Įkraunama...
Įkraunama...

Tyrimai, skiepai, vitaminai, planuojant vaikelį

ash buvau poliklinikoje ir norejau pasiskiepyti nuo raudoniukes. gydytoja man pasake, kad nera tokio skiepo vien nuo raudoniukes. O yra komplexas skiepu nuo tymu, kiaulytes ir raudoniukes. kainuoja apie 40 lt.
Atsakyti
taip, nėra vien nuo raudonukės skiepo.Ir šiaip nežinau, kur skiepija, tik Imunoprofilaktikos centrą, šeimos gydytoja, pasirodo-ir tai neturi tų skiepų ir nedaro tokių tyrimų.Gal galima šiaip poliklinikoj kokioj  nors laboratorijoj papigiai pasidaryt tuos tyrimus?
Paviršutiniškai Santaruose, pediatrijos laboratorijoj tikrina imunitetą hepatitui, raudonukei, dabar nepamenu-dar kažkokioms kelioms ligoms, visa tai kainuoja apie 200Lt  :smile.gif, priedo reikia savo kraują atsinešt  ohmy.gif.Jei randa, kad imuniteto nėra-vėl tiria toliau...vėl pinigėliai...
Atsakyti
jei laikoma kate- toksoplazmozes tyrimas

ar toksoplazmozė gali būti tik nuo kačių  :smile.gif ???
Atsakyti
ruošiamės jūrų kiaulę laikyt, tai nežinau, ko nebus galima nėščiai, ar narvo valyt (na, dėl to tai su vyru sutarėm, kad jis liuobs  :smile.gif), ar tos kiaulės laikyt rankose ar prie veido negalima ;D
Atsakyti
Kai dariausi tyrimą toksoplazmozei, sakė, kad labiausiai šia liga galima užsikrėsti nuo jaunų 3-4 mėnesių šuniukų, nuo kačių išmatų, o ne nuo kačių glostymo (tiesiog tvarkyti katės dėžutę su pirštinėmis), ir labai retai nuo žalios mėsos.
Na, o iš patirties - esu ne vieną katę laikusi, tačiau imuniteto šiai ligai neturiu. Reiškia nesu sirgusi. Ir turbūt laikantis asmens higienos ne taip lengva užsikrėsti.
Atsakyti
nuo raudonukes, jei juri nebuvot skiepytos paauglystej, tikrai reiktu pasiskiepyt. jei apsikrestumet sia infekcija nestumo metu, galimi shlykshtus apsigimimai. ash nerizikuociau. o del gripo... eiliniam sveikam zhmogui nera butina skiepytis. svarbiau yra suskiepyti senukus su letinem ligom ir tuos, kurie dirba tarp zmoniu (medikai, pardavejai ir pan.). ash kaip ligoninej dirbanti pasiskiepiju kiekvienais metais. kodel nepasinaudojus nemokama administracijos dovanele wink.gif o be to, jei planai su pastojimu pavyx, pavasariop busiu rami, kad jokia zaraza neprikibs wink.gif
Atsakyti
Beje, o kiek laiko nuo skiepu turi praeiti pries pastojant ???, o gal galima nieko nelaukt  :o [smiley=000137.gif] :smile.gif

Ir dar geriu vitaminus Materna. Neseniai mane pradejo bert visokiais spuogiukai (pulinukai, kaip pauglystej  ;D, inkstirais). Cia gali buti nuo vitaminu? O gal siaip nuo ko nors?

Atsakyti
Man ginekologe patare tris menesius iki pastojimo gerti tik folio rugsti. Po to, pastojus-dar tris menesius irgi tik folio rugsti, o jau nuo ketvirto nestumo menesio- vitaminus (Prenatali - gamtos namu)
Atsakyti
man tai prie maternos nesiule papildomai vartoti folines...
o veliau (t.y. dabar vartoju) magni ir kalci.
manau, kad su kaikuriom medziagom gali buti problema sudeti i viena tablete, nes vienos medziagos trukdo kitu pasisavinimui (kaip, berods ir yra su magniu ir kalciu). taigi kalci as geriu ryte, per pietus materna, o vakare magni.
Atsakyti
Istikruju tai tuose vitaminuose skirtuose nescioms yra visko ir pakankamai wink.gif juk juos daro ne seip praeiviai is gatves, o issimoksline zmones, kurie zino ko ir kiek reikia.
P.S. folio rugsties maternoj yra daugiau negu pakanka. Kaip tik rankoj turiu ta dezute, cia uzrasyta, kad vienoj tabletej yra 1 mg, o nesciai rekomeduojama ne maziau kaip 0.4 mg. Taip kad viskas ciki.
Nesciukes, negerkit jokiu papildomu vitaminu jei nera ju trukumo arba gydytoja neisraso (nebent magni, kad gimda nekietetu), nes ka tos daktares seip prirekomenduoja tai cia irgi tik vaistiniu naudai. Nes ir man ginekologe inirtingai pirso materna, tipo prenatalis ne toks geras. Nesamone (nors geriu materna tongue.gif )
Atsakyti
aha... mes planuojame vaikeli pradeti kovo vidury biggrin.gif . dabar geriam abu su vyru foline r,. (nes girdejau kad ir vyrui ne pro shali ishgerti butu ja. ). taip pat pasiskiepijau nuo raudoniukes spalio menesi (sake men priesh ateiti paziureti ar veikia skiepas). -shiaip pas ginekologes nemegstu vaishcioti ( buvau priesh metus gal dry.gif ) , tad skaitau patarimus shitoje svetaineje book.gif
eisim su vyru menesi priesh smileysex.gif pasidaryti visus tyrimus ( tikiuosi viskas pas mane bus ok).
jau kuria diena eisiu persirashyti i kita sheimos medicinos centra, kur pasidomejau geri ginekologai ir kiti spec. (mano drauge kuri pasigimde priesh naujus, lankesi ir lankosi tame centre -sake, kad ten neblogai).
manau kai eisiu tyrimu tada ir suzinosiu ka man gerti ir ko ne biggrin.gif

sekmes visiems! thumbup.gif
Atsakyti
Pirmus tris nestumo menesius geriau Foline rugsti (iki pastojimo negeriau, nors rekomenduojama), po to folimes rugsties pakanka kiek yra Mternoj, nes kudikiui ji nebera tokia svarbi. O Materna kolkas man labiausiai patike vitaminai. Matyt jie tikrai subalansuoti moterims biggrin.gif
Atsakyti