Įkraunama...
Įkraunama...

Tyrimai, skiepai, vitaminai, planuojant vaikelį

Anksčiau, kai neplanavome pastojimo, tai pirkdavau visada vitaminus Centrum, tai jie kainuodavo apie 30lt, brangūs, bet kažkaip dėl sveikatos savo, tai galvojau negaila, o po to kai perėjau prie Maternos tai toks malonus siurprizas buvo ta kaina rolleyes.gif O be to man turbūt šitie vitaminai kažkaip labai tinka aš nusprendžiau juos visada vartoti, kažkaip lyg ir energijos daugiau atsirado, veido oda pagražėjo, na gal čia įsikalbu, bet atrodo, kad tikrai skirti moterims. Tik, kad gali netikti, kaip aukščiau rašė, kad vemdavo nuo jų blink.gif ( atsimenu, man kartais šleikštulys nuo Centrum būdavo mad.gif ) Taigi reikia pabandyt wink.gif
Atsakyti
Nezinau, ar nuo Maternos, bet kai juos pradejau gert (pries nestuma), mane isbere. Nebegeriau. Pakeiciau i Pregnacare. Nustojo bert ir netrukus pastojau clap.gif

Beje, pastarieji brangesni, bet, manau, to verti wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smulkute: 05 vasario 2004 - 11:12
Norejau paklaust visu, kurios vartoja foline rugsti. Man, kaip planuojanciai pastoti, mano gydytoja rekomendavo vitaminus, i kuriu sudeti ieina ir foline rugstis. Tik dabar prisiminiau, kad uzmirsau jos paklausti kokia turetu buti planuojancios pastoti folines rugsties dienos norma (t.y. kiek miligramu per diena jos tureciau suvartoti). Galvoju, o gal tuose vitaminuose, kuriuos vartoju folines rugsties nepakanka? Jeigu kas zinot, labai prasau, parasykit. Aciu
Atsakyti
QUOTE (Germante @ 2004 02 17, 18:49)
Norejau paklaust visu, kurios vartoja foline rugsti. Man, kaip planuojanciai pastoti, mano gydytoja rekomendavo vitaminus, i kuriu sudeti ieina ir foline rugstis. Tik dabar prisiminiau, kad uzmirsau jos paklausti kokia turetu buti planuojancios pastoti folines rugsties dienos norma (t.y. kiek miligramu per diena jos tureciau suvartoti). Galvoju, o gal tuose vitaminuose, kuriuos vartoju folines rugsties nepakanka? Jeigu kas zinot, labai prasau, parasykit. Aciu

Knygoj Motina ir vaikas parašyta, kad kasdien reik gert po 400 mikrogramų
Atsakyti
Pažiūrėjau savo vitaminus Materna ten parašyta kad folinės ten yra 1mg. Gal kas gali paaiškinti, čia per daug ar per mažai g.gif ?
Atsakyti
QUOTE (Noriu buti mama! @ 2004 02 17, 18:53)
Pažiūrėjau savo vitaminus Materna ten parašyta kad folinės ten yra 1mg. Gal kas gali paaiškinti, čia per daug ar per mažai g.gif ?

truputi daugiau nei reikia, bet nuo to nieko bloga. Man gyd. sake, kad Maternoj yra visu vitaminu dozes siek tiek padidintos nei kitu vitaminu skirtu nesciosioms ir besiruosiancioms pastoti. taip kad viskas gerai, nepergyvenk.
Atsakyti
Atsiprašau,bet 1mg.FOLINĖS RŪGŠTIES,tai pagal mane yra mažai.Nes ,kiek teko domėtis,tai rekomenduojama paros norma yra 4mg.(arba 400 mikrogramų-400mcg.)
Atsakyti
QUOTE (auris @ 2004 02 06, 20:51)
rolleyes.gif Planuoju pastoti ir dairausi,kokių čia vitaminų geresnių panaudojus.Kad organizmas geriau įsisavintų,kad nauda būtų.Pažystama vis siūlo AMWAY firmos platinamus vitaminus NUTRILITE.Bet jų kaina nemaža,ir aš nežinau ,ar jie iš tiesų verti tų pinigų,kuriuos už juos prašo.Gal kas naudojot g.gif Parašykit,jei nesunku smile.gif

Palyginimui galiu papasakoti smile.gif
Zodziu visi matom reklama per telika apie Mioler, ar kokius ten, zuvu taukus. Ju PROFILAKTINE doze yra 2 kapsules per diena. Nutrilite lasisos tauku profilaktine doze yra 2 kapsules per SAVAITE smile.gif tai keik aniems reikia pinigu isleist?

Nestumo metu ir ypac maitinant zuvu tauku l reikia organizmui, bet reikia atkreipt demesi ir i ju kokybe. Paprastai zuvu taukai gaunami is zuvu kepenu, bet kaip zinia kepenys yra vienas is organizmo filtru, kur ne tik geri dalykai renkasi. o tuose zuvu taukuose oooj, visko yra. Del to Nutrilite vitaminai gaunami is zuvu raumenu, ir net ne bet kokiu zuvu, o vidurzemio juros svariausiose vietose gyvenanciu lasisu smile.gif
Atsakyti
1 mg folines rugshties per diena kaip tik daug. juk norma 400 mikrogramu, o ne 4 miligramai. jei atsimenate matematika ir fizika mili uzh mikro zhymiai daugiau. neklaidinkit vieni kitu. jei gerai skaichiuoju 400 mikrogramu yra 0,4 mg
Atsakyti
DEL VITAMINU smile.gif
ASH UZKLAUSIAU DEL MATERNOS, KADA JA REIKIA GERTI JEI REIKIA IR APLAMAI KA REIKIA GERTI IKI IR JAU PASTOJUSIAI. TAI MANO DAKTARE PASIULE KUO MAZIAU GERTI VISOKIU VITAMINU. T.Y UZTENKA FOLINE R,. IR JEIGU NORIU GALIU GERTI ZUVU TAUKUS TAI YRA KOL PASTOSIU IR PASTOJUS PIRMUS 3 MEN. SAKO, KAD KUO DAUGIAU GERSIU VITAMINU TUO ELERGISHKESNIS LELIUS GALI BUTI blink.gif (PRIMENU, KAD PASMANE TYRIMAI PARODE, KAD VISKAS OK). SAKE MATERNAS IR VISOKIUS KITOKIUS VITAMINUS GERIAU PRADETI GERTI TIK NUO 4 MENESIO.
PASIDALINAU SU JUMIS MANO GYD,. NUOMONE

SEKMES! heart.gif
Atsakyti
Gal zinote kas tai yra nes man liepe nueiti dar pasidaryti kazkoki kraujo tyrima antikuniams. Vakar buvau kazkokioj istaigoj tai ten pasake, kad tuos tyrimus daro tik kai susiburia visa kruva moteru norinciu daryti tuos tyrimus, nes siaip jie neturi kazkokiu ploksteliu tiems tyrimams daryti blink.gif Ot medicinos lygis Lietuvoj blink.gif biggrin.gif Kaip Sibire kokiam kol neuzveza ploksteliu tol kelis menesius tyrimai neimami laugh.gif Gal kas zino apie si tyrima?
Atsakyti
Is viso kai pagalvoji kiek as tyrimu padariau ir kiek jiems pinigu isleidau tai mama mia doh.gif Va neseniai net katina istyriau laugh.gif Sveikas, be toksikoplazmozes, nors savo auksiniais laikais, kai dar galejo po pievas lakstyti, tai oj kiek laukiniu gyvunu privalge zaraza rolleyes.gif huh.gif laugh.gif
Atsakyti