo eveneir: 05 kovo 2006 - 23:32
mes tai savo mažutį vežiojom į polikliniką pas masažistę, kai jam buvo trys mėnesiai - nors masažavo tik šešis kartus (daugiau sunkiai prisiprašysi), bet rezultatas nudžiugino, nes mažiukas pradėjo visiškai tvirtai laikyt galvą (nors gal ir šiaip atėjo tam laikas g.gif biggrin.gif )
dabar, kai mažiui penki mėnesiai, masažą daro namuose smile.gif anksčiau gulėdavo ramiau, o dabar net kartais ir supyksta unsure.gif
tiek, kiek sugebu, darau masažiuką ir aš, bet tai vis tiek toli gražu neprilygsta masažui, padarytam to, kas tikrai tai išmano tongue.gif
Atsakyti
Mums irgi, kai dar maziukai buvom ax.gif , buvo paskirtas masazas poliklinikoje del padidejusio tonuso. Tik man viena pazistama mama patare tiesiogiai su masaziste tartis. Taip ir padarem, susiskambinom, masaziste i namus ateidavo, labai labai man ji patiko thumbup.gif Ir masazai manau butini, ypac jei problemeliu yra.Mes gal kokius 3 kursus turejom su pertraukom , ir daugiau manau nepamaisytu lotuliukas.gif
Ir svarbiausia, kad nereikia vaiko i poliklinika vezioti, kur bacilu greiciau pasigausi, o ir saltoka pas juos buna, leliai juk nuogi masazuojasi, nu ir t.t. O maniskis masazo gale dazniausiai uzmigdavo, tai tiesiai i lovyte keliaudavo, ir labai gerai ismiegodavo lotuliukas.gif O mes dar su masazuotoja paplepedavom po to, patirties ji su vaikais turi ir patarimu nepagailedavo smile.gif
Namuose gaunasi kiek brangiau aisku, bet juk ir poliklinikoj igi reikia moketi, o salygos vaikui tikrai geresnes namie. Na kiekvienas sprendzia pats, kur ir kaip 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ausriuxa @ 2006 02 06, 11:27)
..mums irgi reikia manksteliu,bet kad jau eiles pas masaziste tai menesi i prieki taigi tenka laukti  doh.gif

nesulaukem tai sumokam pinigelius ir masaziste pas mus ateina kiekviena diena smile.gif
Atsakyti
mes darėm masažus poliklinikoje. Pirmą kartą gavau paskyrimą dėl padidėjusio raumenų tonuso, o antrą kartą jau pati asmeniškai tariausi su masažiste. Pirmą kartą gavom 10 seansų kursą, o antrą kartą aš vežiau pati 15 kartų. Galiu pasakyti, kad masažo nauda buvo akivaizdi - po pirmojo kurso mano panelė pradėjo vartytis (lankėme nuo 2,5 mėn. iki 3 mėn.) po antrojo kurso pradėjo ropoti (lankėme nuo 5 mėn. iki 5 mėn. ir 3 sav.), raumenų tonusas normalus.
Dėl higienos - tai masažistė visada nusiplaudavo rankas, o dėl švaros ant masažo stalo, tai man net minties nekiltų vaiką guldyti ant bendro stalo - VISADA su savimi turiu savus patiesaliukus, ne tik pas masažistę, bet ir kiekvieno vizito pas bet kurį gydytoją metu. Dėl žaislų - vėl gi tas pats, visada turiu su savimi žaislų. O masažistė per prievartą svetimų žaislų neduoda. Kažkas rašė apie aliejuką masažinį - mums iš viso tokio daikto nenaudojo, ir nieko nepritrynė.Dėl bacilų - žinoma, visko gali pasitaikyti, bet bentjau mūsų poliklinikoje masažas daromas atskirame pastate, o ne bendrame korpuse. Šiuo metu planuoju pradėti trečią masažo kursą (savo nuožiūra).
Beja, masažistė ne tik masažuoja, bet daro labai daug pratimų. Ir ant kamuolio, ir ne tik.
Atsakyti
Mes nuo sianden ir pradejome lankyti masazus.Paskirtas 10dienu laikas.Lankomes seimos klinikoje.Uz viena masaza reikia moketi 5lt.Bet man labai keista,kad taip trumpai masazuoja.mano panos kojytes masazavo apie 5min.Nu gal visa laika taip buna.Ir beje masaziste labai tvarkinga ir svelni thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Grytute @ 2006 01 22, 15:12)
Dar neblogas masazo pavyzdys yra svetaineje http://www.aufeminin...ebebe/lecon.asp, ten prancuziskai, bet paveiksliukai kalba patys uz save, taigi nebutina ir skaityti. norint pereiti prie kito paveiksliuko reikia spausti nuotraukeles kampe esancia zuvyte. o i kita etapa perkels automatiskai. biggrin.gif

super puslapiukas labai sauniai ir aiskiai ten viskas
Atsakyti
Lankėm ir mes masažus poliklinikoje . Masažistė schmoll.gif , bet nauda po viso kurso praėjus porai savaičių akivaizdi buvo.
Atsakyti
QUOTE(garbane @ 2006 03 13, 18:34)
sveikos supermamytės  4u.gif

humanitus knygyne radau knygutę apie kūdikių masažą tai pagalvojau gal būtų visai nebloga dovana draugei kuri neseniai susilaukė vaikučio g.gif . Gal kuri turi tą knygutę? Ka apie ją manot mamytės ekspertės?  ax.gif
ačiū smile.gif

Manau, kad tai yra super knygutė super mamytėms biggrin.gif Nusipirkau ir aš, o kadangi tuo dalyku domiuosi ir tokiame kolektyve dirbu (Ankstyvojoj reabilitacijos tarnyboj) tai manau, kad tai ateities knyga. Mamos prisilietimas kūdikui -viskas, tai ir vaistas, ir maistas. Juk jis nieko kito dar ir nesupranta, o su šiuo kontaktu perduodama viskas -energetika sureguliuojama (vaikutis nesirgs), stimuliuojamos nervinės galūnės, žodžiu, jutimai visi -kūdikis pratinamas nebijoti pasaulio, kurio jis nepažįsta.
Taigi, svarbiasia, kad mama nelįstų prie vaiko tada, kai yra blogos nuotaikos -nedarykite to tik todėl, kad reikia. Turite abu to norėti...Tiesiog pajauskite, ir viskas....
Šaunuolė, garbane, suki ten, kur reikia mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lapukas: 16 kovo 2006 - 22:18